Posted by : Paynera понеделник, 24 февруари 2020 г.Всяка година от 19 февруари до 20 март Слънцето преминава през съзвездието Риби, затова през този период рожден ден отбелязват представителите на зодия Риби.


Рибите
Символ: риба;

Стихия: вода;

Качество: подвижен;

Полярност: женски знак;

Планета-управител: Нептун;

Любим ден: четвъртък;

Любим цвят: бял.
Интуитивните Риби 


Рибите Скъпи Риби, вие сте дванадесетият знак на зодиака. Като последни в зодиакалния кръг, вие сте възприели всички уроци на другите знаци и това ви прави чувствителни и интуитивни. Усещате не само своята собствена болка, а и тази на всички останали. Искате да помогнете на всеки човек. Вашата емоционалност може да ви завладее, защото ви идва прекалено много понякога. Имате нужда да установите контрол върху емоциите. В противен случай те ще контролират вас и винаги ще се чувствате като развалина.

Интуицията ви е много по-развита, отколкото при останалите хора, защото улавяте скритите енергии около себе си. Предчувствието ви направлява и може да се доверите на инстинктите си. Те ще ви насочват в правилната посока. Трябва просто да се доверите на себе си и да разсеете страховете, който ви възпират. Но това хич не е лесна задача. Толкова неща има, от които се страхувате на този свят. А когато някой ви нарани, имате чувството, че се разпадате на парчета.

Нужно е да имате сигурност в живота си и подкрепата на близки хора. В такъв случай разцъфтявате. Имате огромна необходимост да знаете, че има кой да ви хване, ако тръгнете да падате. С подобна сигурност, може да постигнете всичко, използвайки интуицията и въображението си. Въображение, което не знае граници!


Още за зодия Риби:
Риби в любовта
Риби и другите знаци
Асцендент Риби
Натална Луна в Риби


Любовният живот на Рибите


РибитеВие сте романтичен знак и си падате по сантименталните неща. Искате в живота ви да се появи човек, който ще ви накара да летите - точно както в любимата ви книга или филм. Бързо и безнадеждно си падате по някого и се прилепяте до него. Добре е да отделяте повече време в опознаване на обекта на вашите чувства. Притежавате голяма доза чар, която привлича другите към вас, но трябва да бъдете по-придирчиви към вашия избраник. Понякога се захласвате по човека, който има най-голяма нужда от помощ, и се опитвате да го спасите. Но това не се получава и наранявате само себе си. По-добре се спрете на някого, който вече е пълноценна личност. Нужен ви е човек, който да проявява разбиране към чувствата ви, и да не се възползва от тях, когато му е изгодно. Не позволявайте да се държат лошо с вас. Нужно е да се научите да вярвате в себе си, защото това ще ви помогне да се отървете или да избягвате неподходящите за вас хора.


Съвместимост с другите зодии


РибитеЗнаците, с които си подхождате в любовен план, обикновено са Рак или Скорпион. Те също са водни знаци. И двата знака разбират емоционалната ви природа и също като вас могат да бъдат чувствителни. Ракът ще ви подкрепя, а Скорпионът ще бъде страстен. Раците искат да се грижат за вас и да ви подсигурят прекрасен дом. Скорпионът иска да ви помогне да се развивате и да се превърнете в по-добър човек. И двата знака се свързват с вас на емоционално ниво. Най-силни искри прехвърчат между вас и знака, противоположен на вашия - Дева. Аналитичната природа на Девите ви обърква. Намирате ги за студени в емоционален план и приемате техния реализъм като песимизъм. Но въпреки това усещате необяснимо привличане. Те може да ви научат да бъдете по-практични, а вие да им дадете стимул да използват повече въображението си.


Отношение на Рибите към парите


РибитеИмате много идеи за печелене на пари и мечтаете на едро, но ви е трудно да предприемете конкретно действие. Не знаете коя да е следващата ви стъпка, как да направите нещата, дори и да имате идея за милиони долари. В случай че започнете активно да работите по идеята си, трудно се придържате към нея и лесно се отказвате. Това ви пречи да постигнете финансов успех. Много от вас търсят партньори с добри финансови възможности. А харченето на пари ви се отдава доста добре. Погрижете се първо за най-важното. След това се уверете, че имате пари, заделени настрана, за да не се наложи да живеете с лишения в бъдеще. Това, което наистина трябва да направите при взимане на парични решения, е да се вслушате в интуицията си. И в това отношения тя няма да ви подведе.

Кариера на Рибите


По отношение на кариерата имате големи мечти, но не правите нищо, за да ги реализирате, или пък се отказвате при първите трудности. Казвате, че ще направите това и това, но в крайна сметка въобще не давате шанс на мечтите си. Страховете ви възпират. Трябва да ги преодолеете, ако искате да бъдете успешни. Поради силната интуиция, която притежавате може съвсем успешно да работите в сферата на психичното здраве и духовните практики. Притежавате скрити лечебни сили. А благодарение на живото ви въображение може да станете писател, особено на фантастика. Рибите също управляват музикалното изкуство, затова може да се развивате в музикалната сфера. Възможно е да работите в институция като болница или затвор. Също така имате афинитет към всичко свързано с водата. Може да бъдете воден спасител, да работите на лодка, да бъдете капитан или пък да заемате длъжност във флота. Други подходящи професии са: барман, аптекар, художник, ветеринарен доктор, химичен инженер.


Здраве на Рибите


Знакът Риби управлява ходилата. Може да имате плоскостъпие и да се нуждаете от специални обувки. Добре е редовно да правите масажи на ходилата, да ги миете и подхранвате кожата. Знакът Риби отговаря за лимфната система и може често да се разболявате. Пазете се от отровни вещества, защото ги абсорбирате изключително бързо и това предизвиква хаос във вашето тяло. Тъй като често ви се иска да се откъснете от реалността, може да търсите утеха в алкохол, упойващи вещества или дрога. Това е най-лошото нещо, което може да направите. Вие сте нервен знак и след като сте толкова чувствителни, имате нужда да изразявате вашите емоционални нужди по здравословен начин.


Рибите като дете


Рибите
Като дете вероятно сте били тихи и не сте притеснявали никой. Занимавали сте се самички, използвайки живото си въображение. Тъй като сте чувствителни, вашите съученици вероятно често са ви разплаквали с обидни думи. Имали сте чувство, че света е толкова голям и страшен. Гледали сте към всички около вас с учудване и страх. Не са ви харесвали особено приключенията навън. Предпочитали сте удобната среда на собствената си стаята.


Рибите като родител


РибитеКато родител подхождате с грижа към емоционалните нужди на децата си. Когато тях ги боли, и вас ви боли. Искате да ги успокоите, да им подсигурите семейна топлина, много прегръдки и целувки. Често им показвате своята любов. Учите ги да мечтаят и да използват полета на въображението си. Искате от тях просто да бъдат деца и да не бързат да порастват.Рибите като приятел


Трудно ви е да се доближите до хората. Обикновено другите ви заговарят първоначално. Имате нужда от добри по характер приятели, които подхождат с внимание към чувствата ви. Вие винаги проявявате съобразителност към чуждите емоции. Когато получавате същото от приятелите си, вие се отпускате и се забавлявате. Копнеете за близост и искате да се доближите колкото се може повече до дружките си. Няма лошо в това - стига да не останете много прилепчиви и да започнете да ги задушавате с приятелската си любов.


Рибите като враг


Вие не сте зъл враг. Когато някой настина ви нарани, имате чувството, че се разпадате. Рядко търсите отмъщение. Напротив - готови сте да дадете втори, та дори и трети шанс, защото силно вярвате, че човек може да се промени. За нещастие, не всеки заслужава вашата доброта и затова отново ви нараняват. Трудно се сърдите дълго време. Продължавате да виждате доброто в тези хора и се надявате, че ще станат по-човечни и разбрани. Добре е да отстоявате себе си и да не позволявате на другите да ви тъпчат и да се подиграват с чувствата ви.

Заключение


РибитеЕ, скъпи Риби, разбрахте какво е най-характерното за вашия знак. Възможно е, обаче, да не се припознавате в част от написаното. Това е така, тъй като астрологията не взима в предвид само слънчевия знак на човека (през кое съзвездие е преминавало Слънцето в момента на раждането). Има още девет планети, няколко астероида и хипотетични планети, точки като асцендент, десцендент, медиум цели, имум цели, аспекти между планетите, астрологични домове и прочие, които също помагат при определянето на човешкия характер.

Може да научите повече за вашите лични астрологични положения 
или да получите отговор на въпросите си по тема астрология като:{ 1 коментара... read them below or add one }

Автор на статиите: Мария Николова