Posted by : Paynera събота, 20 април 2019 г.Венера в Овен


20 април - 15 май


 

Венера в Овен?! Вероятно се чудите какво ще рече това. Всеки от вас е чувал за планетата Венера - тази чаровница. Венера е богинята на красотата и грацията в гръцката митология, закрилница на изкуството и естетиката. Благосклонна и обичлива е.


Тя е една от бързодвижещите се планети, която наравно със Слънцето и Меркурий сравнително често сменя знака си. Престоят й в даден знак е приблизително 28 дни, което означава, че на всеки 28 дни настъпва промяна в начина, по която всеки от нас гледа на любовта, душевната и емоционална близост, и възприема красотата.

  

През последните три седмици Венера обитаваше чувствителните и състрадателни Риби. На 20 април 2019 година планетата напусна този знак и започна започва своя преход през съзвездието Овен. Това ще продължи до 15 май, когато ще навлезе в следващия знак - Телец.

 

Как гледахме на любовта, красотата и изкуството напоследък?


От 26 март до 20 април Венера беше в знака Риби. В този период бяхме по-чувствителни и състрадателни. Съпреживявахме чуждата болка и приемахме позицията ту на жертва, ту на спасител. Проявявахме разбиране към различните и по-лесно прощавахме. Избягвахме да поставяме чувствата и емоциите в рамка, защото при този мил и нежен знак Риби, границите се размиват. На моменти губехме връзка с реалността и потъвахме в света на мечтите. Виждахме всички цветове на дъгата. Използвахме своята креативност в общуването, в работата, в личните ни отношения.

 

Какво се променя при транзита на Венера в Овен?


Подходът на Овен в любовта е спонтанен и директен. Привлича ни тръпката от преследването на обекта на чувствата ни. Ще бъдем смели, непринудени и малко нетърпеливи по отношение на любовните въпроси. Ще се движим право напред към целта, без да поглеждаме назад. Нямаме ни най-малкото намерение да се извиняваме или да ровичкаме в раните от миналото. Пред нас се разкрива един напълно нов свят. Време е нещата да заработят по правилния начин. Добре позната за Овена е тръпката от преследването и постигането на победа. Но за да се запази любовта е нужно постоянно да се търси нов свеж подход към връзката. Иначе интересът на Овена ще се изпари.

При Венера в Овен, ние сме искрени и не крием мотивите и мислите си. На моменти, в желанието си да кажем истината на всяка цена, може да загубим чувството си за такт и да станем груби и несъобразителни. Желанията ни ще бъдат силни и ще ги изразяване спонтанно и с ентусиазъм. Овните предпочитат да съблазняват и да преследват обекта на желанията си, а не обратното. Затова при транзита на Венера в Овен ще бъдем по-смели в декларирането на чувствата си. Това е нещо съвсем различно от ситуацията, която наблюдавахме, докато Венера беше в Риби през последните три седмици.

Рибите са по-срамежливи и бързо се оттеглят в своя свят на мечтите. Рядко ще ги видим напористо да преследват обекта на чувствата си. Те по-скоро чакат да бъдат забелязани заради своята красота, нежност и чар. Предпочитат да бъдат преследвани и съблазнявани. Това си е значителна промяна в енергията на любовното поле. За Рибите любовта е красив свят, в който с удоволствие потъват със своя любим човек при всяка възможност. А Овните приемат любовта като сцена от лов. Те са ловецът, а обектът на чувствата им е плячката, която преследват. За да запазят интереса си върху плячката, тя трябва да ги провокира със своята красота, чар и нежност.

Прочетете за други транзити на Венера

 

Венера в Овен

 

Транзит на Венера в Овен и знаците
Транзитът на Венера в Овен влияе по различен начин на всеки знак, тъй като попада в различен дом на съответния знак.

Ако знаете своя Асцендент, може да прочетете и за него.Зодия Овен/Асцендент Овен


Венера в Овен

Честито, мили Овни! През следващите три седмици, до 15 май, планетата на любовта, красотата и изобилието преминава през вашия знак. Така попада във вашия първи дом. Този транзит ви стимулира да се свържете и да общувате с хората. Времето е подходящо да откриете нова любов или да заздравите вече съществуващи отношения. Наслаждавате се на живота и на усещанията, които ви носят сетивата. Ако искате да промените външния си вид, сега е най-подходящият момент. Дори и да запазите вида си такъв, какъвто е, пак ще привличате хората, повече от обикновено. Изглеждате чаровни и приятелски настроени в техните очи. Склонни сте към повече компромиси. Маниерите ви са изключително добри.

 

Зодия Телец/Асцендент Телец


Венера в Овен

При Венера в Телец попада във вашия дванадесети дом. Това е дома на страданието, саможертвата, фантазията и мечтите. През следващите три седмици предпочитате да се усамотите. Изглежда сякаш не се интересувате от никой в любовно отношение. Ако срещнете интересна личност, от която сте привлечени, вие сте склонни да запазите чувствата за себе си. По-срамежливи сте от обикновено. Под това влияние може да започнете тайна връзка. Възможно е да сте привлечени от човек, който се нуждае от помощта ви по някакъв начин. Дванадесети дом управлява болниците, психиатричните отделения, затворите, въобще всяко място, което налага ограничения. Затова може да срещнете някого, настанен в подобна институция или работещ там. Когато Венера е в този дом, вие изпитвате удовлетворение от духовни занимания, интересувате се от метафизичното. Лесно се разделяте със стари, непотребни вещи, хора и ситуации.

 

Зодия Близнаци/Асцендент Близнаци


Венера в Овен

Преминавайки в знака Овен, Венера попада във вашия единадесети дом - дома на приятелствата. Възможно е да се запознаете с нов интересен човек чрез ваш общ приятел. Търсите компанията на хора, които споделят същите интереси като вас, принадлежи към същите социални кръгове, или се бори за някаква кауза. През този период вероятно не сте прекалено страстни, така че, ако срещнете интригуваща личност, първо ще изградите стабилна приятелска връзка. Може да излезете на среща с някого, който познавате отдавна, но чак сега ще започнете да гледате по различен начин един на друг. Имате добро усещане за бъдещето, което ви очаква. Намирате радост и удовлетворение в необикновени неща. Гледате на себе си като уникална личност и се приемате с всичките недостатъци и предимства, които имате.

 

Зодия Рак/Асцендент Рак


Венера в Овен

Преминавайки в знака Овен, Венера попада във вашия десети дом. В този период вие сте привлечени от по-възрастни хора. Търсите компанията на стабилен човек, който е успешен в кариерата и има добра репутация. Ставате по-чаровни и привличате хора от обществото към себе си. Може да срещнете кандидат за сърцето ви чрез работата. Привлечени сте от представители на бизнеса, предприемачи, ръководители, хора в политиката и връзките с обществеността. Вероятно ще използвате творчески подход в работата. Периодът е изключително благоприятен за работещи в сферата на изкуството, красотата и естетиката. Способни сте да направите доста добро впечатление на важен и авторитетен човек.

 

Зодия Лъв/Асцендент Лъв


Венера в Овен

При Венера в Овен, планетата на любовта попада във вашия девети дом. През следващите три седмици, ще търсите компанията на човек, който е свободен като птичка и би се втурнал с ентусиазъм в приключения заедно с вас. Вероятно тази личност ви кара да виждате нещата под различен ъгъл и вие сте готови да я последвате навсякъде. Може да предприемете дълго пътуване и да срещнете някой специален. Възможно е да проявите интерес към чужденци или някой с начин на живот, напълно различен от вашия. Имате желание да се учите и, ако има възможност, ще се запишете на курс за допълнителна квалификация. Чрез обучението ще се срещнете с нов хора. Може да проявите любопитство към някой учител, философ, пилот, лингвист, писател. През този период се забавлявате с нови приключения, които разширяват съзнанието и ви позволяват както да учите, така и да предавате знанията си на останалите. Времето е отлично за писмени и ораторски дейности.

 

Зодия Дева/Асцендент Дева


Венера в Овен

Когато преминава в Овен, Венера попада във вашия осми дом. През следващите три седмици вие сте привлечени от потайни, провокативни и дори мистериозни хора. Готови сте да проучите в детайли характера на човека, който представлява интерес за вас. Ако някой ви се струва прекалено повърхностен, вие го отбягвате. Докато онзи човек с пронизващия поглед, който преминава по отсрещния тротоар, привлича вниманието ви мигновено. Търсите някого, когото да докосне дълбините на душата ви и да ви помогне да се промените към по-добро. Възможно е да имате засилено желание за интимност. Сексуалният ви живот определено се оживява. Може да срещнете човек, работещ в сферата на психологията, криминалистиката, проучванията. По време на този транзит изпитвате удовлетворение от разследването на различни теми и предмети. Определено искате да стигнете до основата на всеки проблем.

 

Зодия Везни/ Асцендент Везни


Венера в Овен

При Венера в Овен, планетата попада във вашия седми дом. През следващите три седмици ще изпитвате силно желание да се посветите на своя партньор. Готови сте да се обвържете и се стремите към партньорство. Търсите човек, който не се страхува да поеме сериозен ангажимент в отношенията. Като че ли избягвате компанията на вечния ерген или на дивото дете. Привлечени сте от личности, склонни да правят компромиси. Хора, които се държат чаровно и културно в социална обстановка, движат се с достойнство и грация. Външният вид е от по-голямо значение за вас от обикновено. Може ваш близък да ви запознае с нов интересен човек или да срещнете някой от творческите среди, или занимаващ се с право. Времето е подходящо за развитие на ново партньорство, лично или свързано с работата, за провеждане на преговори и постигане на компромиси.

 

Зодия Скорпион/Асцендент Скорпион


Венера в Овен

При транзита на Венера в Овен планетата попада във вашия шести дом. През следващите три седмици, ако сте необвързани, едва ли ще паднете безнадеждно по някого, защото приемате отношенията по логичен начин. Ако срещнете някого, вероятно ще искате да прецените дали той е подходящ партньор. Склонни сте да го подложите на разпит. Малко хора може да оцелеят след тази щателна проверка. Който покрива вашите критерии, ще има възможност да покори сърцето ви. А ако кандидатът не се справи, вие се разделяте с него без излишни драми. Шести дом е свързан предимно с работата, така че може да срещнете някой на работното място. Като цяло през този период намирате удоволствие в структурирането на живота и искате всичко да бъде перфектно. Възможно е да приложите творчески подход в работата.

 

Зодия Стрелец/Асцендент Стрелец


Венера в Овен

При вас Скорпиони когато Венера е в Овен, тя поставя акцент върху вашия пети дом. Това е домът, който отговаря за влюбването, радостта, забавлението. Когато Венера е разположена тук, периодът е подходящ да започнете да се срещате с някой специален. Искате да се забавлявате заедно и да забравите за скуката. По-романтични сте и се държите по един закачлив и драматичен начин. Мечтаете връзката ви да се развива като по филмите. Лесно привличате обектите на чувствата си. Често ще бъдете търсени и преследвани. Може да срещнете любовта в лицето на някого занимаващ се с изкуство. Самите вие се чувствате по-вдъхновени да творите и да се занимавате с творчески хобита. Общуването с деца и по-млади членове на семейството върви изключително гладко. Търсите връзка с детето в себе си, което се стреми към забавление и радостта.

 

Зодия Козирог/Асцендент Козирог


Венера в Овен

При Венера в Овен, планетата на любовта попада във вашия четвърти дом - дома на семейството и домашния уют. През следващите три седмици вие ще търсите сериозни романтични отношения, а не кратки любовни авантюри. Склонни сте да гледате стари романтични филми и да подсмърчате, пленени от поредната драматична история. По-чувствителни сте и търсите сигурност. Ако сте необвързани, вероятно ще ви допадне лоялен човек, който ревностно защитава близките си. Член на семейството може да ви запознае със специален човек. Или пък ще срещнете някого, чиято работа е свързана със жилища (интериорен дизайнер, дърводелец, архитект) или който е семеен терапевт или социален асистент. Възможно е да се опитате да промените интериора на дома си или да закупите нови вещи. През този период много по-лесно общувате с роднините си.

 

 Зодия Водолей/Асцендент Водолей


Венера в Овен

Преминавайки в знака Овен, Венера попада във вашия трети дом, дома на комуникациите. През следващите три седмици вие ще бъдете привлечени от хора, които ви стимулират и се свързват с вас на интелектуални ниво. Търсите компанията на личности, които говорят на интересни за вас теми. Третият дом се управлява от двойнствения знак Близнаци. Затова вероятно повече от един човек ще привлича вниманието ви. Може да се запознаете с някого по време на кратко пътуване, в интернет, или чрез помощта на роднина или съсед. Вероятно този човек се занимава с писане, работи с млади хора или в сферата на комуникациите. Ще изпитате удовлетворение от заниманията с други хора. Намирате правилните думи, с които да се обръщате към тях.

 

Зодия Риби/Асцендент Риби


Венера в Овен

Преминавайки в знака Овен, Венера попада във вашия втори дом - дома на сигурността, стабилността и финансите. През този период вие търсите по-голяма сигурност в живота. Тази стабилност обикновено постигате чрез харчене на пари или закупуването на различни стойностни вещи. Привлечени сте от хора, които носят спокойствие и хармония, подсилват вашето самочувствие и споделят вашите идеи. Предпочитате по-сериозни хора, пред тези, които действат нелогично и спонтанно. Може да срещнете някои във финансова институция (в банка например) или да са запознаете с човек, който работи с пари (като счетоводител, банкер, застраховател и пр.). Добре боравите с финансовите средства по време на този транзит и лесно харчите, особено за хубави и ценни неща. Не се притеснявате да използвате парите по предназначение, ако мислите, че покупката си заслужава.

 

 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова