Posted by : Paynera петък, 18 май 2018 г.Транзит на Венера в Рак


 


Венера посрещна 2018 година в знака Козирог. След това постепенно премина през Водолей, Риби, Овен, Телец и Близнаци. Сега идва ред на нейния транзит в Рак. На 19 май в 16:01 ч се сбогува с Близнаци, където престоя около 24 дни, и казва "здравей" на следващия знак - Рак. Тя ще остане там до 14 юни, когато ще се отправи към Лъв.


 


Омайницата Венера в астрологията


 


Транзит на Венера в Телец


Венера символизира красотата, любовта, изкуството, лукса и парите. Тя е втората най-близка планета до Слънцето и осветява живота на любимите й човешки същества. Тя управлява знаците Телец и Везни и дарява тяхните представители с жизненост, интелект, пари и целия материален комфорт на света. Астролозите гледат позицията на Венера в рождената карта, за да определят нейното влияние върху живота на личността, дали влияе позитивно или негативно. Вярва се, че негативните проявления носят нещастие, позор, неразбирателство в семейството и тъга.


Венера отговаря за луксозния и проспериращ живот. Ако позицията на Венера в рождения хороскоп не е силна, личността може да изглежда скучна и безинтересна. Венера символизира изкуството да живеем. Човек със силна позиция на Венера знае много добре как да живее истински. Той ще посреща дори и най-трудните ситуации със смелост и кураж. Венера оказва влияние на сфери като красота, любов, емоции, мъдрост, лекарства, радост и щастие, кураж, изкуство, танци, литература, бижута, пеене и музика, сензитивни удоволствия, мода, фотография, градинарство и пр. В астромедицината Венера отговаря за женската утроба, стомаха, пъпа и бъбреците.


 


Венера в Рак


 


Венера в Рак


Венера е планетата на чувствеността и привързаността, а Рак е най-грижливия и състрадателен знак в зодиака. Когато се съчетаят тези качества в едно, това създава потенциал за по-голяма интимност и шанс за изграждане на романтични отношения. Вероятно ще изпитваме желание да си стоим вкъщи, да се гушкаме с любимия ни човек и да обсъждаме чувствата си. Ако любовният ви живот е в застой напоследък или сте излизали с човек, който се страхува от обвързване, нещата може да се променят през този период.


Когато Венера е в Рак, ние изпитваме подсъзнателна нужда да се грижим за останалите, дори да приемем ролята на майка и закрилница. Семейството и нашите корени стават особено важни за нас. Доставят ни удоволствие занимания, свързани с дома. Може да решим да декорираме жилището си, да освежим цвета на стените или да купим нови мебели. Нашият дом е нашата крепост и светилище. Искаме да сме сигурни, че той е спокойно и безопасно място. Ако работите в тази сфера или по някакъв начин сте свързани с пазара на имоти, продавате или купувате, Венера (планетата на парите) в Рак (знак, свързан с движимите имоти), времето е изключително подходящо за вас.


Не се изненадвайте, обаче, ако през този период сте склонни към негативни настроения или се чувствате уязвими в емоционален план. Това е вероятно да се случи най-вече по отношение на приятелствата и романтичните връзки. По време на този транзит ще бъдете по-чувствителни от обикновено, така лесно може да се почувствате наранени. В природата на Рака е да се оттегля и да търси усамотение, когато е слаб и наранен. Погледнато от положителна гледна точка, сърцето ви ще е широко отворено. Това ще ви помогне по-лесно да привлечете чуждата любов към вас и да дадете от своята любов на другите.


 


Транзит на Венера в Рак и знаците

Разбрахме какво е всеобщото влияние, което оказва транзита на Венера в Рак. Трябва също така да имаме в предвид, че сменяйки знака си, Венера попада в различни домове при всеки знак. Ето какво влияние има смяната на знака на Венера върху всяка една зодия.Зодия Овен


Когато Венера е в този знак, тя попада в 4 дом на Овните. Това е дома на семейството, дома, семейното огнище. През този период вниманието на представителите на този знак е насочено към техните близки и жилището им. Възможно е да използват силното си въображение, за да направят подобрение в интериора на дома си. Или пък да открият ново приложение на някои предмети, които да улеснят домакинската работа. Овните изпитват желание да подобрят средата си на живот по време на този транзит.


Зодия ТелецКогато Венера е в Рак, тя попада в 3 дом на Телците. Това е дома на комуникацията. Присъствието на Венера тук показва, че през този период представителите на този знак са по-общителни. С удоволствие разговарят и осъществяват връзка с различни видове хора, споделят своите планове. Не потъват толкова често в емоциите, гледат по-повърхностно и позитивно на случващото се около тях. Търсят компанията на съратници, готови са да учат нови неща. През този период може да подобрят отношенията с братята и сестрите, съседите, съучениците и колегите, въобще с всички хора, с които Телците общуват ежедневно.


 Зодия Близнаци


Когато Венера е в Рак, тя попада във втория дом на Близнаците. Това е дома на финансите, материалните придобивки, недвижимото ни имущество, паричните средства, придобити със собствения ни труд. Освен това този дом управлява изкуството и занаятите, градинарство – всички неща, които правим с ръцете си. Тъй като Венера е добра, любяща, щедра и благосклонна към всички, то представителите на Близнаци би трябвало да имат успех във финансовата сфера.


Зодия РакВенера преминава през вашия знак, т.е. така попада във вашия първи дом. Това означава, че през този период, въпреки тенденцията да търсим усамотение, вие ще общувате с хората. Времето е подходящо да откриете нова любов или да заздравите вече съществуващи отношения. Наслаждавате се на живота и на усещанията, които ви носят сетивата. Ако искате да промените външния си вид сега е момента. Дори и да запазите вида си такъв, какъвто е, пак ще привличате хората, повече от обикновено. Ще изглеждате чаровни и приятелски настроени в техните очи. Склонни сте към повече компромиси. Маниерите ви са изключително добри.


 


Зодия Лъв


Когато Венера е в Рак, тя попада в 12 дом на Лъвовете, дома на усамотението и саможертвата. За този знак периодът е подходящ да останат малко насаме и да помислят върху духовната страна на любовта, да правят жертви в името на любимия човек. Тези хора обикновено са открити, но когато Венера е в 12 дом, те често се отделят в интимния си свят и са по-прикрити от обикновено. Способни са да се вглабят в себе си и да разсъждават върху миналото. Това си има своите хубави страни, защото така се свързват със своите вътрешни нужди. Възможно е през този период Лъвовете да са по-срамежливи, когато се запознават с нови хора. Ако усетят искрата на любовта, ще бъдат склонни да пазят чувствата си в тайна. Но това е временно, защото само след по-малко от месец, ще бъдат отново открити и общителни. Тогава Венера ще премине в Лъв.


 


Зодия Дева


Когато Венера е в Рак, тя попада в 11 на знака Дева, дома на приятелствата, социалните групи, мечти и надежди за бъдещето. През този период Девите имат добра възможност да срещнат своята половинка чрез общ приятел. Искате да прекарвате времето с хора с подобни на вашите интереси и да се борите за обща кауза. Вероятно няма да сте кой знае колко страстни, но ако сте се запознали с нов човек, първо искате да изградите стабилна приятелска връзка. Може да започнете да се срещате с някого, с който сте приятели отдавна. Възможно е да погледнете на познатите си от друга светлина. Като цяло Девите ще гледат с надежда към бъдещето и ще намират удовлетворение в необичайни занимания.


 


Зодия Везни


Когато е в Рак, Венера попада в 10 дом на Везни, дома на кариерата и репутацията. През този период Везните разполагат с огромен запас от чар, привлекателност, увереност в професионалните качества, дипломация и бизнес нюх. Хората ги възприемат като отлични професионалисти, които знаят какво правят, за да постигнат най-добри резултати. Когато Венера е в Рак, репутацията на Везните значително се подобрява и могат спокойно да покоряват нови върхове на работното поприще и да извличат огромни дивиденти от дейността си.


 


Зодия Скорпион


Когато Венера е в Рак, тя попада в 9 дом на Скорпион, дом на приключенията, висшето образование, пътуванията. Това означава, че този период е изключително благоприятен за дейности в тази посока. Скорпионите изпитват желание да учат и да изживяват интересни неща. Привлечени са от хора, които имат сходни вярвания и преследват същите идеали. Другите хора също търсят тяхната компания и се възхищават на авантюризма им в този период. Скорпионите стават по-отпуснати и привлекателни за хората.


 


Зодия Стрелец


Когато Венера е в Рак, тя попада в 8 дом на Стрелците, дома на трансформациите, страстта, емоциите, секса, разделянето с всичко старо и непотребно. През този период Стрелците се посвещават в търсене на по-дълбока връзка с хората и предпочитат духовни занимания. Всичко, до което се допират, става хубаво и привлекателно. Те изпитват странно за тях желание да се усамотят. Не се интересуват особено от социалните събития и срещите с хора. Тъй като осмия дом отговаря за управлението на чуждите финанси и имущества, то когато Венера е в 8 дом, периодът е подходящ да използват талантите и ресурсите на другите хора.


 


Зодия Козирог


Когато Венера е в Рак, тя попада в 7 дом на Козирог, дома на партньорите и сътрудниците. През този период Козирозите привличат приятни хора в живота си, хора, които може да им бъдат полезни за реализиране на бъдещите им планове. Представителите на този знак са склонни да търсят баланс и хармония в отношенията при този транзит. Времето е подходящо да разрешат съществуващи проблеми в партньорствата. Изключително добре им се отдава чрез дипломация да изглаждат конфликтите. В любовта търсят някой, който не се страхува да се обвърже, затова бягат от заклетите ергени и моми или т.нар. лошите момчета. Възможно е да се срещат с хора на изкуството.


 


Зодия Водолей


Когато Венера е в Рак, тя се намира в 6 дом на Водолей, дома на работата, службата в полза на другите, здравето и дневния режим. В този период Водолеите трудно ще си паднат безнадеждно по някого, защото приемат отношенията по логичен начин. Ако срещнат някого и искат да преценят дали той е подходящ партньор, са склонни да го подложат на разпит. Малко хора може да оцелеят след тази щателна проверка. Шести дом е свързан предимно с работата, така че Водолеите може да срещнат някой на работното място. Като цяло намират удоволствие в структурирането на живота и искат всичко да бъде перфектно. Възможно е да приложат творчески подход в работата.


 


Зодия Риби


Когато Венера е в Рак, тя попада в 5 дом на Риби, дома на себеизразяването, творчеството, романтиката, децата, забавлението. През този период Рибите изглеждат по-достъпни от обикновено и се изразяват по-свободно. Изпитват желание да се срещат с различни хора, да се наслаждават на себе си и да споделят своята топлина и увереност. Така тяхните природни таланти, способности и качества се показват в цялата си светлина. Хората започват да ги ценят повече. Времето е идеално за срещи с нов обект на чувствата. Рибите са настроени на романтична вълна и искат да внесат елемент на драма в отношенията. Определено ще бъдат преследвани от обожатели. 


 { 3 коментара... read them below or Comment }

Автор на статиите: Мария Николова