четвъртък, 1 февруари 2018 г. 

Месечен хороскоп за месец февруари


 

Какви са основните тенденции в астрологичен план


през февруари - втория месец от 2018 година?


 

Движение на Луната


 

След мощното Пълнолуние и Пълно лунно затъмнение в Лъв на 31 януари, Луната посреща новия месец февруари в знака на Лъв. Когато Луната е в Лъв ние сме готови да се покажем пред обществото, да заблестим. Готови сме за купон. Издигаме се от меланхоличния Рак (Луна в Рак) и отиваме там, където има екшън. Радваме се на живота и търсим начини за забавление. Искаме да живеем на широко и да оставим детето в нас да прави, каквото си поиска.

Луната ще бъде намаляваща от 1 до 14 февруари като ще премине през знаците Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог и Водолей. На 7 февруари Луната е във фаза последна четвърт. На 15 февруари ще се бъдем свидетели на Новолуние в знака Водолей. След това Луната започва да нараства и преминава през знаците Риби, Овен, Телец, Близнаци, Рак и Лъв. Фаза първа четвърт ще бъде на 23 февруари. През този месец няма да бъдем свидетели на Пълнолуние, тъй като то ще се случи на 1 март.

За повече информация относно фазите на Луната, през кой знаци преминава, кога да очакваме Новолуние или кога се движи без курс, може да погледнете тук: Лунен хороскоп за февруари

 

Движение на Слънцето през февруари


 

Слънцето се намира в знака на иновативния, интелигентен и леко дистанциран Водолей и ще остане там до 18 февруари. Тогава в 19:18 ч ще премине в интуитивните Риби. Транзитът на Слънцето през знака на Риби ще бъде от 19 февруари до 20 март.

Когато Слънцето е в Риби, действията ни се ръководят от алтруистични подбуди. Мотивирани сме да чувстваме и да мечтаем, а не да действаме. Приемаме нещата, каквито са, и се ръководим от универсални взаимовръзки. Рибите управляват емпатията, безкористната любов, отдаденост и мъдрост. Тъмната страна на този знак ни кара да изпитваме самосъжаление, да гледаме на себе си като на жертва, да бъдем по-пасивни и да изпадаме в илюзии.

Друго важно събитие свързано с движението на Слънцето е частично слънчево затъмнение, което ще придружи Новолунието във Водолей на 15 февруари.

 

Движение на Венера през февруари


 

[caption id="" align="alignleft" width="199"] Венера[/caption]

В началото на месец февруари Венера се намира в дистанцирания, интелектуален Водолей. На 11 февруари през нощта, обаче, приключва транзита си през този знак и навлиза в чувствителните и романтични Риби. И ще остане там до 6 март.

Рибите никога не виждат света като само черен или само бял. Те виждат всички цветове на дъгата. Престоят на богинята на любовта Венера в знака на Рибите ни дарява с всеобхватна любов.  Учи ни да проявяваме разбиране и да прощаваме, да съблазняваме и да бъдем съблазнявани, да показваме състрадание и съпричастност към любимите си хора.

Венера в Риби е нежна, предана и привързана. Но може да бъде трудно достижима, тъй като непрекъснато изпитва копнеж по нещо, което е невъзможно да се обясни или да се удовлетвори. Границите се размиват при Венера в този знак. Тъмната страна на тази позиция ни кара да приемаме ролята на жертва и да се заблуждаваме.

 

Движение на Меркурий през февруари


 

[caption id="" align="alignleft" width="199"] Меркурий в цветове[/caption]

В началото на месец февруари Меркурий е във Водолей. На 17 февруари, обаче, ще навлезе в знака Риби и ще транзитира там до 6 март.

Когато Меркурий е в знака на Риби, мисленето ни става по-визуално, интуитивно и изпълнено с въображение. В синхрон сме с емоционалния си свят, който оцветява начина ни на мислене и стила ни на общуване. Интуицията ни работи на високи обороти, изразяваме себе си по по-креативен начин и взимаме решения въз основа на усещанията ни. Привлечени сме от информация, ориентирана към съзнанието и душевността на човека.

 


 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова