Posted by : Paynera четвъртък, 21 юни 2018 г.

Транзит на Слънцето в Рак


от 21 юни до 22 юли


 

На 21 юни в 12:55 ч. Слънцето напуска знака Близнаци и преминава в Рак. Ще остане там до 22 юли. Вероятно си мислите, че преминаването на Слънцето през Рак касае само хората, родени в този период. Това, обаче, далеч не е така. Транзитът на Слънцето оказва влияние на всеки един астрологичен знак. Разберете какво означава промяната на позицията на Слънцето за всички нас.

 

Слънцето според астрологията


 

В астрологията Слънцето е символ на Висшия Аз. То изразява целта на живота. Свързва се с фигурата на бащата, ментора или властта. То е нашият учител, някой по-възрастен или по-опитен от нас. Слънцето е светлината, знанието. През целия си живот се стремим да достигнем светлината, да се докоснем до висшето познание, да открием истината за живота, да развием максимално талантите си и да открием истинското щастие.

Още за същността на Слънцето може да откриете ТУК!

 

Слънцето в Рак

 

Общо влияние на транзита на Слънцето в Рак


 

Когато Слънцето преминава през Рак, нещата стават доста емоционални и хората са склонни често да менят настроението си. Знакът Рак ни мотивира да разсъждаваме върху миналото, да се сближим с любимите ни хора и да се грижим за тях, без да искаме същото в замяна. Това звучи добре, нали? От друга страна, обаче, този воден знак, управляван от Луната, може да ни превърне в сърдити мърморковци.

Навлизаме в период на изострена чувствителност, когато повърхностните връзки, започнати при Слънце в Близнаци, преминават на едно по-интимно ниво. Преминаването на Слънцето в Рак показва нашите емоции и разкрива слабостите ни пред всички. Заместваме шумните светски събития с тихи нощи у дома. Потъваме в носталгични спомени и обмисляме всичко, което ни се е случило. Времето прекарано със семейството става изключително важно за нас. Грижим се един за друг. Даряваме се с безусловна любов. Това е нещото, от което се нуждаем най-много по време на транзита на Слънцето в Рак.

За какви дейности е подходящ периода?  • Да погледнем на личните взаимоотношения по по-сериозен и интимен начин;

  • Да разглеждаме стари албуми и да потъваме в приятни спомени;

  • Да се грижим за близките си;

  • Да сме ангажирани в семейни занимания като готвене, грижи за градината;

  • Да променим интериора на жилището, така че да бъде по-удобно за всички, с които споделяме общо пространство.


 

Влияние на Слънцето в Рак по знаци


 

Разбрахме какво е основното влияние, което престоя на Слънцето в Рак оказва върху нас. Но освен това този транзит намира различно проявление при всеки един знак. За да придобием още по-ясна представа какво да очакваме през съответния период (21 юни - 22 юли), е нужно да проследим това влияние по знаци.

 

Зодия Овен


 

Слънцето в Рак

Когато Слънцето е в Рак, то преминава през вашия 4 дом. През следващия месец фокусът е поставен върху вашето семейство и домашна среда. Може да се захванете с декорация на дома, купуване или продаване на жилище, преместване или поправка на уреди. Ще прекарате повече време със своите близки хора, ще излизате заедно навън или ще си организирате вечеря в къщи. През този период у вас се заражда желание да превърнете дома си в крепост, място, където се чувствате сигурни и силно свързани със семейството. Вероятно ще търсите връзка със собствените си емоции и ще планирате бъдещи проекти.

 

Зодия Телец


 

Слънцето в Рак

Когато Слънцето е в Рак, то преминава през вашия 3 дом. През следващия месец фокусът за вашия знак е поставен върху общуването и обменянето на идеи. Мисълта ви е изключително гъвкава и активна. Имате много интересни идеи, за които искате хората да чуят. Ставате по-общителни от обикновено и времето е изключително подходящо да създадете нови връзки. Способни сте да се захванете с много задачи наведнъж, стига те да са малки и да могат бързо да се завършат. Трудно ви е да се концентрирате, затова трудно се справяте с реализирането на дългосрочни планове. През този период графикът ви ще бъде претъпкан, изпълнен с много срещи и кратки пътувания. Вероятно имате желание да получите нови знания и сте особено любопитни за това как функционират нещата от живота.

 

Зодия Близнаци


 

Слънцето в Рак

Когато Слънцето е в Рак, преминава през вашия 2 дом. През следващия месец за вашия знак фокусът е поставен върху материалното благосъстояние. Добре е да преразгледате своите финанси, за да сте сигурни, че имате достатъчно средства. Или да се захванете с допълнителна работа, за да увеличите своите приходи. Възможно е да направите покупки, чиято стойност ще се повиши с времето. Има тенденция да прекалявате с харченето, затова бъдете внимателни. Вероятно гледате на нещата от практична гледна точка и не искате да разклатите стабилността си. Едва ли ще се втурнете презглава в нови дейности през този период. Предпочитате да продължите работа по проектите, които вече сте започнали.

 

Зодия Рак


 

Слънцето в Рак

Когато Слънцето преминава през вашия знак, т.е. през 1 дом, фокусът е поставен върху вашата личност. Може да промените външния си вид или да започнете да се държите по друг начин с хората. Изпитвате нужда да изразявате себе си. Търсите внимание повече от обикновено и искате да сте в светлината на прожекторите. Времето е подходящо да се захванете с нов проект  или да поемете по нов път на развитие. Стремите се към независимост, но също така сте и малко егоцентрични. Това не винаги е лошо нещо. Все пак и вие имате нужда да се фокусирате върху себе си от време на време. Вие сте по-уверени и по-смели. Искате да излезете навън сред хората, в обществото, и да вземете това, което искате без нечие разрешение или помощ. Не се притеснявате да изразявате емоциите си.

 

Зодия Лъв


 

Слънцето в Рак

Когато Слънцето е в Рак, то преминава през вашия 12 дом. През този период вниманието ви е насочено към вашата душевност и подсъзнание. Възможно е да се появят стари проблеми, пред които трябва да се изправите, да ги разрешите и да ги оставите зад гърба си. Времето е отлично за физическо, ментално, емоционално и духовно  пречистване. Винаги има нещо излишно, от което може да се отървете. Възможно да се чувствате емоционално изцедени в компанията на хора. Затова ще търсите усамотение. Така ще презаредите твоите батерии. Последното нещо, което искате сега, е да бъдете светлината на прожекторите. Предпочитате да стоите на заден план и никой да не ви обръща внимание. През този период ще бъдете по-чувствителни, емоционални и ще имате повече нужда от почивка. Също така ще бъдете по-състрадателни към хората, които са в безпомощно състояние.

 

Зодия Дева


 

Слънцето в Рак

При транзит на Слънцето в Рак, то преминава през вашия 11 дом. През този период вниманието ви е насочено към бъдещето. Също така се стремите към независимост. Ще прекарвате повече време сред приятели или група от хора, с които имате общи интереси. Ще бъдете доста общителни, макар че в действителност нямате нужда от всичките си приятели. Не се чувствате задължени да правите, каквото и да било с тях.  Държите се на известно емоционално разстояние и не искате да се занимавате с излишна драма. Концентрирани сте върху бъдещето, вашите мечти и надежди. Имате много по-ясна визия какво ви очаква в живота и формулирате ясно своите идеи. Също така изпитвате силно желание да помогнете на човечеството и да участвате в общочовешки и благотворителни каузи. Привлечени сте от всичко различно и необичайно. Отричате всякакви ограничения. Отказвате да бъдете част от обикновените хора, които мислят само за своето препитание и финанси.

 

Зодия Везни


 

Слънцето в Рак

Когато Слънцето е в Рак, то преминава през вашия 10 дом. През този период вие мислите за посоката си на развитие в кариерен план. Преразглеждате начина, по който се развивате. Искате да постигнете определена цел и сте готови да работите усърдно за това, дори ако се налага да жертвате голяма част от свободното си време. Подходът ви към живота е по-практичен и сега е подходящият момент да разговаряте с шефове, родители, ваши ментори и хора с авторитет. Другите оценяват вашия труд и дори може да ви похвалят за постиженията ви. Някои хора може да ви упрекнат, че не сте се държали правилно или не сте били достатъчно умни. През този период е нужно да бъдете отговорни и зрели.

 

Зодия Скорпион


 

Слънцето в Рак

При транзит на Слънцето в Рак, то преминава през вашия 9 дом. През този период вниманието ви е насочено към разширяването на хоризонтите и познанията. Търсите компанията на нови интересни хора. Засилва се интересът ви към чуждите култури и към начин на живот, който е различен от вашия. Времето е идеално да научите нови неща, да изследвате философията на хората и света около вас, или да се върнете обратно в училище. Идентифицирате се изключително силно със своите вярвания и открито обсъждате разбиранията си за живота с останалите хора. Готови сте да споделите своето мнение по важни въпроси. Трудно, обаче, се фокусирате върху ежедневието и дребните неща, които трябва да свършите тук и сега. През този период ставате изключително откровени и понякога казвате неща, които може да наранят останалите.

 

Зодия Стрелец


 

Слънцето в Рак

Когато Слънцето е в Рак, то преминава през вашият 8 дом. Затова през този период вниманието ви ще бъде насочено към нещата, които трябва да промените. Определено не ви харесват някои области от живота и искате да ги подобрите. Може да става на въпрос за черти от вашия характер, любовни връзки или физически предмети. През този период сте склонни да прекарате повече време, разсъждавайки върху живота. Изглеждате по-сериозни и емоционални. Чувствата ви могат да се колебаят от едната крайност в другата. Вероятно ще бъдете и доста потайни. Настроени сте да правите проучвания и да достигате до дъното на всеки един въпрос. Възможно е да се занимавате със споделени финанси, финансови партньорства, дългове, заеми, данъци или наследство.

 

Зодия Козирог


 

Слънцето в Рак

При транзит на Слънцето в Рак, то преминава през нашия 7 дом. Затова в този период вашето внимание ще бъде насочено към другите хора и взаимоотношенията с тях. Интересувате се повече от хората от обкръжението ви, отколкото от вас самите. Работите по-добре, ако обедините усилията си с партньор, и се чувствате отлично, когато общувате с някого на четири очи. Трудно ще ви бъде да правите сами, каквото и да е. Също така няма да ви бъде особено приятно да сте заобиколени от прекалено много хора. Искате да направите подобрения в връзките ви и да станете по-отдадени на близките си хора. През този период сте изключително чаровни и е възможно да се проявите като медиатор в отношенията между хората. Склонни сте на компромиси. Упорито търсите перфектният баланс във вашия живот. Ако, например, сте отделяли прекалено много време на работата си напоследък, сега може да се посветите на повече забавление, за да уравновесите нещата.

 

 Зодия Водолей


 

Слънцето в Рак

Когато Слънцето е в Рак, то преминава през вашия 6 дом. Затова през този период за вашия знак фокусът ще бъде поставен върху работата. Времето за игра и забавление отмина. Предстоят ви няколко седмици, в който сте по-концентрирани и обръщате внимание на малките детайли във вашите проекти. Времето е отлично да свършите някои от по-малките задачи и да поработите усърдно за реализирането на по-големите проекти. С удоволствие се захващате със задълженията си. Възможно е да подобрите дневния режим или здравето си някакъв начин. Предпочитате да работите сами, но в полза на останалите хора, вместо да реализирате ваш личен проект. В очите на другите изглеждате като аналитичен, леко дистанциран и стремящ се към съвършенство човек.

 

Зодия Риби


 

Слънцето в Рак

Когато Слънцето е в Рак, то преминава през вашия 5 дом. Затова през този период при вас фокусът ще бъде поставен върху забавлението. Нямате никакво желание да стоите на едно място, да работите или да се занимавате със сериозни въпроси. По-добре се захванете с вашите любими хобита, излезте навън с приятели, посетете партита и социални събития, отделете време за срещи. През този период сте малко по-смели и ентусиазирани. Изглеждате приятелски настроени и готови да споделяте своите преживявания с другите. Забавни и приветливи сте. Търсите внимание и знаете как да го постигнете. Възможно е да бъдете малко по-драматични в изразяването на емоциите. Искате да извлечете максимума от живота, да се наслаждавате на всичко около вас, колкото се може повече. Търсите компания и определено не искате да сте сами.

 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова