сряда, 20 март 2019 г.Астропрогноза за 20 и 21 март


 


Предстоят важни астрологични събития, които обаче ще се случат късно вечерта в сряда 20 март и през нощта срещу 21-ви. Затова тази прогноза обхваща двата дни.


 


Слънце в Овен 


Тази вечер в 23:46 ч Слънцето се сбогува със знака Риби и започва годишния си транзит през Овен. Това събитие е съпроводено от Пролетното равноденствие и, понеже Овенът е първия знак на зодиака, бележи началото на астрологичната Нова година. Слънцето ще остане в този знак до 20 април. Тази позиция на Слънцето ни прави ентусиазирани и спонтанни. Мотивирани сме от желанието да покоряваме. Ставаме импулсивни, искаме да сме първи, да сме инициатори. При Овните няма място за съжаление. Те са смели. Те са пионери в своята област. Под това влияние открито и без грам притеснение изразяваме чувствата и нуждите си. Възможно е, обаче, да гледаме само в настоящето и да не правим никакви дългосрочни планове. През следващият един месец вероятно ще бъдем по-припряни, нетърпеливи и свръхенергични.


Статии за зодия Овен


 


Пълнолуние във Везни 


Часове след като Слънцето навлезе в Овен (около 03:43 ч.), то сключва опозиция с Луната във Везни. Двете небесни тела застават в два противоположни знака - Овен и Везни, и така се формира Пълнолуние. Това е време на кулминация и повишена емоционалност. Овенът се свързва със себеутвърждаването, а Везните с компромиса и съобразяването с другите. Когато Пълнолунието е във Везни, ние осъзнаваме напълно нуждата от партньорства в живота ни и какво е нужно, за да ги поддържаме - отстъпки, преговори, балансираност. А Слънцето в Овен е самоуверено, готово да поеме ролята на лидер, да покаже кураж, смелост и независимост.


 


Пълнолунието ни призовава да търсим баланс между нашите лични нужди и тези на нашите близки хора, между независимост и партньорска подкрепа. Пълнолунието в първия градус на Везни води до важни прозрения. Важно е да обърнем внимание на всяка мисъл, която ни идва, защото тя може да ни помогне да започнем на чисто. Все пак всяко Пълнолуние поставя края на цикъл от нашия живот.


Още за Пълнолунието във Везни


 


Трябва да отбележим, че Пълнолунието следващия месец отново ще бъде във Везни. Но този път в последните градуси на знака. Така че вероятно историята с търсенето на компромиси и баланс няма да завърши през март месец. Последната дума ще има Пълнолунието на 19 април.


За позициите на всички планети 


 { 1 коментара... read them below or add one }

Автор на статиите: Мария Николова