Posted by : Paynera сряда, 16 май 2018 г.

Транзит на Марс във Водолей


 

Движейки си из космическото пространство, Марс преминава през всички астрологични знаци, като прекарва около два месеца във всеки знак. Аспектите, които сключва, продължават около четири дни. Транзитът на Марс води до промяна на нашата енергия. В зависимост от знака и дома, в който се намира Марс, ние намираме стимул за действие в различни неща.

 

Марс във Водолей през 2018 г.


 

Тази година престоят на Марс във Водолей ще бъде от 16 май до 13 август. След това, поради ретроградно движение, ще се върне за малко в Козирог. А от 11 септември до 16 ноември отново ще навлезе във Водолей. Тогава ще бъде втория транзит на планетата в този знак за 2018 г.

Когато Марс е в този знак, ние действаме, само когато сме напълно сигурни в себе си и вярваме силно в нещата, които правим. Затова през следващите месеци вероятно ще прекараме повече време в мислене, преди да предприемем действие.

 

[caption id="" align="aligncenter" width="516"]Марс във Водолей Марс се нарича още "Червената планета", тъй като изглежда червена на нощното небе. Червеното е цвят на страстта и агресията. Подхожда изключително много на същността на тази планета.[/caption]

 

Ретрограден Марс през 2018 г


 

Марс не се движи ретроградно особено често. Обикновено това става веднъж на две години. Тази година планетата ще бъде ретроградна от 26 юни до 27 август. Този период може да се раздели на две части - когато ретроградното движение е във Водолей (26 юни - 13 август) и когато ретроградното движение е в Козирог (13 - 27 август).

Когато Марс се движи ретроградно, времето не е особено подходящо да се започва нова сексуална връзка. Не е казано, че трябва да се въздържаме. Идеята е, че енергията ни е по-слаба и новите сексуални отношения са под въпрос. Вероятно привличането между партньорите бързо ще изгасне.

Също така времето не е подходящо да започнем нова работа. Голяма е вероятността новото работно място да не отговаря на първоначалните ни очаквания или енергията ни да е разпиляна и хаотична.

Когато Марс е ретрограден не е особено добра идея да се подложим на диета или да спортуваме. Липсва ни достатъчно енергия за активни външни занимания, затова, ако по време на това движение на Марс се запишете в спортен клуб, вероятността бързо да се откажете е голяма. И по-добре не си купувайте спортно оборудване за дома ви. Впрочем, вероятно знаете много добре, че велоергометърът или пътечката за бягане вкъщи рано или късно се превръщат в закачалка за дрехи. Рядко се ползват по предназначение. :)

 

Влияние на транзита на Марс във Водолей


върху астрологичните знаци


 

Разбрахме какво е всеобщото влияние, което оказва транзита на Марс във Водолей, и какво означава ретроградното движение. Трябва също така да имаме в предвид, че сменяйки знака си, Марс попада в различни домове при всеки знак. Ето какво влияние има смяната на знака на Марс върху всяка една зодия.

 

Зодия Овен
Сменяйка знака си, Марс попада във вашия 11 дом. През следващите седмици вие ще бъдете иновативни, ще мечтаете и ще вярвате в светлото бъдеще. Подходът ви към ситуациите се променя и говорите с ентусиазъм за футуристични и необичайни идеи. Времето е подходящо да работите като част от група, която споделя общи вярвания и интереси. Само така ще постигнете нещо по време на този транзит. Може да се захванете да помагате на човечеството, а календарът ви ще е претъпкан от ангажименти. Мечтаете за бъдещето и мислите какво искате да се случи. Ще работите за осъществяването на тези мечти и имате нужната амбиция.

 

Зодия Телец
Сменяйка знака си, Марс попада във вашия 10 дом. През този период колкото и успех да имате, все не ви е достатъчно. Винаги може да направите още нещо. Амбицията ви се повиша и се фокусирате върху дългосрочните си цели. Трудолюбиви сте и правите реалистични планове как да постигнете това, което желаете. Кариерата ви ще бъде на преден план. Това е добре за вашия успх, но пък става за сметка на другите сфери в живота ви. Периодът е добър за нови бизнес или промяна в кариерното развитие. Другите ви преценяват по работата, която вършите. Колкото повече постигнете и бъдете забелязани, толкова по-уверени се чувствате. Възможни са проблеми с родители, ръководители, ваши ментори и други авторитетни фигури.

 

Зодия Близнаци


Хороскоп 22 март четвъртък

Сменяйка знака си, Марс попада във вашия 9 дом. През този период изпитвате желание да разширите хоризонтите пред вас по някакъв начин. Искате да опознавате нови светове, да правите интересни неща. Мечтаете да изследвате далечни земи. Може да предприемете пътувания. Някои от вас ще отлитат до магически места в ума си, ще четат за чужди земи, ще опитват екзотични ястия, ще гледат чуджестранни филми и ще срещат хора от непознати култури. Времето е подходящо да се захванете с учене, да се запишете на нов курс. Изхвърлете скучния режим през прозореща и направете нещо неочаквано. бъдете спонтанни. Осигурете си нова тръпка.

 

Зодия Рак


Хороскоп 22 март четвъртък

Сменяйка знака си, Марс попада във вашия 8 дом. През този период изпитвате желание да се трансформирате по някакъв начин. Не сте доволни от дадена сфера в живота ви и се стремите да я промените. Може да вземете нещо старо и да го преработите така, че да изглежда като чисто ново. Гледате по-дълбоко и детайлно на нещата. Искате да стигнете до основите на дадена ситуация или проблем на всяка цена. Ще забелязвате всяко малко нещо, което хората правят и казват, ще правите изключително бързи преценки. Това се налага, защото сега вероятно ще работите по-често с другите хора. Възможни са спорове с бизнес партньор или във връзка със споделени финансови средства. Иска ви се да контролирате ситуацията, но няма как напълно да доминирате над всички.

 

Зодия Лъв


Хороскоп 22 март четвъртък

Сменяйка знака си, Марс попада във вашия 7 дом. През този период сте по-склонни да търсите компромис и да се ангажирате с другите хора. Отдадени сте на личните и бизнес отношенията ви, както и на ваши персонални проекти. Идеята да се посветиш на някой друг или на даден проект не е чак толкова ужасяваща за вас сега. Възможни са конфликти с любимите ви хора, но бързо ще намерите компромисен вариант, който да задоволи всички. Ако сте необвързани, сега може да решите да превърнете дадена връзка в по-сериозна. Стремите се да постигнете баланс и хармония в живота.

 

Зодия Дева


 

Хороскоп 22 март четвъртък

Сменяйка знака си, Марс попада във вашия 6 дом. През този период сте склонни да работите по упорито. Имате доста неща за вършене и искате да се справите с всяка малка задача. Захванете се с основните неща, тези, които задължително трябва да се свършат. Може да се заемете с няколко проекта наведнъж и ще бъдете доста ангажирани през следващите седмици. Но това не ви пречи, дори ви е приятно. Защото ако стоите без работа, това само ще ви изнерви. Възможни са някои проблеми с колегите или травми на работното място. Може да потърсите нова работа. Имате повече енергия да се грижите за здравето си. Възможни са положителни промени в начина ви на живот.

 

Зодия Везни


Хороскоп 22 март четвъртък

Сменяйка знака си, Марс попада във вашия 5 дом. През този период ще изпитвате силно желание да се изявявате. Ставате изключително креативни и подхождате творчески към проектите. Времето е подходящо да се захванете с творчество. Имате повече енергия за забавления, отколкото за работа. Трудно се фокусирате върху задълженията. Ако може си вземете отпуск, за да се посветите на приятни занимания. Детете вътре във вас иска да се заеме с нови хоби. Подходящо е времето да се посветите на любов и романтика. Склонни сте към флиртове и, ако сте необвързани, може да срещнете подходящи кандидати за сърцето ви. Ако сте обвързани, ще запалите отново пламъка на страстта и ще внесете повече огън във връзката.

 

Зодия Скорпион


Хороскоп 22 март четвъртък

Сменяйка знака си, Марс попада във вашия 4 дом. През този период предпочитате да обитавате позната среда и да общувате предимно с близки хора. Нямате особено желание да опитвате нови неща. Добре ви е у дома сред познати вещи и удобства, създадени само за вас. Не сте особено общителни. Ще защитавате семейството си пред другите хора, но също така прекарването на повече време у дома е предпоставка за спорове с най-близките ни. Възможно е те да изискват повече внимание в този период. Когато Марс е в 4 дом гледате на ситуациите прекалено субективно. Трудно виждате нещата отвъд вашата перспектива. Не сте много открити към другите хора.

 

Зодия Стрелец


Хороскоп 22 март четвъртък

Сменяйка знака си, Марс попада във вашия 3 дом. През този период имате желание да общувате открито с хората. Толкова много неща имате да кажете и ще ги кажете. Всеки разговор, който смятате за важен, трябва да се състои. Времето е подходящо за интелектуални занимания. Изпитвате нужда да бъдете активни и мисълта ви да работи на високи обороти. В противен случай ще усещате вътрешно напрежение и нервност. Възможно е често да пътувате на кратки разстояния. Графикът ви е претъпкан, ще имате много срещи с най-различни хора и ще работите по най-разнообразни проекти. Ще се ангажирате в дейност, свързана с квартала или общността, в която живеете. Ще се занимавате с млади хора и ще учите нови неща. Възможно е да се появи главоболие, тъй като в ума ви ще тече постоянна мисловна дейност.

 

Зодия Козирог


Хороскоп 22 март четвъртък

Сменяйка знака си, Марс попада във вашия 2 дом. През този период ще търсите повече сигурност в живота. Искате да бъдете финансово подсигурени и работите упорито за печеленето на пари. Може да се захванете с втора работа или да се включите в занимание, което да ви носи допълнителни доходи. Колкото повече пари имате, толкова по-спокойни и сигурни се чувствате. От друга страна пък, понякога може да сте склонни да харчите без да мислите. Ще защитавате яростно своите вярвания. Времето е подходящо да помислите какво е ценно за вас. Търсите стабилност и не сте склонни да предприемате големи рискове. Работите върху проектите, които вече сте започнали. Не се захващате с нови неща.

 

 Зодия Водолей


Хороскоп 22 март четвъртък

Марс навлиза във вашия  знак, което поставя начало на силен период за вас. Чувствате се по-енергични и това е най-дейния ви период от две години насам. Ентусиазирани сте да се захванете с нови неща. Добре е да започнете нови проекти, макар че бързо може да се откажете от тях и да се ориентирате в друга посока. Намерете начин да изразходвате излишната енергия, чрез спорт например. През този период сте импулсивни, склонни към спорове, и изпитвате една особена тръпка, която ви кара да се борите срещу конкуренцията. Също така сте склонни към инциденти, порязвания, наранявания. И главоболие може да се появи.

 

Зодия Риби


Хороскоп 22 март четвъртък

Сменяйка знака си, Марс попада във вашия 12 дом. През този период искате да се оттеглите от света и да размишлявате. Не се чувствате особено добре сред хора и предпочитате да сте сами. Вероятно ще се чувствате най-продуктивни, когато работите самостоятелно, далеч от светлините на прожекторите. Там, където никой не ви забелязва. Възможно е да сънят ви да е неспокоен и трудно да заспивате. Сънищата ви стават изключителни активни. Склонни сте да мечтаете. Интуицията ви е силна, дори и да не го осъзнавате. Осигурете си достатъчно време за почивка и възстановяване на силите. Ще ви трябва повече енергия в края на годината, когато Марс ще навлезе във вашия знак. Планетата на агресията ще бъде във вашия свят от 16 ноември 2018 до 1 януари 2019 година.

 

{ 5 коментара... read them below or Comment }

Автор на статиите: Мария Николова