понеделник, 1 октомври 2018 г.


Месечен хороскоп за октомври за Козирог


 

Настъпи десетия месец от 2018 година. Вероятно сте нетърпеливи да разбете какво ви очаква през този период. Представям ви месечен хороскоп за зодия Козирог, тези сериозни и амбициозни хора.

 

Позиция на Слънцето


 

В началото на октомври Слънцето се намира в десетия дом на Козирог. Фокусирани сте върху посоката, в която е поел животът ви. Осъзнавате по-ясно своите цели. Преразглеждате начина, по който се развивате, и ще решите дали сте на прав път. Искате да постигнете определена цел и сте готови да работите усърдно затова. Дори ако се налага да жертвате свободното си време. Подходът ви към живота е по-практичен и сега е подходящия момент да общувате с шефове и родители, ваши ментори и хора с авторитет. Другите ще оценяват вашия труд и дори може да ви възхваляват. А някои може да ви упрекнат, че не сте се държали правилно или не сте били достатъчно умни. През този период е нужно да бъдете отговорни и зрели.

На 23 октомври Слънцето преминава в единадесетия дом на Козирог. Вниманието ви ще се насочи към бъдещето. Стремите се към независимост. Изпитвате желание да прекарате повече време сред приятели или в група от хора, с които имате общи интереси. Ще бъдете доста общителни. Но въпреки това действително нямате нужда от всичките си приятели и не се чувствате задължени да правите каквото и да било за тях. Държите се на известно емоционално разстояние и не искате да се занимавате с излишна драма. Концентрирани сте върху бъдещето, вашите мечти и надежди. Имате много по-ясна визия за това какво ви очаква в живота и може да формулирате ясно своите идеи. Също така изпитвате силно желание да помогнете на човечеството и да участвате в общочовешка кауза. Привлечени сте от нетрадиционното и различното. Отричате всякакви ограничения. Отказвате да бъдете част от обикновените хора, които мислят само за своето препитание и финанси.

 

Позиция на Меркурий


 

В началото на октомври Меркурий преминава през десетия дом на Козирог. Затова вероятно ще водите повече разговори, свързани с кариерата и посоката, в която се движи животът ви. Мислите за своите цели и как да постигнете развитие. Поглеждате към цялостната картина и имате реалистичен подход към проектите. Времето е отлично за формирането на дългосрочни планове. Знаете много точно какво може и трябва да направите. Гледате на ситуациите от практична гледна точка. Ако сте писател или работите в сферата на комуникациите, периодът е добър за вас. Възможно е да проведете важни разговори с шеф, родител, настойник и въобще човек с авторитет.

На 10 октомври Меркурий влиза в единадесетия дом на Козирог. От тази дата до края на месеца най-добрите идеи ви хрумнат, когато работите в екип. Изпитвате нужда да бъдете заобиколени от хора, за да разгърнете мисълта си в нейния пълен потенциал. Идеите ви са необикновени. Измисляте интересни и различни решения на проблемите. Привличат ви оригиналните и насочени към бъдещето концепции. През този период ще се занимавате по-често с технологиите, особено с интернет. Ще общувате с множество приятели или членове на социалните кръгове, към които принадлежите. Ще прекарате доста от времето си в мисли за бъдещето и ще планирате развитието си.

 

Позиция на Венера


 

В началото на октомври Венера преминава през единадесетия дом на Козирог и ще остане в този знак през целия месец поради ретроградното си движение. Възможно е да се запознаете с нов интересен човек чрез ваш общ приятел. Търсите компанията на хора, който споделят същите интереси като вас, принадлежи към същите социални кръгове, или се бори за някаква кауза. През този период вероятно няма сте прекалено страстни, така че, ако срещнете интригуваща личност, първо ще изградите стабилна приятелска връзка. Може да излезете на среща с някой, който познавате отдавна, но чак сега ще започнете да гледате по различен начин един на друг. Имате добро усещане за бъдещето, което ви очаква. Намирате радост и удовлетворение от необикновени неща. Възприемате себе си като уникална личност и се приемате с всичките недостатъци и предимства, които имате.

 

Позиция на Марс


 

В началото на октомври Марс попада във втория дом на Козирог. През този период търсите повече сигурност в живота. Искате да бъдете финансово подсигурени и работите упорито за печеленето на пари. Може да се захванете с втора работа или да се включите в занимание, което да ви носи допълнителни доходи. Колкото повече пари имате, толкова по-спокойни и сигурни се чувствате. От друга страна пък, в определени моменти, ще бъдете склонни да харчите без да мислите. Защитавате яростно своите вярвания. Времето е подходящо да помислите какво е ценно за вас. Търсите стабилност и не сте склонни да предприемате големи рискове. Предпочитате да работите върху проектите, които вече сте започнали. Избягвате да се захващате с нови неща.

 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова