събота, 13 януари 2018 г.

Какво представлява Асцендента? 


 

Вашият Изгряващ знак, известен още като Асцендент, е знакът на зодиака, който се издига на източния хоризонт в момента, в който сте родени. Може да бъде изчислен с точност.

 

Смята се, че колкото по-близко до началото на знака е Асцендентът, толкова по-силно развити ще бъдат характерните качества за този знак. Това също е вярно за случаите, в които Слънцето е в слаба позиция в рождената графика (например, ако човекът е роден през нощта). Тогава Асцендентът се проявява в по-силна степен от Слънцето. Позицията на Асцендента, обаче, е по-слаба, когато човекът се роди към края на знака, преди да се появи следващият знак.

Тъй като Изгряващият знак е специфичен за времето и мястото на раждане, той представлява средата и условията, в които човек прекарва детството си. Заедно със знаците на Слънцето и Луната, Асцендентът е ключов елемент на натална карта и всички останали елементи на рождената графика се филтрират през този знак.

Асцендентът представлява маската, която носим пред света. Това е първото впечатление, което правим, когато се срещаме с нови хора. Ако сте объркани от начина, по който ви описват другите, имайте в предвид, че те описват този аспект на вашата личност. Асцендентът определя физическите ви характеристики и личността ви. Показва вашия стил на поведение и маниери, начина, по който действате.

Вашият Изгряващ знак демонстрира първите личностни черти, които показвате пред света. Той отговаря на вашата среда. Вашият слънчев знак постепенно става по-забележим от Асцендента с времето. Двата знака ще съчетават и заедно създават вашата външна обвивка. А за душевността ви (вътрешната обвивка) е отговорен знакът, в който се намира Луната по време на раждането ви.

 

Подобно на други знаци на зодиака, Асцендентите може да се класифицират по стихии - огън, земя, въздух или вода.

  • Огнените знаци - Овен, Лъв и Стрелец - изглеждат енергични, оптимистични и ентусиазирани. Те обикновено изглеждат приятелски и некритични, справят се добре, движейки се в група.


 

  • Земните знаци - Телец, Козирог и Дева - изглеждат практични и сигурни. Може да ви се струват малко срамежливи, предпазливи и сериозни.


 

  • Въздушните знаци - Близнаци, Везни и Водолей - са добри в комуникацията. Другите ги възприемат като общителни и приятелски настроени, независими и леко дистанцирани.


 

  • Водните знаци - Рак, Скорпион и Риби - се разглеждат като емоционални, интуитивни и чувстващи. Тези хора обикновено крият истинските си чувства и изпитват нужда да се защитят от света.


 

Как се изчислява Асцендента?


 

Има различни платформи и сайтове, в които може да изчислите своя Асцендент, както и своята натална карта с всички положения на небесните тела. Нужно е да въведете само датата, часа и мястото си на раждане. Например:

https://www.astro.com/

https://www.astrotheme.com/ – за този сайт трябва да се регистрирате.

Ето и няколко български сайтове:

http://www.beinsadouno.com/

https://www.astrohoroscope.info/

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова