Posted by : Paynera понеделник, 15 април 2019 г.Пълнолуние във Везни на 19 април


 

През месец април 2019 г. Пълнолунието ще се случи на 19 април, в 14:11 ч. То попада в 29° на знака Везни. Първо ще ви разкажа за значението на Пълнолунието. След това ще разгледаме в частност Пълнолунието във Везни. И на последно място ще проследим как то влияе върху всеки отделен астрологичен знак.

 

Характеристика на Пълнолунието


 

Обикновено Пълната Луна е време за приключване на започнатите начинания. Време, когато откриваме истината в сърцата си и разбираме всичко, което е било скрито, или което сме игнорирали. По време на Пълнолунието изпитваме нужда от промяна. Това чувство винаги го е имало в нас, но сега то се засилва. Най-после получаваме нужната енергия и стимул да действаме. В това се крие тайнството на пълната Луна.

При Пълнолуние сме особено емоционални и има опасност да прехвърлим нашето безспокойство и на другите хора. Склонни сме да обвиняваме външните обстоятелства или хората от обкръжението ни за нашите собствени страхове и тревоги. По възможност трябва да избягваме тази тенденция, защото може да ни вкара в излишни спорове и недоразумения.

Същност на Пълнолунието. Статии за предишни Пълнолуния

 

Пълнолунието във Везни

 

Пълнолуние във Везни


 

Пълнолунието във Везни отбелязва началото на нов цикъл от живота ни. То ще се случи в петък около обяд, когато Слънцето в Овен застане в опозиция на Луната във Везни. Пълнолунието е време на кулминация, време да пожънем плодовете на това, което сме посели (започнали) по време на Новолунието в Овен на 5 април.

Пълнолунието по оста Овен - Везни е свързано с взаимоотношенията между хората. То предизвиква конфликт между Слънцето в Овен, което представлява Аз-а, и Луната във Везни, която представлява "партньора/ите". Овен е свързан със себеутвърждаването, а Везни - с компромиса. Луната във Везни ни напомня колко са важни взаимоотношенията с другите хора и как да ги поддържаме чрез компромис, преговори, грациозност и балансиране. Слънцето в Овен, от своя страна, е уверено в себе си, безстрашно, приемащо ролята на лидер.

Това Пълнолуние ни кара да потърсим баланс между нашите лични нужди и нуждите на партньорите ни, между независимостта и необходимостта да разчитаме на някой друг. Луната във Везни е дипломатична и справедлива. А пък Слънцето в Овен цени автентичността пред чувството за такт и подкрепя независимите действия. Пълнолунието осветява конфликта между двата вида енергии.

Пълнолунието е в последните градуси на зодия Везни. Това е второто Пълнолуние в този знак за тази година. Първото се случи миналия месец в първия градус на знака на 20 март. Освен това по време на това Пълнолуние Слънцето се движи към съвпад с Уран в Телец. Ще разберем някои подробности свързани с независимостта и нуждата от партньорства. Вероятно ще произнесем последната си думи или ще вземем окончателно решение по някой въпрос.

Това Пълнолуние ще окаже влияние върху хората с лични планети в 25 - 30 градус на кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни и Козириг) и в 0 - 3 градус на фиксираните знаци (Телец, Лъв, Скорпион и Водолей).

Още за зодия Везни

Статии за Слънце в Овен 

 

Пълнолунието във Везни

 

Влияние на Пълнолунието във Везни


върху астрологичните знаци


 

Разбрахме какво е всеобщото влияние, което оказва това Пълнолуние във Везни върху нас. Трябва също така да имаме в предвид, че новите проекти, с които ще се захванем, зависят не само от това в кой знак попада Пълнолунието, а и в кой дом. При всеки знак Луната се пада в различен дом.

 

Зодия Овен


Пълнолунието във Везни

Този месец Пълнолунието е във вашия противоположен знак (Везни), т.е. попада във вашия седмия дом – дома на партньорствата. Вероятно ще се наложи да помислите върху отношенията с любимия си човек или близки партньори в живота ви, да прецените дали се развиват по правилния начин. Може да си тръгнете от връзка, която не ви удовлетворява, или пък да задълбочите отношенията. Предпочитате да осъществявате контакт с хора, които смятате за равни. Може би ще им отстъпите светлината на прожекторите, поне за малко. Що се отнася до бизнеса, ако работите с партньор, отношенията ви може да дадат положителни резултати. Ако сте необвързани и сте си харесали някого, сега е времето да завържете контакт. Откривате лесен начин да изразите своите емоции, когато сте насаме с човека, по когото си падате. Когато Пълнолунието е в този знак, сте способни да поставите нуждите на партньора в живота ви над вашите. Времето е подходящо за водене на преговори, тъй като сте склонни да търсите компромисни решения. Седми дом отговаря и за „откритите“ врагове. Така че може да се получи развитие в отношенията с такъв човек.

 

Зодия Телец


Пълнолунието във Везни

Пълнолунието във Везни попада във вашия шести дом. Затова може да разрешите здравословен проблем или да се отървете от лош навик. Ако сте обмисляли да промените режима си, сега е време да го направите. Възможно е да промените и условията си на работа. Ако не изпитвате удовлетворение от работното си място, вероятно имате силно желание да напуснете. Ако решите да го направите, добре е да имате вариант за нова работа. Ако пък сте доволни от работата си, сега може да приключите проект, върху който сте работили известно време. Изпитвате огромно желание да подобрите ежедневието си. Направете така, че резултатите от подобрението да са дългосрочни. Не се изнервяйте, ако не може да направите промените веднага. Радвайте се на малките крачки, които правите. Подредете живота си или си позволете малко безпорядък, ако сте прекалено прилежни. Шести дом отговаря за домашните любимци. Сега може да положите допълнителни грижи за тях.

 

Зодия Близнаци


Пълнолунието във Везни

Пълнолунието във Везни е във вашия пети дом - дома на любовта, романтиката, забавлението и творчеството. Възможно е да приключите даден творчески проект, да сложите край на любовна авантюра или пък да започнете нова. Ако се разделите с любимия човек, то вероятно тази идея отдавна е назрявала в ума ви и само сте чакали подходящия момент. В този период не искате да бъдете сами и може да се появи нова забежка на хоризонта. Но ако връзката ви е щастлива, то вероятно сте готови да раздвижите нещата и да направите отношенията ви още по-интересни. Искате да излизате и да се забавлявате. Не ви се занимава с нищо скучно и тривиално. Ентусиазирани, страстни и спонтанни – това сте вие, когато Пълнолунието попада във вашия пети дом. Ако не използвате тази енергия правилно, обаче, има опасност, да стигнете до крайности. Може например да се събудите до изключително неприятен за вас човек. Трудно се съсредоточавате върху работата, затова не се ангажирайте с големи проекти. По-добре пуснете детето в себе си на свобода и му позволете да прави каквото си поиска.

 

Зодия Рак


Пълнолунието във Везни

Пълнолунието във Везни е във вашия четвърти дом. Това е индикация, че трябва да сложите край на някои процеси, свързани с вашето семейство. Може да разрешите семеен проблем или да приключите някаква работа, свързана с домакинството. Ако сте прекарвали прекалено много време в работа, сега е време да обърнете внимание и на близките си. И обратното. Това Пълнолуние за вас е свързано с намирането на баланс между тези две сфери. Трябва да осъзнаете, че професионалния и личния живот са свързани. Вероятно изпитвате нужда да прекарате известно време насаме, но много по-добре ще използвате енергията на Пълнолунието, ако сте отворени към останалите. Четвърти дом е свързан с усещането за предначертана съдба или карма. Може да попаднете в ситуации, които да определите като кармични. Мислите в каква посока е поел живота ви и дали сте на прав път. Може изведнъж да се появи примамлива възможност, но се налага да помислите малко повече, преди да се възползвате от нея.

 

Зодия Лъв


Пълнолунието във Везни

Този месец Пълнолунието е във вашия трети дом. Затова може да ви се наложи  да общувате с роднини повече от обикновено. Може да се свържете с тях, да прекратите стари вражди и да прецените доколко са важни отношенията ви. Възможно е да приключите проект, свързан с обществото, в което живеете, или да промените обкръжаващата ви среда. Около Пълнолунието ще ви се наложи да общувате повече и понякога трудно ще представяте своята гледна точка на достъпен език или трудно ще разбирате другите. Може да изникнат неочаквани срещи и ангажименти. Нужно е да бъдете гъвкави. В противен случай ще се почувствате изтощени. Животът ви тегли в хиляди различни посоки. Фокусирайте се само върху наложителните неща и оставете всичко останало за по-късно. Описвате изключително добре чувствата си с думи. По този начин ще позволите на хората да разберат какво всъщност изпитвате.

 

Зодия Дева


Пълнолунието във Везни

Този месец Пълнолунието се пада във вашия втори дом. То влияе на финансите и притежанията ви. Възможно е да приключите финансов проект или да настъпи промяна в приходите ви. Следете внимателно своите харчове, защото сте склонни да прекалявате. Може да си закупите неща, от които реално нямате нужда, но ви карат да се чувствате по-добре. Този дом отговоря за самочувствието и моралните ценности. Налага се да помислите за своята собствена ценност. Чувствате ли се уверени в себе си, материално и духовно? Смятате ли, че трябва да притежавате повече вещи и средства? Покажете на останалите какво имате и какво сте постигнали в кариерата, семейството и живота като цяло. Но не бъдете прекалено показни и не се хвалете прекалено. По-скоро дайте пример със себе си - какво трябва да прави човек, за да постигне вашите успехи. Искате ясно да определите какво притежавате и върху какво (или кого) имате власт. Помислете от какво реално се нуждаете, за да се чувствате сигурни и стабилни.

 

Зодия Везни


Пълнолунието във Везни

Този месец Пълнолунието е именно във вашия знак, т.е. попада във вашия първи дом. Когато Пълнолунието е в дома на егото, силната енергия на Луната ви принуждава да оцените себе си, живота и приоритетите си, да разберете от какво трябва да се отървете. Може да откриете как по хармоничен начин да слеете своите нужди с тези на другите хора. Вероятно изпитвате желание да получавате повече внимание. Определено няма да закъснеят положителните отзиви за личността ви. Но все пак вие също трябва да показвате уважение към другите. Усещате своите емоции по-силно. Показвате всяка част от себе си и разкривате истинското си лице. Това може да бъде както хубаво, така и лошо. Помислете внимателно върху причините за чувствата ви, преди да загубите самообладание. Пълнолунието е свързано с прекратяване на процесите. Времето е подходящо да нанесете последни довършителни щрихи на проектите си. Сега може да вземете дълго отлагани решения.

 

Зодия Скорпион


Пълнолунието във Везни

Пълнолунието във Везни при вас е в дванадесети дом. Затова се налага да се борите с проблеми на подсъзнанието ви. Времето е подходящо за душевна терапия. Изкушени сте да подтиснете чувствата си, но това само ще доведе до още проблеми и емоционални изблици. Нещата, които сте крили в себе си, сега може да се покажат. Позволете си да се свържете с вътрешните нужди и ще се справите по-добре с емоциите. Най-доброто, което може да направите, е да останете насаме и да ровите в най-съкровените кътчета на душата ви. Не искате да сте под светлината на прожекторите. Наспете се добре и обърнете внимание на сънищата си. При Пълнолуние в този дом те са особено живи и може да се окажат пророчески. Но не бъркайте сънищата с реалността, защото картините, които виждаме насън представляват емоциите ни само фигуративно. Ще се почувствате по-добре, ако помагате на другите чрез директен контакт с тях.

 

Зодия Стрелец


Пълнолунието във Везни

Пълнолунието във Везни е във вашия единадесети дом. Вероятно е време да сложите край на проект, върху който работите с приятел, да сключите споразумение, да прекратите окончателно отношенията си с някого. Преосмисляте връзките с добрите си приятели. Спомняте си моментите, прекарани с тях. А дали наистина се наслаждавате на компанията им? Излезте навън и се забавлявайте. Материалните въпроси ви се струват толкова безсмислени сега. Хубавите неща се случват с минимални усилия от ваша страна. При Пълнолуние в този дом може да се разделите с компанията, към която принадлежите, или да се присъедините към нова. Търсите съмишленици, хора, които също като вас искат да променят човечеството към по-добро. Вероятно сте обградени от много хора и някой може да се нуждае от помощта ви. Единадесети дом отговаря за мечтите, свързани с бъдещето. Когато Пълнолунието е тук вие имате много по-ясна представа от обикновено за развитието на живота ви в дългосрочен план. Готови сте да споделите своите идеи с останалите.

 

Зодия Козирог


Пълнолунието във Везни

Това Пълнолуние във Везни попада във вашия десети дом. Налага се да приключите процеси, свързани с кариерата и репутацията ви. Искате да привлечете вниманието към себе си и да покажете, че сте най-добрите специалисти в работата си. Трудно е да се скриете от светлината на прожекторите, но и вие не искате това. Покажете какво можете. Възможно е внезапно да поемете по нова посока на развитие. Или пък да получите предложение, което ви кара да преосмислите професионалния си път. Помислете доколко сте отдадени на дългосрочните си цели и дали въобще ще успеете да ги постигнете. Авторитетните фигури в живота ви може да породят известно безспокойство у вас. Ако не сте се справяли особено добре, вероятно ще получите критика. Мислете внимателно какво впечатление оставяте в останалите. Последното нещо, което искате, е да изглеждате глупаво в техните очи. Може да прекратите отношения от социалния живот, които сте търпяли прекалено дълго.

 

 Зодия Водолей


Пълнолунието във Везни

Пълнолунието във Везни е във вашия девети дом. Чувствате силна връзка с душевността си. Осъзнавате как вашата ценностна система влияе на личността ви. Ако вашата вяра ви помага, може да решите да я доразвиете още повече. Но ако смятате, че тя ви вреди, може изцяло да промените своето разбиране. Моментът е подходящ да завършите проект, свързан с образованието или с писменото творчество. Израствате умствено. Така се развивате като човек и усещате силна връзка между мисълта и духа ви. Ако се занимавате с правни дела, сега може да ги приключите. Искате да разучавате света, отворени сте към нови идеи, разгръщате въображението си. Забелязвате удивителния прогрес, който сте постигнали в някои сфери. Посвещавате се на авантюри, които ви помагат да научите редица нови неща. Това Пълнолуние във Везни ви прави общителни. Разговорите, които водите не са обвързани с определена цел. Изпитвате вътрешна нужда просто да споделяте своите идеи и виждания, да проповядвате своите вярвания.

 

Зодия Риби


Пълнолунието във Везни

Пълнолунието във Везни попада във вашия осми дом. Затова имате добра възможност да трансформирате нещо, свързано с душевността ви. Повечето от нас са склонни да се придържат към определени навици, хора или вещи прекалено дълго, докато това не започне да им вреди. Освобождавайки се от всичко това, вие ще се почувствате като преродени. Също така може да промените част от жилището си или да възстановите предишния блясък на някакъв предмет. Занимавате се с лични и тайни въпроси. Може да ви се наложи да управлявате чужди парични средства – да дадете пари на заем или да изплатите дълг. Ако се нуждаете от кредит, сега е моментът да обмислите тегленето на такъв, стига да сте абсолютно сигурни във възможността да го изплатите сред време. Помислете внимателно кои от вашите вещи всъщност принадлежат на някой друг. Определено сте настроени на по-сериозна вълна в дните около това Пълнолуние в Везни.

 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова