Posted by : Paynera сряда, 1 май 2019 г.Зодия Телец


според датата на раждане


 


Всяка година приблизително от 20 април до 21 май Слънцето преминава през знака Телец. Хората родени в този период празнуват своя рожден ден. Не може да се каже, че всички представители на този знак са еднакви. Не може да ги сложим под един знаменател. Всеки Телец има уникална същност и различни характеристики, които го изграждат като достоен и смислен човек..


Предстои да разберем какъв е характера на родените под знака на Телец според датата, на която са се явили на този свят.


 


Още статии за зодия Телец от Мери Астрология: 


Обща характеристика - 1 част


Обща характеристика - 2 част


Зодия Телец в любовта


Зодия Телец и другите знаци


Зодия Телец и Асцендент - мъже


Зодия Телец и Асцендент - жени


 


Ако сте родени на 20 април:


Едно от най-силните ви качества е вашата находчивост и съобразителност. Отлично преценявате какво върши работа и какво не. Лесно измисляте как да подходите към всяко нещо. Понякога може да бъдете нетърпеливи в желанието си да постигнете успех. Вашите предпочитания са изтънчени. В любовта сте променливи – един ден сте топли и чувствителни, а на другия – отдалечени и студени.


 


Ако сте родени на 21 април:


Вие сте харизматична личност, лидер по душа. Наясно сте с влиянието, което оказвате върху другите. Вашите жестове често са грандиозни и правите нещата с размах. Изпитвате вътрешно безпокойство, което ви кара да търсите разнообразие, макар че вашият стремеж към сигурност е изключително силен. В дългосрочните ви връзки действията ви показват много повече от думите. Но няма да ви навреди, ако изразявате своята привързаност чрез думи по-често.


 Ако сте родени на 22 април:


Вие сте перфекционист с необичайна представа за света. От една страна сте консервативни, от друга – често се потапяте в света на мечтите. Успешно съчетавате практичния и романтичен свят. Вие сте чаровни и остроумни. Понякога, обаче, може да проявите нетърпение към другите, когато не искат да ви последват или когато застават на пътя ви и пречат на развитието ви.


 


Ако сте родени на 23 април:


Вие сте изключително умни и понякога дяволити – черта, която ви предава младежко излъчване през целия ви живот. Вие сте интелигентни, талантливи и това разкрива пред вас много пътища на развитие. Поради тази причина трудно се фокусирате само върху едно занимание. За щастие, вие сте достатъчно гъвкави, за да работите в повече от една насока. Има тенденция да създавате или участвате в нетрадиционни връзки.


 


Ако сте родени на 24 април:


Вие сте решителен човек и знаете, че с търпение може да свършите всичко, което си наумите. Лесно печелите чуждото уважение, от части заради вашия величествен маниер. Семейството е изключително важно за вас. Вашите ценности са доста традиционни. Това ви превръща в отговорен човек, здраво стъпил на земята. Въпреки това не се страхувате да приемете новото, дори да го правите бавно.


 


Ако сте родени на 25 април:


Вие сте чувствени, интуитивни и емоционални. Често се чувствате неразбрани, главно защото не споделяте лесно своите най-дълбоки мисли и усещания. Въпреки това сте уважавани личности. Обикновено мислите преди да говорите или пишете. Външно може да изглеждате спокойни, но вътрешно криете безпокойство и тревога, както и силно емоционална природа. В работата си сте перфекционисти.


 


 


Ако сте родени на 26 април:


Вие държите твърдо на своите убеждения и ценности. Това ви помага да се фокусирате върху своята цел и търпеливо да работите по постигането й. Понякога обаче сте тесногръди (приемате само своята гледна точка) и инатливи. Промяната и липсата на стабилност ви дразнят повече, отколкото другите хора. Може да се трудите много упорито, спазвате отлична професионална етика и имате силно чувство за отговорност. Другите знаят, че може да разчитат на вас.


 Ако сте родени на 27 април:


Вие сте уравновесени, спокойни и изтънчени. Понякога поставяте бариера пред себе си и другите хора. Те изпитват трудност да се доближат до вас и вашият характер си остава една мистерия. Въпреки това привличате с чар и сте доста уважавани. Изключително наблюдателни сте и обикновено мислите преди да говорите и сте добър слушател.


 Ако сте родени на 28 април:Вие сте практичен и търсещ сигурност човек, който се чувства най-удобно в света на петте сетива. Нежни и интуитивни, сформирате близки връзки, които устояват изпитанията на времето. Въпреки че сте внимателни и грижовни, може да бъдете и прекалено твърдоглави, инатливи и ограничени в своите разбирания. Трудите се усърдно и обикновено поемате повече задължения от необходимото.Ако сте родени на 29 април:


Вие сте изобретателна и изразителна личност със силна аура. Придържате се към традиционните ценности, но една част от вас се чувства привлечена от нестандартното и нетипичното. Това съчетание ви прави неповторими. Понякога сте цинично настроени, но вдъхновявате останалите със своя уникален и остроумен подход към света.


 Ако сте родени на 30 април:


Вие сте благоразумни и практични. Вашият подход е традиционен и праволинеен, но също така имате и богато въображение. Може да бъдете доста решителни, независими и понякога инатливи. Обмисляте всяко нещо и подхождате с внимание към другите. Приятно ви е да ги карате да се усмихват с малките, но значими жестове, които правите.


 Ако сте родени на 1 май:


Вие сте независима и целеустремена личност, която е едновременно стабилна и непокорна. Поведението ви е спокойно и уравновесено. Успокоявате останалите със самото си присъствие. Цените сигурността, но духът ви просто не може да стои на едно място. Имате нужда от предизвикателства, които да ви поддържат живи и енергични. Запазвате младежкия си дух през целия живот. Притежавате една игривост, склонност към забавления, което ви прави уникални и интересни.


 Ако сте родени на 2 май:


Вие сте практични, отговорни, трудите се упорито и сте здраво стъпили на земята. В очите на другите може да изглеждате като работохолици. Имате силна воля. Носите спокойствие на другите. Най-силно от всичко желаете стабилност и сигурност. И макар че като цяло имате практично разбиране, поставяте си твърде високи стандарти. Предпочитате да си съществувате мирно и кротко, отколкото да се отличавате от тълпата.


 


Ако сте родени на 3 май:


Вие сте внимателни и грижливи, изразявате себе си добре, притежавате тих чар и лесно привличате чуждите симпатии. Имате артистични наклонности. Креативният ви ум може да ви донесе финансов успех. Притежавате много таланти и може да разпределяте енергията си в най-различни занимания. Очаквате прекалено много от себе си, което може да доведе до нерешителност.


 


Ако сте родени на 4 май:


Вие сте трудолюбиви и до някъде перфекционисти. Стабилността и сигурността са важни за вас. Много от изборите, които правите в живота, се ръководят от желанието ви да постигнете тези неща. Вие сте народен човек и имате усещането, че животът е много по-хубав, когато е споделен. Отдава ви се да създавате хармония и да си сътрудничите с другите.


 


Ако сте родени на 5 май:


Целенасочени и често инатливи, вие притежавате силна амбиция и работите упорито, за да постигнете набелязаните цели. Притежавате разнообразни таланти и изпитвате вътрешно безпокойство. Цените стабилността, но същевременно често поставяте нови предизвикателства пред себе си. Това прави животът ви интересен. Добри сте в общуването, любвеобилни, особено привлекателни и магнетични.


 


Ако сте родени на 6 май:


Имате силен бизнес нюх. Разбирате стойността на парите и кои начинания си заслужават усилията. Добре се справяте с финансите. Желанието да живеете един сигурен и стабилен живот е двигателят, който ви помага да взимате решенията в живота си. Вие сте влюбчиви, любопитни, атрактивни, интуитивни и имате силно излъчване, което пленява останалите.


 


Ако сте родени на 7 май:


Вие сте здраво стъпили на земята и все пак притежавате артистичен усет. Цените силно природата, музиката, изкуствата. Вие сте чаровни по едни тих ненатрапчив начин. Много сте обичливи. Но лесно се отдръпвате, когато усетите, че някой не се отнася с нужното уважение към вас. Възможно е да често да променяте настроението си, а понякога ви липсва решителност. Вие сте чувствени и притежавате много таланти.


 


Ако сте родени на 8 май:


Вие сте забавна, умна и целенасочена личност, която се стреми към успех. Като цяло сте сериозни и фокусирани. В определени моменти, обаче, поведението ви е доста променливо. Това обърква хората, тъй като не знаят какво да очакват от вас. Днес може да сте добросърдечни и приятелски настроени, а на следващия ден - сериозни и студени. Умът ви е бърз и имате уникална представа за живота.


 


Ако сте родени на 9 май:


Вие сте добри и романтични, но въпреки това сте целенасочени, упорити и инатливи. Понякога изпадате в тъжни настроения и често копнеете за нещо повече. Другите ви намират за много привлекателни. В определени ситуации се затваряте в себе си без да има конкретна нужда. Чувствата и интуицията ви са силни. Имате специално отношение към музиката.


 


Ако сте роден на 10 май:


От една страна се раздавате за другите, от друга сте доста амбициозни в преследването на целите си. Инстинктът ви подсказва, че промяната е двигател на развитието, макар че се придържате към традициите, старите навици и дългогодишните си познанства. Вие сте романтични по душа, влюбвате се силно и обичате цял живот. Лесно се свързвате с останалите хора. Високо интелигентни сте и постоянно подхранвате ума си с нова информация и знания.


 


Ако сте родени на 11 май:


Вие сте талантливи и уважавани от всички. Независими сте, затова не ви е приятно да получавате съвети и да бъдете поучавани. Най-добре ви подхожда позицията на ръководител или на човек, който сам си е шеф. Запазвате своята самостоятелност и въпреки това поддържате доста сполучливи връзки в любовен план. На вас определено може да се разчита. Вие сте трудолюбиви, практични и стабилни. Но вашите емоции могат да бъдат доста противоречиви. По душа сте перфекционист, а спокойствието, което излъчвате външно, понякога крие тревожност и притеснителност.


 


Ако сте родени на 12 май:


Вие сте чаровна и приятелски настроена личност. Загрижени сте за останалите и им помагате при нужда. Опитвате се да се поставите на чуждото място и да разберете причините за нечие поведение. Боравите отлично с думите и се справяте много добре с писането и рекламата. Знаете как да се разполагате с парите си и често измисляте нови начини за печалба. Вие сте променливи личности, но въпреки това сте сериозни и се стремите към стабилност.


 


Ако сте родени на 13 май:


Вие сте сериозна, улегнала и отговорна личност. Като цяло сте търпеливи, но имате малко търпение към онези, които се скатават и бягат от работата. Знаете отлично, че хубавите неща се случват на хората, които умеят да чакат. Също така знаете как да насочите усилията си, за да постигнете желаната цел. Вие сте остроумни, уважавани и стабилни.


 


Ако сте родени на 14 май:


Вие сте креативни до крайност. Притежавате силен бизнес нюх и сте високо интелигентни. Много от вашите идеи са доходоносни. Мисълта ви е някак нетрадиционна и бързо се отегчавате от един и същ модел на мислене. Но това е само по отношение на мисълта. В останалите сфери от живота сте доста праволинейни. Никой и нищо не може да промени разбиранията ви. Имате навици, от които в никакъв случай не бихте се отказали.


 


Ако сте родени на 15 май:


Вие сте трудолюбива личност и притежавате висока ценностна система. Действията ви са мотивирани от нуждата от сигурност. Добре организирани сте и избягвате рисковете, макар че понякога изпитвате необходимост от промяна. Откровени сте и казвате нещата такива, каквито са. Другите може да ви се доверят. Притежавате отличен усет за бизнеса и управлявате добре парите си.


 


априлАко сте родени на 16 май:


Притежавате артистични заложби в изкуството и музиката. Умеете да се съсредоточите и да постигнете успех със своите таланти. Личността ви е интересна и цветна, но все пак някак резервирана и уравновесена. Понякога може да бъдете твърде праволинейни. Чаровни и романтични по природа, вие сте харесвани от останалите.


 


априлАко сте родени на 17 май:


Вие вдъхновявате другите, умеете да рекламирате дейността си и сте доста решителни. Може да имате талант, свързан с музиката, или просто този жанр на изкуството да е много важна част от живота ви. Когато се чувствате уверени в себе си, вие сте ведри, усмихнати и с готовност помагате на другите. Но когато сте в лошо настроение, като че ли го прехвърляте и на останалите. Инатливи сте, но въпреки това може да отстъпите в името на прогреса. Имате и духовни интереси, които обогатяват личността ви.


 


априлАко сте родени на 18 май:


Вие сте общителни и уверени в себе си. Освен това имате добре развита духовна страна. Понякога обаче имате нужда да останете насаме. Вие сте креативни, необикновени, страстни и една доза мистериозни. На вас може да се разчита. Притежавате силен бизнес нюх и целеустременост, която ви помага да постигнете целите си. Имате богато въображение и го използвате за развитието си в професионален план.


 


април


 Ако сте родени на 19 май:


Притежавате кралски маниер, изключително остър ум и независимост. Другите често ви търсят за съвет. Може да бъдете ефективен лидер, който се отнася с внимание и грижа към подчинените си. Следвате своите собствени разбирания и защитавате страстно вярванията си. Интуицията ви е отлична.


  Ако сте родени на 20 май:


Притежавате сила на характера, топлина, чувственост и добра интуиция. От една страна сте здраво стъпили на земята, а от друга имате драматичен усет. Наясно сте със самите себе си и прекарвате живота си в учене по скоро като се доверявате на интуицията и наблюденията върху живота. Вие сте мили и обичливи, но трудно забравяте лошото отношение към вас.


  Ако сте родени на 21 май:


Вие сте изключително остроумни и забавни. Притежавате младежко излъчване, което се запазва през целия ви живот. Мисълта ви ражда интересни творчески идие. Паметта ви е отлична и обичате хубавите спорове.  Понякога ви липсва търпение и имате усещане, че другите действат много по-бавно от вас. Въпреки това вие сте "народен" човек.


 


Малко пояснение


 


В моята практика често получавам въпроси свързани с точния период, който обхваща всяка зодия. Когато говорим за гранична дата между две зодии обикновено възникват спорове за точната зодия на дадения човек. Става така, че някой цял живот е смятал, че е определена зодия, а в един момент се оказва, че е представител на съседната.


Истината е, че всяка година има съвсем малки разлики в датите. Обикновено когато говорим за зодии, позицията на Слънцето в небесното пространство определя т.нар. зодия. Важно е в колко часа и на коя дата Слънцето преминава от едно съзвездие (зодия) в друго.


Тази година (2019-та) например Слънцето навлиза в зодия Телец на 21 април в 11:43 ч. Това означава, че ако едно бебе се роди на 21 април 2019 г. преди 11:43 ч, то ще спада към зодия Овен. А бебетата родени след това са Телци.


Слънцето излиза от Телец и навлиза в Близнаци на 21 май в 10:47 ч. Следователно бебетата родени преди този час са Телци, а след него - Близнаци.


Ако вие или ваш близък е роден на такава гранична дата, за да разберете точната зодия, трябва с помощта на астролог (или сами, ако имате това познание) да проверите през съответната година на раждане на коя дата точно и в колко часа Слънцето е сменило знака си.


За целта може да се обърнете и към нас. Може да попълнете нашия формуляр за контакт като посочете съответната дата, за която се интересувате. Също така може да оставите съобщение на mary_nik@abv.bg или да позвъните на тел. 0877390200.


 { 6 коментара... read them below or Comment }

Автор на статиите: Мария Николова