Posted by : Paynera вторник, 16 април 2019 г. 


Какво е характерно за транзита


на Меркурий в Овен?


 


Транзитът на Меркурий в знака Овен тази година ще продължи от 17 април до 6 май. Предстои да разберем какво значение придава астрологията на планетата, а след това и как нейния престой в този знак се отразява на всички нас.


 


Меркурий в астрологията


 


Меркурий в Овен


Астрологията разглежда Меркурий като планетата на комуникациите, мисълта, интелектуалната енергия. Причина за това е сравнително бързата скорост, с която Меркурий се движи из небесното пространство. Освен това често сме свидетели на сменяне на посоката й на движение. По няколко пъти в година прекъсва директното си движение и започва да се връща назад в предходния астрологичен знак. Вероятно поради тази подвижност, има слава като планета на комуникациите и мисълта. Меркурий се асоциира се със знаците Близнаци и Дева и е тяхната планета-управител. Тези два знака са подвижни, променящи се, прогресивни, аналитични. Девата е по-сериозният от двата знака като начин на мислене. Близнаците понякога са разсеяни и разпиляват мисълта си в различни посоки. Меркурий сменя знака, който обитава (в случай, че не се движи ретроградно) средно за 17 дни. При всяка смяна се променя и начина на мислене и общуване между хората.


Още статии за Меркурий


 


Транзит на Меркурий в Овен


 


Меркурий в Овен


 


На 17 април март в 8:51 ч. Меркурий започва да преминава през съзвездието Овен и ще остане в този знак до 6 май, когато ще премине под влиянието на Телец. При транзита на Меркурий в Овен не се интересуваме от обективните гледни точки и обяснения. Искаме ни се да взимаме решенията бързо, без да се налага много да обмисляме. Идеите ни са интересни и иновативни. Когато планетата на комуникациите е в импулсивния, смел и уверен Овен, има тенденция да се изказваме спонтанно и да говорим директно без заобикалки.


Статии за зодия Овен


 


Влияние върху знаците


 


Разбрахме какво е всеобщото влияние, което оказва транзита на Меркурий в Овен. А сега да се запознаем с влиянието върху отделните астрологични знаци. Ако знаете своя Асцендент може да прочетете и за него.


 


Зодия Овен


Вероятно изпитвате лека тъга, че свършва вашия сезон. Не унивайте прекалено! Слънцето напуска вашия знак, но Меркурий заема мястото му, защото на 17 април преминава от Риби в Овен. Ако сте се чувствали пренебрегнати и изоставени напоследък, престоя на Меркурий в Овен ще ви помогне да откриете гласа си отново и да изразите своето мнение открито и ясно, без извинения и съображения.


 


Зодия Телец


Независимо дали има планети в Овен, знака преди вас, сякаш всичко, което се случва, минава през периферното ви зрение. Забелязвате, че светът около вас забързва своето движение. Меркурий в Овен действа експлозивно на всички други, но не и на вас. Вие се чувствате по-затворени и интровертни от обикновено. Използвайте тази енергия, за да си починете и да установите връзка с душевността си.


 


Зодия Близнаци


Меркурий преминава през огнения Овен, а вие като представител на въздушната стихия, изключително добре се допълвате с огнената енергия. Следващите две седмици ще ви помогнат да развиете още по-добре социалните си умения. Бързата енергия на Меркурий в Овен създава много интересни и спонтанни ситуации, които да споделите с приятели и нови познати.


 


Зодия Рак


През следващите две седмици е възможно да проведете разговори с висшестоящите, които ще следят отблизо как се справяте на работното място. Меркурий в Овен е като мегафон, който придава огромна сила на всяка изречена от вас дума. Може да използвате това, за да привлечете вниманието  към дейността си. Този транзит повишава вашето самочувствие, но не се възгордявайте прекалено.


 


Зодия Лъв


Лъв и Овен са представители на огнената стихия, затова Меркурий във вашия огнен събрат Овен ви пасва идеално. Мозъкът ви работи на високи обороти и сте изключително мотивирани. Това ви помага да разширите хоризонтите си и да научите много нови неща за кратък период от време. Следващите три седмици са много подходящи да се посветите на образованието си или да организирате пътувания. Нетърпеливи сте да споделите знанията си с другите, но внимавайте да не се превърнете в "дървен философ".


 


Зодия Дева


Обикновено се фокусирате върху чуждите работи и поставяте нуждите на другите пред вашите. Меркурий в Овен, обаче, може да промени това. Сега сте склонни да се фокусирате върху себе си и своите емоции. Знакът Овен е свързан с Аз-а пред всичко. Време е да погледнете себе си по-внимателно. Може да откриете нещо ново в характера си.


 


Зодия Везни


Вие обичате да угаждате на другите. Обикновено сте много привързани към любимия си човек. Но през следващите три седмици ще бъдете практически неразделни. Използвайте това време, за да научите повече за себе си през призмата на връзките ви с другите хора, независимо дали вървят гладко или не.


 


Зодия Скорпион


Зациклили сте върху онази кофти презентация на работното място? Не знаете как да постъпите по определен въпрос? Меркурий в Овен ще ви вдъхнови, ще ви даде идеи за справяне с трудните ситуация. Ще ви светне за начини, за които не сте се сещали досега. Не стигайте до крайности, обаче, защото може да се изгорите.


 


Зодия Стрелец


Стрелец и Овен спадат към огнената стихия, затово престоя на Меркурий в Овен е много добра новина за вас. Мислите по-позитивно, чувствате се уверени и заредени с енергия. Романтичното ви настроение се повишава, сексуалният ви живот процъфтява. Събужда се и творческата ви страна. Радвайте се на всичко около вас!


 


Зодия Козирог


Последните два месеца заради престоя на Меркурий в Риби, вие се чувствахте сякаш се возите на щуро увеселително влакче. Още сте завладени от случилите се събития. Меркурий в Овен, обаче, иска от вас да се оттеглите малко от шумния свят. Експолизвната енергия на Овен хич не ви успокоява, но ви дава сили да разберете своите чувства и да осъзнаете колко всъщност сте натоварени напоследък.


 


Зодия Водолей


По време на престоя на Меркурий в Овен вие сте доста по-социални от обикновено, но не е задължително да създавате нови познанства. Вместо това споделяте своето време с многообразието от приятели, които вече имате. Така научавате повече за себе си, както и кой приятелства вече сте надрастнали.


 


Зодия Риби


През следващите седмици вие се фокусирате върху своите разбирания, вярвания и ценностна система. Последният ретрограден Меркурий (5 - 28 март) беше във вашия знак и разтресе светът ви. Сега най-после ще успеете да асимилирате всичко, което ви се случи и ще решите да смените подхода си в общуването. Меркурий напусна вашия знак и вече се намирате в напълно различна реалност. Очаквайте разговори свързани с пари и работа. Ако водите преговори за подписване на договори или повишаване на заплатата, везните може да се наклонят във ваша полза.


 Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова