петък, 13 април 2018 г.

 

Прогноза на Мери Астрология


за 13 април петък


 

Днешният ден е специален. Той е обременен със старо поверие, според което на тази дата, петък 13-ти, се случват лоши неща.

Има няколко хипотези за възникването на суеверията за „черния петък“. Според една от тях, например, богът на злото и огъня Локи (от Скандинавската митология) нахълтал неканен на празненството като 13-ти гост и коварно убил със стрела от имел бога на радостта Балдер. Така земята потънала в мрак и траур.

В по-ново време ясно се откроява датата 13 октомври 1307 г., когато по нареждане на френския крал Филип IV и папа Климент V биват арестувани Жак дьо Моле, Великият Магистър на Ордена на тамплиерите и хиляди рицари от ордена. Подложени на ужасни изтезания, те направили самопризнания по обвиненията в ерес, содомия и всякакви други престъпления. Стотици били изгорени на клада, други били екзекутирани по-късно. От този ден нататък петък 13-ти е смятан за лош и нещастен ден от последователите на тамплиерите.

В древен Рим магьосниците се събирали на групи от 12, защото вярвали, че 13-ият в групата е самият дявол. А според нумеролозите числото 13 „страда“ заради неговата позиция след 12. Има 12 месеца в година, 12 богове на Олимп, 12 племена на Израел, 12 апостоли на Исус. В картите Таро 13-ата е картата на смъртта.

Източник: Уикипедия

 

Една част от нас не са напълно убедени в отрицателния заряд, който носи датата. Понякога дори се шегуват с този ирационален страх. Но въпреки това, ако им се случи някакво нещастие, те са склонни да обвинят именно петък 13-ти. Всеки сам решава как да възприеме това суеверие. Някои от нас напук на всички твърдят, че на този ден им върви, повече от обикновено.

А сега да се върнем към нашите астрологични неща!

 

Позиция на Луната


 

13 април

 

И днес Луната е в знака на чувствителните и състрадателни Риби. Ще ни се усмихва от този мечтателен знак до 14 април, събота, когато съвсем рано в 06:27 ч ще премине в следващия знак - Овен.

Когато Луната е в Риби, ние може да се чувстваме откъснати от реалността. Готови да помагаме на другите. Намираме удовлетворение в занимания като слушане на музика, рисуване, свободно реене в света на мечтите.

Времето е подходящо да потънем в размисли, да слушаме интуицията си и да изразяваме съпричастност и съчувствие. Границите, които си поставяме се размиват. Трудно разграничаваме реалността от фантазиите. Възможно е да бъдем подведени от фалшиви усмивки и доброта. Не гледаме внимателно подробностите. Струва ни се възможно да опишем с думи чувствата ни.

Подходящи дейности, за периода, когато Луната е в Риби са:

  • занимания свързани с мечтите ни;

  • мистични или духовни търсения;

  • промяна на разбирането ни за света;

  • слушане на музика;

  • посещение на театър и други артистични прояви;

  • посещение на спа процедури, плуване – въобще дейности, свързани с вода.


 

Важни аспекти


 

Луната формира добри аспекти - секстил с Плутон и тригон с Юпитер. Секстилът Луна - Плутон разкрива нашите най-дълбоко пазени чувства и емоции. Тригонът Луна - Юпитер пък събужда желанието ни да се срещаме и да общуваме с други хора.

Плутон в Козирог и Юпитер в Скорпион се движат към секстил помежду си. За първи път сформираха такъв аспект през януари. Ще има и трети през септември. Това влияние има тенденция да повишава нашата увереност и вяра и да подхранва нашите амбиции. Желанието и нуждата да покажем колко сме значими, ни мотивира да преследваме личните и професионалните си цели по-амбициозно. Способността ни да убеждаваме ще се засили. Ще предприемем стъпки, с които да се усъвършенстваме, да разрешим дългосрочни проблеми или да използваме по предназначение заделените от нас парични средства.

 

Дневен хороскоп за всяка зодия


 

Зодия Овен на 13 април


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Луната прекарва деня във вашия дом на интимността. Изпитвате желание да се оттеглите от света и да си починете. Днес отново се формира аспект между Юпитер и Плутон, който ви вдъхва желание да обърнете внимание на емоционалните си връзки и да подкрепите близките си. Също така придобивате по-добро разбиране за вашите дългосрочни цели и способностите ви. Ще усещате това влияние до септември месец, когато аспектът Юпитер - Плутон отново ще се случи. Моментът е прекрасен за интимност и психологическо израстване, както и да вложите допълнителни ресурси в постигането на вашите цели. Подкрепа за тях получавате от звездите. Изключително важно е да вярвате в себе си. Въпреки последните трудности, или по-скоро в резултат от тях, сега се чувствате способни, компетентни и амбициозни.

 

Зодия Телец на 13 април


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Днешните астрологични аспекти подкрепят вашите партньорства и приятелства. Лесно установявате връзка с другите. Имате усещане за цел по отношение на вашите идеи планове. Луната прекарва деня във вашия социален дом и затова имате желание да общувате и да споделяте. Секстилът между Юпитер и Плутон, който за пръв път се формира през януари и ще продължи до септември, е изключително благоприятен за близките ви взаимоотношения. Затова тази тема ще бъде на фокус. През този период някои от вас ще се научит да разбират различните гледни точки и привички на важен за тях човек.

Възможно е да пътувате, да се образовате и това ще повлияе положително на състоянието на вашата връзка. Времето е подходящо да се освободите от някои разбирания, които вече не ви служат или ви пречат да се развивате. Този процес може да бъде насърчен от човек във вашия живот или от вашата връзка. Виждате пред вас нова перспектива за промяна на начина ви на живот. Ще отворите сърцето си и ще разширите ума си. По време на този период, докато Юпитер и Плутон сключват секстила помежду си, е възможно някой от вас да публикуват свое произведение и да получат признание за творчеството си. Сърцето ви се разраства, подобрява и е готово да се разкрие, повече от обикновено.

 

Зодия Близнаци на 13 април


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Астрологичните аспекти днес са хармонични и ви подкрепят. Убедени сте във вашите представи и имате усещане за цел в живота. Склонни сте да си поставяте цели и нямате търпение да започнете работа по осъществяването им. Енергията на деня ви помага да проявите разбиране към най-близките си хора. Вторият аспект, от общо три през тази година, между Юпитер и Плутон днес е точен. Неговото влияние ще продължи до септември месец, когато ще се случи в третия точен секстил между двете планети. Това ще се отрази положително на вашата работа, здраве, навици,  интимни връзки и споделени финанси. Прекрасната космическа подкрепа, която получавате, ще ви позволи да извършите значителни промени и да направите избори, които ще ви помогнат да подобрите твоето здраве и ежедневни навици. Промяната  начина ви на живот ще е позитивна. Времето също е подходящо да се доверите на някого и да се поучите от неговия опит. За вас ще е изключително полезно да научите нещо важно за себе си и вашите дълбоки желания и нужди в личен и професионален план.

 

Зодия Рак на 13 април


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Днес Луната не само хармонизира с вашия знак, но и сключва благоприятни аспекти с планетите. Това ще доведе до по-добро разбиране между вас и вашия партньор, вашите деца или приятели. Изпитвате силно чувство за цел в живота и сте готови да работите за подобрение и развитие на вашите най-близки взаимоотношения. Възможно е да се захванете с креативни проекти и това да ви достави истинско удоволствие. Тази година от януари до септември сме под дългосрочното влияние на благоприятен аспект между Юпитер и Плутон. Три пъти през тази година аспектът между двете планети е точен. Днес е вторият такъв случай. Връзката между Юпитер и Плутон е изключително плодотворна отношенията с най-близките хора. Откривате интересни начини да изразявате своята уникалност или творчески способности. Въпросите на сърцето са много интензивни и магически. Време да се свържете със своите истински желания и да ги преследвате с увереност.

 

Зодия Лъв на 13 април


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Днес ще чувствате подкрепа, но и самите вие приемате ролята на поддръжник на вашите близки. Ще вникнете във вашите вътрешни усещания и дълбоки чувства. Ще научите ценни неща за себе си, за работата и здравето си чрез връзките с останалите хора. Фокусът е поставен върху вашето семейство, работа и дневен режим. Имате силно усещане за мисия в живота. Юпитер и Плутон, които за пръв път формираха точен секстил през януари, днес го правят отново.Точен аспект между тях ще се случи и през септември. През този период ще промените отношението си към семейната среда и ежедневните задължения. Може да работите от вкъщи или да се грижите за здравето си в домашна обстановка и от това да извлечете позитиви. Възможно е да имате достъп до повече ресурси, които да ви помогнат да се утвърдите в професионалната сфера. Времето е подходящо за дългосрочни бизнес начинания. Сега е точното време да подредите нещата си, за да може животът ви да протича по-гладко в бъдеще.

 

Зодия Дева на 13 април


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Луната прекарва деня във вашия дом на партньорствата. Затова се нуждаете от компания. Получавате подкрепа от звездите за вашата креативност, разговори и взаимоотношения. Така ще е до септември. Способността ви да изразявате себе си е изключително задоволителна сега. Аспектът между Юпитер и Плутон, който се оформи за първи път през януари и ще продължи да ни оказва влияние до септември, днес е точен. Под негово влияние имате възможността и увереността да се посветите във вдъхновяващ творчески проект. В перфектна позиция сте да подобрите комуникативните си способности, начина на мислене и умението да се свързвате с останалите. Имате възможността да покажете своята креативност и ще имате успех в обучението. Използвайте тази енергия, за да осъществите промени на домашния фронт.

 

Зодия Везни на 13 април


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Днес аспектите на планетите подкрепят вашите домове на работата, семейството и финансите. Работите по планове, които повишават вашето чувство за сигурност. Склонни сте да вярвате повече в хората и в идеите. Аспектът между Юпитер и Плутон, който за първи път се формира през януари, днес е точен. Той ще оказва влияние до септември, но темите, които засяга, в момента са особено подчертани. Периодът е отличен да придобиете ново, уверено и позитивно отношение към собствената ви ценност и значимостта на вашите практични занимания. Възможно е да вложите повече ресурси или усилия, за да направите дома си по-сигурен. Промени във физически и емоционален план са възможни сега и те ще окажат положително влияние върху живота ви през следващите години. Време е за разширение, но го правете с умереност, тъй като енергията на секстила между Юпитер и Плутон може да бъде силна и обсебваща.

 

Зодия Скорпион на 13 април


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Днес Луната преминава през вашия дом на творчеството и се свързва добре с Юпитер и Плутон. Денят е подходящ да покажете креативната си страна.Освен това Юпитер и Плутон сключват точен секстил, който е вторият от общо три такива аспекти през тази година. Това влияние ще се усеща до септември месец и е изключително важно за вас, тъй като Плутон е вашият управител, а Юпитер в момента преминава през вашия знак. Винаги сте били човек с изострени емоции и тази ваша черта ще се подсили през този период. Бъдете особено внимателни към към своите усещания, защото те са свързани с нашето общуване здраве и романтични за им отношения. Времето е подходящо да се освободите от натрупания гняв и да се изразявате по-свободно. Фокусът е поставен върху общуването и обучението и ще се справяте отлично в тези области. В какъвто и проект да участвате, той ще се реализира добре. Време е да пишете, говорете и наставлявате. Използвайте силата на мисълта и думите, за да промените живота си към по-добро.

 

Зодия Стрелец на 13 април


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Колкото и напрегнат да е бил животът ви напоследък, благоприятен аспект между Юпитер и Плутон ви дава усещане, че нещата се подобряват. Този аспект за първи път се формира през януари и ще оказва влияние върху живота ни до септември. Днес аспектът е точен, което насочва фокуса към темите, свързани с това влияние. Ще развиете нова философия по отношение на вашите пари и притежания. Като резултат ще усетите, че имате контрол върху живота си. През този цикъл, ще ви бъде по-лесно да видите истинската стойност на нещата и това ще промени подхода ви към парите. Ще работите за постигане на целите, свързани с вашите финанси таланти и притежания. Възможно е да се появят стари ресурси или идеи, които може да ви бъдат от помощ в настоящето. Може да получите доходи от творчески начинания, професии, свързани с оказване на помощ или друга задкулисна дейност. Ако имате проблеми с финансите, търсете варианти да промените ситуацията. За тези от вас, които приключват даден проект, този аспект ви дава правилните инструменти, за да дадете максимума от себе си.

 

Зодия Козирог на 13 април


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Днес на фокус ще бъде вашия социален живот. Аспектът между Юпитер и Плутон, който започна през януари и ще оказва влияние до септември, днес е точен  и се случва във вашия дом на социалните контакти. Времето е подходящо да се свържете с останалите и да работите заедно за осъществяването на някаква цел. По време на този процес ще научите много, ще преминете през трансформация и ще се разрастнете. Ще формирате важни дългосрочни и позитивни приятелства и съюзи. Вашите най-съкровени надежди и мечти ще бъдат двигател за вашата дейност и ще променят отношението ви към живота. Днес Луната е във вашия дом на комуникациите и се свързва добре с Юпитер и Плутон, затова ще изразявате себе си сравнително лесно. Ще се свържете с хора и ще получите информация, която ще ви помогне в осъществяването на целите ви.

 

 Зодия Водолей на 13 април


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Вашата увереност и чувство за сигурност се повишават сега, особено по отношение на бизнеса, кариерата и вашите цели. Аспектът между Юпитер и Плутон, който се формира за пръв път път през януари, сега е точен и насърчава вярата,че ще се справите със задълженията и ще си проправите успешно път в живота. Това е вторият от общо три такива аспекти, като третия ще се случи през септември. Това влияние ви помага да откриете своето място в света и ви стимулира да действате по постигането на своите цели. Животът като че ли ви кара да мислите повече за работата си и практичните неща.. Възможно е да работите за себе си, далеч от светлините на прожекторите, и да получите награда за минали усилия. Най-важното е, че под влиянието на този аспект, ще имате повече вяра в своята кариера и посоката, която сте поели. Чрез позитивно мислене се научавате как да използвате вашия опит и мъдрост, за да развиете своя потенциал. Вероятно имате представа до къде искате да стигнете. Дори и да не ви е напълно ясно, поне се чувствате вдъхновени да дадете най-доброто от себе си.

 

Зодия Риби на 13 април


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Луната днес е във вашия знак и ви насърчава да инвестирате в емоционалната връзка със света около вас. Ще откриете много начини, по които да изразите емоциите си. Приятелите ви подкрепят изключително много. Влиянието на аспекта между Юпитер и Плутон, който започва през януари и ще бъде с вас до септември, ви дава възможности да разширите своите изживявания и да впечатлите останалите. Днес този аспект е точен и неговите теми са засегнати през тази седмица. Времето е подходящо да създадете връзки, които ще продължат във времето.  Възможно е да създадете нови приятелства, ако участвате в групови занимания,  например свързани с пътуване. Комуникацията ще протича добре. Гледната ви точка се променя по позитивен начин и сте готови да споделяте своите идеи и каузи с другите. Ще работите по осъществяването на своите интереси чрез връзките, които имате. Вашите изживявания ще бъдат образователни за вас. Ще изпитате щастие и удовлетворение от разширяването на социалния ви кръг, пътуване и свързване с хора от различно потекло и минало.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова