неделя, 1 април 2018 г. 

Астрологична характеристика

на месец април

 

Ето че навлязохме в четвъртия месец от 2018 година - месеца, в който ще отбележем важния християнски празник Великден. Месеца, когато пролетта отново напомня за себе си. Растенията и животните се събуждат за нов живот. Деня започва да расте. Хората стават по-позитивни и щастливи, защото Слънцето все по-често ги огрява. А най-радостни са учениците, тъй като имат пролетна ваканция.

 

Движение на Луната

 

Луната посреща април в знака на партньорствата и дипломацията Везни. През месеца обикаля всички знаци и в към 29 април стига в Скорпион. От днес до 16 април Луната е намаляваща, като достига фаза последна четвърт на 8 април. На 16 април ще има Новолуние в Овен, след което небесното тяло започва да нараства. Преминава през фаза първа четвърт на 23 април. А на 30 април ще станем свидетели на Пълнолуние в Скорпион.

Повече за движението на Луната през април може да намерите в следната таблица:

 

Движение на Слънцето

 

Слънцето посреща април в амбициозния и нетъпрелив знак Овен. На 20 април в 06:00 Слънцето преминава в знака Телец и ще остане там до 21 май. В по-голяма част от месеца ще бъдем под влияние на Слънце в Овен, която означава, че ще бъдем в преповдигнато настроение. С ентусиазъм ще преследваме целите си и ще се посвещаваме на проекти. Обаче може да бъдем нетърпеливи и да не довършваме до край започнатото. Това ще се промени, когато Слънцето премине в Телец. Телците са по-сериозни и стабилни хора. Те предпочитат да работят бавно и методично, следвайки стъпка по стъпка отделните процеси, които водят до изграждането на един цял проект. Затова идеите родени под влияние на Слънце в Овен ще получат своята реализиция, когато при Слънцето в Телец.

 

Движение на Меркурий

 

Положението на планетата на комуникациите и мисълта хич не е цветущо. В началото на април тя все още се движи ретроградно и това ще продължи до 15 април. Първата половина от месеца ще бъде съпроводена с разминавания в плановете, провалени срещи и сделки, недоставени съобщения, неполучени писма, недоразумения в писмената и виртуалната комуникация. Меркурий се намира в активен и енергичен знак, в Овен, но тъй като се движи в обратно посока блокира енергията, която този знак дава. На 15 април обаче ретроградното движение ще остане в миналото и планетата ще продължи своя транзит през Овен. И така до 13 май, когато преминава в Телец.

Повече за Меркурий и ретроградното му движение може да прочетете ТУК!

 

Движение на Венера

 

Вчера изящната и добра Венера се сбогува с Овен и започна своето преминаване през Телец. Тук Венера се чувства изключително комфортно, тъй като тя е управител на този знак. През този период ние ставаме по-чувствени и сензитивни, оценяваме радостта, която ни носят петте сетива. Учим се да приемаме тялото си такова, каквото е. Интересуваме се от занимания свързани с изкуството, красотата, музиката, допира до природата. Този транзит на Венера ще продължи до 25 април, когато сутринта в 7:30 ч ще навлезе в следващия знак Близнаци.

Това означава, че в края на месеца, отношението ни към любовните въпроси ще се промени. Ще изрязаваме любовта си повече с думи, вместо с чувствени докосвания и наслаждения. Защото Близнаците са най-комуникативния знак от зодиака. Освен това те търсят разнообразие във всички сфери на живота, имат нужда от ментална стимулация, да осъществяват връзка с различни хора. Затова когато Венера е в Близнаци не може да очакваме прекалено сериозно обвързване и отношение към любимите ни хора. Любовта е по-повърхностна. Също така интересите към изкуството и красотата, свързани с Венера, се променят постоянно.

Повече за разположението на Венера в Телец може да научите ТУК!

 

Останалите планети

 

Планетата на активността, агресията, сексуалната енергия Марс през април продължава своя транзит през Козирог. Това ни прави изключително амбициозни, защото планетата Марс и знака Козирог в астрологията се свързват именно с човешкото качество - амбиция, желание да постигаме целите си на всяка цена, особено в кариерата.

През април планетата на възможностите и късмета Юпитер продължава да се движи ретроградно в знака Скорпион. Повече за това може да разберете ТУК!

Сатурн - планетата на ограниченията - посреща април месец в знака, който управлява - Козирог. Това ни прави изключително сериозни и дори малко песимистични. На 18 април Сатурн започва да се движи ретроградно и това ще продължи чак до 6 септември.

Уран - планетата на революциите и бъдещето - посреща новия месец април в Овен, където е от доста време насам. На 15 май най-после ще премине в Телец. Уран в Овен предполага, че новите идеи за бъдещето може да бъдат наложени с агресия и сила. Възможно е да има агресивни прояви на омраза по целия свят, когато Уран е в този знак.

Нептун - планетата на фантазията и мечтите - посреща април в знака Риби. Нептун е управител именно на този знак, затова се чувства много комфортно в тази позиция. С удоволствие потъваме в света на мечтите и търсим начин да ги реализираме в действителността.

Мистичният и страстен Плутон посреща април в прекалено сериозния и изпълнителен Козирог. Правят си компания със Сатурн в този знак от едно известно време. Казахме, че Сатурн започва ретроградно движение на 18 април. Плутон (да не види и той нещо) също тръгва да се движи назад на 22 април. И ще продължи все така чак до 30 септември.

 

Очаквайте месечния хороскоп за април за всяка зодия съвсем скоро!


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова