вторник, 9 януари 2018 г. 

ПОНЯТИЕТО АСЦЕНДЕНТ

 

Защо този Лъв е толкова скучен и праволинеен? Не са ли Лъвовете по-впечатляващи? Какъв ли е неговият Асцендент? Да не би да е Козирог? А онзи твой приятел, зодия Риби, защо все тича наоколо и говори за всичко под Слънцето? Може би, защото изгряващият му знак е Близнаци.

А онзи мъж, който е бил женен вече няколко пъти, и прави доста груби и шокиращи забележки на другите? Той има критична Луна в Дева и откровен до болка Меркурий във Водолей. Въпреки това той винаги изглежда като приятен мъж. Защо? Може би защото неговият Асцендент Везни му придава чар и не отблъсква хората от него (освен, разбира се, бившите му жени).

Асцендентът или изгряващия знак често се смята за маската, която човек носи, когато се среща с други хора и когато се движи сред обществото. Асцендентът показва нашата естествена защита и как се справяме с нещата, които ни се случват ден за ден. Енергията на знака и състоянието на Асцендента са най-очевидно нещо, което другите забелязват спрямо нас.

Асцендентът показва първата ни, естествена реакция към нови хора и ситуации. Също така донякъде определя външния вид на човек, тъй като отново това е, което се забелязва, когато хората са навън и се срещат с обществото.

В следващите статии, ще научите за общата интерпретация на позицията на Асцендента. Имайте в предвид, че тези характеристики се определят от планетите, с които Асцендентът сключва аспекти, и от позицията на планетата-управител на Асцендента.

Например, човек с Асцендент Овен и Марс (Марс е планетата-управител на Овен) в знака на Стрелец, ще отговаря на околната среда малко по-различно от друг човек, който също има Асцендент Овен, но Марс в знака на Скорпион. По подобен начин, човек с Асцендент Риби, които има съвпад със Сатурн ще се държи по-различно от някой, който също има Асцендент Риби, но няма този аспект. Тези фактори модифицират Асцендента.

Асцендентът се определя от часа на раждането на човек. Приблизително на 2 часа се сменя Асцендента. Някои хора може да са родени на една и съща дата, но ако часовете им на раждане се различават с два-три часа, техния Асцендент ще се различава. Т.е. ще имат доста общи черти, но начинът, по който се представят пред света ще е различен. Ако единия човек има Асцендент Овен той ще бъде открит, активен, деен, променлив, а другият ако има Асцендент Телец то той ще създава една по-сериозна и стабилна представа за себе си.

Има различни платформи и сайтове, в които може да изчислите своя Асцендент, както и всички положения на небесните тела. Нужно е да въведете само датата, часа и мястото си на раждане. Например:

 

https://www.astro.com/

https://www.astrotheme.com/ - за този сайт трябва да се регистрирате.

Ето и няколко български сайтове:

http://www.beinsadouno.com/

https://www.astrohoroscope.info/


{ 25 коментара... read them below or Comment }

Автор на статиите: Мария Николова