Posted by : Paynera четвъртък, 8 март 2018 г.



 


Планетата Юпитер през 2018 година


 


 Транзит на Юпитер в Скорпион


Планетата Юпитер през 2018г. Ретроградно движение.


 


Планетата Юпитер навлезе в знака Скорпион на 10 октомври 2017 и ще остане там до 7 ноември 2018. В астрологията тя се счита за планетата на разширението, късмета, притока на финанси и възможностите. Присъствието на Юпитер в магнетичния и страстен Скорпион е чудесна новина за водните знаци - Рак, Скорпион и Риби. Периодът е благоприятен и за земните знаци - Телец, Козирог и Дева. Инатливите Телци, обаче, трябва да бъдат внимателни и да се пазят от претоварване, защото Юпитер е в противоположния им знак - Скорпион. Възможни са ситуации на прекалено ангажиране или свръхоптимизъм. Дори да не сте зодия Скорпион, пак може да се възползвате от ситуацията като станете такъв. Може да възприемете положителните качества на този знак и така да спечелите от неговата енергия.


 


Как може да стане това?


Бъдете задълбочени и страстни. Отворете път на трансформацията в своя живот. Създавайте близки и изпълнени със съдържание и значение отношения. Излъчвайте съблазън и сексуалност. Избавете се от старите неща в живота си и освободете място за новите. Помагайте на другите да познаят своите таланти и подкрепяйте проектите им. Говорете по-малко и слушайте повече. Бъдете посредници и мениджъри на хората около себе си. Позволете магията да влезе в живота ви. Интересувайте се от тайните на света. Търсете и разследвайте, разнищвайки всичко в дълбочина.


 


Планетата Юпитер през 2018г. Ретроградно движение.


Ретроградно движение на Юпитер


 


Планетата Юпитер през 2018г. Ретроградно движение.Какво представлява ретроградното движение на Юпитер?


Ретоградният Юпитер ни дава време да се уверим, че всичко е наред и се движим в правилна посока в областта, в която искаме да постигнем напредък. Планетата на късмета може съвсем умишлено да ни постави пред изпитание. Тя иска да провери дали сме готови за новите възможности за щастие, любов или финансово благополучие. Да речем, че напоследък сте били обладани от негативни чувства като завист или пристрастяване към вреден навик. Ретроградният Юпитер ви дава възможност да осъзнаете проблема. Възможно е да се случи нещо драстично, което да ви разтресе из основи и да ви покаже вашите грешки. Когато Юпитер се върне към обичайното си движение, би трябвало вече да сте се справили с важните въпроси и със смело сърце да се насочите към успеха и щастието.


 


Планетата Юпитер през 2018г. Ретроградно движение.Ретроградно движение в Скорпион


 


На 9 март планетата Юпитер започва да се движи назад. Обичайно нейното ретроградно движение продължава около 4 месеца. Тази година ще бъде 123 дни и ще продължи до 10 юли. Може да се каже, че основната тема на ретроградното движение на Юпитер през 2018 година е "замърсяването" на ценностната и моралната ни система. Този процес влияе пряко върху физическото ни здраве. Пълнолунието в Дева на 2 март беше сигнал да започнем да пречистваме тялото и душите си от всичко лошо и излишно. Ретроградното движение на Юпитер в знака Скорпион засилва още повече този процес. Според астромедицината планетата управлява черния дроб, който е пряко свързан с детоксикацията. Благодарение на този факт ретроградния период на Юпитер има своя положителна страна.


 


Аспекти на ретроградния Юпитер


 


По време на своето ретроградно движение планетата Юпитер сключва благоприятен аспект - сектил - с Плутон, който ще пречисти тялото и душата ви, защото носи успех чрез позитивни промени. Не трябва да се насилвате да правите промени или да реагирате незабавно на неочаквани трудности и сътресения. Оставете нещата да се развият по своя естествен начин. Ще израстнете духовно, без да полагате големи усилия. Висши сили работят във ваша полза, стига да сте готови да тръгнете по пътя на развитието. Възможно е поведението ви напоследък да е било неморално, лицемерно или измамно към другите хора. Тригонът между Юпитер и Плутон ще ви дари с рядката възможност да реформирате тази сфера на живота си и да се промените към по-добро. Ако се нуждаем от пречистване, заради преумора, претоварване с лекарства и лоша диета, този аспект ни дава мотивация и сила да трансформираме физическото си тяло. Ще имате повече власт върху собствената си съдба.


 


Юпитер в Стрелец


 


Планетата Юпитер през 2018г. Ретроградно движение.


 


След 7 ноември енергията се променя, защото планетата Юпитер ще напусне Скорпион и ще навлезе в управлявания от нея знак - Стрелец. Това е чудесна новина, не само за представителите на този знак, но и за всички. Все пак Юпитер в Стрелец е щедър и обича забавленията. Това предполага, че ще се насладим на много пътешествия, приключения, късмет и плаване по течението през последните два месеца от 2018 година.


 


 



{ 2 коментара... read them below or Comment }

Автор на статиите: Мария Николова