Posted by : Paynera вторник, 17 април 2018 г.

 

Ретрограден Сатурн - същност и значение


 

Всяка година планетата на ограниченията Сатурн се движи ретроградно в определен период от време. През 2019 година този период се пада от 30 април до 18 септември.

Какво е значението на Сатурн в астрологията? Как се отразява ретроградното движение на нашия живот? Предстои да разберете.

 

Сатурн в астрологията


 

Сатурн

Сатурн е управителят на знака Козирог. Другото му име е Кронос. В гръцката митология Кронос е един от титаните и баща на Зевс. Той бил крал на боговете. Според легендата изял своите деца, за да им попречи да го свалят от трона. Обаче жена му Рея го измамила като му дала да погълне камък, когато Зевс се родил.

 

В астрологията Сатурн се свързва с ограниченията и трудностите. Докато Юпитер е планетата на разширението, то Сатурн ограничава. Това може да звучи потискащо, но от друга страна влиянието на Сатурн ни помага да структурираме живота си и придава смисъл на съществуването ни. Сатурн е наясно с ограниченията, които времето налага. Напомня ни за нашите граници, отговорности и поети задължения. Помага ни да дефинираме живота си. Подсказва ни, че има нужда да упражняваме самоконтрол и да си поставяме граници.

Сатурн често се асоциира с нашия баща или бащината фигура. В детството ние се учим на дисциплина и да спазваме правилата. Това познание получаваме от дадена авторитетна фигура. В този образ влизат нашите родители и учители, които, дори и да са строги понякога, ни помагат да разберем света около нас. Тези хора чрез своето отношение към света ни дават ценни уроци, които оказват влияние върху живота ни. По този начин и Сатурн ни дава уроци, които ни помагат да се развиваме.

В рождената графика на всеки от нас позицията на Сатурн по знак и дом разкрива нашите ограничения, страхове и чувство за отговорност. Влиянието на Сатурн се определя и от планетите, с които сключва аспекти.

Символът на Сатурн представлява кръст на материята (реалността) над душата и илюстрира господството на материалната природа на човека. Символът на Сатурн всъщност представлява обърнатия символ на Юпитер.

Сатурн транзитира приблизително от 2 до 2 години и половина в един знак. Нужни само приблизително 27-28 години, за да премине през всичките дванадесет знаци.

Сатурн е в екзалтация във Везни и в падение в Овен (противоположния знак на знака в екзалтация). Сатурн е в заточение в Рак (противоположния знак на Козирог).

 

Транзит на Сатурн в Козирог


 

СатурнНа 20 декември 2017 година Сатурн, планетата на задръжките, ограниченията, отговорността и стабилността започна своя транзит в управлявания от нея знак Козирог. Това преминаване ще продължи до декември 2020 година.

Когато Сатурн преминава в Козирог, той функционира изключително добре. Чувства се у дома си в този знак. Времето е подходящо да погледнем критично на кариерата ни и да установим кои наши избори ни пречат да разкрием истинските ни умения в работата.

Козирог изисква уважение и Сатурн също. Сатурн в Козирог е склонен да работи упорито, за да постигне това. По време на този транзит самите ние ще демонстрираме повече уважение към хората, които са вложили значителни усилия в дейността си, както към и по-възрастните хора. Енергията на Сатурн в Козирог е консервативна. Тази позиция не подкрепя поемането по лесния път. Ще пожънем успех само след като сме вложили усилия. Възможно е да се борим за по-голям авторитет в дадена област от живота ни. От дома, в който транзитира Сатурн, може да се определи в коя сфера трябва да поработим, за да подобрим нещата, които не вървят в правилната посока

Когато Сатурн транзитира в своя собствен знак, за нас е време да правим неща, които ще издържат в дългосрочен план. Вече не се стремим към бързо и краткосрочно задоволяване на нашите желания, а към успех и стабилност в бъдеще.

Под това влияние се страхуваме да не загубим всичко и да останем без нищо.

Козирог предпочита качеството пред количеството, простотата пред хаоса. Амбицията ни е силна и конкретна. Искаме да постигнем целите си и не се колебаем да дадем всичко от себе си за това. Сатурн в Козирог е трудолюбив и изолиран. Възможно е под неговото влияние да пренебрегваме нуждата от удобства и любяща семейна среда. Може да се посветим на кариерата ни и да се отдалечим от близките си. Налага се да внимаваме в тази посока.

 

Значение на ретрограден Сатурн


 

СатурнНа всеки дванадесет месеца Сатурн се движи ретроградно. Това движение обичайно продължава около четири месеца и половина. Периодът на ретроградно движение е време на ограничения, притеснения и страх. Налага да се борите с проблеми, свързани с вашите задължения и отговорности, особено в кариерата ви.

Независимо от областта, в която се развивате, трябва да си отделите време да обмислите нещата и да проверите, че всичко е наред. След това може да продължите в избраната от вас посока. Сатурн ще ви изпраща изпитания, за да се убеди,че сте готови да поемете допълнителни задължения. Ще научите ценни уроци по трудния начин.

Ретроградният Сатурн има специално отношение към негативните човешки чувства. Например ако изпитвате тъга, срам или чувство за вина. Сатурн ще ви помогне да разберете причината за това. Ако нещата излезат от контрол, Сатурн ще се постарае да изживеете нещо, което да ви разтърси из основи и да ви извади от бездната, в която сте изпаднали.

Докато Сатурн се върне към обичайната си посока на движение, ще сте свикнали със ситуациите и ще бъдете готови за следващия етап от живота ви. Ще изпитате мотивацията да постигнете висока продуктивност, важни постижения и да получите признателност от другите.

 

Ретрограден Сатурн през 2019 година


 

Сатурн

Както казахме Сатурн се движи ретроградно от 30 април до 18 септември. През този период ще се учим на уроци по търпимост, дисциплина и организираност.

Когато Сатурн е ретрограден е важно да обърнем внимание на детайлите, когато водим преговори, ръководим бизнес, учим или взимаме решение. Приблизително осем дни, преди да започне да се движи назад, Сатурн стои неподвижно (стационарно). През това време по-добре избягвайте важни разговори Ако няма как да избегнете подписване на важни договори или разрешаването на правни въпроси, то поне потърсете компетентна професионална помощ.

Ретроградният Сатурн ще бъде истинско предизвикателство за вас, ако сте свикнали да тормозите или да обиждате хората със своите думи. Черните мисли, лошите новини или самотата може да имат негативен ефект върху вас. Може да изживеете отчуждение или раздяла в отношенията с близък човек. Това ще бъде един вид кармичен урок, тъй като сте използвали своите мисли и думи, за да накарате другия човек да се чувства зле.

Дори и да сте мили с всички хора, които срещате, вероятно пак ще изпитате негативни чувства. Ако по принцип сте склонни към лошо настроение и депресия, ретроградния Сатурн може още повече да задълбочи тази тенденция. Може да ви е трудно да изкарате лошите мисли от ума си. Но също така този транзит ще ви помогне да разберете по-добре нуждата да се справите с негативните страни на живота.

Ретроградният Сатурн ще ви помогне да разпознаете депресивното настроение и негативния начин на мислене. Това е идеална възможност да зачеркнете всички деструктивни идеи за вас и за живота ви, които разигравате в ума си от години насам. Веднъж щом Сатурн се върне към директно движение, ще започнете да замествате старите негативни мисли с нови позитивни.

 

{ 2 коментара... read them below or Comment }

Автор на статиите: Мария Николова