събота, 18 май 2019 г.Пълнолуние в Скорпион на 19 май


 


През месец май 2019 г. Пълнолунието ще се случи на 19 май, в 00:12 ч. То попада в 27° на знака Скорпион. Първо ще ви разкажа за значението на Пълнолунието. След това ще разгледаме в частност Пълнолунието в Скорпион. И на последно място ще проследим как то влияе върху всеки отделен астрологичен знак.


 


Характеристика на Пълнолунието


 


Обикновено Пълната Луна е време за приключване на започнатите начинания. Време, когато откриваме истината в сърцата си и разбираме всичко, което е било скрито, или което сме игнорирали. По време на Пълнолунието изпитваме нужда от промяна. Това чувство винаги го е имало в нас, но сега то се засилва. Най-после получаваме нужната енергия и стимул да действаме. В това се крие тайнството на пълната Луна.


При Пълнолуние сме особено емоционални и има опасност да прехвърлим нашето безспокойство и на другите хора. Склонни сме да обвиняваме външните обстоятелства или хората от обкръжението ни за нашите собствени страхове и тревоги. По възможност трябва да избягваме тази тенденция, защото може да ни вкара в излишни спорове и недоразумения.


Същност на Пълнолунието. Статии за предишни Пълнолуния


Пълнолунието във Везни


Пълнолуние в Скорпион


 


Тази нощ, малко след полунощ, Слънцето в Телец и Луната в Скорпион застават в опозиция, едни срещу други. Пълната Луна е време на кулуминация, когато трябва да завършим това, което сме започнали при Новолунието. (Този месец Новолунието беше на 5 май в Телец). Пълнолунието ни носи силни емоции, подходящо е за романтика, подхранване на отношенията и осъществяване на стабилни връзки.


 


Оста Телец - Скорпион


Оста Телец - Скорпион търси баланс между това, което е мое (Телец) и това, което е твое (Скорпион). Също така съпоставя формата (Телец) срещу трансформацията (Скорпион). Телец се интересува от личните ценности, материалните облаги и притежания и сигурността. Скорпион управлява разрушаването на формата, споделените притежания, промяната, трансформацията. Слънцето в Телец ни насърчава да се радваме на простите, достижими неща, а Луната в Скорпион насочва вниманието ни към сложните, недоловими неща и мистериите.


Ако пренебрегнем, която и да е полярност на тази ос, това със сигурност ще ни се отрази. В идеалния случай, баланс трябва да се открие между двете енергии и Пълнолунието ни кара да направим точно това. По време на тази фаза на Луната декларираме силно и емоционално нашите чувства. Вътре в нас се е събирало напрежение, най-вече от интимен характер, което повече не може да се задържа в душата ни и настоява да го изразим.


През следващите две седмици ще открием какво означават за нас тези емоционални изказвания. За сега не може да таим своите чувства, а изпитваме силна нужда да ги изразим. Пълнолунието разкрива конфликта между това да събираш и това да споделяш. Имайте в предвид, обаче, че новите чувства, които изпитваме сега са повлияни от емоции, които е трудно да контролираме. Време е да изразим себе си и да се отървем от неща, които ни тормозят. Разбира се, трябва да внимаваме, докато го правим, тъй като това, което усещаме е ново и все още необмислено.


 


Новолуние в Телец на 5 май 


Луна в Скорпион 


Още за зодия Скорпион


Статии за Слънце в Телец 


Пълнолунието във Везни


 


Влияние на Пълнолунието във Везни


върху астрологичните знаци


 


Разбрахме какво е всеобщото влияние, което оказва това Пълнолуние във Везни върху нас. Трябва също така да имаме в предвид, че новите проекти, с които ще се захванем, зависят не само от това в кой знак попада Пълнолунието, а и в кой дом. При всеки знак Луната се пада в различен дом.


Ако знаете своя Асцендент, може да прочетете и за него.                              Същност на Асцендента


 


Зодия Овен/Асцендент Овен


Пълнолунието във Везни


Това Пълнолуние в Скорпион за вас е свързано с даването и получаването. Нужно е да постигнете баланс между това, което ви кара да се чувствате сигурни и удовлетворени, и нуждите на другите хора в живота ви. Време е да уредите всички свои дългове - финансови или други. Може да сте в положение, в което сте принудени да се разделите с голяма сума пари или да разрешите паричен въпрос. От друга страна може да откриете, че определени хора се нуждаят от вашата подкрепа, било то морална или финансова.


 


Зодия Телец/Асцендент Телец


Пълнолунието във Везни


Това Пълнолуние е във вашия противоположен знак Скорпион. Новолунието на 5 май беше във вашия знак и тогава всичко беше свързано с вашата личност. Но сега Луната попада във вашия седми дом - дома на партньорствата. Затова е време да постигнета баланс в отношенията със своите партньори, най-вече половинката ви. Време е да търсите равновесие между своите нужди и тези на партьора си. Време за компромиси и преговори. Може да тествате стабилността на връзката си. Но също така имате шанс наистина да се сближите със специален човек в живота ви.


 


Зодия Близнаци/Асцендент Близнаци


Пълнолунието във Везни


Поглеждате се в огледалото и си казвате: "Писна ми! Започвам да правя упражнения!". Угасвате цигарата си с отвращение и решавате да спрете пушенето. Вдигате ръце и заявявате, че не може да търпите отношението на шефа. Това са само примери за влиянието, което това Пълнолуние в Скорпион има върху вас. Не е нужно да излизате с такива емоционални изказвания, а просто да планирате бъдещето и да впрегнете желанието за по-добра физическа форма в действие. Не обвинявайте другите за вашето положение, дори и така да чувствате нещата. Използвайте енергията на Пълнолунието, за да промените режима си. Подобрете условията на работа, ако ви дразнат, с малък жест към колегите или като донесете сувенир, който да освежи бюрото ви или офиса. Захванете се със системата от упражнения или специалния начин на хранене, които се въртят в ума ви. По време на това Пълнолуние може да завършите работен проект. Може да се погрижите за домашните си любимци.


 


Зодия Рак/Асцендент Рак


Пълнолунието във Везни


По време на Пълнолунието в Скорпион искате да се забавлявате. А целите, които сте си поставили може да помръчат щастието ви. Трудно ще намерите време за всяко любимо занимание. Но определено имате нужда да изразите себе си, било то по романтичен начин или под формата на игра и забавление. Време е да правите нещо весело и творческо. Може да завършите работен проект, свързан с творчество. Възможно е да изпитате нужда да покажете чувствата си с думи или романтичен жест. Или пък вашата връзка ще стигне до ключов момент. Може да бъдете ангажирани в забавни занимания с участието на вашите деца, ако имате такива.


 


Зодия Лъв/Асцендент Лъв


Пълнолунието във Везни


През последните две седмици работихте упорито за постигане на кариерните цели. Сега на преден план излизат нуждите на вашия личен живот. Необходимо е да поставите баланс между енергията, която посвещавате на работата си, и времето, което отделяте за семейните въпроси. За този период е важен баланса между публичния и личния живот. Време е да поставите своите приоритети. В противен случай рискувате да разпилеете енергията си на прекалено много фронтове. Въпрос, свързан със семейството, дома или собствеността може да завладее вашето внимание напълно.


 


Зодия Дева/Асцендент Дева


Пълнолунието във Везни


През последните две седмици се чувствахте някак неспокойни. Изпитвахте нужда нужда от разнообразие в живота и се отегчавахте от ежедневните въпроси. Но ето че вече Пълнолунието в Скорпион е тук и е време да обърнете внимание на обикновените неща. Имате задачи за изпълнение, а някои хора не спират да ви натякват за задълженията ви. Вероятно имате документи за попълване и телефонни разговори за провеждане. Може да пристигне важен документ или да изникне кратко служебно пътуване. Трябва да намерите баланс, за да освободите себе си за нови авантюристични и удовлетворяващи занимания.


 


Зодия Везни/Асцендент Везни


Пълнолунието във Везни


През последните две седмици на фокус бяха интимността, въпросите свързани с властта и контрола, и споделените финанси. Сега е време да помислите, какво ви кара да се чувствате добре. Това Пълнолуние е свързано с близостта и начина, по който даваме и получаваме интимност. Или по-точно как даваме и получаваме удоволствие. Въпроси, свързани със споделяне на финансите и собствеността, властта и разделението на твое и мое, в момента са от първостепенно значение за вас. Замисляте се за подобряване на зоната ви на комфорт. Време е да се погрижите за собствените си нужди, без да забравяте и за чуждите.


 


Зодия Скорпион/Асцендент Скорпион


Пълнолунието във Везни


Този месец Пълнолунието е във вашия знак, затова изпитвате силна нужда чуждото внимание да бъде насочено към вас, тъй като напоследък животът ви беше прекалено ориентиран към другите. Избягвайте инфантилните изблици. Вместо това работете върху своето самочувствие и себеутвърждаване. Вашата личност има значение и има начини, по които да задоволите своите нужди, без да настъпвате другите по палците. По време на това Пълнолуние е важно да откриете баланс между самостоятелност и зависимост. В този период не може да скриете своите емоции, защото всяко чувство е изписано на лицето ви. Времето е подходящо да поставите нуждите си на първо място. Направето го, обаче, с уважение към другите. Това само ще ви помогне да се чувствате още по-добре. Вашите умения на лидер са изправени на тест.


 


Зодия Стрелец/Асцендент Стрелец


Пълнолунието във Везни


Обстоятелствата по време на това Пълнолуние в Скорпион са такива, че имате нужда да останете сами. Напоследък бяхте заети с всякакъв вид всекидневни занимания, отдавахте се изцяло на работата си. Време е да балансирате живота си с малко почивка. В противен случай просто няма да се чувствате пълноценни. Дълбоко заровени проблеми се появяват на повърхността. Време е да им обърнете внимание. Таен или личен въпрос може да се разкрие сега, здравословен проблем да се появи или работен проект да достигне своята кулуминация.


 


Зодия Козирог/Асцендент Козирог


Пълнолуние в Скорпион


Напоследък бяхте фокусирани върху нещата, които ви доставят удоволствие – вашите хобита, емоционални преживявания и прочие. Сега осъзнавате, че ролята, която играете в живота на другите – като партньор, родител, приятел – е важен елемент на всеобщото ви щастие. Търсите оценка от приятели и се ангажирате в групови занимания сега. Способни сте да работите в помощ на човечеството и другите. Ваш приятел може да изживява криза и да ви потърси за съвет и подкрепа. Възможно е внезапно да се окажете заобиколени от много хора, вероятно след период на относителна самота и спокойствие.


 


 Зодия Водолей/Асцендент Водолей


Пълнолуние в Скорпион


Този месец Пълнолунието е в Скорпион, което означава, че попада във вашия десети дом - дома на кариерата и репутацията. Внезапно попадате в светлината на прожекторите. Всеки ви забелязва. Време да се представите в най-добрата си форма, но не пренебрегвайте и останалите. В противен случай по-късно ще съжалявате. Вероятно напоследък ще се движили под радара. Сега се нуждаете от малко внимание и въпросите свързани с кариерата ще придобият значителна важност. Ще поискат от вас на момента да се изявите. Затова е нужно да запазите самообладание и да дадете всичко от себе си, за да покажете своята компетентност. Може да получите неочаквано предложение за работа или някаква помощ във връзка с кариерата, дома или собствеността. Също така е възможно да се появи събитие, при което ще заемете водеща позиция и ще покажете отговорната си страна.


 


Зодия Риби/Асцендент Риби


Пълнолуние в Скорпион


През последните две седмици внимание ви бе насочено към магическия свят на мисълта. А сега, под влияние на Пълнолунието във вашия воден събрат Скорпион, чувствате, че нещо ви липсва. Личните ви вярвания може да бъдат изправени пред изпитание. Вашите импулси и цялото внимание, което сте отделяли на ежедневните занимания, ви карат да се чудите кога ще ви се отдаде възможност за забавление. Авантюристичната ви страна ви призовава и иска да й обърнете внимание. Послушайте я!


 


 


 Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова