неделя, 13 май 2018 г.

Прогноза на Мери Астрология


за 14 май понеделник


 

Ето че третата седмица на май е в своето начало. Добре дошли при нас в понеделник! Какво ли ни носи този ден? Нека разберем каква е позицията на Луната, какви аспекти ще оказват най-голямо влияние върху нас и къде ще е поставен фокусът за всяка една зодия.

 

Позиция на Луната на 14 май


 

Снощи малко след 21 ч. Луната напусна Овен и започна да преминава през стабилния Телец. Ще остане в този знак до вторник вечерта, когато преди полунощ в 23:44 ч ще премине в Близнаци. Характерно за Луната през месец май е, че Новолунието се пада в Телец. То ще се случи утре, на 15 май, следобяд в 15:49 ч.Луната в земния Телец ни изпраща топла и реалистична енергия. Управляваният от Венера Телец е втория знак в зодиака. Тук се срещаме лице в лице с възможностите и ограниченията, свързани с нашето физическо тяло. Емоциите са стабилни. Радваме се на търпение и спокойствие. Чувстваме се доволни и в мир със себе си.

Още за Луната в Телец може да намерите ТУК!

Очаквайте съвсем скоро статия за Новолунието в Телец.

Тъй като Луната е съвсем близко до Новолуние, светлината, респективно енергията, която ни изпраща е изключително малка и ограничена. При това положение е добре да почиваме и да събираме сили за новите начинания, на които може да се посветим, когато Луната започне да нараства - след 15 май. Покротувайте малко. Помислете за събитията, станали напоследък и си направете съответните изводи.
Важни аспекти и позиции на 14 май


 


  • Меркурий в Телец: 13 - 30 май
Вчера 15:32 ч. след дълъг престои (68 дни) в знака Овен, Меркурий, планетата на общуването и мисълта, преминава в Телец. Ще остане там до 30 май. Меркурий в този знак прави мисленето ни по-рационално и практично. Трезвият разум засенчва фантазиите. Обмисляме предварително думите, които изричаме. Умът ни е ориентиран към света на петте ни сетива. Предпочитаме да използваме изпробвани и сигурни методи, вместо да сътворяваме нови идеи и начин на мислене. Вниманието ни е насочено само към едно нещо, не е разкъсано между хиляди варианти и опции. Възможно е обаче да бъдем прекалено консервативни, да гледаме само в една посока, отричайки всички други пътища на развитие. Комуникацията ни ще бъде по-стриктна и строга. Изразяваме недоволство към несериозните и повърхностни неща.

Още по темата ще откриете ТУК!


  • Меркурий полуквадрат Нептун
Този аспект ще бъде точен в 9:13 ч. Под това влияние няма да виждаме и възприемаме нещата ясно. Техническите факти като че ли ще ни отбягват. Практичните занимания ще бъдат засенчени от силата на въображението ни, тъй като Нептун отговаря за фантазиите. Постепенно ще придобием ясното, с течението на деня.


  • Слънце сескиквадрат Сатурн
Слънцето сключва минорен (не чак толкова важен) аспект със строгия Сатурн, който ще бъде точен в 13:27 ч. Ще се наложи да се борим с тежката действителност. Детайлната и упорита работа ще ни помогне да преодолеем трудностите. Настроението ни, обаче, може да бъде леко помрачено заради този аспект.

Информация за останалите аспектите на деня може да намерите ТУК!

 

Дневен хороскоп за всяка зодия


 

Зодия Овен на 14 май


 Денят не е подходящ за практически занимания. В главата ви се е зародила интересна идея, но все още виждате много недостатъци в нея. Това може да ви обезкуражи в началото, но след като направите нужните подобрения, ще видите добрата страна. Може да вкарате в действие идеята утре, след като настъпи Новолунието. Способни сте да откриете истински решения на проблемите. Вниманието ви е насочено към парите и притежанията. Пречите пред вас ще ви стимулират да направите подобрения в тази сфера. Чувствителни сте към критиката, но тя може да ви мотивира. По-добре днес си почивайте и събирайте сили.

 

Зодия Телец на 14 май


 В момента във вашия знак има струпване на планети. Там се намират Слънцето, Луната и Меркурий. Към тях е на път да се присъедини и Уран. Поради тази причина хората са привлечени към вас, търсят вашите съвети и очакват да заемете лидерска позиция. Възможно е да изпитвате несигурност днес, но не позволявайте тя да ви пречи. Някой може да тества вашата ценностна система чрез открита конфронтация или поведение, което ви стресира. Опитайте се да откриете позитивните страни на всичко това. Лесно може да се разочаровате, ако някой не отговаря на вашите морални стандарти. По-добре използвайте различията в мнението, за да извлечете съответните поуки. Цялостната енергия на деня е по-слаба. Времето не е подходящо за взимане на важни решения и преследване на целите.

 

Зодия Близнаци на 14 май


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Тази сутрин виждате малко по-ясно даден въпрос, но въпреки това изпитвате притеснение и леко разочарование. Днес вероятно сте по-чувствителни към скритите нюанси на събитията и  разговорите. Склонни сте да се обръщате към вътрешното си аз. Изпитвате страхове, свързани с контролирането на емоциите, или с потока от финансови средства. Вероятно през последните месеци са се случили промени във финансите, които споделяте с друг човек в живота ви, или в чувствата ви спрямо същия този човек. Добре е да бъдете малко по-въздържани в тези сфери от живота, за да водите по-смислен и отдаден на другите живот. Ако се тревожите за всички недостатъци на системата, това само ви пречи да бъдете продуктивни. Не позволявайте личните ви проблеми да отклоняват вниманието ви от останалите сфери в живота. Решавайте своите тревоги една по една. Тъй като луната е преди новолуние, най-добре позволете на интуицията си да работи във ваша полза.

 

Зодия Рак на 14 май


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Днес може да се изправите срещу някои пречки или  да изпитате разочарование. В единия момент ще се чувствате уверени, но след това нещо ще ви обезкуражи. Вероятно се тревожите за дадена връзка или претенциите на другите да ви разсейват. Не позволявайте на трудностите да отнемат вашата енергия. С напредването на деня ще се почувствате по-добре. Но като цяло времето е подходящо за почивка. Не бързайте с взимането на решения и започването на нови проекти. Съберете мислите си, формулирайте своите планове, които може да реализирате след вторник, когато ще се случи Новолунието в Телец.

 

Зодия Лъв на 14 май


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Тези дни сте фокусирани върху кариерата и дългосрочните планове. Новолунието в Телец отбелязва ново начало, свързано с тази сфера от живота. Днес може да се сблъскате с критика или да срещнете малки трудности. Може да ви е от полза, ако споделите проблемите с някоя авторитетна фигура, но бъдете внимателни кой допускате до себе си. Отговорности на работа или леки здравословни неразположения може да ви плашат, тъй като сте доста чувствителни днес. Това ви пречи да се развивате. Може да се задълбочите в рутинни занимания и така да не използвате своите таланти. Не е време за поемане на емоционални рискове. Днес е добре да си починете и да събирате енергия, която ще ви е нужна след настъпване на Новолунието утре следобяд.

 

Зодия Дева на 14 май


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Няколко планети са разположени във вашия дом приключенията и затова имате засилено желание да общувате открито с хората и да споделяте своите вярвания и искания. Днес обаче нещо ви презимява твърдо на земята и отнема вашия кураж. С напредването на деня  ще изпитате облекчение от стреса и ще се фокусирате върху позитивните ц и да съберете нови сили и енергияели и мечти. Новолунието в Телец утре следобяд ще ви помогне да се ориентирате. Но днес по-добре се отдайте на размишления за миналото, опитайте се да релаксирате, да съберете нови сили и енергия.

 

Зодия Везни на 14 май


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Днес може да се сблъскате трудности, които изискват вашето внимание. Нерешени проблеми от миналото в най-близките ни взаимоотношения, вероятно ще се появят отново. Силни емоции вилнеят на повърхността, най-вече свързани с отдаденост, лоялност и честност. Търсейки тези качества в другите, ще разберете по-добре вашите собствени мотиви.  постепенно напрежението ще се уталожи, тъй като ще спрете да приемате нещата толкова на сериозно.Новолунието в Телец, което ще се случи утре следобяд, ще пренасочи вашето внимание и интереси в друга посока. Днес си починете и дайте път на своята интуиция. Нека тя ви ръководи.

 

Зодия Скорпион на 14 май


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Тези дни при вас фокусът е поставен върху взаимоотношенията. Във вашия ум се вихрят много емоции. При взимане на решение сте склонни ясно да разберете практичният момент на ситуацията. Но отчитането на човешкия елемент ще ви бъде малко трудно. Налага се да се изправите срещу реалността и да поправите някои грешки, както и да приемате нещата по-спокойно. Мислете за цялостната картина и се издигнете над малките пречки и обстоятелства. С настъпването на Новолунието утре следобяд ще поемете в нова посока.

 

Зодия Стрелец на 14 май


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Тези дни имате силно желание да подредите своите мисли и вещи. Но тази сутрин изпитвате напрежение в търсене на отговори, които все още не може да получите. Може да ви се струва, че нямате никакво развитие. Но всъщност в момента поставяте основите на нещо важно или временно си почивате, докато придобиете нужните сили.Ако има забавяне във вашите планове, при името това като възможност да прегледате отново нещата. Трудностите, които срещате ще подсилят вашата амбиция. Днес е добре да си починете и да се приготвите за новата свежа енергия, която ще ви донесе Новолунието утре следобяд.

 

Зодия Козирог на 14 май


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Времето е подходящо да споделите своите вълнуващи интереси или творчески проекти. Но пък слаб аспект между Слънцето и Сатурн може да изпрати на пътя ви малки трудности, критика, или публика, която не оценява уменията ви. Това може да ви обезкуражи и да ви накара да виждате недостатъците на работата си. Стремете се да осъвършенствате плановете си или просто оставете проблемите да се решат от само себе си. Това е удачен вариант, тъй като Новолунието утре следобяд ще пренасочи интересите и заниманията в друга посока. Търсете начини да се освободите от напрежението с напредването на деня. Знайте, че всички препятствия са само временни.

 

 Зодия Водолей на 14 май


 

Хороскоп 22 март четвъртък

В началото на деня може да изпитвате известни резерви относно това дали да споделите своите творчески умения. Трудно ще взимате решения, защото вероятно още не сте готови за това. Утре следобяд Новолунието ще отбележи началото на нов цикъл и така ще се отървете от минали проблеми и да започнете нови инициативи. Не търсете промяна на всяка цена днес, а просто направете съответните подобрения на плановете си. Увереността ви ще се възвърне, когато оставите отговорностите за гърба си. Използвайте времето днес да помислите ясно какво точно се очаква от вас. Емоциите ще се успокоят с напредването на деня, макар че имате още много задачи за вършене.

 

Зодия Риби на 14 май


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Времето като цяло е подходящо да споделяте своите идеи и мнения и да общувате. Днес, обаче, може да срещнете някои пречки, поради неправилна преценка на времето ви или други непредвидени забавяния. Може да имате трудности в социален и професионален план, тъй като изискванията към вас са много. С напредването на деня  ще усетите прилив на по-позитивна енергия. Започвате да виждате по-ясно нещата. Справяте се с отговорностите и ставате все по-склонни да се наслаждавате на случващото се около вас. Имайте в предвид, че Новолунието, което ще се случи утре следобяд, ще насочи усилията ви в съвършено нова посока. Днес по-добре почивайте и събирайте енергия, която ще ви е нужна след вторник.

 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова