вторник, 17 април 2018 г.

 

Прогноза на Мери Астрология


за 17 април вторник


 

Добре дошли при нас във вторник. Нека разберем каква е позицията на Луната, какви аспекти ще оказват най-голямо влияние върху нас и къде ще е поставен фокусът за всяка една зодия.

 

Позиция на Луната


 

17 април

 

На 16 април, след като премина през фазата на Новолуние в знака Овен рано сутринта, Луната смени знака си около обяд и премина в Телец. Ще прибивава в този спокоен и уравновесен знак до утре, когато в 17:28 ч ще премине в Близнаци.

Когато Луната е в Телец, ние сме мотивирани от желанието за сигурност, мир и комфорт. Тук Луната е в най-чувствената си форма. Най-простичката ни мечта е да имаме възможност да си починем, да не се променя нищо в средата ни и да се насладим на хубавите неща. Животът забавя малко хода си и започваме да се чувстваме удобно в кожата си. Може да бъдем малко инатливи и да мислим малко повече за материалните въпроси.

Това разположение на Луната подкрепя следните дейности:

  • създаване на нещо солидно и материално, което ще донесе сериозни резултати;

  • финансови и свързани с личните притежания, като например кандидатстване за заем;

  • започване на потенциално дългосрочна връзка;

  • подобряване на интериора;

  • създаване, слушане на музика и др.


 

Важни аспекти и позиции


 

Астероидът Хирон навлиза в Овен днес, след като прекара седем години в знака Риби. Нашето самочувствие и увереност ще се засилят. Ще бъдем по-уверени и във възможностите на тялото ни. Налага се да обърнем внимание на лични и здравословни проблеми, които сме пренебрегвали досега. Учим се да вярваме в себе си и се фокусираме върху нуждите ни в здравословни и разумни граници, без да изпитваме чувство за вина. Този транзит се свързва с идеята, че изцелението започва от самите нас.

От 25 септември 2018 до 18 февруари 2019, обаче, Хирон ще се движи ретроградно и отново ще се завърне в Риби. Когато свърши движението в обратна посока, астероида отново ще навлезе в Овен и ще остане там чак до 2026 година. През 2018 година Хирон навлиза в Овен, а Уран излиза от Овен. Това са важни събития, тъй като и Уран и Хирон са небесни тела, които се движат по-бавно и сменят знака си през няколко години.

Днес Венера сключва опозиция с Юпитер и формира тригон с Плутон. Апетитът ни за любов и удоволствия и се засилва. Искаме да опитаме всичко, което животът може да ни предложи.

Сатурн днес е неподвижен, тъй като се подготвя за ретроградното си движение, което ще започне утре и ще продължи до 6 септември. Тази позиция на Сатурн ще придаде сериозен тон на седмицата ни. Възможно е да правим грешки, докато се приспособим към промяната. Докато Сатурн е ретрограден, вместо да се справим с отговорностите, ние ги поставяме под въпрос. В периода от 18 април до 6 септеври, често ще изпитваме чувство за вина или съмнение в уменията ни. Ще ни сковават страхове. Но пък имаме страхотната възможност да помислим и преоценим своите задължения.

Повече информация за аспектите днес може да намерите ТУК!

 

Дневен хороскоп за всяка зодия


 

Зодия Овен на 17 април


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Наближава ретроградното движение на Сатурн, което започва от 18 април и продължава до 6 септември. То попада във вашия дом на кариерата и отговорностите. Ще мислите за дългосрочните си планове, задълженията и кариерното ви развитие. Имате нужда да опростите нещата, вместо разширявате бизнеса, тъй като развитието ще ви донесе излишен стрес. В подходяща форма сте да помислите по тези въпроси и да се завърнете към недовършени начинания. Изследвайте професионалните си цели. Фокусирайте се върху тези, които ще ви донесат стабилност и могат да бъдат лесно осъществени. По-добре не започвайте нови, непроверени занимания. Идеите ви се нуждаят от обмисляне. Мислете как да си осигурите по-сигурна позиция не само по отношение на работата, а също и в сферата на любовта и финансите.

 

Зодия Телец на 17 април


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Наближава ретроградното движение на Сатурн, което започва от 18 април и продължава до 6 септември. Това предполага промяна в начина, по който възприемате отговорностите. В началото ще чувствате промяната по съществено. Ще имате чувството, че сте смазани под тежестта на задълженията, дори и задачите ви да не са толкова много. Постепенно това чувство ще отслабне. Проектите ви може да изпаднат в застой или ще поставите под въпрос своята отдаденост към тях. Ще се промени мотивацията ви или ще оцените, че тези проекти ви отнемат много време и енергия. Следващите месеци до септември са отлични за подобрение на плановете, които вече сте започнали да реализирате. Тъй като Сатурн попада във вашия дом на образованието, вярванията, пътуванията, нужно е да преоцените проектите си в тези сфери. Опростете работата си, за да получите най-добри резултати.

Днес Венера във вашия знак сключва хубав аспект с Плутон. Това ще ви направи по-чаровни и позитивни. Ще погледнете на нещата в дълбочина, ще преработите това, което вече имате. Ще бъдете търпеливи към себе си и останалите. Така ще подобрите взаимоотношенията си към по-добро.

 

Зодия Близнаци на 17 април


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Наближава ретроградното движение на Сатурн, което започва от 18 април и продължава до 6 септември. Под това влияние ще почувствате тежестта на отговорностите, които сте поели. Сферите от живота ви, които ще усетят най-силно тази промяна, са емоционалното ви здраве, интимните ви взаимоотношенията, подкрепата от другите хора и дълговете. Вероятно се налага да преразгледате проектите и връзките си, да прецените колко време и енергия може да вложите в тях. Прегледайте и финансите си. Може би се налага да ограничите харчовете и да стабилизирате посочените области. По този начин ще извлечете ползи от ретроградното движение на Сатурн. До 6 септември ще успеете да вкарате живота си в ред. Склонни сте да мислите в дългосрочен план.

Днес може да се фокусирате върху човек или проект, който означава много за вас. Любовта съществува в живота ви, но е много объркана. Изпитвате необяснимо влечение към някои хора в живота ви, възможно е и една тайна любов да бъде разкрита.


Зодия Рак на 17 април


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Всяка година Сатурн се движи ретроградно в продължение на около четири месеца и половина. Дойде време за този период, който тази година ще продължи от 18 април до 6 септември. Този цикъл е подходящ да погледнете под различен ъгъл на отговорностите, да нанесете корекции на проектите, които вече сте стартирали. Ключът е да помислите в кои сфери трябва да направите промени, за да стабилизирате живота си. Ретроградното движение се пада във вашия дом на партньорствата. Затова трябва да наблегнете на тази област - да преразгледате отношенията си и да потърсите причина за близостта си с някого. Старайте се да опростите нещата, без да ги натоварвате с излижна емоционалност. Помислете върху ограниченията и правилата, които пречат на връзките ви. В началото на движението в обратна посока ще се тревожите малко повече за отношенията си. След това ще свикнете с особеностите на Сатурн.

Днес сме свидетели на хубав аспект между Венера и Плутон. Той ще увеличи уважението, разбирането и вътрешната ви сила. Дори и да изпитвате дълбоки и интензивни чувства, дайте свобода на другите хора. Ако често се тревожите за чуждите нужди, време е да спрете и да обърнете внимание на себе си.

 

Зодия Лъв на 17 април


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Сатурн се готви за годишното си ретроградно движение. Тази година то ще продължи от 18 април до 6 септември и се случва във вашия дом на работата, здравето и навиците. Възможно е да изпитате липса на мотивация и забавяния във всяка една от тези области, но въпреки това сте в отлична позиция да опростите и коригирате нещата, които вече имате. Ще прецените колко време може да отделите и има ли смисъл да се захващате с дадени проекти и занимания. В първите дни след промяната ще усетите тежината на задълженията и ще ви е трудно да взимате решения. Такава смяна в движението на Сатурн може да бъде объркваща. Нужно е да промените някои неща в своята работа и планове или да се върнете към стар проект. Времето до 6 септември е подходящо да направите подобрения особено в сферите свързани с работата,  грижата за здравето и е за дневния ви режим.

Днес наблюдаваме аспект между Венера и Плутон. Под негово влияние сте готови да се покажете пред обществото и да вложите енергия в  приятни занимания. Любовта, която изпитвате към работата си, ви носи само позитиви. Висшестоящите или хората в публичното пространство оценяват вашите усилия.

 

Зодия Дева на 17 април


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Утре Сатурн започва своето ретроградно движение, което се случва всяка година и ще продължи до шести септември. То се пада във вашия дом на романтиката, влюбванията, радостите, децата и творчеството. Сатурн започна своя транзит в този дом през декември 2017 и ще продължи да преминава там до 2020 година. Ретроградният период ще ви даде възможност да преосмислите и да преструктурирате различни проекти, свързани с преследването на щастието и с креативното изразяване. В началото на ретроградното движение, ще имате чувството, че задълженията ви са прекалено много. Мотивацията ви ще се понижи, затова обмисляте колко енергия и време може да посветите на задачите си. Възможно е да се върнете към предишен проекти и да подходите към него по иновативен начин. Ако обмисляте нови проекти, те няма да се развиват особено бързо и това само ще ви стресира. Времето сега е подходящо пестим енергията си и да опростим живота си.

Днес наблюдаваме благоприятен аспект между Венера и Плутон. Той ще ви помогне да разберем какво е наистина важно за вас и какво ще ви донесе дългосрочна полза. Отношенията и чувствата са по-дълбоки и силни сега, но по един приятен начин.

 

Зодия Везни на 17 април


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Сатурн започва своето ретроградно движение, което се случва всяка година. През 2018 година то ще продължи от 18 април до 6 септември. През този период е подходящо да преосмислите своите задължения. Тъй като промяната в движението на строгия Сатурн се случва през тази седмица, ще имате чувството, че отговорностите ви са прекалено много. Сатурн в момента преминава през вашия дом на семейството и въпросите, свързани с вашето жилище и близките ви излизат на преден план. Нужно е да преразгледате и да помислите къде трябва да направите промени в тази сфера. Вероятно днес и утре мотивацията ще ви ще се понижи. По-добре да насочете вниманието си към дългосрочните планове. Време е да проучите своите намерения и очаквания за далечното бъдеще. Опитайте се да опростите проектите, които вече сте започнали.

Днес Венера и Плутон сключват благоприятен аспект и той ви помага да оцените истински важните за вас неща. Ако искате да заздравите дадени взаимоотношения, сега е време за това. Възможно е да привличате хора, които ви помагат да се развивате.

 

Зодия Скорпион на 17 април


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Сатурн започва своя ретрограден период, който се случва всяка година. През 2018 той продължава от 18 април до 6 септември и ви дава възможност да преоцените своите проекти и отговорности. Сатурн в момента преминава през вашия дом на комуникациите, мисълта и транспорта. Тези области от живота ви ще бъдат засегнати от ретроградното движение. През следващата седмица, докато свикнете с промяната, ще имате усещане, че задълженията ви са твърде много. Това ще понижи временно мотивацията ви по отношение на общуването, социалните дейности и образованието. Може да се завърнете към стари проекти, което ще бъде по-успешно, отколкото да започнете ново начинание. Времето е подходящо да опростите и структурирате живота си. Опитайте се да преоткриете смисъла на заниманията си. Така ще възвърнете желанието си за работа.

Днес, под влиянието на благоприятен аспект между Венера и Плутон, се чувствате по-силни, появявате търпение и контролирате живота си. Позитивната енергия която излъчвате, привлича към вас правилните хора ресурси и ситуации. Въпросите, свързани със взаимоотношенията ви, се развиват особено добре.

 

Зодия Стрелец на 17 април


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Сатурн започва своя ретрограден период, който се случва всяка година. През 2018 той продължава от 18 април до 6 септември и ви дава възможност да преоцените своите проекти и отговорности. Сатурн в момента преминава през вашия втори дом.Това е домът на финансите, бизнеса, сигурността, природните таланти и ресурси. Трябва да обърнете внимание на тези сфери. Възможно е да преживеете трудности в своите проекти и да се наложи временно да ги прекратите, докато не погледнете на тях от нова гледна точка. Докато свикнете с промяната в движението на Сатурн, ще имате усещане, че задълженията ви са прекалено много. Трябва да преразгледате своето отношение към нещата, вашите реални нужди и наличните финансови средства. Променете, опростете и преорганизирайте дейността си. Отложете новите начинания за по-късно, тъй като сега само ще ви стресират.

Благоприятният аспект между Венера и Плутон днес ви насърчава да правите промени и да се развивате чрез тях. Другите намират във вас човек, на когото може да се доверят. Лесно ги убеждавате във вашите идеи. Имате усещане как ще се развият делата ви дългосрочен план и това ви помага както във финансов, така и в личен план.

 

Зодия Козирог на 17 април


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Сатурн започва своя ретрограден период, който се случва всяка година. През 2018 той продължава от 18 април до 6 септември и ви дава възможност да преоцените своите проекти и отговорности. По време на тази промяна ще изживеете по-малко външно напрежение в сравнение с предишните месеци. От друга страна, обаче, вътрешните емоции ви карат да изпитвате чувство за вина и нервност, докато се адаптирате към промяната. В началото на ретроградното движение, ще имате чувството, че задълженията ви са прекалено много. Колкото по-бързо осъзнайте смисъла на своите отговорности и разберете, че може да разчитате на себе си, толкова по-лек ще ви се струва живота. Времето до 6 септември е подходящо да преразгледате въпроси, свързани с вашето здраве и ниво на увереност. Нужно е да бъдете умерени. Ако се завърнете към старо начинание, ще пожънете по-голям успех, отколкото ако започнете нов проект.

Благоприятният аспект, който сключват Плутон и Венера във вашия дом на романтиката и творчеството, подсилва вашата привлекателност. Отношенията ви през днешния ден ще бъдат позитивни, тъй като другите черпят от добро ви настроение и усещане за ефективност. Творческото изразяване на същността ви ще привлече вниманието.

 

 Зодия Водолей на 17 април


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Всяка година в определен период от време Сатурн се движи ретроградно. Тази година движението в обратна посока ще започне на 18 април и ще продължи до 6 септември. Време е да преразгледате своите отговорности и  да преосмислите своите лични планове. От декември 2017 до 2020 година Сатурн преминава през вашия дом на уединението, страданието и саможертвата. Досега научихте повече за своите духовни цели и работихте по дългосрочни проекти, чиято цел вече не е валидна за вас. Тази седмица, поради започващото ретроградно движение на Сатурн имате чувството, че отговорностите ви са твърде много. След като свикнете с промяната обаче, за вас ще започне период на преразглеждане на заниманията ви. Времето не е подходящо да започвате нови дългосрочни проекти. По-добре се върнете към стари такива.

Днес имате възможност да разширите и да затвърдите семейните си връзки и да се помирите с миналото. Ще изпитате дълбоки емоции по време на този процес. Възможно е да преоткриете чувствата си към някого.

 

Зодия Риби на 17 април


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Всяка година в определено период от време Сатурн се движи ретроградно. Тази година това ще се случи от 18 април до 6 септември. В момента Сатурн се преминава през вашия единадесети дом, домът, свързан с приятелствата, социалните групи и дългосрочните планове. Ретроградното движение ще оказва най-голямо влияние върху тези сектори от вашия живот. Нужно е да преразгледате своите  отговорности, свързани с текущите ви цели и взаимоотношения. Важно е да помислите какво означава за вас да се движите в определена група от приятели или сътрудници. Тази седмица, докато се адаптирате към промяната в движението на Сатурн, ще имате чувството, че отговорностите ви са прекалено големи. Но през следващите  месеци до шест септември, ще оцените колко е важно да преструктурирате посочените области от живота. Нужно е да разберете, че имате достатъчно време, за да разрешите проблемите си, и че вашите усилия си струват в дългосрочен план. Ако днес се стремите към разрастване на проектите си, това ще ви докара излишен стрес. Изчакайте по-подходящо време.

Днес сме под влияние на благоприятен аспект между Венера и Плутон. Той ще ви помогне да подобрите взаимоотношенията си. Може да проведете приятни разговор. Не пренебрегвайте невербалната комуникация, защото тя също ще бъде от значение днес. Добре ще си прекарате в компания с други хора. Те ще оценят вашата уникалност.

 

 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова