петък, 23 февруари 2018 г.


 

Дневен хороскоп за 23 февруари


 

Какво са ни приготвили звездите в петък?


 

В кой знак се намира Луната?


 

Хороскоп 23 февруари петък

 

Тази нощ в 02:09 ч. Луната завърши транзита си през спокойния и уравновесен Телец и навлезе в любопитния и интелигентен знак Близнаци, където ще остане до 05:07 ч на 25 февруари неделя.

Когато Луната е в Близнаци нашия основен инстинкт е да комуникираме, да мислим и да учим. Мотивира ни желанието за разнообразие и любопитството ни. Енергията на Луната в този знак е лека, неангажираща, променлива и ни насърчава да търсим новото и интересното.

Това разположение на Луната подкрепя следните дейности:

  • умствени и комуникативни активности;

  • извършване на няколко неща едновременно;

  • четене, учене, писане на писма и имейли;

  • преподаване на наученото;

  • осъществяване на контакти;

  • кратки пътувания.


Луната е във фаза първа четвърт. Това винаги е сигнал за криза, тъй като сме принудени да предприемем действие по време на тази фаза. Малко по-късно ще разберем как нашите действия влияят на хората около нас, като използваме метода проба-грешка. Каквато и инициатива да сме започнали по-рано през месеца, когато беше Новолунието във Водолей на 15 февруари, сега вероятно ще се сблъскаме с трудности. През целия ден ще усещаме нестихващо напрежение, тъй като ще се изправим пред временна нужда да се свържем с другите, да комуникираме, да търсим фактите.

 

Аспекти характерни за 23 февруари


 

Луната прекарва деня в Близнаци и формира напрегнати квадратури с четирите планети в Риби - Слънце, Нептун, Меркурий и Венера. Освен това Меркурий сключва аспект полуквадрат с Уран, а Слънцето - полуквадрат с Плутон. В резултат от това е възможно да се появи напрежение. Ще бързаме да довършим започнатите задачи, да споделяме идеи, да комуникираме. Но ако сме нетърпеливи, каквата е тенденцията, няма да стигнем до никъде. Лесно се разсейваме и обичайните разговори ни отегчават днес. Ако напоследък сме криели своите тревоги от останалите, сега те ще изплуват на повърхността и вероятно ще създадат конфликти. Колкото повече трупаме в себе си и не споделяме, толкова повече расте напрежението, и в един момент може да избухне.

 

Дневен хороскоп за всяка зодия


 

Прогноза за зодия Овен за петък


(21 март – 20 април)


 

Скъпи нахъсани и енергични Овни,


на 23 февруари е важно да забавите темпото и да поставите акцента върху личния ви живот. Ще се чувствате развълнувани умствено. Ще бъдете нетърпеливи към ежедневните занимания. Ще ви е трудно да контролирате нещата, които ви се случват. Някои от вас ще притесняват за позицията, която заемат в кариерата, и напрежението ще е изписано на лицето ви. Следете из късо реакциите си. Не позволявайте на раздразнението, вероятно и на параноята (под влияние на Плутон), да вземе превес. Дайте си време да помислите разумно.

 


Прогноза за зодия Телец за петък


(20 април - 21 май)


 

Скъпи улегнали и стабилни Телци,


Като цяло този период от годината е добър за вас. Днес обаче може да се представите малко зле с изказванията, които правите. Вероятно изпитвате някакво напрежение или имате твърде много грижи. Ще ви е трудно да се придържате към дневния режим и в края на 23 февруари ще се окаже, че не сте свършили кой знае какво. Ще се фокусирате върху нерешен проблем от миналото. Може да ви бъде от помощ, ако изслушате чуждото мнение без да се обиждате. Така ще надраснете тревогите си. За щастие днес Луната е във вашия стабилен втори дом - дома на финансите, който в астрологията отговаря на вашия знак.

 

Прогноза за зодия Близнаци за петък


(22 май - 21 юни)
Скъпи умни и приказливи Близнаци,


днес, на 23 февруари, енергиите на Меркурий и Уран се сблъскват. Това ще е причина бързо да се отегчавате от обикновените планове, идеи и занимания. Искате да раздвижите нещата, но е важно да знаете в каква посока сте се насочили. Така ще извлечете максимална полза от прогресивната и истинска енергия днес. Връзката между Слънцето и Плутон също е предивикателна днес и ще ви кара да отстоявате мнението си всяка цена. Ако някой се опитва да наложи идеите си, не бъдете толкова рязки и го изслушайте все пак. Не позволявайте на раздразнението или страха да подкопава отношенията ви с колегите и висшестоящите. Предприемете малки стъпки да подобрите текущата ситуация, гледайки към бъдещето. Така ще се чувствате по-силни. Напрежението е голямо, но Луната във вашия знак ви насърчава да помислите за чувствата си и да обърнете внимание на личните си нужди.

 

Прогноза за зодия Рак за петък


(22 юни - 22 юли)
Мили чувствителни и състрадателни Раци,


днес, на 23 февруари разговорите ще доведат до формиране на нова идея. Под влияние на аспекта между Меркурий и Уран ще имате чувството, че твърде много неща се случват едновременно. Нужно е да отсеете нещата, които ви разсейват, и да се насочите към наистина важните въпроси. Аспектът между Слънцето и Плутон също може да пресоли манджата. Струва ви се, че хората около вас изискват твърде много, и сякаш се борите за надмощие. Общуването ще изкара на яве вашите страхове - от промяна, непредсказуемост и липса на контрол. Издигнете се над несигурността. Конкуренцията може да ви мотивира да бъдете по-добри, но не заемайте защитна позиция в отношенията.

 

Прогноза за зодия Лъв за петък


(23 юли - 23 август)


 

Скъпи смели и горделиви Лъвове, 


днес на 23 февруари темите на разговорите ще бъдат необичайни. Елементът на изненадата дебне отвсякъде, особено ако общуването е свързано с ваш партньор или новини. Ще усетети психическо натоварване, ако още не сте сигурни дали имате нужда от промяна. Ще ви бъде любопитно да опитате нови неща, но ако сте нетърпеливи, това само ще доведе до раздразнение. Възможно е да сте привързани прекалено много към стария си начин на мислене. Добре е да осъзнаете, кога сте готови да пуснете старото и да се потопите напълно в новия опит. Днес сте способни да се натоварите с твърде много отговорности. Това може да ви помогне в работата, но същевременно ще ви донесе твърде много стрес. Помислете за товара, който може да понесете и тогава дайте най-доброто от себе си.

 

Прогноза за зодия Дева за петък


(24 август - 23 септември)


 

Мили трудолюбиви и рационални Деви,


на 23 февруари другите хора ще ви създадат голямо напрежение. Причина за това е Меркурий, който е във вашия дом на партньорствата и сключва напрегнат аспект с Уран. Ще се наложи да действате на бързи обороти. Ще търсите по-скоро нови идеи и преживявания, отколкото старите, изтъркани методи. Това ще ви отдели от приоритетите ви. Внимавайте да не взимате прибързани решения. Връзката между Слънцето и Плутон ще бъде причина лесно да се поддавате на напрежението и да се вманиачавате по неща, които нямат голямо значение. Що се отнася до отношенията ви с близките хора, силно чувство за гордост ще ви кара да пазите страховете за себе си и да не ги споделяте. Измислете начини, по които да се освободите от цялото напрежение през днешния ден.

 

Прогноза за зодия Везни за петък


(24 септември - 22 октомври)


 

Скъпи чаровни и пленителни Везни,


на 23 февруари ще изпитате напрежение във връзка с стар, нерешен проблем от миналото. Ще чувствате нужда от промяна, но трудно може да определите в каква насока да е тази промяна. Ще бъдете разстроени от поведението на другите. Това ще се предизвика негативни чувства, особено ако мислите, че някой крие истината от вас. Не се страхувайте да отстоявате себе си, но не заемайте прекалено отбранителна позиция. Да се изправите срещу страховете си сега е по-разумно, отколкото да реагирате остро на малки, незначителни проблеми.

 

Прогноза за зодия Скорпион за петък


(23 октомври - 22 ноември)


 

Скъпи магнетични и страстни Скорпиони,


на 23 февруари ще усещате леко напрежение в семейния или лични ви живот. Сблъсъкът на енергиите на Меркурий и Уран днес може да ви разгневи и да изгубите търпение в изпълнението на дневния ви режим. Не взимайте прибързани решения. Под влияние на аспекта между Слънцето и Плутон може да ви се струва, че другите действат твърде бавно и така ви пречат. Не обръщайте голямо внимание на различието на гледните ви точки. Луната прекарва деня във вашия интимен сектор. Разумно е да вложите енергията си в нещо, което си заслужава.

 

Прогноза за зодия Стрелец за петък


(23 ноември - 21 декември)


 

Скъпи авантюристични и игриви Стрелци,


на 23 февруари търсите умствена стимулация, но бъдете търпеливи. Ако избързате, ще се чувствате неразбрани. Денят днес ще е забързан, особено в сферите, където търсите спокойствие. Трудно ще взимате решения. Понякога е по-добре да изречете на глас или да си запишете възможностите, които стоят пред вас, за да ги формулирате по-ясно. Искате да се отдадете на удоволствия днес, но ще се появят пречки. Например напоследък се тревожите за финансите си, но се притеснявате да споделите с близките си. Напрежението заплашва да ескалира днес, ако криете твърде много неща в себе си. Ако споделите, ще ви олекне значително.

 

Прогноза за зодия Козирог за петък


(22 декември - 20 януари)


 

Скъпи амбициозни и сериозни Козирози, 


на 23 февруари много неща ще ви разсейват. Например ще се тревожите за семейните финанси. Енергиите на деня са леко забързани. Ако се отдадете на изследването на идея, вероятно ще действате по метода на пробата и грешката. Силното ви чувство за гордост може да се окаже пречка за вас. Поели сте твърде много отговорности и от гордост отказвате да ги споделите с останалите. Искате да вършите повече, отколкото всъщност можете. Не се насилвайте прекалено. Опростете си графика днес и първо разрешете въпросите, които най-много ви тежат. Захванете се с всички останали задачи, когато почувствате прилив на свежа енергия.

 

Прогноза за зодия Водолей за петък


(21 януари - 20 февруари)
Скъпи иновативни Водолеи,


на 23 февруари Меркурий сключва напрегнат аспект с вашия управител Уран. Под това влияние ще се тревожите за бизнеса, финансите и ще мислите дали сте способни да се справите с предизвикателствата. Вероятно имате желание да изследвате нови идеи или методи, а ежедневните занимания ви отегчават. Друг аспект - този между Слънцето и Плутон - ще ви кара да се фиксирате прекалено върху дадена тема. Това може да ви донесе позитиви, ако работите по проект, изискващ много внимание. В противен случай, обаче, е възможно да стигнете до крайности. Вероятно ще покажете нетърпение спрямо хора, чиито идеи ви ядосват или забавят дейността ви. В основата на напрежението може да стои фактът, че защитавате ревностно личния си живот или отказвате да изследвате проблемите в дълбочина. Ако нещо сте замели под килима, по-добре е да се справите с него, отколкото да го избягвате.

 

Прогноза за зодия Риби за петък


(21 февруари - 20 март)


 

Мили добри и обичливи Риби,


на 23 февруари е възможно да усетите напрежение в дадено приятелство или във връзка с проект. Причина за това е напрегнатият аспект между Слънцето, което е във вашия знак, и Плутон. Ако пазите твърде много информация за себе си, това ще ви стресира допълнително. Ще се появят различия между вашия начин на мислене и чуждото мнение, което ще ви изкара извън кожата ви. Не позволявайте на другите да ви сринат. Аспектът между Меркурий и Уран ще ускори мисленето, но това може да доведе до грешки. Търсете умствена стимулация и не се поддавайте на напрежението. Финансовите въпроси може да ви стъписат, но разумни решения ще започната да се появяват веднага щом се успокоите. Мислете за начин, по който да изпуснете парата, без да правите компромис с вашите ценности. Така ще излезете от този объркан ден по-свободни и уверени. Може да научите нещо, което доскоро е било скрито, но сега ще ви бъде от полза. Вникнете по-дълбоко в някои въпроси и това ще ви помогне.

 

[caption id="" align="aligncenter" width="459"]Хороскоп 21 февруари Слънцето, Меркурий, Венера и Нептун се събират заедно в знака Риби. Времето е подходящо да потънем в света на мечтите и да се доверим на интуицията. Възползвайте се от тази рядка възможност да осъществите връзка със своя душевен и емоционален свят![/caption]

 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова