вторник, 30 януари 2018 г. 

 

Седмичен хороскоп за


периода 29 януари - 4 февруариОбщи положения


 

Седмицата започва с чувствителна Луна в Рак. Сериозният Сатурн в Козирог хвърля сурови погледи към Луната и очаква от нея да се стегне. Плутон в Козирог пък отправя цялата си съпротивителна сила към спътника на Земята, поради опозицията, която се оформя между тях. Всички тези неща ще стресират Луната.

В началото на седмицата е важно да се подготвим за идващото в Лунно Затъмнение (Пълнолуние) в знака на Лъв. То ще се случи на 31 януари, сряда в 15:28 ч. Всички проблеми, разрешени преди Пълнолунието, вече няма да бъдат товар за нас. А всичко, което донесем със себе си по време на Пълнолунието ще ни занимава още дълго време.

По време на Пълнолунието, след 20-дневен престои в знака на консервативния и тесногръд Козирог, Меркурий ще премине в прогресивния и жизнерадостен Водолей. Тъй като Меркурий е планетата на мисълта и комуникациите, тази смяна на знака предполага промяна в стила на мислене и общуване. През следващите дни до 18 февруари (когато Меркурий ще премине в Риби) мисленето ни ще бъде по-нетрадиционно, бързо ще се противопоставяме на другите и с удоволствие ще водим дебати. По своята природа Водолеите са леко дистанцирани, студени и интелигентни. Следователно и общуването ни през този период ще бъде по-обективно, интелектуално, без влагане на излишни емоции.  Слънцето и Венера също са във Водолей. А Марс (в огнения Стрелец) и Уран (в огнения Овен) ще ни дадат допълнителен кураж да изразим своите нетрадиционни хрумвания, които ще получаваме под влиянието на Меркурий във Водолей.

По отношение на любовта, Лунното затъмнение показва желанието ни да съществуваме като отделни индивиди в партньорството. Не е нужно постоянно да сме заедно с половинката си, за да показваме близостта си. Ако досега сме чувствали, че свободата ни е ограничена, нещата ще се променят сега. Трябва да дадем малко независимост на себе си и любимия ни човек. В процеса ще се сдобием с нови приятели.

 

  • Повече за Лунното затъмнение в Лъв и Меркурий във Водолей ще прочетете в следващите публикации в сайта.


 


Седмичен хороскоп за зодия Овен


за 29 януари - 4 февруари


 

Скъпи Овни, докъде стигнахте с куража си? Какви са тези странни чувства, които усещате в началото на седмицата? Работили ли сте срещу истинските си нужди? Или сте игнорирали нуждите на членовете на семейството ви? Ако бяхте направили всичко както трябва, нямаше да усещате странни неща. Тогава може би се нуждаете от малка почивка, преди да стигнете върха на своята активност по време на Пълнолунието/ Лунното затъмнение в Лъв. Искате временно да се скриете от другите, защото сте напълно убедени в намеренията си. Бихте искали да участвате във формирането на бъдещето и да изживеете пълно щастие. Може да направите това, едва когато успеете да се отървете от старите методи и практики. Ако са толкова важни за вас, заключете ги в музея.

По отношение на любовта сте стъпили на нова пътека. Пълната Луна в сряда има определено значение за любовния ви живот. Затова трябва да сте наясно какво се случва и какви са вашите чувства. Може да ви помогне, ако си водите записки, в които да погледнете по-късно в случай на объркване. Повечето пъти сами създаваме ситуации, за които после не помним.

 


Седмичен хороскоп за зодия Телец


за 29 януари - 4 февруари


 

По време на Лунното затъмнение в Лъв, Меркурий преминава от сериозния Козирог в склонния към експерименти Водолей. Експериментите се правят или при извънредна ситуация, един вид като последно решение, или когато ситуацията е достатъчно стабилна, за да издържи на вероятен провал. За това е нужно доверие, ентусиазъм и кураж, които ще получим от огнения Лъв. Но също така, ни е нужна и предварителна подготовка, която ще ни даде Луната в Дева. След като приключи транзита си в Лъв вечерта на 1 февруари Луната ще влезе в Дева. Следователно в първата част на седмицата ще бъдем по-енергични, нетърпеливи, огнени, а във втората част ще бъдем по-рационални и трезвомислещи.

В събота Марс в Стрелец сключва аспект - секстил - с Меркурий във Водолей. Времето ще бъде подходящо да излезете от рамката на обичайното, скъпи Телци. Лунното затъмнение може да се приеме като емоционална подготовка за този момент. Ще изпитате нужда да направите нещо ново. Тази идея ще ви грабне и ще ви се струва напълно логична.

Що се отнася до любовта, трябва да имате в предвид, че планетите, които отговарят за женската и за мъжката природа, съответно Венера и Марс, са в прогресивните знаци Водолей и Стрелец. Когато Меркурий се премести от Козирог във Водолей, ще станете по-смели, отворени и любопитни. Партньорът ви е нужно да ви впечатли с познанията и мислите си. Ако си допадате умствено, нещата ще се получат и във физически план.

 


Седмичен хороскоп за зодия Близнаци


за 29 януари - 4 февруари


 

Скъпи Близнаци, след Лунното затъмнение в Лъв, ограниченото мислене от последните дни ще изчезне. В събота Меркурий се мести от решителния и постоянен Козирог в изпълнения с въображение Водолей. Ще усетите желание да пътувате и ще търсите съмишленик, с който да споделите преживяванията си. Има толкова интересни и стимулиращи на този свят. Дори и без да пътувате, ще намерите начин да разширите хоризонта си чрез непрекъснатия поток от информация, която получавате. Погледът ви се спира на нови, свежи и интересни неща. Виждате нещата различно и мислите за тях различно. Хора, които имат по-разчупено мислене и задават любопитни въпроси за всичко, което ги заобикаля, са добре дошли при вас. Хуморът и сатирата са част от всичко това. Ще се забавлявате дори на работното място.

В любовен план, нещата между вас и вашата половинка може да бъдат емоционално обтегнати в началото на седмицата. Причина за това е Луната в Рак, която сключва неблагоприятни аспекти със Сатурн и Плутон. Но след сряда хумора помежду ви ще успее да върне блясъка и радостта във връзката ви. Искате да се смеете, докато не забравите трудностите и не се уверите, че всичко е наред. Плановете за съвместни занимания показват, че няма скоро да загубите интерес един към друг.

 

 


Седмичен хороскоп за зодия Рак


за 29 януари - 4 февруари


 

Как ли се чувствате в началото на седмицата с Луната във вашия знак? Важно е да сте наясно с чувствата си и да не ги превръщате в проблем. Разберете причината за тях и защо ви влияят по този начин. Колкото по-отворени сте към това, което усещате, толкова по-добре ще използвате интензивната енергия на Лунното затъмнение в Лъв. Темата на това събитие е различие. Има толкова много различни хора на земята и всеки от тях си има своето място. Трябва да имате това в предвид, когато срещнете някого, с когото не знаете как да се държите. Ако пък не ви е приятно да общувате, стойте далеч от него.

В любовта, обаче, ако сте привлечени от човек, с който трудно общувате, няма да имате сила да избягате. Явно този човек притежава нещо, което на вас ви липсва. Разберете какво е това нещо, доближете го предпазливо, опознайте го. Не е нужно да се доближавате чак толкова, тъй като Венера във Водолей обожава дистанцията и необичайните неща.

 


Седмичен хороскоп за зодия Лъв


за 29 януари - 4 февруари


 

Скъпи Лъвове, случва се нещо, над което нямате контрол. Това може да отприщи неприятни чувства в началото на седмицата. Също така ще събуди желание у вас да се погрижете сами за определени неща, за да ги контролирате по-добре след сряда, обаче. Лунното затъмнение във вашия знак е повратна точка. Ако нещо е било преувелечено и не ви харесва, ще предприемете съответните мерки. Марс в Стрелец, както и позицията на Слънцето и Венера във Водолей, ще ви накара да действате. Жаждата ви за живот също ще се повиши и отново ще застанете в центъра на забавлението. В дългосрочен план нещата вече няма да са толкова сериозни и изтощителни. Оживлението и радостта, като че ли, липсваха напоследък за вас.

Луната в Рак ще отнеме малко от вашата енергия в началото на седмицата. Въпреки това сте решени да възстановите щастливите чувства от изминалия уикенд. Животът ви отправя различни оферти, само трябва да се възползвате от тях. Тази седмица не се притеснявате от очакванията на другите към вас и не се чувствате длъжни на никого. Вие сте свободен човек и ако усетите, че някой ви ограничава, нямате нищо против да се освободите от оковите.

 

 


Седмичен хороскоп за зодия Дева


за 29 януари - 4 февруари


 

Тази седмица ще е натоварена за Луната, която отговаря за чувствата ни. Усещате ли своята сензитивност под нейното влияние? Трябва ли да съществува тази чувствителност или трябва да се подтисне? Трябва да сте внимателни с чувствата си по време на Лунното затъмнение и Пълнолунието в Лъв. Знакът Лъв иска да бъде забелязан и оценен за това колко е специален. Има ли въобще специални неща? Вие с какво сте по-специални от останалите? Какви са вашите сили? Кое смятате за нормално? За вас например е нормално да планирате предварително и това е вашата силна страна. Вероятно имате и други, по-интересни умения. Трябва да ги откриете и да ги показвате по-често.

В любовта звездите показват необичайна ситуация, в която трябва да проявите кураж. Понякога е нужно да се изправим пред психологични пречки, за да развием смелост. Не можете да контролирате чувствата си и да ги спирате. Ако подкрепите своите противоречиви чувства, това ще е проява на зрялост.

 


Седмичен хороскоп за зодия Везни


за 29 януари - 4 февруари


 

Луната в Рак повдига въпроси свързани с дома или родината ви. Чувството за сигурност и уседналост ще ни владеят в началото на седмицата. Трябва ли ви нов дом или ново гнездо? Търсите ли своето място в професионалната сфера? Или сте срязали своите корени, за да живеете по-свободно? Ако е така, изпитвате ли чувство на вина?

Слънцето и Венера във Водолей, както и Марс в Стрелец, търсят по-независимо отношение към живота, отношение, което ни прави щастливи. Не се нуждаете от специално разрешение. Единствено вие сте отговорни за себе си. Ако сте щастливи, и другите около вас ще спечелят от това.

Началото на седмицата започва с Луна в Рак, което означава, че няма да ви е много лесно в любовта. Последващото Лунно затъмнение ще е свързано с вашия партньор или вашите приятели. Имате нужда не само от приятелство, а от цяла група поддръжници, които да ви кара да се чувствате разбрани. Луната в Лъв е привърженик на приятния живот. За това е необходим и партньор, но той не е единствен. Приятелите също са важни.

 


Седмичен хороскоп за зодия Скорпион


за 29 януари - 4 февруари


 

Поради разположението на Марс в Стрелец и Юпитер в Скорпион, вие се движите в бързата лента и със сигурност първи ще стигнете финалната права. Ще използвате ли пълноценно това предимство или успехът само ще повиши вашата самооценка? Колко е важно за вас дали останалите ви харесват? Като че ли искате да развалите добрите си взаимоотношения. Имайте в предвид, че Лунното затъмнение значително ще увеличи влиянието на сегашните ви действия - позитивни или негативни. Вие решавате как искате да живеете през следващите седмици - дали ще си сътрудничите с останалите, или предпочитате сами да работите по проектите си.

Ако имате партньор, тези дни ще размишлявате дали имате нужда от него и дали той се нуждае от вас. Вероятно се нуждаете от някой, за да имате дом, място, където да се върнете след уморителен ден и да презаредите силите си. Ако е така, време е да изразите благодарността си към партньора и да покажете, че държите на него. Лунното затъмнение в Лъв е решителен момент за определяне на баланса във връзката.

 


Седмичен хороскоп за зодия Стрелец


за 29 януари - 4 февруари


 

В понеделник и вторник чувствате ограничения, които лесно ще премахнете в сряда. Разположението на Марс във вашия знак е добро и ви помага да гледате оптимистично напред. Решили сте повече да не бъдете сурови със себе си и да се стремите към щастие. Искате да излизате и да се срещате с приятели по ваша инициатива. Искате да се занимавате с проект, който отговаря на личните ви предпочитания и имате куража да изисквате това от шефовете ви. Нуждаете се от свобода сега.

Луната в Рак влияе на любовния ви живот. Колебаете се дали има още нещо, което трябва да направите във връзката ви и дали имате достатъчно свобода. Ще се почувствате свободни благодарение на Пълнолунието в Лъв, тъй като Венера се намира в противоположния знак на Лъв - Водолей. Ако искате връзката ви да оцелее, вие и вашия партньор трябва да погледнете на отношенията ви под друг ъгъл и да оставите проблемите в миналото.

 


Седмичен хороскоп за зодия Козирог


за 29 януари - 4 февруари


 

Наясно ли сте как влияете на другите хора? Дали не плашите някой със своето поведение? Как хората реагират на вашата поява? Ще бъде хубаво, ако покажете малко повече интерес към хората около вас, преди да се концентрирате отново върху своите нужди. Пълнолунието и Пълното лунно затъмнение в Лъв може да се разглежда като намек, че някой в непосредственото ви обкръжение се чувства леко пренебрегнат от вас. В същото време означава, че този човек е от голямо значение за вас. Транзитът на Меркурий през Водолей ще ви помогне да видите себе си като част от отбор и да замените местоимението АЗ с НИЕ.

През тази седмица ще изглеждате привлекателни, но същевременно хората ще усещат, че около вас има нещо "опасно" или "забрането". Тази комбинация обърква излишно вашия любовен живот. Ако искате да ви е по-лесно, приближете се до партньора си и го попитайте как е. Трябва да му отделите малко време, дори и това да обърка плановете ви. Помислете колко важна за вас е връзката ви. Може много добре да прецените по собственото си поведение.

 


Седмичен хороскоп за зодия Водолей


за 29 януари - 4 февруари


 

Какво се получи от вашите смели действия? Пропуснахте ли нещо? Луната в Рак не се справя много добре, но кой го интересува това. Вас ли? А да не би смелостта ви да е оплашила някого? В деня на Пълнолунието/ Пълното лунно затъмнение в Лъв, Меркурий ще премине във вашия знак и това ще ви помогне да виждате по-ясно. Ако знаете причините за сегашното ви положение, ще знаете и как да продължите лесно напред. Марс в Стрелец ще приеме ролята на героичен спасител и ще ви подсигури по-добро настроение. Планетите във вашия знак - Слънце, Венера, Меркурий - ви превръщат в симпатичен отборен играч.

По отношение на любовта някой се нуждае от вашето внимание сега. Как ви кара да се чувствате този факт? Защо обръщате внимание на този човек - от чувство за дълг, поради алтруизъм, или пък чувствата ви са по-дълбоки, отколкото ви се иска? Разберете това сега и решете до къде искате да стигнете. Лунното затъмнение представлява решителен момент за вашата връзка. Формирате бъдещето си и трябва да помислите за последиците от действията си.

 Седмичен хороскоп за зодия Риби


за 29 януари - 4 февруари


 

В началото на седмицата се чувствате много изтощени. Луната в Рак показва, че имате нужда именно от почивка. Ако сте достатъчно амбициозни, обаче, няма да си признаете за тази нужда и ще действате против себе си. Това може да се дължи на факта, че най-накрая искате да бъдете забелязани. В същото време, трябва да имате още малко търпение, защото ще бъдете забелязани постепенно чрез работата ви. Ако се насилвате да работите, повече отколкото можете, ще бъдете разочаровани. Важно е да нямате нереални очаквания сега, тъй като Лунното затъмнение в сряда показва занимание с дългосъществуващ проблем. Един от талантите на знака Риби е, че приема всичко, както е. Трябва да запомните това, въпреки непрекъснатите опити да живота да ви научи на нещо друго.

Що се отнася до любовта, опитайте се да опишете чувствата си и да ги споделите с партньора си. Лунното затъмнение показва колко е важно да приемете чувствата си сериозно и да говорите за тях открито. Любовта не е игра на криеница. Също така не е борба за власт. Партньорите трябва да са и приятели. На това ни учи Венера във Водолей.

 

Прогноза на Мария Николова,


вашия астролог


 

Приятна седмица!


Надявам се моята прогноза да ви е била от полза!


 

 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова