Posted by : Paynera четвъртък, 28 март 2019 г.Планетите през месец април 2019 година


 

Ето че навлязохме в четвъртия месец от годината - април 2019 година. Месецът, когато пролетта отново напомня за себе си. Растенията и животните се събуждат за нов живот. Продължителността на деня се увеличава. Хората стават по-позитивни и щастливи, защото Слънцето все по-често ги огрява. А най-радостни са учениците, тъй като имат пролетна ваканция.

Прогноза за всяка зодия за април

 

Движение на Луната през април 2019


април 2019

 

Луната посреща април в знака Водолей. Луната във Водолей ни прави по-интелектуални и иновативни. Впечатляваме се от всичко, което е странно и различно. Това влияние продължава около два дни и половина. През месеца Луната обикаля всички знаци и към 29 април достига в Риби. От 21 март до 5 април Луната е намаляваща. На 5 април ще има Новолуние в знака Овен, след което небесното тяло започва да нараства. Преминава през фаза първа четвърт на 13 април. А на 19 април ще станем свидетели на Пълнолуние във Везни.

За да научите повече за движението на Луната, погледнете нашия Лунен календар за април!

 

Движение на Слънцето през април 2019


април 2019

 

Слънцето посреща април в амбициозния и нетъпрелив знак Овен. На 20 април в 11:43 ч. Слънцето преминава в знака Телец и ще остане там до 21 май. В по-голяма част от месеца ще бъдем под влияние на Слънце в Овен, която означава, че ще бъдем в преповдигнато настроение. С ентусиазъм ще преследваме целите си и ще се посвещаваме на проекти. Обаче може да бъдем нетърпеливи и да не довършваме до край започнатото. Това ще се промени, когато Слънцето премине в Телец. Телците са по-сериозни и стабилни хора. Те предпочитат да работят бавно и методично, следвайки стъпка по стъпка отделните процеси, които водят до изграждането на един цял проект. Затова идеите родени под влияние на Слънце в Овен ще получат своята реализиция, когато Слънцето започне годишното си преминаване в Телец.

 

Движение на Меркурий през април 2019


април 2019

 

През март месец Меркурий премина през първото ретроградно движение. То приключи на 28 март. След това планетата продължи да преминава в знака Риби. Когато Меркурий е в Риби, ставаме по-малко общителни. Предпочитаме да запазим мислите за себе си. Възприемаме света чрез интуицията и въображението, а не чрез логиката и мисълта. Интересуваме се от информация, свързана с духовното развитие на човечеството.

На 17 април Меркурий загърбва мечтателните Риби. Така приключва един цял цикъл, по време на който планетата е преминала през всичките 12 знака на зодиака. Започва нов цикъл, начало на нов етап, на нов свят. Меркурий преминава в първия знак от зодиака - Овен. При транзита на Меркурий в Овен не се интересуваме от обективните гледни точки и обяснения. Взимаме решенията бързо, без да се налага много да обмисляме. Идеите ни са интересни и иновативни. Има тенденция да се изказваме спонтанно и да говорим директно без заобикалки.

 

Движение на Венера през април 2019


април 2019

 

На 26 март изящната и добра Венера се сбогува с Водолей и започна своето преминаване през Риби. Престоят на богинята на любовта Венера в знака на Рибите ни дарява с всеобхватна любов.  Учи ни да проявяваме разбиране и да прощаваме, да съблазняваме и да бъдем съблазнявани, да показваме състрадание и съпричастност към любимите си хора. Венера в Риби е нежна, предана и привързана. Но може да бъде трудно достижима, тъй като непрекъснато изпитва копнеж по нещо, което е невъзможно да се обясни или да се удовлетвори. Границите между реалността и мечтите се размиват при Венера в този знак. Тъмната страна на тази позиция ни кара да приемаме ролята на жертва и да се заблуждаваме.

Този транзит на Венера ще продължи до 20 април, когато 19:01 ч ще навлезе в следващия знак - Овен.

Това означава, че в края на месеца, отношението ни към любовните въпроси ще се промени. При Венера в Овен, ние сме искрени и не крием мотивите и мислите си. На моменти, в желанието си да кажем истината на всяка цена, може да загубим чувството си за такт и да станем груби и несъобразителни. Желанията ни ще бъдат силни. Изразяваме ги спонтанно и сме силно ентусиазирани. Овните предпочитат да съблазняват и да преследват обекта на желанията си, а не обратното. Затова при транзита на Венера в Овен ще бъдем по-смели в декларирането на чувствата си.

 

Останалите планети през април 2019


април 2019

 

На 31 март Марс - планетата на активността, агресията, сексуалната енергия започва да преминава през Близнаци. Когато Марс е в този знак, то ние ставаме много по-подвижни и гъвкави, но същевремено с това сме по-малко решителни и ни е трудно да се фокусираме. Интересите ни са разнообразни до такава степен, че се чувстваме разсеяни и не знаем на какво да се спрем. Това влияние ще продължи до 16 май.

През април планетата на възможностите и късмета Юпитер продължава да се движи в знака Стрелец. На 10 април забавя ход и започва да се движи ретроградно. Това движение ще продължи до 11 август. Юпитер в Стрелец е щедър и обича забавленията. Това предполага, че ще се насладим на много пътешествия, приключения, късмет и плаване по течението.

Сатурн - планетата на ограниченията - посреща април месец в знака, който управлява - Козирог. Това ни прави изключително сериозни и дори малко песимистични. На 30 април Сатурн започва да се движи ретроградно и това ще продължи чак до 18 септември.

Уран - планетата на революциите и бъдещето - посреща новия месец април в Телец. Когато Уран е в Телец ние може да открием нови начини, по които да се освободим от материалните ограничения. Използваме иновативни методи, чрез които да си осигурим спокойствие и комфорт. Изразяваме изключително лесно своята чувственост, любов към себе си и нашето тяло.

Нептун - планетата на фантазията и мечтите - посреща април в знака Риби. Нептун е управител именно на този знак, затова се чувства много комфортно в тази позиция. С удоволствие потъваме в света на мечтите и търсим начин да ги реализираме в действителността.

Мистичният и страстен Плутон посреща април в прекалено сериозния и изпълнителен Козирог. Правят си компания със Сатурн в този знак от едно известно време. Казахме, че Сатурн започва ретроградно движение на 30 април. Плутон (да не види и той нещо) също тръгва да се движи назад на 24 април. И ще продължи все така чак до 3 октомври.

 

Очаквайте месечния хороскоп за април за всяка зодия съвсем скоро!


 

април 2019

 

 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова