Posted by : Paynera неделя, 26 май 2019 г.Планетите през месец юни 2019 година


 


Ето че навлязохме в шестия месец от годината - юни 2019 година. Месецът, в който посрещаме лятото в живота си. Слънцето огрява със своите лъчи и ни приканва да зарежем работното място и да отдъхваме край морето, до басейна или в прохландата планина. Децата прекарват дните си в игри, радвайки се на своята ваканция.


Както знаете планетите непрекъснато си движат в небесното пространство и преминават през различни съзвездия с различна скорост. При своето движение те сключват аспекти помежду си, които оказват влияние върху живота на всеки от нас. Прогнозата за всяка зодия се базира на положението на небесните тела. Затова е нужно да погледнем как са разположени и как се движат през целия месец.


Прогноза за всяка зодия за юни


 


Движение на Луната през юни 2019


юни 2019


 


Луната посреща април в знака Телец. Луната в Телец ни изпраща топла и реалистична енергия. Срещаме се лице в лице с възможностите и ограниченията, свързани с нашето физическо тяло. Емоциите са стабилни. Радваме се на търпение и спокойствие. Чувстваме се доволни и в мир със себе си. Това влияние продължава около два дни и половина. През месеца Луната обикаля всички знаци и към 30 юни достига Близнаци. От 19 май до 3 юни Луната е намаляваща. На 3 юни има Новолуние в знака Близнаци, след което небесното тяло започва да нараства. Преминава през фаза първа четвърт на 10 юни. А на 17 април ще станем свидетели на Пълнолуние в Стрелец. Фаза последна четвърт е на 25 юни.


Значение на Луната в астрологията


За да научите повече за движението на Луната през месеца, погледнете нашия Лунен календар за юни!


 


Движение на Слънцето през юни 2019


юни 2019


 


Слънцето посреща юни в общителния и нетърпелив знак Близнаци. На 21 юни в 18:42 ч. Слънцето преминава в знака Рак и ще остане там до 23 юли. В по-голяма част от месеца ще бъдем под влияние на Слънце в Близнаци. Мисълта ни става гъвкава. У нас се заражда желание да общуваме и да учим нови и интересни неща. Но може да бъдем малко несериозни и непостоянни, заради многото възможности, които изникват пред нас. Това ще се промени, когато Слънцето премине в Рак. Слънцето обитава Рак до 23 юли. Под негово влияние ще станем малко по-затворени. Ще се концентрираме в отношенията в семейството. Мислим как да променим жилището си, за да създадем повече комфорт и уют за нас и нашите близки.


 


Движение на Меркурий през юни 2019


юни 2019


 


През март месец Меркурий премина през първото ретроградно движение. То приключи на 28 март. След това планетата премина през знаците Риби, Овен и Телец. Тя посреща юни в Близнаци, а на 4 юни преминава в Рак. Когато Меркурий е в Рак ние мислим, говорим и възприемаме чуждите думи на едно по-дълбоко и инстинктивно ниво. Винаги взимаме в предвид нашите лични чувства и емоции, какво изпитваме, когато обработваме информацията в съзнанието ни. Интересуваме се как случващото ще се отрази на нас лично. Приемаме нещата твърде субективно.


На 27 юни Меркурий напуска знака на тихите Раци, за да се прехвърли в бляскавия свят на зодия Лъв. Когато планетата на общуването премине в този знак, ниезапочваме да мислим и да се изразяваме по-уверено. Вниманието ни е фокусирано върху целите ни. Колкото по-грандиозна е целта ни, толкова по-добре. Уверени сме, че ще постигнем каквото сме си наумили. И дори споделяме на всички за нашите мечти и желания. Времето е подходящо за изявяване на сцена.


През юли месец предстои второто ретроградно движение на Меркурий за тази година. Планетата навлиза в Лъв на 27 юни. На 8 юли започва да се движи ретроградно и на 19 юли се връща отново в Рак.


 


Движение на Венера през юни 2019


юни 2019


 


На 15 май изящната и добра Венера се сбогува с Овен и започна своето преминаване през Телец. Престоят на богинята на любовта Венера в Телец ни прави изключително сензитивни. Търсим сигурност, стабилност и ценим всички онези неща, които оставят трайно влияние в живота ни. Апетитът ни към удоволствия се засилва. Телецът е изключителен ценител на света на петте сетива. За него е важна физическата страна на любовта и романтиката. Думите не са толкова важни, колкото изразяването на чувствата чрез докосване. Под това влияние ще държим изключително много на близките и любимия ни човек


На 9 юни Венера преминава от Телец в Близнаци и ще остане там до 3 юли. Това означава, че през по-голямата част от месеца ще бъдем под влияние на Венера в Близнаци. Когато Венера е в този знак, ние сме общителни, весели, любопитни. Търсим разнообразието в отношенията, включително и в любовта. Използваме думите, за да впечатлим обекта на чувствата си. Искаме да се свържем преди всичко на умствено ниво. Държим се предизвикателно, интригуващо и забавно, но въпреки това спазваме известна емоционална дистанция.


 


Останалите планети през юни 2019


юни 2019


 


На 16 май Марс - планетата на активността, агресията, сексуалната енергия започва да преминава през Рак. Когато Марс е в Рак, ние преследваме интересите си страстно, но избягваме директния подход. Нашите цели и планове са подвластни на смяната на настроенията ни и непостоянство. Заемаме защитна позиция, вместо да проявим агресия. Голяма част от това, което правим, зависи от настроението ни към текущия момент.


През юни планетата на възможностите и късмета Юпитер продължава да се движи в знака Стрелец. На 10 април тя забави ход и започна да се движи ретроградно. Това движение ще продължи до 11 август. Юпитер в Стрелец е щедър и обича забавленията. Това предполага, че ще се насладим на много пътешествия, приключения, късмет и плаване по течението.


Сатурн - планетата на ограниченията - посреща юни месец в знака, който управлява - Козирог. Това ни прави изключително сериозни и дори малко песимистични. На 30 април Сатурн започна да се движи ретроградно и това ще продължи чак до 18 септември.


Уран - планетата на революциите и бъдещето - посреща новия месец юни в Телец. Когато Уран е в Телец ние може да открием нови начини, по които да се освободим от материалните ограничения. Използваме иновативни методи, чрез които да си осигурим спокойствие и комфорт. Изразяваме изключително лесно своята чувственост, любов към себе си и нашето тяло.


Нептун - планетата на фантазията и мечтите - посреща юни в знака Риби. Нептун е управител именно на този знак, затова се чувства много комфортно в тази позиция. С удоволствие потъваме в света на мечтите и търсим начин да ги реализираме в действителността.


Мистичният и страстен Плутон посреща юни в прекалено сериозния и изпълнителен Козирог. Правят си компания със Сатурн в този знак от едно известно време. Казахме, че Сатурн започна ретроградно движение на 30 април. Плутон (да не види и той нещо) също тръгна да се движи назад на 24 април. И ще продължи все така чак до 3 октомври.


 


[caption id="" align="aligncenter" width="641"] Екипът на Мери Астрология ви пожелава приятно, топло и слънчево лято, изпълнено с интересни и запомнящи се мигове! Създайте си спомени, които да ви сгряват в студените дни![/caption]{ 1 коментара... read them below or add one }

Автор на статиите: Мария Николова