Posted by : Paynera четвъртък, 26 март 2020 г.

Транзит на Луната в Телец


 

Всеки месец в продължение на два дни и половина Луната престоява в знака Телец.

Какво означава това за нас? Как променя нашия светоглед? Към какви дейности предполага? Предстои да разберете!

 

Влияние на Луната в Телец


 

Луната в земния Телец ни изпраща топла и реалистична енергия. Управляваният от Венера Телец е втория знак в зодиака. Тук се срещаме лице в лице с възможностите и ограниченията, свързани с нашето физическо тяло. Емоциите са стабилни. Радваме се на търпение и спокойствие. Чувстваме се доволни и в мир със себе си.

Когато Луната е в Телец ние обръщаме внимание на тялото си. Може да отделите време на разкрасителни процедури, да отидете на масаж, да си направите красив маникюр. Напълнете догоре ваната с вода и се отдайте изцяло на почивка. Застанете пред огледалото и се насладете на тези част от него, които ви харесват най-много. Дори и да имате белези по тялото, те показват, че вие сте оцелели въпреки всичко. Венера вижда красота и грация във всеки от нас. Ако вярвате, че сте красиви и изглеждате добре, то вероятно и другите ви приемат така.

Нахранете своите сетива с взимащи дъха природни гледки, смайващи вкусове, аромати, нежни и чувствени докосвания. В нашия модерен живот понякога съвсем съзнателно се отделяме от външния свят и Луната в Телец ни позволява да осъзнаем това. Насърчава ни да чуем мелодията, да подушим аромата на света около нас, да се насладим на парче от най-вкусния плод...

Венера обича хубавите гледки, приятната обстановка. Телец ни кара да се насладим на изобилието на живота. Да обиколим всяко място и с възхита да наблюдаваме красотата с която ни е дарила природата. Имаме нужда да разберем кое е наистина важно за нас. Трябва да си припомним ценните вещи, да изхвърлим тези, които вече не ни трябват, или пък да им намерим ново приложение. Постъпваме по същия начин, както един фермер, който, преди да насади новата реколта, трябва се погрижи за плевелите и да ги премахне. Така и ние разчистваме старите и непотребни неща.

Финансовата сигурност също е от голямо значение за Телец. Необходимо е да проверим банковите си сметки и да търсим начини да увеличим своите доходи. Рутинните действия от ежедневието освобождават ума ни и го насочват към творчески занимания. Луната в Телец е идеална за занимание с изкуство, занаяти, градинарство, музика, храна.

 

Негативно проявление на Луната в Телец


 

Негативното изражение на Луната в Телец е свързано с инат и непоколебимост във вярванията, както и с мързел. Ако усещате, че се инатите прекалено, потърсете каква е причината за това. Вероятно отказвате да се разделите с нещо, към което сте привикнали.

Чувството за отпадналост или мързел идва когато сте прекалено пасивни. Това усещане е в пълен контраст с огнения Овен (знака, в който преди това е била Луната), който действа импулсивно и бързо скача в борбата (или играта).

Телецът е убеден, че уханието на розите е прекрасно. Но най-добре може да оцениш аромата им, след като си положил усилия да ги посъдиш, да ги поливаш, да се грижиш за тях. А това отнема време. В чуждите очи може да изглежда като мързел, но обикновено зад това се крие нежелание към промяна. Защото знакът Телец е твърдо убеден в разбиранията си. Не вижда защо нещата трябва да се променят, след като сегашното им състояние е повече от задоволително.

 

Подходящи дейности


 

Когато Луната е във втория знак от зодиака Телец е добре да предприемем някои от следните дейности:

  • Насладете се на масаж и приятни разкрасителни процедури;

  • Погрижете се за градината;

  • Прегледайте финансите си;

  • Пригответе вкусна вечеря за любимия или семейството ви;

  • Носете любимите си дрехи;

  • Пейте любимите ви песни;

  • Разходете се сред природата;

  • Поглезете се с нещо, което намирате за специално;

  • Правете неща, в които сте особено добри;

  • Разкрийте своите природни дарби и таланти.


Луната в Телец ни дава възможност да погледнем и оценим своите постижения, да помислим какво от материалния свят е важно за нас и ни помага да открием себе си. Във всяко дете на Майката природа, във всяко нейно творение се крие магия и очарование.

 

Луната в телец

 

{ 9 коментара... read them below or Comment }

Автор на статиите: Мария Николова