Posted by : Paynera вторник, 30 януари 2018 г.
Меркурий според АстрологиятаАстрологията разглежда Меркурий като планетата на комуникациите, мисълта, интелектуалната енергия. Причина за това е сравнително бързата скорост, с която Меркурий се движи из небесното пространство. Освен това често сме свидетели на сменяне на посоката й на движение. По няколко пъти в година прекъсва директното си движение и започва да се връща назад в предходния астрологичен знак. Вероятно поради тази подвижност, има слава като планета на комуникациите и мисълта.

Меркурий се асоциира се със знаците Близнаци и Дева и е тяхната планета-управител. Тези два знака са подвижни, променящи се, прогресивни, аналитични. Ретроградното движение влияе най-силно на тях. Девата е по-сериозният от двата знака като начин на мислене. Близнаците понякога са разсеяни и разпиляват мисълта си в различни посоки.
Меркурий сменя знака, който обитава (в случай, че не се движи ретроградно) средно за 17 дни. При всяка смяна се променя и начина на мислене и общуване между хората.


Транзит на Меркурий във Водолей


Меркурий започна 2018 година във знака Скорпион. На 11 януари навлезе в сериозния и консервативен Козирог. А на 31 януари в 15:40 ч, след ключовите събития за Луната - Пълнолуние и Пълно лунно затъмнение, Меркурий започва транзита си във Водолей. Какво е характерно за този транзит? С какво се променя начина ни на мислене и на общуване?
Когато Меркурий е във Водолей, ние сме жадни за знания и отворени към нови и оригинални идеи. Започваме да мислим по-нестандартно, мисленето ни става прогресивно и обективно. Общуваме и мислим спонтанно, някакси на части, фрагментирано, и либерално. Сега времето е най-подходящо за изобретателско мислене.
Ще усетим доста ясно тази промяна в начина на мислене, тъй като през последните 17 дни, когато Козирог владееше Меркурий, из въздуха витаеше по-сериозна и консервативна енергия. Мислите ни бяха насочени към конвенционалното и рационалното. Плановете, които правихме, бяха свързани с кариерата и израстването ни, с репутацията. Нямахме смелост да се излагаме на рискове и да предприемаме задачи, чиите край не е напълно ясен.
Сега може да си позволим да експериментираме с идеите си, да действаме по-смело, без да се страхуваме от евентуални лоши последици. Имаме подкрепата на Водолей, който заразява със своята интелигентност и уникална дарба да вижда в бъдещето. Защото, само който не се е доближавал до този знак, не знае колко е иновативен и способен да дава нови идеи, които преобръщат света! Той е хуманитарен революционер по природа, който чрез идеите си иска да направи Земята по-добро място за живеене.{ 1 коментара... read them below or add one }

  1. […]  Днес на 31 януари в 15:40 ч ч. Меркурий влиза във Водолей и ще остане там до 17 февруари. Запознайте се по-подробно с това събитие тук:  Транзит на Меркурий във Водолей […]

    ОтговорИзтриване

Автор на статиите: Мария Николова