Posted by : Paynera вторник, 26 март 2019 г.Зодия Овен


според датата на раждане


 

Всяка година приблизително от 21 март до 19 април Слънцето преминава през знака Овен. Хората родени в този период празнуват своя рожден ден. Не може да се каже, че всички представители на този знак са еднакви. Не може да ги сложим под един знаменател. Всеки Овен е различен.

Предстои да разберем какъв е характера на родените под знака на Овен според датата, на която са се явили на този свят.

 

Още статии за зодия Овен от Мери Астрология: 


Обща характеристика

Зодия Овен в любовта

Зодия Овен и другите знаци

Овен + Асцендент - мъже

Овен + Асцендент - жени

 

Ако сте родени на 21 март:


Вие сте талантливи, чаровни и харесвани личности. Благодарение на приятните ви маниери, вие напредвате в живота като използвате многобройните си познанства. Не бягате от работа и се ужасявате от липсата на стабилност. Правите, каквото е необходимо, за да подсигурите живота си и притежавате силен бизнес нюх. Талантите ви са много. Вероятно ви е трудно да изберете един-единствен път за развитие, след като имате толкова много избори. Паметта ви е забележителна, особено за хора.

 


Ако сте родени на 22 март:


Вие излъчвате прекрасна позитивна енергия и служите за вдъхновение на другите. Изпитвате силна, но понякога краткотрайна, страст. Склонни сте да изпадате в различни настроения. Емоциите ви са променливи. Въпреки това вие сте изключително трудолюбиви, когато сте ентусиазирани. Занимавате се с много дейности наведнъж. Притежавате необикновена и уникална личност. Много от родените на тази дата имат чувството, че са дошли с мисия на този свят.

 

Ако сте родени на 23 март:


Вие сте високо интелигентни и възприемчиви. Умът ви като че ли никога не спира да мисли и анализира. Уважавани сте за своето мнение и идеи, които са прогресивни и уникални. Общувате ефективно, макар че на моменти обичате да командвате. По-добри сте в стартирането на проекти, отколкото в завършването им. За вас е голямо предизвикателство да се научите да приключвате с едно занимание, преди да се прехвърлите към ново. Изпитвате нетърпимост към безчестието и неяснотата.

 

Ако сте родени на 24 март:


Вие сте изключително интуитивни, възприемчиви и имате отлични инстинкти. Когато се срещате с някого за първи път доста точно успявате да прецените що за човек е. Вие сте идеалистично настроени и сте вярни на себе си. Другите уважават способността ви винаги да казвате истината, независимо дали ще нараните някого. Често се инатите, но сте доста решителни, обичащи и отдадени.

 

Ако сте родени на 25 март:


Вие обичате забавленията. Надарени сте с оптимизъм и изразявате себе си по уникален начин. Всеки, който ви познава, би казал, че сте „един на милион“. Доста харесвани сте. Понякога сте твърде прями и безцеремонни. Някои по-чувствителни хора може да се почувстват обидени и да приемат шегите ви прекалено насериозно. Под уверената ви обвивка се крие една много чувствителна и духовно настроена личност. Паметта ви е забележителна и вашите таланти са много. Обичате добрите спорове и с вашия остър ум, обикновено печелите!


Ако сте родени на 26 март:


Вие работите усърдно и сте доста енергични. Търсите сигурност и сте решителни. Предпочитате да работите сами. Понякога поемате прекалено много задачи, без да ги споделяте с останалите. Вие сте амбициозни и мигновенно постигате резултат от своите усилия. Много по-издръжливи сте от останалите. Когато изживеете падение в живота си, вие се изправяте отново на краката си за изумително бързо време.

 


Ако сте родени на 27 март:


Обикновено си правите, каквото искате. Понякога изглеждате твърде настоятелни, агресивни и безпардонни. Преследвате силно, това което ви интересува. Мисленето ви е доста напредничево за времето, в което живеете. Вашият маниер на поведение предизвиква уважение у другите, но пък крие вашата чувствителна природа. Нужно е да работите със своето собствено темпо. Въпреки че сте доста независими, вие често сте склонни да поставите чуждите нужди пред вашите собствени.

 


Ако сте родени на 28 март:


Вие сте решителни и независими. Притежавате отличителен личен стил и класа. Изглежда сякаш не се боите от нищо. Намирате своя собствен път в живота и постигане всичко, което си наумите. Вие сте изключително искрени и хората уважават това ваше качество. Вашата непринуденост и ентусиазъм са заразни. Вие сте пионер във вашата сфера и имате големи и смели идеи. В случай, че изпитате вътрешна несигурност или сте обладани от тревоги, прикривате това доста добре.

 


Ако сте родени на 29 март:


Работите, когато усетите вдъхновение и когато инстинктите ви водят. Изпитвате нужда да се занимавате с нещо, което кара сърцето ви да тупти учестено. Никога не правите нищо насила. Понякога може да изпадате в променливи настроения. Лесно се впечатлявате от всичко около вас. Никога не се разделяте със своята независимост и борбен дух. Емоциите ви се менят и стигат до крайности понякога. Но винаги оставяте вярни на себе си. Другите са очаровани от вас.

 


Ако сте родени на 30 март:


Вие сте общителни и уверени в себе си. Подхождате с внимание към другите. Чувствителни сте към чуждите болки. Понякога ви се налага да останете насаме и да презаредите батерията си. Харесват ви предзвикателствата, но въпреки това не правите толкова често промени, както повечето представителите на вашия знак. Защитавате обичаните от вас хора. В любовта сте пламенни, интригуващи и чаровни.

 


Ако сте родени на 31 март:


Умът ви е остър като бръснач, а мисленето ви е творческо и необичайно. Друте надушват вашата искреност. Притежавате неподправен чар и чувство за стил. Не сте фен на поставянето на етикети и, за щастие, никой не може да ви засегне с обидни коментари. Вие знаете цената си. Толкова сте уникални и трудни за определяне! В нечии очи може да изглеждате прекалено общителни и вятърничеви, но вие сте способни на сериозни и дълбоки размишления.

 


Ако сте родени на 1 април:


Вие сте човек, който вярва в светлото бъдеще и е силно уверен в своите разбирания. Прями, откровени и решителни. След падения в живота бързо се изправяте на крака и продължавате. Въпреки че може да разчитате на себе си и сте силни по характер, вие притежавате и чувствителна страна. Не се страхувате да се отличите от тълпата и да защитавате своите вярвания и убеждения. Не ви е приятно да искате помощ от хората, но може да се наложи да го правите от време на време, за да не се чувствате самотни, пренебрегнати и изоставени.

 


Ако сте родени на 2 април:


Стабилността и сигурността са от особено значение за вас. Това не означава, че не предприемате рискове. Когато го правите, внимателно преценявате всичко. Имате силна интуиция и позитивна настройка. Изразявате себе си изключително добре. Успехът в живота ви често идва благодарение на добри партньорства. Понякога, обаче, поемете повече отговорности от другите хора. Не сте притенциозни. Правите това, което ви диктуват вътрешният глас и вдъхновението.

 

Ако сте родени на 3 април:


Вие сте общителни, приятни и настроени към приключения. Служите за вдъхновение на останалите. Вие сте интересни и имате многостранни таланти. Често, обаче, изпитвате безспокойство, защото ви е трудно да изберете една-единствена сфера, в която да се развивате. Харесва ви да бъдете център на вниманието. Може да бъдете забавни, остроумни и мили. Имате уникално въображение и разказвате интересни истории. Винаги сте жадни за нови изживявания. Животът ви е изпълнен с различни събития и се движите на гребена на вълната.

 

Ако сте родени на 4 април:


Работите упорито, за да постигнете това, което сте си наумили, и винаги сте наясно с отговорностите си. Въпреки това понякога сте настроени за забавления и правене на бели. Прям сте в отношенията с другите и това ви поведение може да граничи с грубост. Цените достойните и честни хора. Понякога се тревожите прекалено за бъдещето, но прикривате това като се държите уверено и приятелски. Мисленето ви е независимо и оригинално.

 

Ако сте родени на 5 април:


Вие имате разнообразни таланти и сте артистични. Изразителни сте, директни и прями. Не може да търпите хора, които се услушват и спотайват. Това не е част от вашата природа. Казвате нещата такива, каквито са. Понякога може да бъдете изненадващо груби. Често сменяте убежденията и целите си, когато се вдъхновите от нещо ново. Може да изпитвате недоволство от положението, в което се намирате. Това ви стимулира да търсите необичайни приключения, изпълнени с адреналин.

 

Ако сте родени на 6 април:


Търсите сигурност като цяло, но от време на време си позволявате да бъдете по-импулсивни. Приятелите ви са много важни за вас. Бихте дали и последната риза от гърба си за другар, изпаднал в нужда. Добре се справяте с работата и забелязвате всяка една подробност, всеки един пропуск. Добър ръководител сте и ви харесва да държите нещата под контрол. Вие сте страстна и силна личност с голямо сърце.

 

 

Ако сте родени на 7 април:


Жадни сте за нови преживявания. Животът ви е изключително интересен. Вие сте творчески настроени и иновативни. Гледате напред в бъдещето и, ако нещо ново завладее съзнанието ви, бързо се разделяте със старите занимания и интереси. Трудно се вслушвате в чужди съвети. Предпочитате всичко да е под вашия контрол. Способни сте да посигнете огромен успех.

 

 

Ако сте родени на 8 април:


Вие сте истински пионер в сферата, в която работите, с изключително силен бизнес нюх. Не толерирате скатаването и бавното действие. Умът ви е бърз. Много сте независими и рядко търсите помощ. Затова понякога се чувствате самотни. Но пък, когато някой има нужда от вашата помощ, вие изключително бързо се отзовавате и подавате ръка. Може да бъдете отличен лидер. Харесва ви да правите нещата по своя начин, но въпреки това не сте арогантни и не натоварвате прекалено с претенциите си.

 

Ако сте родени на 9 април:


Вашите емоции са променливи и понякога другите трудно ви разбират. Като цяло вие сте силен човек с огромна воля и желание за действие. Имате специфичен и изтънчен вкус. Създавате объркване у хората, тъй като не знаят по какъв начин да удовлетворят желанията ви. Истината е, че сте много чувствителни към дребни детайли, които другите не могат да доловят. Понякога сте прекалено откровени. Това може да има отрезвителен ефект върху някои хора, но може да отблъсква други. Вие сте компетентни в областта, в която работите, и се стремите към успех.

 

Ако сте роден на 10 април:


Вие сте решителни, уверени и харизматични, и обичате забавлението. С готовност приемате ролята на лидер и смело се изправяте срещу предизвикателствата. Обичате доброто съревнование. Запазвате младежко, дяволито поведение през целия си живот. Трудно приемате чужди нареждания, затова е най-добре да работите сами за себе си или да се движите със своето собствено темпо.

 

 

Ако сте родени на 11 април:


Защитавате яростно хората, които обичате. Изправяте се срещу всяка предизвикателство и бързо стъпвате на краката си след преживяните трусове в живота. Вие сте предимно оптимистично настроени и изпълнени с надежда. Понякога сте подвластни на промени в настроението. За това знаят само най-близките ви хора. Щедро споделяте своето време и сте доста услужливи към другите. Въпреки това инстинктът ви подсказва кога е нужно да се отдръпнете и да поставите граница. Нуждаете се от малко време и за себе си все пак.

 

Ако сте родени на 12 април:


Вие сте весела и интересна личност. Хората ценят вашия уникален подход към живота. Притежавате горда усанка, която предизвиква чуждото уважение. Но също така сте с отлично чувство за хумор и склонни към забавление, когато сте в настроение. Понякога може да изпадате в лошо настроение и тогава другите трудно достигат до вас. Способни сте на големи жертви за другите. Възстановявате се доста бързо от лошите шеги, които съдбата си прави с вас.

 

 

Ако сте родени на 13 април:


Стремите се към успех. Може да не преследвате упорито успеха, но когато сте достатъчно решителни, той сам идва при вас. Склонни сте да предприемате някои рискове, но въпреки това се стремите към сигурност и стабилност. Рядко търсите чужда помощ. Когато не може да научите или направите нещо сами, изпитвате чувство на удовлетворение. Падате си работохолик в известна степен. Не позволявайте заради работата да пострада и личния ви живот.

 

 

Ако сте родени на 14 април:


Вие сте енергични и живи, със силно личностно присъствие. Притежавате грация и увереност в себе си. По природа сте неспокойни и имате нужда от непрекъснато движение. Имате и добре развита духовна страна. В любовта сте игриви и способни да правите големи жертви за половинката си.

 

 

Ако сте родени на 15 април:


Винаги се опитвате да постъпвате честно с другите и търсите балансираност в отношенията. Въпреки че се стремите към сигурност, предпочитате да последвате сърцето си, отколкото да се доверявате на разума си. Понякога може да сте прекалено импулсивни. Вашата интелигентност се дължи повече на вашите възприятия и вътрешно усещане за света, отколкото на знанията, придобити чрез учене.

 

 

Ако сте родени на 16 април:


Копнеете за сигурност и стабилност, но въпреки това бързо се отегчавате от еднообразието. Изнервяте се, когато свободата ви е ограничена по някакъв начин. Трудно изпитвате удовлетворение понякога. Доста нерешителни сте в любовта. Ако сте в дългосрочна връзка, изпитвате нужда от разнообразни преживявания с любимия ви човек. В противен случай може да загубите интерес към него. Вие сте динамична личност с нестандартно чувство за хумор. Вашите интереси и таланти са разнообразни.

 

мартАко сте родени на 17 април:


Притежавате вътрешна сила и устойчивост на характера, които ви помагат да преодолеете най-различни препятствия. Разбирате неща, които другите не успяват. Чувството ви за хумор е енергично и свежо. Желанието ви за материална сигурност е силно. В любовта често попадате в борба за надмощия с половинката си. Причина затова е може би факта, че си падате по личности, които са също толкова решителни и твърдоглави, колкото вас самите.

 

 

мартАко сте родени на 18 април:


Животът ви е свързан с непрекъсната промяна. Вие сте интересна, силно възприемчива и търсеща знания личност. Общувате изключително добре и сте с изразено чувство за хумор. Въпреки това на моменти имате нужда да се усамотите. Понякога пораждате известно объркване у другите, тъй като не винаги знаят какво да очакват от вас. Вие сте с творческо съзнание и изпитвате голямо удовлетворение, когато създавате нещо интересно и оригинално. Избягвайте работа, която изисква рутинни и еднообразни занимания.

 

март

 Ако сте родени на 19 април:


Имате двойнствена природа. Може да бъдете твърди и решителни в един момент, и чувствителни и услужливи в друг. Използвате една от двете си страни в зависимост от положението, в което се намирате. За вас финансите не са от огромно значение. Възприемчив и остроумен, бързо преценявате ситуацията. Вашата интуиция разчита изключително точно чуждите мотиви и подбуди.

 

Малко пояснение


В моята практика често получавам въпроси свързани с точния период, който обхваща всяка зодия. Когато говорим за гранична дата между две зодии обикновено възникват спорове за точната зодия на дадения човек. Става така, че някой цял живот е смятал, че е определена зодия, а в един момент се оказва, че е представител на съседната.

Истината е, че всяка година има съвсем малки разлики в датите. Обикновено когато говорим за зодии, позицията на Слънцето в небесното пространство определя т.нар. зодия. Важно е в колко часа и на коя дата Слънцето преминава от едно съзвездие (зодия) в друго.

Тази година (2019-та) например Слънцето навлиза в зодия Овен на 20 март в 11:46 ч. Това означава, че ако едно бебе се роди на 2о март 2019 г. преди 11:46 ч, то ще спада към зодия Риби. А бебетата родени след това са Овни.

Слънцето излиза от Овен и навлиза в Телец на 20 април в 11:43 ч. Следователно бебетата родени преди този час са Овни, а след него - Телци.

Ако вие или ваш близък е роден на такава гранична дата, за да разберете точната зодия, трябва с помощта на астролог (или сами, ако имате това познание) да проверите през съответната година на раждане на коя дата точно и в колко часа Слънцето е сменило знака си.

За целта може да се обърнете и към нас. Може да попълнете нашия формуляр за контакт като посочете съответната дата, за която се интересувате. Също така може да оставите съобщение на mary_nik@abv.bg или да позвъните на тел. 0877390200.

 

{ 2 коментара... read them below or Comment }

Автор на статиите: Мария Николова