Posted by : Paynera сряда, 27 юни 2018 г. 

Ретрограден Марс в знаците


 

Планетата Марс, която отговаря за действието, амбицията, смелостта и начина, по който изразяваме и налагаме себе си и своето мнението, в момента обитава знака Водолей. Тя започна своя транзит в този знак на 16 май и ще остане там до 13 август, когато поради ретроградно движение ще се върне отново в предходния знак - Козирог. Нека разберем малко повече за ретро Марс!

 

Какво е характерно за транзита на Марс във Водолей?

 

Същност на ретроградния Марс


 

ретроградния марсПодобно на Меркурий, за който чуваме толкова често, и червената планета изглежда също се движи назад от време на време.  "Изглежда" е ключовата дума тук, защото от астрономична гледна точка, нито една планета не се движи на обратно около Слънцето. Планетите дори не забавят скоростта си. Циклите, при които те сменят посоката си от директна в ретроградна и обратното, всъщност са илюзия, която произлиза от простия факт, че Земята също обикаля около Слънцето, но със скорост различна от тази на другите небесни тела. Що се отнася до Марс, той се движи ретроградно в продължение на 58 - 81 дни на всеки 2 години и нещо.

През 2018 година ретроградното движение на Марс започва в знака Водолей и приключва в Козирог. От 27 юни (малко след полунощ) до 13 август Марс е ретрограден във Водолей. След това от 13 до 28 август е ретрограден в Козирог.

 

ретро Марс

 

Какво се променя при ретро Марс?


 

При ретро Марс се налага да преоценим текущите си проекти, начина, по който постигаме целите си, и желанията си. Движейки се в права посока, Марс изразява себе си директно, с увереност и дори на моменти с агресия. При ретро Марс нещата стоят по друг начин. Колебаем се дали да предприемем действие, поставяме под въпрос своите инстинкти и естествени импулси, вместо да се уповаваме на тях и да действаме. Начинът, по който реагираме в нормални ситуации, сега не ни върши работа. Не се доверяваме на вътрешните си усещания.

Може да използваме потайни, недиректни методи за постигане на целите. Ако действаме импулсивно, то може да се сблъскаме с проблеми и препятствия. Добре е да търсим златната среда – да забавим темпото, да спрем и да помислим върху стратегията си на действие.

 

Потискане на импулсите


 

Когато гневът, който носи Марс, е обърнат навътре и не намира израз навън, в душата на самите хора се появява напрежение, презрение, депресия, апатия и дори параноя. Нещата стават по-лични и интимни. Целта ни по време на ретроградното движение не е да потискаме импулсите си или да убиваме своя ентусиазъм.

Трябва да използваме това време, за да разберем по-добре своя инстинкт за оцеляване, нашия гняв, сексуалност и смелост, да осъзнаем как постигаме целите си. Космическото влияние иска от нас да погледнем преди да скочим, а не да се хвърлим в действие, без да знаем какво ни предстои. Не сме готови да започнем нови начинания.

Възможно е да ни трябва повече почивка. Някои от нас трябва да бъдат внимателни, защото при ретро Марс сме по-склонни към инциденти и неразположения, както на физическо, така и на емоционално ниво.

 

Фокусиране върху миналото


 

Възможно е да сме фокусирани малко повече върху миналото. Така може да извлечем нужните поуки. Но пък не е добре да мислим прекалено много за неща, който не трябва, а и не могат да се променят.

Изпитваме силно желание да поправим стари проблеми и да разрешим спорове. Връщането към вече изчерпани отношения може да звучи изкушаващо, но въобще не е добра идея. Вероятно ни се струва, че ще разрешим лесно старите проблеми с някого, но това не е така. Може сега да не забелязвате лошите страни на тази идея, но когато свърши ретроградното движение, проблемите ще се появят отново.

 

Влияние на ретроградното движение на Марс


върху астрологичните знаци


 

Досега говорехме какво е общото влияние на това ретроградно движение. То, обаче, влияе по различен начин на всеки един зодиакален знак. Предстои да разберем как ретро Марс се отразява на дванадесетте зодии. За всяка зодия ще разгледаме отделно ретроградното движение във Водолей и ретроградното движение в Козирог.

 

Зодия Овен


ретро Марс

По време на ретро Марс във Водолей (27 юни – 13 август) спада вашия ентусиазъм относно доходите ви, работата за постигане на целите и мечтите ви, желанието за групови занимания и общуване с приятели. Възможно е да изпитате затруднения в тези области. Някои от вас ще се занимават с дълбоко заровени чувства на гняв и разочарование към приятел. Ще преоцените приятелствата си и груповите начинания. Изпитвате раздразнение от това, че мечтите се реализират прекалено бавно. Използвайте този период, за да нанесете важни промени в плановете си.

По време на ретро Марс в Козирог (13 – 28 август) спада вашия ентусиазъм относно кариерата, публичните и професионалните въпроси. Ще изпитате трудности в тези области. Съмнявате се в смисъла на своите цели. Не сте особено уверени в себе си или сте по-внимателни от обикновено. Някои проекти ще изпаднат в застой. Изпитвате желание за действие само що се отнася до обичайните ви задължения и отговорности. Временно ви липсва амбиция, мотивация и вътрешна сила да се захванете с нови неща. По-добре посветете част от вниманието си на стари проекти и цели. Това ретроградно движение подчертава практичните и работни въпроси. Въпросът е как да организирате времето си.

 

Зодия Телец


ретро Марс

По време на ретро Марс във Водолей (27 юни – 13 август) спада вашия ентусиазъм относно кариерата, публичните и професионалните въпроси. Ще изпитате трудности в тези области. Съмнявате се в смисъла на своите цели. Не сте особено уверени в себе си или сте по-внимателни от обикновено. Някои проекти ще изпаднат в застой. Изпитвате желание за действие само що се отнася до обичайните ви задължения и отговорности. Временно ви липсва амбиция, мотивация и вътрешна сила да се захванете с нови неща. По-добре посветете част от вниманието си на стари проекти и цели. Това ретроградно движение подчертава практичните и работни въпроси. Въпросът е как да организирате времето си.

По време на ретро Марс в Козирог (13 – 28 август) е възможно да спадне вашия ентусиазъм относно образованието, пътуванията, личната ви философия, желанието да се посветите на приключения и нови интересни занимания. Изпитвате затруднения в тези области. Някои проекти могат да изпаднат в застой. Не сте особено уверени в себе си, когато трябва да правите нещо авантюристично. Губите вяра или поставяте под въпрос разбиранията за живота, които сте имали до този момент. Ако работите в сферата на правото или публикуването, или ви се налага да се занимавате с подобни въпроси, бъдете внимателни и преглеждайте всичко по няколко пъти. Определено ви липсва спонтанност. Има опасност да мислите прекалено за трудностите, произтичащи от различните начини на мислене на хората. Съветваме ви да си спомните за стари хобита и интереси. Може отново да се захванете с тях и така да са събуди нова страст във вас.

 

Зодия Близнаци


Хороскоп 22 март четвъртък

По време на ретро Марс във Водолей (27 юни – 13 август) е възможно да спадне вашия ентусиазъм относно образованието, пътуванията, личната ви философия, желанието да се посветите на приключения и нови интересни занимания. Изпитвате затруднения в тези области. Някои проекти могат да изпаднат в застой. Не сте особено уверени в себе си, когато трябва да правите нещо авантюристично. Губите вяра или поставяте под въпрос разбиранията за живота, които сте имали до този момент. Ако работите в сферата на правото или публикуването, или ви се налага да се занимавате с подобни въпроси, бъдете внимателни и преглеждайте всичко по няколко пъти. Определено ви липсва спонтанност. Има опасност да мислите прекалено за трудностите, произтичащи от различните начини на мислене на хората. Съветваме ви да си спомните за стари хобита и интереси. Може отново да се захванете с тях и така да са събуди нова страст във вас.

По време на ретро Марс в Козирог (13 – 28 август) желанието ви за интимност и споделяне ще намалее. Личните въпроси стават по-интензивни и объркани. Финансите, които споделяте с партньора си, може да са в застой. Ще откриете, че не сте толкова уверени, когато трябва да изразите себе си по по-личен и интимен начин. Вие или вашия партньор може да бъдете по-взискателни един към друг и да проявявате собственическо чувство. Нужно е да обърнете по-голямо внимание на финансите и на ресурсите, които споделяте с други хора, защото са възможни обърквания и неяснота. Възможно е стара връзка, която не е приключила добре, да обладава мислите ви или да се върнете към стар любим. Увеличават се вашите страхове и фобии, появяват се неизследвани досега желания и пристрастия. Възможно е да се борите с преодоляването на въпрос, дълбоко заровен в съзнанието ви. Използвайте времето, за да се научите на контролирате емоционалния си свят.

 

Зодия Рак


Хороскоп 22 март четвъртък

По време на ретро Марс във Водолей (27 юни – 13 август) желанието ви за интимност и споделяне ще намалее. Личните въпроси стават по-интензивни и объркани. Финансите, които споделяте с партньора си, може да са в застой. Ще откриете, че не сте толкова уверени, когато трябва да изразите себе си по по-личен и интимен начин. Вие или вашия партньор може да бъдете по-взискателни един към друг и да проявявате собственическо чувство. Нужно е да обърнете по-голямо внимание на финансите и на ресурсите, които споделяте с други хора, защото са възможни обърквания и неяснота. Възможно е стара връзка, която не е приключила добре, да обладава мислите ви или да се върнете към стар любим. Увеличават се вашите страхове и фобии, появяват се неизследвани досега желания и пристрастия. Възможно е да се борите с преодоляването на въпрос, дълбоко заровен в съзнанието ви. Използвайте времето, за да се научите на контролирате емоционалния си свят.

По време на ретро Марс в Козирог (13 – 27 август) като че ли желанието ви за партньорство отслабва. Трудно ви е да достигнете до партньора си. Разговорите относно връзката ви може да са в застой. Не сте уверени в себе си, когато се налага да общувате на четири очи с някого. Възможно е да се прояви дълго скрит гняв или отношенията да стана пасивно-агресивни. Вие или вашия партньор може да проявявате собственическо чувство или ревност. Добре е да реорганизирате енергията си по отношение на връзките. Може да промените подхода си към отношенията или да осъзнаете по-добре какво точно искате от другите. Намирате нови начини, по които да се отнасяте към тях. Ако се опитвате да се налагате на другите и това предизвиква напрежение, опитайте се да смекчите тона си и да бъдете по-умерени.

 

Зодия Лъв


Хороскоп 22 март четвъртък

По време на ретро Марс във Водолей (27 юни – 13 август) като че ли желанието ви за партньорство отслабва. Трудно ви е да достигнете до партньора си. Разговорите относно връзката ви може да са в застой. Не сте уверени в себе си, когато се налага да общувате на четири очи с някого. Възможно е да се прояви дълго скрит гняв или отношенията да стана пасивно-агресивни. Вие или вашия партньор може да проявявате собственическо чувство или ревност. Добре е да реорганизирате енергията си по отношение на връзките. Може да промените подхода си към отношенията или да осъзнаете по-добре какво точно искате от другите. Намирате нови начини, по които да се отнасяте към тях. Ако се опитвате да се налагате на другите и това предизвиква напрежение, опитайте се да смекчите тона си и да бъдете по-умерени.

По време на ретро Марс в Козирог (13 – 27 август) желанието ви да работите усърдно и да се придържате към здравословен начин на живот отслабва значително. Не изпитвате особено удовлетворение от себе си на работното място. Не се вдъхновявате от нови инициативи и не сте достатъчно уверени. Една част от вас пък може да са на другата крайност и да се държат като обсебени по отношение на работата и здравето. Възможно е да изразите натрупалия се гняв на работното място или да проявите пасивна агресия към колегите. Помислете как по-добре да организирате времето си в бъдеще.

 

Зодия Дева


Хороскоп 22 март четвъртък

По време на ретро Марс във Водолей (27 юни – 13 август) желанието ви да работите усърдно и да се придържате към здравословен начин на живот отслабва значително. Не изпитвате особено удовлетворение от себе си на работното място. Не се вдъхновявате от нови инициативи и не сте достатъчно уверени. Една част от вас пък може да са на другата крайност и да се държат като обсебени по отношение на работата и здравето. Възможно е да изразите натрупалия се гняв на работното място или да проявите пасивна агресия към колегите. Помислете как по-добре да организирате времето си в бъдеще.

По време на ретро Марс в Козирог (13 – 27 август) желанието ви за романтика и творчески занимания отслабва. Отношенията с любим човек или децата може да се усложнят. Трудно разчитате своите нужди и тези на партньора ви. Възможно е да промените това, което търсите в любовта, и да подходите по нов начин към сърдечните въпроси. Загубвате интерес към дадено хоби или се връщате към старо такова. Може да мислете прекалено много за любовните въпроси, тъй като не се чувствате достатъчно уверени в себе си в тази сфера от живота. Ще се чувствате объркани и нервни. Липсва ви мотивация. Може да изразите по неприятен, за вас и за останалите начин, натрупалото се недоволство от партньора и децата.

 

Зодия Везни


Хороскоп 22 март четвъртък

По време на ретро Марс във Водолей (27 юни – 13 август) желанието ви за романтика и творчески занимания отслабва. Отношенията с любим човек или децата може да се усложнят. Трудно разчитате своите нужди и тези на партньора ви. Възможно е да промените това, което търсите в любовта, и да подходите по нов начин към сърдечните въпроси. Загубвате интерес към дадено хоби или се връщате към старо такова. Може да мислете прекалено много за любовните въпроси, тъй като не се чувствате достатъчно уверени в себе си в тази сфера от живота. Ще се чувствате объркани и нервни. Липсва ви мотивация. Може да изразите по неприятен, за вас и за останалите начин, натрупалото се недоволство от партньора и децата.

По време на ретро Марс в Козирог (13 – 27 август) проектите свързани със семейството и домакинството вероятно ще изпаднат в застой. Нужно е да се извършат ремонти или пък условията на живот в жилището ви са нестабилни и трябва да се променят. Губите ентусиазма си за действия, свързани с дома. Вече нямате желание да командвате парада или тези ваши правомощия са били отнети. Възможни са спорове и конфликти със семейството, при които да загубите позицията си. Може да разрешавате стари проблеми или емоционални травми. Помислете каква е вашата роля в семейството.

 

Зодия Скорпион


Хороскоп 22 март четвъртък

По време на ретро Марс във Водолей (27 юни – 13 август) проектите свързани със семейството и домакинството вероятно ще изпаднат в застой. Нужно е да се извършат ремонти или пък условията на живот в жилището ви са нестабилни и трябва да се променят. Губите ентусиазма си за действия, свързани с дома. Вече нямате желание да командвате парада или тези ваши правомощия са били отнети. Възможни са спорове и конфликти със семейството, при които да загубите позицията си. Може да разрешавате стари проблеми или емоционални травми. Помислете каква е вашата роля в семейството.

По време на ретро Марс в Козирог (13 – 27 август) ентусиазмът ви относно умствените дейности, образованието и комуникацията ви като че ли спада. Възможно е да има пречки пред някой от проектите ви и това ви кара да се откажете от него. Изпитвате трудности при изразяване на мнението ви, при представяне на идеите, при общуване със съседи и роднини. Имате нужда да си починете от напрегнати разговори. Липсва ви спонтанност в общуването. Времето е подходящо да направите някои промени в проектите, които вече сте започнали.

 

Зодия Стрелец


Хороскоп 22 март четвъртък

По време на ретро Марс във Водолей (27 юни – 13 август) ентусиазмът ви относно умствените дейности, образованието и комуникацията ви като че ли спада. Възможно е да има пречки пред някой от проектите ви и това ви кара да се откажете от него. Изпитвате трудности при изразяване на мнението ви, при представяне на идеите, при общуване със съседи и роднини. Имате нужда да си починете от напрегнати разговори. Липсва ви спонтанност в общуването. Времето е подходящо да направите някои промени в проектите, които вече сте започнали.

По време на ретро Марс в Козирог (13 – 27 август) мисълта ви е насочена към начинания, свързани с печелене на пари. Възможно е ваша идея в тази сфера да среща препятствия. Замисляте се дали да не се откажете от нея завинаги. Изпитвате нервно напрежение и сте прекалено предпазливи. Въпросите, свързани с паричните средства и сигурността, стават изключително важни за вас. Нещата не протичат според очакваното. Време да прегледате и обмислите плановете си по отношение на парите. Разбирате, че начина, по който се отнасяте към тях, оказва голямо влияние върху вашия живот и самочувствие.

 

Зодия Козирог


Хороскоп 22 март четвъртък

По време на ретро Марс във Водолей (27 юни – 13 август) мисълта ви е насочена към начинания, свързани с печелене на пари. Възможно е ваша идея в тази сфера да среща препятствия. Замисляте се дали да не се откажете от нея завинаги. Изпитвате нервно напрежение и сте прекалено предпазливи. Въпросите, свързани с паричните средства и сигурността, стават изключително важни за вас. Нещата не протичат според очакваното. Време да прегледате и обмислите плановете си по отношение на парите. Разбирате, че начина, по който се отнасяте към тях, оказва голямо влияние върху вашия живот и самочувствие.

По време на ретро Марс във вашия знак (13 – 27 август) се налага да преразгледате начина, по който изразявате себе си, и постигате това, което си научите. Не позволявайте на забравени или неосъзнати желания да ръководят вашето поведение. Тази порция ретроградно движение на Марс е доста лична за вас. Поставяте себе си под съмнение. Не сте сигурни, че се справяте добре с живота. Внимавате какво споделяте с другите. Ентусиазмът ви към проекти, свързани лично с вас, сякаш е изчезнал напълно. Възможно е да се изморявате много по-бързо и да сте склонни към инциденти. Осигурете си достатъчно време за почивка. Като се има в предвид, че сезонът е лято, може точно сега да оползотворите отпуската си.

Също така добре е по време на това ретроградно движение да помислете как се справяте с гнева, по какъв начин той ви е помогнал или навредил. Потърсете нови начини за изразяване на негативната енергия. Изследвайки себе си, може да се сблъскате с трудности, но така ще установите контакт с вътрешната духовна сила и ще се усъвършенствате.

 

 Зодия Водолей


ретроградния марс

Тъй като Марс е във вашия знак от 16 май насам, ретроградното движение е доста лично за вас. Начинът, по който ви е служил инстинкта ви за съхранение, вече се оказва неефективен. Изпълнени сте с опасения и сте изключително предпазливи.

Докато ретро Марс е във вашия знак (27 юни – 13 август) се налага да преразгледате начина, по който изразявате себе си, и постигате това, което си научите. Не позволявайте на забравени или неосъзнати желания да ръководят вашето поведение.  Поставяте себе си под съмнение. Не сте сигурни, че се справяте добре с живота. Внимавате какво споделяте с другите. Ентусиазмът ви към проекти, свързани лично с вас, сякаш е изчезнал напълно. Възможно е да се изморявате много по-бързо и да сте склонни към инциденти. Осигурете си достатъчно време за почивка. Като се има в предвид, че сезонът е лято, може точно сега да оползотворите отпуската си.

Също така добре е по време на това ретроградно движение да помислете как се справяте с гнева, по какъв начин той ви е помогнал или навредил. Потърсете нови начини за изразяване на негативната енергия. Изследвайки себе си, може да се сблъскате с трудности, но така ще установите контакт с вътрешната духовна сила и ще се усъвършенствате.

Ретроградното движение на Марс в Козирог (13 – 27 август) оказва влияние върху вашия духовен и личен живот, инстинктите и интуицията ви. Вече не сте уверени в подсъзнателните сигнали, които усещате. Не изпитвате желание да се занимавате с духовните си нужди. Трудно се доверявате на себе си. Борите се с ирационални страхове и притеснения. Вманиачавате се по стари проблеми. Трудно ви е да постигнете удовлетворение. Стари вражди, болки и ядове се появяват отново. Вашата жизненост е понижена, вероятно в резултат на чувство за безизходица. Време е да прегледате плановете си за бъдещето. Вероятно ще осъзнаете колко важно е психичното и духовно здраве и какво влияние оказва то върху живота ви.

 

Зодия Риби


ретроградния марс

Ретроградното движение на Марс във Водолей (27 юни – 13 август) оказва влияние върху вашия духовен и личен живот, инстинктите и интуицията ви. Вече не сте уверени в подсъзнателните сигнали, които усещате. Не изпитвате желание да се занимавате с духовните си нужди. Трудно се доверявате на себе си. Борите се с ирационални страхове и притеснения. Вманиачавате се по стари проблеми. Трудно ви е да постигнете удовлетворение. Стари вражди, болки и ядове се появяват отново. Вашата жизненост е понижена, вероятно в резултат на чувство за безизходица. Време е да прегледате плановете си за бъдещето. Вероятно ще осъзнаете колко важно е психичното и духовно здраве и какво влияние оказва то върху живота ви.

По време на ретро Марс в Козирог (13 – 27 август) спада вашия ентусиазъм относно доходите ви, работата за постигане на целите и мечтите ви, желанието за групови занимания и общуване с приятели. Възможно е да изпитате затруднения в тези области. Някои от вас ще се занимават с дълбоко заровени чувства на гняв и разочарование към приятел. Ще преоцените приятелствата си и груповите начинания. Изпитвате раздразнение от това, че мечтите се реализират прекалено бавно. Използвайте този период, за да нанесете важни промени в плановете си.

 

 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова