Posted by : Paynera понеделник, 3 декември 2018 г.

 

Транзит на Венера в Скорпион


 

Венера навлиза в знака Скорпион на 2 декември 2018 г и ще остане там до 7 януари 2019 г. Венера беше веднъж в тази позиция от 9 септември до 31 октомври, но поради ретроградното си движение се завърна във Везни. Сега движейки се в нормална посока отново навлиза в Скорпион. Предстои да разберем повече за значението на планетата Венера в астрологията и как преминаването й през знака Скорпион влияе на нашия живот.

 

Омайницата Венера в астрологията


 

Венера в Лъв

Венера символизира красотата, любовта, изкуството, лукса и парите. Тя е втората най-близка планета до Слънцето и осветява живота на любимите й човешки същества. Тя управлява знаците Телец и Везни и дарява тяхните представители с жизненост, интелект, пари и целия материален комфорт на света. Астролозите гледат позицията на Венера в рождената карта, за да определят нейното влияние върху живота на личността, дали влияе позитивно или негативно. Вярва се, че негативните проявления носят нещастие, позор, неразбирателство в семейството и тъга.

Венера отговаря за луксозния и проспериращ живот. Ако позицията на Венера в рождения хороскоп не е силна, личността може да изглежда скучна и безинтересна. Венера символизира изкуството да живеем. Човек със силна позиция на Венера знае много добре как да живее истински. Той ще посреща дори и най-трудните ситуации със смелост и кураж. Венера оказва влияние на сфери като красота, любов, емоции, мъдрост, лекарства, радост и щастие, кураж, изкуство, танци, литература, бижута, пеене и музика, сензитивни удоволствия, мода, фотография, градинарство и пр. В астромедицината Венера отговаря за женската утроба, стомаха, пъпа и бъбреците.

 

Общо влияние на транзита на


Венера в Скорпион


 

Транзит на Венера в Лъв

Силно страстните връзки са на фокус сега. Повърхностните флиртове и контакти като че ли не ни носят удовлетворение. Копнеем да слеем тялото и душата си със специален за нас човек, готов да нарушава табутата и да ни предоставя екстремни, интензимни и незабравими контакти. Тази позиция на Венера е силно емоционална. Тя ни носи страстна, чувствена и наситена с напрежение енергия. Взаимоотношенията ни стават изключително важни за нас и може да имаме усещането, че те изсмукват силите ни. Но като че ли ние искаме точно това. Стремим се към близост, но същевременно ни е трудно да се доверим напълно на партньорите си.

Когато Венера е в Скорпион се засилват страховете ни. Опасяваме се, че изглеждаме прекалено уязвими или че предаваме властта в ръцете на другите. Скорпионската енергия работи на принципа „всичко или нищо“. Затова по отношение на връзките ни имаме чувството, че се возим на увеселително влакче. Презрението към посредствеността и повърхностните чувства, мисли, преживявания, ни карат да изпадаме в кризисни ситуации. Но това ни помага да се почувстваме отново живи и жизнени.

 

 

Транзит на Венера в Скорпион и знаците


Транзит на Венера в Лъв

 

Разбрахме какво е всеобщото влияние, което оказва настоящият транзит на Венера в Скорпион. Трябва също така да имаме в предвид, че сменяйки знака си, Венера попада в различни домове при всеки знак. Ето какво влияние има смяната на знака на Венера върху всяка една зодия.

 

Зодия Овен


При транзит на Венера в Скорпион, планетата на любовта попада в 8 дом на Овните, дома на трансформациите, страстта, емоциите, секса, разделянето с всичко старо и непотребно. През този период Овните се посвещават в търсене на по-дълбока връзка с хората и предпочитат духовни занимания. Всичко, до което се допират, става хубаво и привлекателно. Те изпитват странно за тях желание да се усамотят. Не се интересуват особено от социалните събития и срещите с хора. Тъй като осмия дом отговаря за управлението на чуждите финанси и имущества, то когато Венера е в този дом, периодът е подходящ да се използват талантите и ресурсите на другите хора.

 

Зодия Телец


При транзит на Венера в Скорпион, планетата на любовта попада в 7 дом на Телците, дома на партньорите и сътрудниците. През този период Телците привличат приятни хора в живота си, хора, които може да им бъдат полезни за реализиране на бъдещите им планове. Представителите на този знак са склонни да търсят баланс и хармония в отношенията при този транзит. Времето е подходящо да разрешат съществуващи проблеми в партньорствата. Изключително добре им се отдава чрез дипломация да изглаждат конфликтите. В любовта търсят някой, който не се страхува да се обвърже, затова бягат от заклетите ергени и моми или т.нар. лошите момчета. Възможно е да се срещат с хора на изкуството.

 

Зодия Близнаци


При транзит на Венера в Скорпион, планетата на любовта се намира в 6 дом на Близнаците, дома на работата, службата в полза на другите, здравето и дневния режим. В този период Близнаците трудно ще си паднат безнадеждно по някого, защото приемат отношенията по логичен начин. Ако срещнат някого и искат да преценят дали той е подходящ партньор, са склонни да го подложат на разпит. Малко хора може да оцелеят след тази щателна проверка. Шести дом е свързан предимно с работата, така че представителите на тази зодия може да срещнат някой на работното място. Като цяло намират удоволствие в структурирането на живота и искат всичко да бъде перфектно. Възможно е да приложат творчески подход в работата.

Зодия Рак
Когато Венера е в Скорпион, тя попада в 5 дом на Раците, дома на себе изразяването, творчеството, романтиката, децата, забавлението. През този период Раците изглеждат по-достъпни от обикновено и се изразяват по-свободно. Изпитват желание да се срещат с различни хора, да се наслаждават на себе си и да споделят своята топлина и увереност. Така техните природни таланти, способности и качества се показват в цялата си светлина. Хората започват да ги ценят повече. Времето е идеално за срещи с нов обект на чувствата. Раците са настроени на романтична вълна и искат да внесат елемент на драма в отношенията. Определено ще бъдат преследвани от обожатели.

 

Зодия Лъв


Когато Венера е в Скорпион, тя попада в 4 дом на Лъвовете. Това е дома на семейството, дома, семейното огнище. През този период вниманието на представителите на този знак е насочено към техните близки и жилището им. Възможно е да използват силното си въображение, за да направят подобрение в интериора на дома си. Или пък да открият ново приложение на някои предмети, които да улеснят домакинската работа. Лъвовете изпитват желание да подобрят средата си на живот по време на този транзит.

 

Зодия Дева


При Венера в Скорпион, планетата на любовта попада в 3 дом на Девите. Това е дома на комуникацията. Присъствието на Венера тук показва, че през този период представителите на този знак са по-общителни. С удоволствие разговарят и осъществяват връзка с различни видове хора, споделят своите планове. Не потъват толкова често в емоциите, гледат по-повърхностно и позитивно на случващото се около тях. Търсят компанията на съратници, готови са да учат нови неща. През този период може да подобрят отношенията с братята и сестрите, съседите, съучениците и колегите, въобще с всички хора, с които Девите общуват ежедневно.

 

Зодия Везни


При транзит на Венера в Скорпион, планетата на любовта попада във втория дом на Везните. Това е дома на финансите, материалните придобивки, недвижимото имущество, паричните средства, придобити със собствения ни труд. Освен това този дом управлява изкуството и занаятите, градинарство – всички неща, които правим с ръцете си. Тъй като Венера е добра, любяща, щедра и благосклонна към всички, то представителите на зодия Везни би трябвало да имат успех във финансовата сфера.

 

Зодия Скорпион


Венера преминава през вашия знак, т.е. попада във вашия първи дом, скъпи Скорпиони. Това означава, че през този период, вие ще бъдете доста общителни. Времето е подходящо да откриете нова любов или да заздравите вече съществуващи отношения. Наслаждавате се на живота и на усещанията, които ви носят сетивата. Ако искате да промените външния си вид сега е момента. Дори и да запазите вида си такъв, какъвто е, пак привличате хората, повече от обикновено. Изглеждате чаровни и приятелски настроени в техните очи. Склонни сте към повече компромиси. Маниерите ви са изключително добри.

 

Зодия Стрелец


При транзит на Венера в Скорпион, планетата на любовта попада в 12 дом на Стрелците, дома на усамотението и саможертвата. За този знак периодът е подходящ да останат малко насаме и да помислят върху духовната страна на любовта, да правят жертви в името на любимия човек. Когато Венера е в техния 12 дом, иначе общителните Стрелци предпочитат да се отделят в интимния си свят и са по-прикрити от обикновено. Способни са да се вглъбят в себе си и да разсъждават върху миналото. Това си има своите хубави страни, защото така се свързват със своите вътрешни нужди. Възможно е през този период Стрелците да са по-срамежливи, когато се запознават с нови хора. Ако усетят искрата на любовта, са склонни да пазят чувствата си в тайна. Но след 7 януари Венера триумфално навлиза в знака Стрелец и тогава представителите на тази зодия ще се завърнат към обичайното си Аз - весели и открити към света.

 

Зодия Козирог


При транзит на Венера в Скорпион, планетата на любовта попада в 11 дом на знака Козирог, дома на приятелствата, социалните групи, мечти и надежди за бъдещето. През този период Козирозите имат добра възможност да срещнат своята половинка чрез общ приятел. Искате да прекарвате времето с хора с подобни на вашите интереси и да се борите за обща кауза. Вероятно няма да сте кой знае колко страстни, но ако сте се запознали с нов човек, първо искате да изградите стабилна приятелска връзка. Може да започнете да се срещате с някого, с когото сте приятели отдавна. Възможно е да погледнете на познатите си от друга светлина. Като цяло Козирозите ще гледат с надежда към бъдещето и ще намират удовлетворение в необичайни занимания по време на този транзит.

 

Зодия Водолей


При транзит на Венера в Скорпион, планетата на любовта попада в 10 дом на Водолей, дома на кариерата и репутацията. През този период Водолеите разполагат с огромен запас от чар, привлекателност, увереност в професионалните качества, дипломация и бизнес нюх. Хората ги възприемат като отлични професионалисти, които знаят какво правят, за да постигнат най-добри резултати. Когато Венера е в Скорпион, репутацията на Водолеите значително се подобрява и могат спокойно да покоряват нови върхове на работното поприще и да извличат огромни дивиденти от дейността си.

 

Зодия Риби


При транзит на Венера в Скорпион, планетата на любовта попада в 9 дом на Рибите, дома на приключенията, висшето образование, пътуванията. Това означава, че този период е изключително благоприятен за дейности в тази посока. Рибите ще изпитат желание да учат и да изживяват интересни неща. Привлечени са от хора, които имат сходни вярвания и преследват същите идеали. Другите хора също търсят тяхната компания и се възхищават на авантюризма им в този период. Рибите стават по-отпуснати и привлекателни за хората.

 

 


 

 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова