събота, 5 май 2018 г.Прогноза на Мери Астрология


за 6 май неделя


 

Добре дошли при нас в почивния неделен ден. Какво ли ни носи този ден? Нека разберем каква е позицията на Луната, какви аспекти ще оказват най-голямо влияние върху нас и къде ще е поставен фокусът за всяка една зодия през днешния ден.

Според българската традиция на 6 май отбелязваме Денят на храбростта и на българската армия, както и празника Гергьовден в чест на всички носещи имената Георги, Гергана и тяхните производни (Гинка, Ганка, Ганя, Ганчо, Генчо). А Българската православна църква чества деня на Свети Георги Победоносец. Той бил мъченик за християнската вяра и е загинал през 303 г. при управлението на римсикя император Диоклециан. Също така на 6 май се отбелязва Празника на овчаря. По традиция се яде агнешко месо.

 

Позиция на Луната


 

6 майЛуната започва деня в Козирог, а в 17:50 ч ще се сбогува с този знак и ще премине в иновативния и напредничев Водолей.

Когато Луната е в Козирог, осъзнаваме нуждата да структурираме и планираме живота си. Чувството ни за отговорност е по-силно от обикновено и се стремим на бъдем ефективни в повечето сфери от живота ни. Нашата кариера, репутация и цели са на фокус, когато Луната преминава през този практичен знак. Гледаме трезво на реалността, дори на моменти може да сме песимистично настроени.

Днес Луната се движи без курс от 16:49 до 17:50 ч. Последният аспект, който сключва, преди да премине във Водолей, е квадрат с Уран.

Още за Луната в Козирог прочетете ТУК!

 

6 майА когата Луната е във Водолей у нас се заражда странното желание да шокираме останалите. Готови сме да се опълчим и противопоставим на рутинните занимания. В този период гледаме към общата картина. Не искаме да слушаме за дребни детайли или клишета. Действаме спонтанно и е възможно да ни хрумнат гениални и уникални идеи. Ако сме изправени пред изпитание, характерното за този период водолейско обективно мислене може да ни подскаже как да се справим.

Луната ще обитава знака Водолей до 9 май, когато сутринта в 06:12 ч преминава в замечтаните и романтични Риби.

Още за Луната във Водолей прочетете ТУК!

 

Важни аспекти и позиции


 

Слънцето сключва полуквадрат с Хирон, който ще бъде точен в 16 ч. и секстил с Нептун. Венера пък прави полуквадрат с Уран, който ще бъде точен около 19 ч. Тези влияние ни вдъхновяват, но ни правят и леко стеснителни. Интуицията и въображението ни са изключително силни, но може да се разсейваме от бляскави, нови неща, които нямаме търпение да опитаме.

Събитията, които обикновено определяме като случайности, сега са свързани с добро разпределение на времето и създаване на синхрон. Не щадим своята енергия и време. Гледаме на хората и ситуациите от различна перспектива. Оценяваме положително различията в мнението и представите на всеки един от нас. Може да се захванем с благотворителни дейности. Времето е подходящо да нанесем корекции в плановете си и да ги усъвършенстваме.

Днес сме под влиянието на хубав аспект между Слънцето в Телец и Нептун в Риби. Секстилът, който те сключват ще бъде точен около 16:30 ч. Когато двете планети се свържат това стимулира творческата страна във всеки нас. Интуицията и въображението ни работят на бързи обороти. Склонни сме да се вслушваме в мечтите си, да работим по нашите креативни проекти и да развиваме природните ни качества и дарби. Търсим красотата в живота и се възхищаваме на всички форми на изкуството.

Слънцето и Юпитер са разположени в противоположни знаци (Телец и Скорпион), което ни кара да си задаваме въпроси и да разсъждаваме върху живота. Възможно е да се появят морални дилеми. Опозицията между Слънцето и Юпитер ще бъде точна около 03 ч на 9 май.

Все още усещаме влиянието на куинкокса между Меркурий и Юпитер, който беше точен вчера в 14:15 ч. Възможни са леки обърквания в общуването. Има тенденция да надценяваме способностите си.

Информация за останалите аспектите през днешния ден може да намерите ТУК!

 

Дневен хороскоп за всяка зодия


 

Зодия Овен на 6 май


 Денят уж е почивен, а и празник, а вие като чели сте заети повече от обикновено. Склонни сте да действате под влияние на емоциите. Не позволявайте на вътрешното безспокойствие да ви дърпа назад. Тревожите се за своята кариера и репутация. Притеснявате се да не се провалите и това ви държи под напрежение. Погрижете се за най-уязвимите области от живота ви. Изработете съответна стратегия. Внимавайте с изказванията, особено в професионалната и социална сфера. Не се задълбочавайте прекалено върху проблемите. Възможно е вашите най-големи страхове да излезат на фокус. Не им позволявайте да се възползват от вас и да провалят празничния 6 май. Вместо това си вземете поука от това, което чувствате.

 

Зодия Телец на 6 май


 

На празничния 6 май сте инатливи и бунтовнически настроени. Отдръпвате се веднага след като получите, това, което искате. Не преследвайте сляпо прищявките ви. Погледнете вътре в себе си и ще разберете какво ви кара да постъпвате така. С напредването на деня ще се сблъскате в различия между вашето и чуждото мнение. Освен това всеки приема твърде лично казаните думи. Трудно ще се отпуснете днес, тъй като вероятно криете тайна, която не можете да разкриете, или имате усещане, че нещо не е както трябва. Не позволявайте негативното мислене да развали деня ви и празника. Използвайте тревогата като гориво, което ще ви помогне да разрешите проблемите си.

 

Зодия Близнаци на 6 май


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Може да изпаднете в трудни ситуации днес, но така ще осъзнаете по-добре кои са проблемните области в живота ви. Има възможност за изненади във вашата връзка или в социален план. Не премисляйте прекалено нещата, защото това ви попречи да се наслаждавате на празничния ден. Не бързайте да споделяте новини или мнението си с останалите. Ако го направите, може да изпитвате чувство за вина след това, което си е чиста загуба на време. Макар че напрегнат аспект между Меркурий и Плутон ви кара да мислите и действате крайно. Важното е да направите нещо, дори и малко, за да разрешите проблемите. Ако се чувствате неудобно или сте уязвими, това ще ви мотивира към промени и ще повиши увереността ви. В разговорите, които водите, е възможно да вземате отбранителна позиция. Постарайте се да избегнете това.

 

Зодия Рак на 6 май


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Изпитвате известно недоволство и дискомфорт на празничния ден. Това усещане ви мотивира да направите нужните подобрения и промени. При общуване, имайте в предвид, че хората днес са склонни да приемат думите по грешен начин. Не си вадете прибързани заключения за случващото се. Възможни са изненади, които ще създадат неудобство в началото, но след това ще доведат до раждането на интересни идеи. Така ще разберете по-добре своите амбиции. В близките отношения може да възникнат спорове за властта. Каквито и трудности да срещате днес, те ви мотивират да разрешите проблемите и да се справите с уязвимите области от живота.

 

Зодия Лъв на 6 май


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Въпреки че денят е почивен, вие изпитвате вътрешно напрежение. Желанието да се справите с всички задачи пречи на способността ви да се забавлявате. Много неща ви разсейват. Може да изпитвате странни чувства във връзка с приятели. Това вероятно замъглява преценката ви и пречи да послушате интуицията. Мисълта ви няма да е достатъчно гъвкава днес. Не прахосвайте времето си в тревоги. Погледът ви е изострен към детайлите и пречи да видите цялата картинка. Вероятно изисквате твърде много от себе си. Добре е да се захванете с физическа дейност или други занимания, които ще ви помогнат да намалите стреса.

 

Зодия Дева на 6 май


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Лек неблагоприятен аспект между Венера и Уран оказва влияние през  празничния ден и може да създаде проблеми. Не позволявайте на безпокойството да развали настроението ви, а помислете кои области от живота трябва да промените. Възможно е да бъдете твърде напрегнати и контролиращи през днешния ден. Притеснявате се, че другите може да научат смущаващи факти за вас или да не одобрят идеите ви. Започнете да  разрешавате проблемите, които ви карат да се чувствате в безизходица. Фокусирайте се върху нещо, което е не само приятно, но и продуктивно. Спрете да мислите върху негативните моменти от живота.

 

Зодия Везни на 6 май


 

Хороскоп 22 март четвъртък

По-добре не мислете за нещата, които ви напрягат през почивния ден. Астрологичните аспекти сочат към проблеми в отношенията. Намирате правилната мотивация да се справите с проблемите области. Ако някой ви е ядоса, извлечене нужната поука от случилото се. Така ясно ще разберете на какво трябва да обърнете внимание в характера си. Вероятно мислите прекалено много върху даден въпрос. Няма нищо лошо в това, стига да се не изтощите емоционално. Изследвайте страховете си. Това ще ви помогне да се адаптирате към промените. Не се сърдете на хората, че не се съгласяват с вас или че нямат същите морални принципи. Може да изпаднете в негативни настроения, но и ще измислите нови начини да се справите с живота. Отървете се от натрапчивите мисли и работете върху проблемите.

 

Зодия Скорпион на 6 май


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Трудно може да разчитате на другите в днешния празничен ден. Приемете промените в плановете като нещо незначително, което има малък ефект върху бъдещето. Склонни сте да се съмнявате в чуждите намерения. Не се захващайте с прекалено много занимания, за да нямате усещането, че изоставате. Опитайте се да проявите съпричастност към останалите и себе си. Внимавайте за информацията, която  разкривате. Не се фокусирайте само върху един ограничен начин на мислене. Думите ви днес имат повече влияние от обикновено, затова мислете повече преди да говорите.

 

Зодия Стрелец на 6 май


 

Хороскоп 22 март четвъртък

На празничния ден изпитвате временни трудности в социалния и любовен живот. Нужно е да промените поведението си, за да се подобри отново романтичния и емоционалния ви свят. Обмисляте наново вашето първо впечатление за даден човек или ситуация. Вътрешното ви безпокойство може да  събуди у вас необичайни желания. Внимавайте с големите покупки и не давайте големи обещания. Може да се появи негативно мислене или някой да играе с вас манипулативни игри. Използвайте днешната енергия, за да откриете своите страсти и страхове. Не се тревожете чак толкова какво другите мислят или вършат.

 

Зодия Козирог на 6 май


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Аспектите на празничният неделен ден може да създадат малко напрежение, но това не е нещо, с което не можете да се справите. Нужно е да направите някои промени в ежедневието, които ще имат освежаващ ефект. Възможни са трудности при общуване и липса на доверие към другите. Вероятно придавате прекалено голямо значение на някои малки проблеми. Има тенденция да действате под влияние на страховете. Ако другите не одобряват напълно вашите идеи, не приемайте това лично. Едва ли  имат за цел подценяват вашия интелект и ценности. По-добре изберете по подходящо време, за да представите мнението си.

 

 Зодия Водолей на 6 май


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Доста неща се случват във вашия вътрешен свят на днешния празничен ден. Може да се върнат стари спомени или да направите големи открития. Под влияние на аспект между Венера и Уран изпитвате безпокойство и липса на търпение. Мислите как да направите конструктивни промени. По-добре оставете нещата да се развиват по естествения си начин, вместо да предприемате драстични или смели действия. Под влияние на напрегнат аспект между Меркурий и Плутон, страхове или чувство за вина може да попречат на правилната ви преценка. Налага се отново да помислите върху ситуациите. Може би очаквате най-лошото от някого и пак, въпреки тези очаквания, страховете ще ви отведат до негативни заключения. Внимавайте с думите, защото и те могат да създадат излишно напрежение. Помислете какво ви дразни и се справете с трудностите.

 

Зодия Риби на 6 май


 

Хороскоп 22 март четвъртък

На празничния ден са възможни промени в ежедневието и плановете, които ще ви разсейват. Енергията е някак неспокойна и настроена революционно. Възможно е да се появят странни желания у вас. Вероятно се налага да направите някои промени. Може да се сблъскате с затруднения в отношенията. Хората от вашето обкръжение ви изпращат смесени сигнали. Ако мислите прекалено, това ще създаде ненужни проблеми. Отложете сериозните решения за ден, когато мисълта ви е по-ясна. Избягвайте черните мисли и ги заменете с позитивни. Трудностите днес ще доведат до творчески решения и положителни промени. Не дълбайте прекалено върху тривиалните въпроси, а го карайте по-лекичко.

 

Но каквото и да казват звездите за днес, все пак е празник, българския празник Гергьовден.


Вероятно голяма част от вас ще прекарат времето заедно със своето семейство и близки.


Ще хапвате, пийвате, ще се черпите за това, че сме живи и ни има тук и сега на тази красива българска земя!


 


 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова