Posted by : Paynera неделя, 15 април 2018 г.

Какво означава понятието


астрологичен аспект?


 

По време на своето движение в небесното пространство, планетите сключват аспекти помежду си. Те се движат из необятния космос и променят позицията си. Едни планети се движат по-бързо, други по-бавно и в определени моменти влизат в отношения едни спрямо други. Застават под определени ъгли и по този начин влияят върху нашия живот.

 

Аспектите за 5 юни към 12:00 ч.


 

Ще разгледаме накратко аспектите, които оказват най-голямо влияние през днешния ден.

 

Съвпади


Две планети сключват аспект съвпад, когато са разположени в един и същ знак, изключително близко една от друга. Двете планети си въздействат по благоприятен начин.


 
Съвпад Луна (Рак) - Марс (Рак)


Днес действаме спрямо емоциите си. Полагаме повече грижи за домакинството и за членовете на семейството. Възможни са търкания и разногласия, особено с хора, които са дразнещо пасивни и нерешителни. Захващаме се с проекти, свързани с дома. Може да изживеем нещо, което да събуди емоциите и да ни развълнува. Вероятно ще заемаме защитна позиция, ще се влияем прекалено от чувствата. Изпитваме ревност и чувство за притежание към любимите ни хора. Трудно ни е да се контролираме и на моменти сме прекалено импулсивни.

 
Съвпад Сатурн (Козирог) - Плутон (Козирог) - от 3 януари 2019 до 8 май 2020 г.


Този аспект оказва влияние от 3 януари 2019 до 8 май 2020 г. През цялото това време ние сме фокусирани върху целите и имаме огромно желание да успеем в определена област. Насочваме вниманието си към една конкретна сфера и даваме всичко от себе си, дори на моменти се вманиачаваме в постигането на дадената цел. Искаме да постигнем забележителни резултати. Работим за подобряване на проблемните въпроси. Възможно е да злоупотребим с властта, която имаме над другите, или да живеем със страх. Макар че умерена доза страх може да ни мотивира да се справим със слабите страни в живота ни. През този период страхът, че ще изгубим нещо (или всичко) е мощният двигател, който ни кара да се движим напред. Знакът, в който е този съвпад, показва в коя сфера чувстваме липса, хаос или загуба. В случая този знак е Козирог. Това означава, че ни липсва структура и организираност. Именно тях трябва да постигнем докато трае този аспект. Мотивирани сме да построим или да реновираме животите си, да унищожим това, което сме имали и да го съградим отново.

 

Квадрати


Две планети сключват аспект съвпад, когато са разположени на 90° една спрямо друга, през два знака. Този аспект е неблагоприятен, защото двете планети се намират в различни взаимноотблъскващи се стихии, т.е. такива, които не се погаждат особено. Например, ако едната планета е в огнен знак, а другата - във воден.

 

Квадрат Юпитер (Стрелец) - Нептун (Риби) - от 27 април до 20 октомври

Този аспект ни оказва влияние от 27 април до 20 октомври, като е точен на 16 юни и 21 септември. Може лесно да бъдем подведени от другите или от нашите нереалистични очаквания. Трудно се фокусираме върху важните неща, липсва ни огранизираност и дисциплина, често преувеличаваме. Не ни устройва скучния дневен режим. Лесно се отклоняваме от начертаните пътеки. Възможно е някой да се опитва да ни измами и накара да вярваме в неговата версия на нещата. Когато сме притиснати в ъгъла, намираме начин да се измъкнем и да избегнем сериозните разговори. Ще се лутаме доста между реалността и мечтите под това влияние. Трудно е да поставим граница между двете неща. Нужна ни е дисциплина.

 

Тригони


Две планети сключват аспект тригон, когато са разположени на 120° една спрямо друга, през три знака. Този аспект е благоприятен, защото двете планети са в знаци от една стихия.

 

Тригон Венера (Телец) - Плутон (Козирог)

Дълбоко скритите аспекти на любовта стават явни и открити, когато сме под влияние на този аспект. Разкриват се без обичайния стрес и задръжки. Сега може да се подновят стари отношения. Времето е подходящо за благоприятно развитие във финансовата сфера и личния живот. Чувствата са интензивни и обхванати от страст, но по един ненатрапчив и приятен начин. Може да изпитате много силни чувства и привързаност. Чарът е в излишък и пленяваме останалите. Нещо може да докосне струните в душата ни, да разкрие интимна тайна за партньора ни или за нашата обичаща природа.

 

Секстили


Две планети сключват аспект секстил, когато са разположени на 60° една спрямо друга, през един знак. Този аспект се счита за благоприятен, защото двете планети се намират в две различни, но взаимнодопълващи се стихии. Може да бъде комбинация между огнена и въздушна зодия, или между земна и водна. Тези стихии се погаждат помежду си.

 

Секстил Сатурн (Козирог) - Нептун (Риби) - от 9 април до 28 юли

Този аспект оказва влияние от 9 април до 28 юли, като най-силно се усеща на 18 юни, когато съвпадът между двете планети е точен. При този аспект дисциплината на Сатурн ни помага да организираме делата си, да придадем смисъл на нашите мечти и идеали. В същото време Нептун, със своята отдаденост и приемственост, ни помага да намерим ново значение и приложение на работата, традициите и обичаите. Този аспект ни създава усещането, че сме на правилния път. Материалните и духовните ни цели се обединяват. Обстоятелствата и нашето отношение подпомагат реализирането на мечтите ни. Успешно комбинираме въображението и усилията си. Имаме усещане, че може да постигнем всичко, което пожелаем. Вярваме по-силно в светлото бъдеще.

 

Секстил Меркурий (Рак) - Уран (Телец)

Този аспект ни дава възможност да проведем срещи или други организирани групови мероприятия, да общуваме онлайн, да взимаме участие в занимания, свързани с компютри, наука или метафизичното. Може да постигнем неочаквани положителни резултати от подобни събития. Интуицията ни е силна и сякаш ей така от нищото ни хрумват идеи. Мислите ни са оригинални и творчески. Разговорите ни ще бъдат свързани с бъдещето и развитието на технологиите.

 

{ 26 коментара... read them below or Comment }

Автор на статиите: Мария Николова