Posted by : Paynera понеделник, 15 април 2019 г.Прогноза за седмицата 15 - 21 април


 


Ето че преполовихме четвъртия месец от 2019 г. Наближават прекрасни български празници - Лазарица, Цветница, Великден. Настроението се покачва, защото студените зимни дни остават зад гърба ни и гледаме с надежда към топлото и приятно лято. Седмицата 15 - 21 април ни готви Пълнолуние, преминаване на ключови планети от един знак в друг - все интересни астрологични събития. Нека разберем малко по-подробно какво точно ни чака!


седмицата 15 - 21 април


 


Понеделник 15 април


Седмицата 15-21 април започва с Луна в знака Лъв. Затова през първата половина на понеделник ще ни бъде малко трудно да се съсредоточим. След 13 ч, обаче, нещата ще се подобрят, тъй като Луната преминава в трудолюбивата и сериозна Дева. През следващите два дни (до сряда около 14 ч) ще бъдем под влияние на Луна в Дева. Това означава, че ще бъдем ориентирани към работата си, ще полагаме грижи за тялото си, ще се придържаме към определен режим. В партньорските отношения ще помагаме на своите близки да водят здравословен начин на живот и да изпълняват своите задължения. Ще се погрижим всичко в домакинството да е наред, всички да са доволни и да се чувстват добре. Възможно е да бъдем прекалено строги и да упрекваме другите за това, че не вършат нещата по правилния начин, искаме да ги стимулирами да търсят съвършенството [ОЩЕ...]


В понеделник под влияние на аспект между Слънцето и Юпитер вярваме напълно в плановете си за развитие и подобрение. Изпълнени сме с оптимизъм и увереност. А поради аспект между Слънцето и Марс ще бъдем изключително изобретателни и творчески настроение, но и леко импулсивни и арогантни. Този аспект или ни стимулира да развием талантите си или предизвиква безспокойство в нас.


Има и положителен аспект между Венера и Плутон. Той ще ни помогне да подходим стратегически към нашите пари и отношения. Чувствата ни ще бъдат по-фокусирани по един приятен и положителен начин. Търсим дълбочина на чувствата.


 


Вторник 16 априлВъв вторник под влияние на два неблагоприятни аспекта, трудно ще постигнем реда, за който копнее Луната в Дева. Поели сме твърде много ангажименти, а квадрат между Луната и Марс повишава още повече напрежението и ни кара да се чувстваме стресирани. Квадратът между Венера и Юпитер пък показва, че може да взимаме прибързани решения. Възможно е да се чувстваме неспокойни или главозамаяни в любовния живот. Освен това имаме силно изразено желание да се потопим в света на удоволствията. Ще харчим повече от необходимото, ще се глезим с ненужни покупки, шумно ще декларираме любовта и привързаността си. Ще бъдем по-смели и активни в социален план.


 


 


Сряда 17 април


Третият ден от седмицата 15 - 21 април може да се раздели на две части. В първата част до към 14 ч Луната е все още в Дева, което означава, че отново ще бъдем съсредоточени в работата, в спазването на режим. След това Луната преминава в търсещия баланс знак Везни. През следващите два дни (до петък, около 16 ч.), докато Луната е във Везни, ще решаваме проблемите чрез дипломация. Може да оставим настрани емоциите, за да постигнем така желаните от нас мир и спокойствие. Избягваме директна конфронтация, не взимаме лесно решенията и се колебаем, тъй като притегляме всички страни на дадена ситуация. Страхуваме се да не загубим чуждото одобрение.


В сряда също малко преди 9 ч. планетата на общуването и мисълта, ще премине от дълбокия, мистичен, прикрит свят на Рибите, в смелия, откровен, енергичен Овен. При транзита на Меркурий в Овен не се интересуваме от обективните гледни точки и обяснения. Иска ни се да взимаме решенията бързо, без да се налага много да обмисляме. Идеите ни са интересни и иновативни. Когато планетата на комуникациите е в импулсивния, смел и уверен Овен, има тенденция да се изказваме спонтанно и да говорим директно без заобикалки. Меркурий ще остане в Овен до 6 май.


 


Четвъртък 18 април


В четвъртък Луната продължава транзита си във Везни, на път към Пълнолуние.


Започва да се усеща влиянието на благоприятен аспект между Слънцето в Овен и Венера в Риби. Той създава условия за подобрение в любовен и финансов план. Изразяваме любовта и привързаността си по енергичен начин. Може да поемем инициативата в тези сфери и да очакваме подкрепа от другите, заради положителната ни нагласа и обичаша природа. Доброто ни отношение към любимия човек може да излекува стари рани. Една целувка или прегръдка може да премахне цялото натрупано напрежение между влюбените хора. Времето е подходящо и за инициативи във финансов план - водене на преговори, подписване на договори. Влиянието на този аспект ще продължи до 29 април.


Засилва се и влиянието на не особено благоприятен аспект между Слънцето в Овен и Марс в Близнаци. Той може да ни изправи пред ситуации, в които да се конкурираме с останалите. Мъжете най-вече ще търсят начин да покажат своята власт, да реализират егото си. Вече вероятно усещате раздразнение и липса на търпение, което може да ви подтикне да реагирате на провокации и заплахи с агресия. Този аспект може да доведе до натрупване на гняв, омраза, сексуална неудовлетвореност. Подобна разрушителна енергия е добре да се насочи в конструктивна посока, за да се избегнат конфликти, инциденти, мускулна болка или изтощение. Упражненията, спортуване и упорита работа може да помогнат. Влиянието на този аспект ще продължи до 20 април.


 


Петък 19 април


В петък очакваме Пълнолуние във Везни, в последния градус на знака. То ще отбележе началото на нов цикъл от живота ни. Ще се случи около 14 ч, когато Слънцето в Овен застане в опозиция на Луната във Везни. Пълнолунието е време на кулминация, време да пожънем плодовете на това, което сме посели по време на Новолунието в Овен на 5 април.


Пълнолунието по оста Овен - Везни е свързано с взаимоотношенията между хората. То предизвиква конфликт между Слънцето в Овен, което представлява Аз-а, и Луната във Везни, която представлява "партньора/ите". Овен е свързан със себеутвърждаването, а Везни - с компромиса. Енергията на Луната във Везни ни напомня колко са важни взаимоотношенията с другите хора и как да ги поддържаме чрез компромис, преговори, грациозност и балансиране. Слънцето в Овен, от своя страна, е уверено в себе си, безстрашно, приемащо ролята на лидер. По време на Пълнолунието ще има противопоставяне между грижата за другите и нуждата да се самоутвърдим като самостоятелни, силни личности.


Един час след точната фаза на Пълнолуние Луната ще се сбогува с Везни и ще премине в следващия знак - мистичния и страстен Скорпион. Когато Луната преминава през Скорпион нашите емоции стават изключително силни и дълбоки. Придаваме дълбочина на всичко, до което се докоснем. Прибавяме щипка страст към всичко. Възможно е да се откажем от занимания, които изискват от нас да бъдем забавни и освободени. Ненавиждаме повърхностните и фалшивите отношения. Интересува ни само истината. Привлича ни всичко, което изисква проучване и разследване. [ОЩЕ...] 


През уикенда ще бъдем под влияние на Луна в Скорпион, до 19 ч в неделя, когато Луната ще мине в Стрелец.


 


Събота 20 април


В първия почивен ден от седмицата 15 - 21 април около 11:45 ч Слънцето преминава от Овен в Телец. Ще остане в този знак до 21 май. Слънцето в Телец е методично, чувствено и възприемчиво. То се проявява най-силно, когато защитава ценностите си или устоява на промените на средата. Както растенията, които през пролетта изграждат своите корени и се захващат стабилно към земята, така и, когато Слънцето е в Телец, ние сме решителни и нуждата да постигнем сигурност в живота е изключително силна. Телецът е лоялен към всичко познато, към всяка една традиция, всичко, което с годините е доказало своята ценност. Негативните страни на този знак са твърдоглавие, инат, изявено чувство за притежание.


Честит рожден ден на всички Телци, родени през периода 20 април - 21 май!


Статии за зодия Телец


Освен Слънцето, което преминава в Телец, Венера също сменя своя знак. Тя обаче приключва с движението си в Риби и преминава в Овен. Когата планетата на любовта е в този знак, ние ставаме по-спонтанни и директни в изразяване на чувствата ни. Влече ни тръпката от преследване на обекта на чувствата ни. Ние сме смели, непринудени и леко нетърпеливи по сърдечните въпроси. Не гледаме със съжаление към миналото. Всеки един ден за нас е ново начало! За Венера в Овен е важно отношенията с любимия човек да са интересни и да не спират да се променят. Нека има лека мистерия, нека има спорове и несигурност, нека има преследване, конкуренция и доказване в любовта! Нека няма застой и скука!


Тази енергия, обаче, е малко груба, защото няма да спестяваме нищо на никой, може да бъдем заядливи и дребнави. Желанията ни са силни и ги изразяваме спонтанно, ентусиазирано и открито. Венера в Овен предпочита да съблазнява, отколкото да бъде съблазнявам, да преследва, а не да бъде преследван.


Венера в Овен


В събота по стар български обичай честваме празника Лазарица!


 


Неделя 21 април


Седмицата 15 - 21 април завършва с Луна в Скорпион. В неделя почти през целия ден Луната е в този знак, но вечерта около 19 ч ще премине в приповдигнатия и оптимистичен Стрелец. Луната в Скорпион е подходяща за неделя, защото тогава обикновено не сме на работа и прекарваме време у дома, с близките хора. Може да се отдадем на интересни преживявания с половинката си - типично скорпионско занимание. Може да обсъдим важни въпроси, свързани с чувствата ни, ако има проблеми, да стигнем до техния корен и да ги разрешим. Освен това вече започваме да си отдъхваме от мощната енергия на отминалото Пълнолуние. Луната започва да намалява и това може да ни направи по-лежерни и отпуснати.


След като Луната премине в Стрелец вечерта, ще започнем да мислим повече за забавните неща, които ни предстоят през новата седмица. Ще спрем да разискваме чувствата си, ще разширим съзнанието си към всичко онова, което е ново, различно, интересно. [ОЩЕ...]


 


В неделя отбелязваме празника Цветница! Имен ден имат всички, които носят имена на цветя, дървета и растения! Честито!!!


 Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова