събота, 24 февруари 2018 г.


 

Дневен хороскоп за 24 февруари


 

Какво са ни приготвили звездите в събота?


 

В кой знак се намира Луната?


 

Хороскоп 23 февруари петък

 

Вчера в 02:09 ч. Луната завърши транзита си през спокойния и уравновесен Телец и навлезе в любопитния и интелигентен знак Близнаци, където ще остане до 05:07 ч на 25 февруари неделя.

Когато Луната е в Близнаци нашия основен инстинкт е да комуникираме, да мислим и да учим. Мотивира ни желанието за разнообразие и любопитството ни. Енергията на Луната в този знак е лека, неангажираща, променлива и ни насърчава да търсим новото и интересното.

Това разположение на Луната подкрепя следните дейности:

  • умствени и комуникативни активности;

  • извършване на няколко неща едновременно;

  • четене, учене, писане на писма и имейли;

  • преподаване на наученото;

  • осъществяване на контакти;

  • кратки пътувания.


Луната е във фаза първа четвърт. Това винаги е сигнал за криза, тъй като сме принудени да предприемем действие по време на тази фаза. Малко по-късно ще разберем как нашите действия влияят на хората около нас, като използваме метода проба-грешка. Каквато и инициатива да сме започнали по-рано през месеца, когато беше Новолунието във Водолей на 15 февруари, сега вероятно ще се сблъскаме с трудности. През целия ден ще усещаме нестихващо напрежение, тъй като ще се изправим пред временна нужда да се свържем с другите, да комуникираме, да търсим фактите.

Под влиянието на Луната в Близнаци ще подхождаме интелектуално към деня. С течение на деня ще изпитаме желание да се оттеглим в мислите си и да се допитаме до нашата интуиция, за да разберем света около нас. Може да се появят скрити или непознати таланти.

Луната се движи без курс от 21:59 ч на 24 февруари до 05:07 ч на 25 февруари. Последният аспект, който сключва преди да смени знака си с Рак, е секстил с Уран.

 

Аспекти характерни за 24 февруари


 

За разлика от вчера, когато бяхме обременени с няколко тежки аспекта, днес на 24 февруари енергията ще е малко по-спокойна. Венера и Марс се движат към квадратен аспект, който ще е точен утре. В резултат ще изпитваме слабо недоволство или напрежение от ситуацията, в която се намираме. Това ще ни стимулира да направим промени и подобрения.

 

Дневен хороскоп за всяка зодия


 

Прогноза за зодия Овен за събота


(21 март – 20 април)


 

Скъпи нахъсани и енергични Овни,


на 24 февруари Луната преминава през вашия дом на комуникациите и ще ви държи заети с много различни задачи. Любопитството ви пречи да се съсредоточите. Влиянието на квадратен аспект между Венера и Марс може да отключи вашата импулсивна страна. Ще бъдете нетърпеливи относно реализирането на дадена идея или вярване, особено ако другите не разбират намеренията ви. Възможно е да се обидите от възникнали интелектуални спорове. Част от вас иска да излезе навън сред останалите, а друга - предпочита да си почива. Странни желания ще се появяват неочаквано и ще бъдат отражение на вътрешното ви неспокойство. Напрегнатата атмосфера ще ви кара да се вглеждате в дребните проблеми. Но ако се справите с това, ще успеете да възстановите спокойствието си.

 


Прогноза за зодия Телец за събота


(20 април - 21 май)


 

Скъпи улегнали и стабилни Телци,


на 24 февруари Луната прекарва деня във вашия дом на ресурсите. Това означава, че предпочитате нещата да са предвидим и да ви създават удобство. Възможно е обаче да усетите съревнование в отношенията ви с хората. Ще ви бъде трудно да разберете чуждите намерения. Не приемайте нещата твърде лично. Преживявания с близки хора може да причинят недоразумения. Чувствата са малко объркани сега. Не знаете дори дали искате нещата да бъдат по-повърхностни или по-дълбоки. Лесно ще се обиждате и ще засягате другите хора. Причина за това е квадратът между Венера и Марс, който създава напрежение в общуването. Погледнете ситуацията в дълбочина и ще откриете, че темата на разговор не е истинския проблем.

 

Прогноза за зодия Близнаци за събота


(22 май - 21 юни)


 

Скъпи умни и приказливи Близнаци,


на 24 февруари Луната транзитира във вашия знак. Това време от месеца по принцип е подходящо да изследвате чувствата си. Днес, обаче, се усеща влиянието на напрегнат аспект между Венера и Марс. Това ще подчертае още повече емоциите ви и склонността да действате импулсивно. Хората бързо ще ви ядосват, особено ако говорят с недомлъвки. А вие предпочитате комуникацията да е директна и открита. Възможно е фитилът ви да се окаже твърде къс и лесно да избухнете. Овладейте гнева си и се съсредоточете върху работата, целите и амбициите си. Изгаряте от желание да предприемете действие, но сега е по-добре да слушате и да наблюдавате.

 

Прогноза за зодия Рак за събота


(22 юни - 22 юли)


 

Мили чувствителни и състрадателни Раци,


на 24 февруари чувството за еднообразие ще ви изнерви и ще стане причина за ненужни конфликти с останалите. Хората като че ли ви натискат по най-чувствителните места и комуникират с вас по груб начин. Помислете как да разчупите ежедневието, за да се почувствате живи, а не да наблюдавате безучастно отсрани. За някои от вас, може да се появат разногласия заради начина, по който гледате на нещата, а не заради самата липса на съгласие между вас и другите хора. Венера във вашия духовен сектор ви окуражава да погледнете по-възвишено на света, а пък Марс ви мотивира да се погрижите за бизнеса. Ако се наложи, интегрирайте влиянието на двете планети и го използвайте във ваша полза.

 

Прогноза за зодия Лъв за събота


(23 юли - 23 август)


 

Скъпи смели и горделиви Лъвове, 


на 24 февруари Луната е във вашия дом на социалните контакти и ще усещате свежа енергия. Но силата на Луната се среща с влиянието на астероида Хирон в интимния ви дом и това ще е причина за известно напрежение. Като се добави и енергията на квадратурата между Венера и Марс - денят ще е изпълнен с възходи и падения. Проучете желанията си по-подробно. Възможно е да бъдете импулсивни. Венера е във вашия осми дом и стимулира желанието за емоционална интимност или близост с другите. Но ако текущата ви връзка не задоволява вашите нужди, вероятно това желание ще предизвика раздразнение във вас. Изостря се способността ви да наблюдавате. Опитайте се да изслушвате близките си.

 

Прогноза за зодия Дева за събота


(24 август - 23 септември)


 

Мили трудолюбиви и рационални Деви,


днес, на 24 февруари, импулсивността може да е проблем. Ако изпитате внезапно желание да направите нещо без да мислите, разумно е да си поемете първо въздух, да изчакате да мине малко време, преди да нагазите в дълбоките води. За щастие положителен аспект - секстил - между Слънцето в Риби и Сатурн в Козирог ще ви помогне да проявите търпение. Но пък енергията на негативният квадрат между Венера и Марс може да доминира. Ще се разправяте с нетърпелив човек или някой, който знае как да ви ядоса. Може да изпитате конфликт между желанието за партньорство и нуждата да си изясните нещата за вас самите. Имайте в предвид, че страстите са големи в момента и мигновеното им удовлетворение няма да ви помогне. По-добре изчакайте дълбоките ви емоции да се успокоят.

 

Прогноза за зодия Везни за събота


(24 септември - 22 октомври)


 

Скъпи чаровни и пленителни Везни,


на 24 февруари енергията на Венера се сблъсква със силата на Марс. Затова трудно ще изпитате задоволство, ако се фокусирате върху нещата, които липсват в живота ви. Няма да виждате ясно истинските си нужди и желания. Внимавайте с импулсивността в любовния живот и комуникациите. Трудно е да се постигне синхрон между хората - едни ще се чувстват добре, а други ще бъдат ядосани. Възможно е да говорите предварително за нещо, което не ви е напълно ясно. Скуката може да създаде конфликти, без дори да разберете. Разговорите ще бъдат противоречиви. Ще имате полза по-скоро от наблюдение, отколкото от действие. Утре ще се чувствате по-добре.

 

Прогноза за зодия Скорпион за събота


(23 октомври - 22 ноември)


 

Скъпи магнетични и страстни Скорпиони,


на 24 февруари внезапно ще се чувствате привлечени към хора, неща и ситуации. Но това няма да трае дълго. Причина е квадратурата между Венера и Марс. При тези условия следете по-изкъсо финансите си, особено след като бързия Марс оказва влияние във вашия дом на парите. Възможно е да не знаете какво точно искате и затова да се появят конфликти във взаимоотношенията. Може да станете свидетел на сблъсък на ценности или да разберете, че някой не ви уважава. Съперничеството и чувството за притежание се прибавят към картинката. За да постигнете добри резултати през деня, не бъдете прекалено емоционални по финансовите въпроси. Утре ще се почувствате по-добре, тъй като интуицията ви ще започне пак да работи с обичайните си темпове. А днес избягвайте резките и бързи действия.

 

Прогноза за зодия Стрелец за събота


(23 ноември - 21 декември)


 

Скъпи авантюристични и игриви Стрелци,


на 24 февруари се усеща напрежение, тъй като Венера и Марс се движат към предизвикателен квадратен аспект. Импулсивният Марс е във вашия знак и ще ви влияе по-силно, отколкото на останалите. Хората ще опъват нервите ви, но вие също може да сте подстрекател на конфликти, особено ако се чувствате неудовлетворени емоционално. Ще откриете причини за раздразнение, които са били скрити напоследък. Помислете как да разрешите тези проблеми. Ако хората искат повече от това, което може да им предложите днес, опитайте да се отделите емоционално. Така ще запазите спокойствие и ще се справите с нещата. Съвпадът между Меркурий и Нептун може да ви насърчи да използвате нежен подход.

 

Прогноза за зодия Козирог за събота


(22 декември - 20 януари)


 

Скъпи амбициозни и сериозни Козирози, 


на 24 февруари енергията е малко объркваща за взаимоотношента. Ще изпитвате безспокойство и емоционално изтощение, ако се наложи да правите промени. Нужно е да погледнете по-дълбоко на нещата и да внимавате какво споделяте с останалите. По-добре запазете някои неща за себе си на този етап. Звездите ви съветват да изчакате малко преди да взимате важни решения. Желанията ви са интензивни и няма да продължат дълго време. Те вероятно само замаскират истинския проблем. За щастие, утре се формира благоприятен секстил между Слънцето и Сатурн, който ще ви даде спокойствие и търпение.

 

Прогноза за зодия Водолей за събота


(21 януари - 20 февруари)


 

Скъпи иновативни Водолеи,


на 24 февруари ще изпитвате напрежение от факта, че искате да направите нещо различно. Възможно е нетърпението, което изпитвате, да ви вкара в беля. Затова помислете какви са вашите истински нужди. Ако внезапно изпитате необичайни желания, имайте в предвид, че причина за тях може да е скуката. Предизвикателен аспект между Венера и Марс ще сее хаос и неразбирателство. Тази комбинация на двете планети може да бъде и креативна, ако използваме недоволството като мотивация за вълнуващи промени. Липсата на синхрон в отношенията между хората може да доведе до стимулиращи ситуации. Важните решения, обаче, ще трябва да изчакат за ден, през който ще виждаме по-ясно нещата.

 

Прогноза за зодия Риби за събота


(21 февруари - 20 март)


 

Мили добри и обичливи Риби,


на 24 февруари е възможно да притискате хората твърде много или да очаквате мигновен резултат от усилията си. Другите може също да са прекалено взискателни към вас под влияние на напрегнат аспект между Венера и Марс. Конфликтите, причинени от този аспект, може да обострят недоволството от ситуацията и да ви стимулират да направите промени. Не бъдете твърде импулсивни или драматични. Това няма да ви помогне в дългосрочен план, особено в отношенията с шефове, родители или други авторитетни фигури. В резултат от друг аспект - между Меркурий и Нептун - може да се появят недоразумения в разговорите. Но това ще отключи вашата състрадателна и разбираща страна.

 

[caption id="" align="aligncenter" width="564"]Хороскоп 24 февруари събота Времето не е особено благосклонно към нас тези дни. Синоптиците ни плашат със студове и хали, идващи през следващата седмица. Но вие не унивайте! Намерете хиляди причини да се усмихвате! Планетите ще ви подкрепят![/caption]

 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова