Posted by : Paynera сряда, 3 април 2019 г.Новолуние в Овен на 5 април


 


Петък сутринта, на 5 април, в 11:52 ч, ще бъдем свидетели на Новолуние в Овен. Когато Новолунието е в Овен, времето е подходящо да се отдадем на личните си цели и желания. Първо ще проследим какво е цялостното влияние на Новолунието върху всички нас, а след това ще разберем как се отразява то на всеки един зодиакален знак.


 


Какво да предприемем по време на Новолуние в Овен?


 


При Новолуние в Овен може да се посветим на следните занимания:  • Да опитаме нови и иновативни неща и да го направим с желание и увереност;

  • Да вярваме в способностите си, но не е да сме прекалено самонадеяни;

  • Да вземем живота си в ръце;

  • Да започнем чисто нови проекти, които ще ни донесат печалба;

  • Да открием къде се крие своята собствена ни сила и кураж.


Подходящо е да преоценим и да помислим какво значение имат за нас взаимоотношенията ни с хората. Силната овенска енергия ни дава възможност да направим важни промени в живота си.  Сега е момента да изградим своите планове, които в бъдеще ще ни донесат полза и дивиденти. Дейностите, които сега започнем, ще дадат своя резултат след приблизително две седмици, когато ще има Пълнолуние в последните градуси на знака Везни.


 


Новолуние в Овен


 


Общо значение на Новолуние в Овен


 


Овен е първият знак от зодиака и затова Новолунието в Овен е изпълнено с толкова много възможности за ново начало. Склонни сме да действаме според импулсите си или вътрешното ни чувство и да рискуваме. Овните се учат чрез действието и опита, затова може да се посветим на малки приключения сега. Време е да се освежим чрез нови начинания, които ни помагат да се измъкнем от скучното ежедневие.


През следващите няколко дни, докато ефектът от Новолунието отшумява, ще разберем колко е важно да изразяваме своята идентичност, да бъдем истински, без да слагаме маски и да играем игрички. В този период ще се научим да разчитаме на себе си и да бъдем щастливи от своята самостоятелност. Лесно ще открием своето вътрешно щастие, когато осъзнаем, че можем да бъдем самодостатъчни, и спрем да обвиняваме другите за това, че не ни помагат.


 


Новолуние в Овен


 


Повече за Луната и нейното движение


 


Влияние на Новолуние в Овен


върху астрологичните знаци


 


Разбрахме какво е всеобщото влияние, което оказва това Новолуние в Овен върху нас. Сега нека погледвам какво е индивидуалното влияние, което оказва това събитие, върху отделните астрологични знаци. А ако знаете Асцендента си, може да четете не само за слънчевия знак (зодията), но и за съответния Асцендент.


 


Що е то Асцендент? Как се определя?


 


Зодия Овен/Асцендент Овен: Нов имидж!


Новолуние в Овен


По време на Новолунието във вашия знак е подходящо да създадете нов имидж за себе си. Отидете на фризьор, направете си хубав маникюр или сменете гардероба си. Направете така че да изглеждате в най-добрата си форма и несъмнено ще се почувствате по-добре. Ще повишите своето самочувствие и цялостния ви подход към живота ще се промени. Може също да поработите и върху вътрешната си красота. Ако имате навика да криете душевността си от останалите, сега е време чрез вътрешна и външна промяна да покажете каква личности сте. Енергията ви е по-силна от обичайното. Харесва ви да сте заети и ангажирани. Изпитвате силно желание да опитате нови неща. Иска ви се да срещате нови хора, да имате нови преживявания, да бъдете по-смели и дръзки. Може да опитате нещо, за което не ви е достигал кураж досега. Имате усещането, че може да се справите с всичко. Не изпитвате неудобство от това, че сте под светлината на прожекторите. Излизайте повече и покажете на какво сте способни. Получавате повече внимание от обикновено.


 


Зодия Телец/Асцендент Телец: Душевна почивка!


Новолуние в ОвенВремето около това пълнолуние в Овен за вас е подходящо да станете доброволец в някоя кауза или да помогнете на някой друг. Възможно е да разкриете някаква тайна, затова внимавайте какво казвате, тъй като има опасност да кажете нещо ненужно. Липсва ви желание да бъдете в светлината на прожекторите. Предпочитате да заемете задна позиция или да замълчите, докато вършите необходимото. Уверете се, че когато общувате сте открити и честни и че другите също са честни с вас. Вероятно искате да прекарате известно време сами и да работите върху себе си. Дайте си нужното време за почивка. По този начин може да се отървете временно от всичко, което ви разсейва. Това Новолуние ви дава възможност да прочистите ума си и да се излекувате. Добре е да използвате тази енергия, за да се докоснете до вашата душевност. Следващото новолуние през май ще ви въздейства много по-силно и ще ви направи по-енергични и дейни, тъй като то ще бъде във вашия знак.


 


Зодия Близнаци/Асцендент Близнаци: Време за приятели!


Новолуние в Овен


По време на това Новолуние в Овен вероятно ще прекарате повече време с приятелите си. Когато общувате с тях или с някой нов познат, вие сте изключително честни и това ви прави симпатични. Възможно е да проявявате повече емоции от нормалното пред най-близките ви хора. Това не трябва да ви притеснява, защото може да се окаже, че те са много по-отговорни към вас, отколкото смятате. Бъдете общителни, както в личен план, така и в професионален. Разширете своята мрежа от приятели и бизнес контакти. Времето е подходящо да се присъедините към нова организация или група, особено ако е свързана с оказване на помощ на човечеството. Искате да помагате на другите, но някак индиректно -  като дарите пари, например, а не чрез среща очи в очи. Може да проявите интерес към онези хора, които са прекалено различни от вас, като бъдете по-толерантни и открити. Добре е да използвате тази енергия, за да се докоснете до своите мечти. Преценете къде искате да стигнете в бъдеще. Всички ваши надежди и желания са на фокус сега. Някои от тях може да се реализират, други - да се окажат безсмислени, трети - да се изменят.


 


Зодия Рак/Асцендент Рак: Развитие в кариерата!


Новолуние в Овен


Това Новолуние в Овен може да ви донесе развитие в кариерен план, промяна в посоката, която сте избрали. Също така може да бъде индикация, че ще се наложи да общувате с висшестоящи хора. Представете себе си във възможно най-добра светлина, тъй като вниманието на другите е насочено към вашата личност повече от обикновено. Може да следят от близко вашата работа и постижения. Трудно е да скриете нещо, затова се опитвайте да бъдете максимално ясни и честни. Ако има клюки по ваш адрес, запитайте се каква е причината. Идеално време за повишаване на заплатата или заемане на нов пост. Имате достатъчно енергия, за да реагирате адекватно на тези събития. Вероятно ще бъдете доста ангажирани и ще се справите с всичко успешно. Не се нагърбвайте с всички задачи сами, обаче. Споделете отговорността с другите. По време на това Новолуние може да изпитате силен стрес, поради факта, че сте толкова ангажирани. Фокусирайте се върху най-важното. Ще се изменят вашите дългосрочни професионални цели. Стават по-реалистични и осъществими и ще ви помогнат да напреднете в работата и живота.


 


Зодия Лъв/Асцендент Лъв: Бъдете изследователи!


Новолуние в Овен


По време на това Новолуние в Овен ви се иска да разширите ума и живота си като изследвате нови култури, начини на живот и перспективи. Не сте доволни от сегашното положение и копнеете за нови събития. Настроени сте приключенски и искате да достигате до границите на ума си. Може да изживеете духовна промяна като изследвате своите вярвания и ги споделяте с другите. Възможно е да отидете на дълго пътуване по работа или да прекарате известно време на нови места, сред нови хора, да се запознаете с чужда култура, да опитате екзотична кухня. Това Новолуние не е подходящо за дългосрочни планове. Не се ангажирайте с нищо, което изисква прекалено голяма отговорност в бъдеще. Не се занимавайте с дела, включващи работа с детайли, тъй като сега се интересувате от цялостната картина. Ако сте писатели, използвайте тази енергия, за да работите по своите творби.


 


Зодия Дева/Асцендент Дева: Време за трансформация!


Новолуние в Овен


Новолунието в Овен за вас е свързано с чуждите пари (дългове, данъци, споделени финанси). Време е да изплатите дълговете си или да изисквате да ви върнат пари, които сте дали на заем. Може да сключите договор за кредит, но само ако наистина се нуждаете от това. Възможно е да преживеете някакъв вид трансформация в живота ви. Не е казано, че ще се отървете от всичко ненужно. А може да направите така, че нещата да се променят и да започнат да работят във ваша полза. Сексуалният ви апетит може да се повиши тези дни, но кратките авантюри не са по вкуса ви. Имате нужда от силна и дълбока емоционална връзка с партньора ви. Подхождате към всичко с дълбочина и сериозност. Гледате под повърхността и ако не откриете нищо там, се изпълвате с разочарование. Може да чувствате сякаш душата ви е малко по-мрачна от обикновено. Вероятно се борите вътрешно със самите себе си.


 


Зодия Везни/Асцендент Везни: Нужда от партньор!


Новолуние в Овен


Това Новолуние в Овен акцентира върху романтичните и професионални отношения, и върху враговете. Става на въпрос за откритите врагове – тези, които признавате, че не ви допадат. Може да подобрите съществуващите връзки с хората и да ги превърнете във важна част от вашето съществуване. Все пак всяко едно партньорство ни помага да израснем по някакъв начин. Добре е да преосмислите идеята за интимност и как да я съчетаете с нуждата от независимост. В бизнес отношенията може би имате нужда от партньор, който ще ви помогне да осъществите плановете си. В дните около Новолунието се справяте добре с преговорите и подхождате с честност. Емоциите ви са силни във връзка с партньорствата. Не се чувствате комфортно сами. Предпочитате да общувате на четири очи с лоялен и искрен партньор.


 


Зодия Скорпион/Асцендент Скорпион: Погрижете се за здравето!


Новолуние в Овен


Това Новолуние в Овен за вас е свързано с грижата за физическото тяло и за умствената уравновесеност. Време е да опитате нова диета или да промените обичайния си режим. Уверете се, обаче, че ще бъдете сериозни и няма да се откажете от наложените промени след две седмици. Внимавайте да не се вманиачите в мисълта за здравето си. Правете всичко с мярка. Може да се опитате да възстановите нарушения ред и баланс в някои сфери от живота. Не е за предпочитане да бъдете неорганизирани и разпилени. Може да се погрижите малко по-добре за домашния си любимец. А ако нямате такъв, може би ще се замислите да си вземете. Вероятно ще изпитате нужда да нанесете промени в работното си място. Само внимавайте да не направите нещо, за което ще съжалявате после. Може да ви завладее импулсивността и изведнъж да се окаже, че сте напуснали работата си ей така от каприз. Това Новолуние ви подтиква към промени, но уверете се, че те са осъществими и преди всичко позитивни.


 


Зодия Стрелец/Асцендент Стрелец: Смях, веселие и още нещо!


Новолуние в Овен


Времето около това Новолуние в Овен е подходящо за забавления. Може да посетите незабравимо парти, да се посветите на свое хоби, да позволите на творческия заряд да ви завладее. Искате да излизате повече навън. Усамотението не е вариант за вас в момента. Привличат ви занимания, носещи радост и удовлетворение. Искате да творите нещо, независимо дали ще е свързано с изкуството или с друга сфера на живота. Акцентът при вас също е поставен върху любовта и романтиката. Възможно е да започнете да се срещате с нов човек, а ако сте обвързани, може да внесете малко повече романтика в отношенията. Ако сте си харесали някого, защо не го поканите на среща. Ако пък просто искате да се мотаете и да общувате с различни хора, и в това няма нищо лошо. Вероятно около Новолунието ще прекарате повече време с децата си, ако имате такива. Може да искате да се свържете с детето вътре във вас, което ви кара да бъдете игриви и безгрижни. Ще бъдете по-смели и уверени в себе си. Държите на одобрението на другите хора.


 


Зодия Козирог/Асцендент Козирог: Грижи за дома и семейството


Новолуние в Овен


За вас това Новолуние ще бъде свързано с грижа за семейството и дома. Може да направите някои подобрения към домашната обстановка (да купите нови калъфки, да смените тапетите, да съборите някоя стена, ако се налага). Разчистете дома и личното си пространство и ще се почувствате значително по-добре. Изпитвате нужда да прекарате повече време с близките си, да стоплите поохладнели отношения, да разкриете истинските си чувства. Емоциите се задълбочават и търсите по-голяма близост, както и силна група от поддръжници, която да ви защитава, когато сте уязвими. Интуицията ви вероятно е по-силно развита сега, затова се вслушайте в нея. Новолунието в Овен подкрепя покупко-продажбата или смяната на жилище. Предпочитате да сте ангажирани с най-различни дейности. Използвайте енергията, за да правите дългосрочни планове и да работите по осъществяването им.


 


 Зодия Водолей/Асцендент Водолей: Време за общуване!


Новолуние в Овен


По време на Новолунието в Овен ще общувате непрекъснато с хора, независимо дали ще е лично, по телефона, чрез компютъра и пр. Информацията лесно достига до вас и може да я съберете и подредите прилежно в ума си. Ще свършите ежедневните задачи, без да изпитвате досада или натоварване. Може да изпитате скука от факта, че няма достатъчно неща, с които да сте ангажирани. Взимайте бързи решения, защото прекаленото премисляне на един и същ въпрос води до още по-голямо зацикляне. Просто решете какво искате и продължете напред. По време на това Новолуние може би ще искате да разширите мисълта си и да научите нещо ново. Да подхранвате ума си с интересна информация е средство против скуката. Възможно е да прекарате повече време с новите ви познати или да възстановите връзката с приятел, с който нещата не се развиват добре напоследък. Вероятно дните около Новолунието ще бъдат запълнени от пътувания на кратки разстояния. Може пък да предприемете някаква дейност, с която да бъдете полезни за средата, която обитавате. Например да помогнете на нуждаещите се от квартала, или да направите оборка на полянката срещу блока.


 


Зодия Риби/Асцендент Риби: Повишение на доходите и покупки


Новолуние в Овен


От една страна Новолунието в Овен може да ви донесе силно желание да повишите доходите си и ще получите нови възможности за това. От друга страна - може да доведе до важни покупки, които не предприемате всеки ден. Ако се налага да харчите пари, помислете дали е наистина наложително, за да не съжалявате после. Вероятно сте склонни към импулсивни покупки. Ако обаче ви предстои голяма покупка, която сте обмисляли от дълго време, сега е подходящо да я направите. Планирайте добре бюджета си и се придържайте към него. По време на Новолунието ще се чувствате по-ценни и ще работите по личностното си израстване. Искате да се докоснете до сетивата си и търсите физическа стимулация. Възможно е до толкова да се потопите във физически удоволствия, че да загубите мярка и да прекалите.


 


 Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова