сряда, 4 юли 2018 г.

 

Прогноза на Мери Астрология


за 5 юли четвъртък


 

Вече навлязохме в седмия месец от 2018 г. Преполовихме годината... Толкова бързо и неусетно стана това...

Нека разберем какъв ще е 5 юли от астрологична гледна точка? Къде е разположена Луната? Какви аспекти сключват планетите? Предстои да разберете от нашата прогноза!

 

Позиция на Луната на 5 юли


 

5 юли

 

Тази сутрин в 07:51 ч. Луната се сбогува с знака на състрадателните и мили Риби и започна своя транзит през амбициозните и дейни Овни. Ще бъдем под влияние на тази огнена Луна до петък следобед, когато земния спътник ще премине в Телец.

Луната в Овен засилва инстинктивните ни реакции и може да ни направи раздразнителни. Нямаме търпение да се захванем с нещо ново. Времето е подходящо да правим неща за първи път, дори ако се налага да се изправим срещу страховете си. Усещаме, че сме напуснали зоната си на комфорт, но това не ни плаши.

 

Какво е характерно за Луната в Овен?

 

Важни аспекти и позиции на 5 юли


 

Какво е разположението на небесните тела?

 


  • Слънце тригон Юпитер
Този аспект ще бъде точен днес в 13:40 ч. Той ни дарява с оптимизъм, надежда и желание да бъдем по-добри и да впечатляваме останалите. Искаме да разширим своите познания, да работим по подобряване на връзките ни с хората. Склонни сме да търсим сътрудничество и подкрепа. Възможно е да правим големи жестове, дори да се "изхвърляме". Издигаме се над ежедневните проблеми и приемаме по-спокойно различните хора и ситуации.


  • Меркурий опозиция Марс
Този аспект ще бъде точен днес в 14:31 ч. Появява се приблизително на всеки две години. Под негово влияние думите са по-бързи от действията ни. Това означава, че може да правим прибързани изказвания в общуването с другите. Чувстваме напрежение, което ни кара да действаме бързо и необмислено. Възможно е да сме прекалено развълнувани, склонни да се състезаваме с другите и да спорим. Трудно проявяваме търпение към останалите, когато трябва да ги изслушаме и проявим разбиране. Държим да изразим своето мнение на всяка цена. Предизвикваме противоречия при общуване.

 

Какви са астрологичните аспектите днес?

 

Дневен хороскоп за всяка зодия


 

Зодия Овен на 5 юли


25 юниДнес сме под влиянието на опозиция между Меркурий и вашата планета-управител Марс. Заради нея е възможно да изразите с думи гняв и раздразнение, което сте таили в себе си от много време насам, към ваш близък човек. Това може да предизвика трудности във връзката ви, но поне ще освободи напрежението във вас. Другият ключов аспект от днес между Слънцето и Юпитер ще смекчи донякъде напрежението. Трудно е за всички да бъдем обективни сега. Всеки търси своята си истина. Въпреки вътрешното нетърпение, което изпитваме, с напредването на деня сърцата се отварят и положителното настроение взима връх.

 

Зодия Телец на 5 юли


18 юни

Време е да изразите своята независимост като промените стила си и начина, по който гледате на света. Изразявате своята идентичност. Готови сте да представите новото си Аз пред останалите. Възможно е да бъдете малко по-резки в движенията, но съвсем успешно излизате от черупката си. Енергията на деня е объркана. В началото на деня може да обедините усилията си с партньор. Но изпитвате напрежение свързано с кариерата и отговорностите. Изкушени сте да казвате и правите неща, които не са съвсем на място. Внимавайте при общуване, защото днес хората приемат нещата твърде лично. Възможно е да се вманиачите в малки незначителни неща. Но с напредвате на деня, нещата ще се успокоят.

 

Зодия Близнаци на 5 юли


18 юни

Заради опозицията между Меркурий, вашия управител, и Марс, изпитвате силно нервно напрежение. Чувствате се прекалено ангажирани и не получавате очакваната подкрепа от другите. В началото на деня обръщате много внимание да мнението на хората, какво намират за правилно и за грешно. С напредването на деня пък изпитвате все по-силно желание да се развивате. Нови идеи ще изникнат в резултат на това вътрешно напрежение и противоречие. Възползвайте се от желанието си да работите и да създавате. Днес имате успех в сферите, свързани с парите, бизнеса, работата, здравето. Може да решите да споделите дълго пазена тайна и така да свалите теглото от плещите си.

 

Зодия Рак на 5 юли


18 юни

Днес се чувствате малко по-свободни в изразяването. Времето е подходящо да се занимавате с творчество. Търсите начини по-които да се освежите и почувствате по-добре. Но трябва да внимавате, защото под влияние на опозицията между Меркурий и Марс сте склонни да спорите. Възможни са парични проблеми, но не бързайте да предприемате действия, преди да сте наясно със ситуацията. С напредването на деня ще забележете, че хората са склонни да приемат различията си и да изразяват себе си свободно. Ще оцените този факт и самите вие почувствате прилив на положителна енергия.

 

Зодия Лъв на 5 юли


18 юни

Днес ще се почувствате много по-добре, ако се освободите от дълго трупано напрежение или разочарование. Нуждаете се от позната обстановка и от общуване с близки хора. Възможно е да приемате нещата малко по-лично. В главата ви се въртят хиляди тревоги. Другите може да ви се струват прекалено настоятелни. Не правете прибързани заключения и не изразявайте недоволството си грубо и рязко. Във втората половина от деня хората стават по-склонни да приемат различията помежду си, вместо да спорят. Излъчвайте положителна нагласа и позволете на хубави неща и хора да дойдат при вас. Но бъдете внимателни с думите, които изричате.

 

Зодия Дева на 5 юли


18 юни

Тригонът между Слънцето и Юпитер ви помага да се издигнете над проблемите днес. Но пък опозицията между Меркурий и Марс ви предизвиква да изразите дълго трупано недоволство и напрежение. Разговорите днес може да ви окуражат и да ви изпратят хубави възможности, но трябва да отворите съзнанието си за ситуации, които нарушават дневния ви режим. Възможно е да ви заинтригува нова тема и другите да ви помогнат в нейното разучаване. Това прави придържането към срокове, грижата за тялото и спазването на графика малко по-лесни за вас през днешния ден.

 

Зодия Везни на 5 юли


18 юни

Днес лесно намирате причини да се забавлявате с помощта на прекрасен аспект между Слънцето във вашия дом на кариерата и Юпитер в дома на ресурсите. Ентусиазирани сте относно даден проект, бизнеса или финансовите въпроси. Добре ще се отрази, ако преразгледате стари идеи. Изглежда успехът се състои в това да развивате, с каквото разполагате в момента, вместо да предприемате нови начинания. Въпреки положителната ви нагласа, опозицията между Меркурий и Марс, изкарва на преден план стари разочарования. Те може да са свързани със социалния ви живот или с план, който не се развива според очакванията ви. Възможно е да изречете остри думи и да предизвикате спорове.

 

Зодия Скорпион на 5 юли


18 юни

Днес хората гледат положително на вас. Виждат най-добрите ви качества в нова светлина. Важно е да гледате на света, на себе си и на ситуациите, в които изпадате, с увереност и позитивна нагласа. Може да разберете новина, която представлява обещаваща възможност за вас. Но възможно е да се появят някой трудности в комуникацията като спорове и недоразумения, заради опозицията между Меркурий и Марс. Ако се чувствате стресиране, внимавайте как се изразявате. Склонни сте към необмислени изказвания и действия. С напредването на деня ще откриете, че общувате по-свободно с другите. Ставате по-обективни и не приемате нещата прекалено лично.

 

Зодия Стрелец на 5 юли


18 юни

Днес виждате скрити елементи на дадена ситуация. С прецизност разрешавате проблеми свързани с душевността. Времето е подходящо да се завърнете към стар проблем и да се опитате да се справите с него. Въпреки това опозицията между Меркурий и Марс може да предизвика напрежение, липса на търпение и импулсивност в общуването. Ако усетите, че сте под стрес, не бързайте с действията. С напредването на деня ще се издигнете над дребните недоразумения. Днес е добре да се погрижите за бизнеса.

 

Зодия Козирог на 5 юли


18 юни

Днес за вас ще бъде от полза, ако се съюзите с приятел в работата. Така ще се подобрят вашите отношения. Този човек е готов да изслуша идеите ви. Възможно е, обаче, да възникне напрежение, свързано с проблемни области от живота ви като парите и притежанията, ценностите, талантите и уважението. Новини относно финансовото ви състояние ще ви притеснят. Внимавайте в общуването, защото може да използвате думи, за които по-късно да съжалявате. С напредването на деня отваряте сърцето си към различията в мнението на хората.

 

 Зодия Водолей на 5 юли


18 юни

Днес решавате да направите някои подобрения в живота си. Готови сте да обедините усилията си с други хора на работното място. Може да разрешите някои проблеми, свързани с работата, и да подобрите репутацията си. Хората забелязват вашите усилия, таланти и лидерски умения. Чувствате се вдъхновени от проектите, с които сте се захванали. Трябва, обаче, да бъдете внимателни при общуване. Изпитвате известно раздразнение към останалите при обменяне на мнение. Може да бъдете поставени в позиция, в която трябва да защитавате себе си. Най-добре е да спазвате емоционална дистанция. Макар че ако има проблем, който трябва да се разреши, по-добре ще бъде да изразите своята позиция. С напредването на деня започвате да приемате по-лесно различията в мнението.

 

Зодия Риби на 5 юли


18 юни

Времето е подходящо да споделяте своите идеи, да преоткриете стари занимания, дори да се върнете към стари приятелства и връзки. Работите успешно по творчески проекти. Гледате на света оптимистично и излъчвате увереност, която привлича останалите. Въпреки това, заради опозицията, която формират Меркурий и Марс, е възможно да изникне напрежение, свързано с работата и отговорностите. Някои хора искат нещата да се случват на момента и това ви дразни. Но във втората половина от деня ще имате шанса да се радвате на чуждата компания без излишни недоразумения и драми.

 

 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова