Posted by : Paynera събота, 30 март 2019 г.

 

Транзит на Марс в Близнаци


 

Тази година Марс минава през знака Близнаци от 31 март до 16 май. Преди да разберем какво означава това, нека първо погледнем как астрологията гледа на Червената планета. 

 

Значение на Марс в астрологията


 

марс в близнациМарс е планетата, която носи името на бога на войната от римската митология. Асоциира се с боеца и бунтовника, който живее във всеки от нас. Позицията на Марс в нашата рождена карта показва начина, по който се доказваме в живота, какво е отношението ни към агресията и дали сме склонни на грубо, агресивно поведение. Марс още разкрива кога проявяваме решителност и кога сме склонни към действие.

Марс е тясно свързана с нашата сексуалност. Не влияе толкова върху романтичната и любовна страна на секса. А по-скоро определя как изразяваме своята инстинктивна, ръководена от страстта и желанието страна в любовта и интимните отношения.

Движейки си из космическото пространство, Марс преминава през всички астрологични знаци, като прекарва около два месеца във всеки знак. Аспектите, които сключва, продължават около четири дни. Транзитът на Марс води до промяна на нашата енергия. В зависимост от знака и дома, в който се попада Марс, ние намираме стимул за действие в различни сфери.

 

Какво е характерно за Марс в Близнаци?


 

Знакът Близнаци управлява мисълта, идеите и плановете, които ражда ума ни. Когато енергичният и страстен Марс преминава през този знак, искаме да вземем тези идеи и да направим нещо с тях. Няма време за мислене, време е да действаме. Този транзит се усеща силно, тъй като това единствената планета, която в момента се намира във въздушен знак. Може да изпитвате още по-силно желание да реализирате хрумванията си, отколкото при всеки друг транзит на Марс в Близнаци. Важно е да се възползвате от тази енергия и да направите всичко възможно да превърнете мечтите си в реалност.

 

Влияние върху знаците


 

Разбрахме какво е всеобщото влияние, което оказва транзита на Марс в Близнаци. А сега да се запознаем с влиянието върху отделните астрологични знаци.

 

Зодия Овен: Бъдете ангажирани!


марс в близнаци

Когато нямате какво да правите, вие се изнервяте. Тъй като вашият знак е управляван именно от Марс, вие имате силна нужда да сте ангажирани постоянно. Докато Марс е в Близнаци, заемете се с по-малки задачи, които може да завършите бързо.

Захванете се с идеи, които може да се реализират в краткосрочен план. Съчинявайте планове, които предполагат бързо действие. Времето е подходящо и за учене. Ако нещо силно ви интересува (нови хоби, интересна наука или спорт) сега е моментът да се потопите в него.

 

Зодия Телец: Не прибързвайте с действията!


марс в близнаци

Марс си тръгва от вашия знак на 31 март, затова енергията, която напоследък беше твърде забързана според вашия вкус, ще се върне в обичайните си граници. Може малко да си починете преди да предприемете действие. Знакът Телец не обича да се движи бързо. Предпочитате да сте сигурни, че когато започнете да работите по реализирането на плановете ви, ще стигнете до края. Затова внимателно подбирайте идеите, с които да се захванете по-нататък.

Преминаването на Марс през Близнаци може да ви помогне по отношение на финансите. Може да ви хрумне идея, която ще ви донесе допълнителни доходи.

 

Зодия Близнаци: Започнете сега!


марс в близнаци

След като Марс е във вашия знак, добре е да използвате мощния прилив на енергия, който тази планета носи. Това ви устройва изключително много, защото, както може да съдите по себе си, Близнаците не обичат да скучаят твърде дълго. Сега може да се фокусирате върху множеството идеи, които бликат от вас.

Захванете се с нещо напълно ново, поставете ново начало, което ще освети пътя ви през следващите две години (след две години Марс ще бъде отново в Близнаци). Изберете идея, която ви вдъхновява, и се захванете с реализирането й.

 

Зодия Рак: Послушайте интуицията си!


марс в близнаци

Мили Раци, може да се доверите на инстинктите си при престоя на Марс в Близнаци. По принцип вашата интуиция е силно развита, но сега ще усещате нейното влияние още по-силно. Може да се занимавате с духовни идеи - да опознаете себе си, да се научите да приемате нещата по-философски, да се вслушате във вътрешния си глас, да помогнете на другите да изследват душевността си.

Ако сте несигурни по кои идеи точно да работите, отново се допитайте до инстинктите си. Може да се захванете с приключването на нещо вече започнато, да се отървете от него и да продължите напред с ново занимание.

 

Зодия Лъв: Идеи за промяна!


марс в близнаци

Времето е идеално да помислите за промяна. По принцип не сте привърженици на големите промени, тъй като вашият знак е фиксиран. Но сега сте по-склонни на това. Вероятно ще усетите промяна в начина си на мислене.

Може да се фокусирате върху нестандартни идеи, които ще ви изведат извън зоната ви на комфорт, далече в полето или в парка. Бъдете щури и освободени и работете по осъществяването на ексцентрични идеи и планове.

 

Зодия Дева: Мислете в дългосрочен план!


марс в близнаци

Трудолюбието е важна черта от характера ви, но понякога малките детайли ви създават затруднения. По време на преминаването на Марс в Близнаци, може да се наложи да отстъпите малко назад и да помислите как да съберете всички парчета на пъзела в дългосрочен план.

Енергията е подходяща да сложите начало на плановете си и да ги реализирате. Погледът ви е практичен и може да се асоциирате със своите идеи, тъй като ясно виждате как ще работят те за вас в далечното бъдеще.

 

 

Зодия Везни: Действайте със замах!


марс в близнаци

Имате големи планове и идеи? Сега е идеалното време да действате. Вашият знак обикновено подхожда с внимание, с мярка и много разум. При Марс в Близнаци, обаче, като че ли добивате малко повече смелост да предприемете промяна.

Чувствате се смели и дръзки, затова се възползвайте от тази енергия. Може да пътувате, да обогатите живота си и да разширите съзнанието си. Започнете да пишете във вашата книга на живота!

 

 

Зодия Скорпион: Обсебени от идеите си!


марс в близнаци

Когато Марс е в Близнаци, вие взимате една идея или идеи и се фокусирате до толкова в нея, че се превръщате в обсебени. (Поздрав с песента на Стенли "Обсебен"!) Това е толкова типично за вашата скорпионска натура, че въобще не ви плаши.

Започвате да дълбаете надълбоко и да събирате информация. Мислите за решения по сериозните въпроси. Изпитвате още по-силна страст от обикновено. Работите по вашата вътрешна трансформация. Разделяте се с всичко старо и нефункциониращо. Освобождавате място за всичко ново и различно.

 

Зодия Стрелец: Включете другите в плановете си!


марс в близнаци

Тъй като Близнаци е вашия противоположен знак, напълно възможно е (дори наложително) по време на този транзит да включите други хора в реализирането на идеите. Стремите се да бъдете по-добър партньор и да комуникирате правилно. Стрелецът е знак, който се нуждае от много свобода и лично пространство. Въпреки това може да построи стабилни приятелства и връзки като положи малко усилия.

Работата с партньори може да роди нови идеи, за които не сте се сещали преди. По-лесно ще постигнете целите си с малко помощ.

 

Зодия Козирог: Практични идеи!


марс в близнаци

По време на транзита на Марс в Близнаци, измисляте много идеи, които да включите в плановете си. Козирозите обичат дългосрочното планиране, а в този период сте изключително способни да обърнете внимание и на най-малките детайли.

Вашият обичаен практичен подход изглежда дори още по-сериозен. Знаете как да подобрите вашето ежедневие, за да бъдете още по-продуктивни в дейността си и да постигнете напредък в работата.

 

 

 Зодия Водолей: Бъдете креативни!


марс в близнациКогато Марс е в Близнаци, вашата креативност не спира да блика и да ражда брилянтни идеи. Може да се фокусирате върху проекти, които изискват творчески подход. Вероятно имате идеи, които е нужно малко да се поосвежат. Използвайте тази енергия, за да им вдъхнете живот отново.

По принцип Водолеите са отворени към нови и различни подходи. А този транзит ще ви помогне да намерите още по-голямо вдъхновение и мотивация да преследвате интересите си. Вниманието ви привличат идеи, който усещате със сърцето си и ви карат да се чувствате добре.

 

Зодия Риби: Започвате от дъното!


марс в близнаци

Всяко занимание трябва да има стабилна основа, за да успее. Върху това ще бъдете фокусирани по време на този транзит. Знакът Риби усеща невидимите енергийни вибрации на всичко около нас. Сега може да усетите, че е време да затвърдите позициите си, да започенете своите идеи отначалото и да сте сигурни в тяхната устойчивост.

Вниманието ви ще бъде съсредоточено най-вече върху проекти, свързани с вашия дом (подобрения, ремонти) или семейство.

 

Заключение


 

С каквито и идеи да се захванете по време на транзита на Марс в Близнаци, вероятно ще съберете нужната ви информация преди да предприемете действие. Ако ви е трудно да направите избор, консултирайте се с близките си хора. Близнаците обичат да разполагат с голяма по обем информация и с много възможности. Затова ако не може да изберете само една идея, по която да работите, може да пробвате да действате по две едновременно.

 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова