Posted by : Paynera неделя, 26 май 2019 г.Транзит на Слънцето в Близнаци


от 21 май до 21 юни


 

На 21 май Слънцето напуска знака Телец и премива в Близнаци. Ще остане там до 21 юни. Какво означава, когато Слънцето обитава съзвездието Близнаци за всеки един от нас (не само за родените под това влияние)?

 

Слънцето според астрологията


 

В астрологията Слънцето е символ на Висшия Аз. То изразява целта на живота. Свързва се с фигурата на бащата, ментора или властта. То е нашият учител, някой по-възрастен или по-опитен от нас. Слънцето е светлината, знанието. През целия си живот се стремим да достигнем светлината, да се докоснем до висшето познание, да открием истината за живота, да развием максимално талантите си и да открием истинското щастие.

Още за същността на Слънцето може да откриете ТУК!

  

Общо влияние на транзита на Слънцето в Близнаци


 

Положително влияние


Когато Слънцето е в Близнаци, стремежът към знание и разнообразие е нашият двигател, това, което раздвижва нашата мисъл и въображение. В този период ние сме по-комуникативни с останалите, ангажираме се в интелектуални разговори и сме изключително любопитни. Склонни сме да разпиляваме енегрията си и да се захващаме с най-различни интересни занимания. Искаме да се възползваме от всички възможности, които ни се предлагат. Общителни и ведри сме, но трудно може да се разчита на нас.

През този период мисълта ни тече изключително гладко и разговорите, които водим, не ни костват никакво усилие и са доста приятни. Дори и за тези, които по принцип са по-затворени в себе си и не обичат да споделят чувствата си. Въздушният знак Близнаци ни зарежда с непокорна енергия и ни тласка към нови знания и трупане на разнообразен опит. Любовните страсти, които се възпламеняват в този период, обикновено са основани на интелектуална връзка между партньорите. При обменянето на идеи се усеща прехвърчане на искри.

Влиянието на този знак гарантира така нужната подвижност и гъвкавост, както и игриво и реалистично отношение към самите нас. Времето е подходящо да изразим своята позиция и мнение по даден въпрос, да пишем писма и да се изказваме публично. Възможно е да започнем флиртове и нови приятелства. Може да предприемем кратки пътувания за удоволствие или по работа.

Негативно влияние


Въпреки че мислите ни вървят изключително гладки и са насочени предимно в положителна посока, Слънцето в Близнаци също е склонно към скептисизъм. Причина за това е стремежа към откриване на истината. Близнаците са любопитни търсачи на истината. Възможно е в този период да изпитваме раздразнение, ако хората в обкръжението ни не се действат, мислят или говорят бързо, колкото нас. Също така сме склонни към клюкарстване, ей така – в търсене на разнообразие и от любопитство.

 

Влияние на Слънцето в Близнаци по знаци


 

Разбрахме какво е основното влияние, което престоя на Слънцето в Близнаци оказва върху нас. Но освен това този транзит намира различно проявление при всеки един знак. За да придобием още по-ясна представа какво да очакваме през съответния период (21 май - 21 юни), е нужно да проследим това влияние по знаци.

 

Зодия Овен


Меркурий в ТелецКогато Слънцето е в Близнаци, то преминава през вашия трети дом. През този период фокусът при вас ще бъде поставен върху общуването и обменянето на идеи. Мисълта ви е изключително гъвкава и активна. Имате повече идеи и искате хората да чуят за тях. Вие сте по-общителни и времето е изключително подходящо да създадете нови връзки. Способни сте да се захванете с много задачи наведнъж, стига те да са малки и да могат бързо да се свършат. Трудно ви е да се концентрирате, затова трудно ще се справяте с реализирането на дългосрочни планове. През този период графикът ви ще бъде претъпкан, изпълнен с много срещи и кратки пътувания. Вероятно имате желание да получите нови знания и сте особено любопитни за това как функционират нещата от живота.

 

Зодия Телец


Слънцето в Близнаци се пада във вашия втори дом. През този период фокусът ще бъде поставен върху материалното благосъстояние. Добре е да преразгледате своите финанси, за да сте сигурни, че имате достатъчно средства. Или пък да се захванете с допълнителна работа, за да увеличите своите приходи. Възможно е да направите покупки, чиято стойност ще се повиши с времето. Има тенденция да прекалявате с харченето, затова трябва да внимавате. Вероятно ще гледате на нещата от практична гледна точка. Не искате да разклатите стабилността си. Едва ли ще се втурнете презглава в нови дейности през този период. Предпочитате да продължите работа по проектите, които вече сте започнали.

 

Зодия Близнаци


Меркурий в Телец

Щом Слънцето е във вашия знак, значи, че преминава през вашия първи дом. В такъв случай фокусът е поставен върху вашата личност. Може да промените външния си вид или да започнете да се държите по друг начин с хората. Изпитвате нужда да изразявате себе си. Търсите внимание повече от обикновено и искате да сте в светлината на прожекторите. Времето е подходящо да се захванете с нов проект или да поемете по нов път на развитие. Стремите се към независимост, но също така сте и малко егоцентрични. Това не винаги е лошо нещо. Все пак и вие имате нужда да се фокусирате върху себе си от време на време. Вие сте по-уверени и по-смели. Искате да излезете навън сред хората, в обществото, и да вземете това, което искате без нечие разрешение или помощ.

 

Зодия Рак


Меркурий в Телец

Когато Слънцето е в Близнаци, то преминава през вашия 12 дом. През този период вниманието ви е насочено към вашата душевност и подсъзнание. Възможно е да се появят стари проблеми, пред които трябва да се изправите, да ги разрешите и да ги оставите зад гърба си. Времето е отлично за физическо, ментално, емоционално и духовно пречистване. Винаги има нещо излишно, от което може да се отървете. Възможно да се чувствате емоционално изцедени в компанията на хора. Затова ще търсите усамотение. Така ще презаредите своите батерии. Последното нещо, което искате сега, е да бъдете в светлината на прожекторите. Предпочитате да стоите зад кулисите, където няма да получавате внимание от никого. През този период ще бъдете по-чувствителни и емоционални. Имате нужда от повече почивка. Също така ще бъдете по-състрадателни към хората, които не могат да си помогнат сами.

 

Зодия Лъв


Меркурий в Телец

Когато Слънцето е в Близнаци, то преминава през вашия 11-ти дом. През този период вниманието ви е насочено към бъдещето. Също така се стремите към независимост. Ще прекарате повече време сред приятели или група от хора, с които имате общи интереси. Ще бъдете доста общителни, макар че в действителност нямате нужда от всичките си приятели. Не се чувствате задължени да правите каквото и да било с тях.  Държите се на известно емоционално разстояние и не искате да се занимавате с излишна драма. Концентрирани сте върху бъдещето, вашите мечти и надежди. Имате много по-ясна визия за това какво ви очаква в живота и може да формулирате ясно своите идеи. Също така изпитвате силно желание да помогнете на човечеството и да участвате в общочовешки или пък благотворителни каузи. Привлечени сте от нетрадиционното и различното. Отричате всякакви ограничения. Отказвате да бъдете част от обикновените хора, които мислят само за своето препитание и финанси.

 

Зодия Дева


Меркурий в Телец

Когато Слънцето е в Близнаци, то преминава през вашия десети дом. През този период вие мислите за посоката ви на развитие в кариерен план. Ще преразгледате начина, по който се развивате, и ще решите дали сте на прав път. Искате да постигнете определена цел и сте готови да работите усърдно за това, дори ако се налага да жертвате голяма част от свободното си време. Подходът ви към живота е по-практичен и сега е подходящия момент да общувате с шефове, родители, ваши ментори и хора с авторитет. Другите ще оценяват вашия труд и дори може да ви похвалят за постиженията ви. А някои от тях може да ви упрекнат, че не сте се държали правилно или не сте били достатъчно умни. През този период е нужно да бъдете отговорни и зрели.

 

Зодия Везни


Меркурий в Телец

Когато Слънцето е в Близнаци, то преминава през вашия девети дом. През този период вниманието ви е насочено към разширяването на хоризонтите ви. Търсите компанията на нови интересни хора. Засилва се интересът ви към чуждите култури и към начин на живот, който е различен от вашия. Времето е идеално да научите нови неща, да изследвате философията на хората и света около вас или да се върнете обратно в училище. Идентифицирате се изключително силно със своите вярвания и обичате да обсъждате разбиранията си за живота с останалите хора. Готови сте да споделите своето мнение по важни въпроси. Трудно е обаче да се фокусирате върху ежедневието, дребните неща, които трябва да свършите тук и сега. През този период ставате изключително откровени и понякога казвате неща, които може да наранят останалите.

 

Зодия Скорпион


Меркурий в Телец

Когато Слънцето е в Близнаци, то преминава през вашият осми дом. Затова през този период вниманието ви ще бъде насочено към нещата, които трябва да промените. Определено не ви харесват някои области от живота и искате да ги подобрите. Може да става на въпрос за черти от вашия характер, любовни връзки или физически предмети. През този период сте склонни да прекарате повече време разсъждавайки върху живота. Изглеждате по-сериозни и емоционални. Чувствата ви могат да се колебаят от едната крайност в другата. Вероятно ще бъдете и доста потайни. Настроени сте да правите проучвания и да достигате до дъното на всеки един въпрос. Възможно е да се занимавате със споделени финанси, финансови партньорства, дългове, заеми, данъци или наследство.

 

Зодия Стрелец


Меркурий в Телец

Когато Слънцето е в Близнаци, то преминава през нашия седми дом. Затова в този период вашето внимание ще бъде насочено към другите хора и взаимоотношенията с тях. Интересувате се повече от хората от обкръжението ви, отколкото от вас самите. Работите по-добре, ако обедините усилията си с партньор, и се чувствате отлично, когато общувате с някого на четири очи. Трудно ще ви бъде да правите каквото и да е било сами. Също така няма да ви бъде особено приятно да сте заобиколени от прекалено много хора. Искате да направите подобрения в връзките ви и да станете по-отдадени на близките си хора. През този период сте изключително чаровни и изпитвате нужда да бъдете медиатор в отношенията между хората. Склонни сте на компромиси. Упорито търсите перфектният баланс във вашия живот. Ако например сте отделяли прекалено много време на работата си напоследък, сега може да се посветите на повече забавление, за да уравновесите нещата.

 

Зодия Козирог


Меркурий в Телец

Когато Слънцето е в Близнаци, то преминава през вашия шести дом. Затова през този период при вас фокусът ще бъде поставен върху работата. Времето за игра и забавление отмина. Предстоят ви няколко седмици, в който сте по-концентрирани и обръщате внимание на малките детайли във вашите проекти. Времето е отлично да свършите някои от по-малките задачи и да поработите усърдно за реализирането на по-големите проекти. С удоволствие се захващате със задълженията си. Възможно е и да подобрите дневния режим или здравето си някакъв начин. Предпочитате да работите сами, но в полза на останалите хора, вместо да реализирате ваш личен проект. В очите на другите изглеждате като аналитичен, леко дистанциран и стремящ се към съвършенство човек.

 

 Зодия Водолей


Меркурий в Телец

Когато Слънцето е в Близнаци, то преминава през вашия пети дом. Затова през този период при вас фокусът ще бъде поставен върху забавлението. Нямате никакво желание да стоите на едно място, да работите или да се занимавате със сериозни въпроси. По-добре се захванете с вашите любими хобита, излезте навън с приятели, посетете партита и социални събития, отделете време за срещи. През този период сте малко по-смели и ентусиазирани. Изглеждате приятелски настроени и готови да споделяте своите преживявания с другите. Забавни и приветливи сте. Търсите внимание и знаете как да го постигнете. Възможно е да бъдете малко по-драматични в изразяването на емоциите. Искате да извлечете максимума от живота, да се наслаждавате на всичко около вас, колкото се може повече. Търсите компания и определено не искате да сте сами.

 

Зодия Риби


Меркурий в Телец

Когато Слънцето е в Близнаци, то преминава през вашия четвърти дом. В такъв случай през този период фокусът ще бъде поставен върху вашето семейство и домашна среда. Може да се захванете с декорация на дома, купуване или продаване на жилище, преместване или поправка на уреди. Ще прекарате повече време със своите близки хора, ще излизате заедно навън или ще си организирате вечеря в къщи. През този период у вас се заражда желание да превърнете дома си в крепост, място, където се чувствате сигурни и силно свързани със своето семейство. Вероятно ще търсите връзка със собствените си емоции и ще планирате своите бъдещи проекти.

 

{ 7 коментара... read them below or Comment }

Автор на статиите: Мария Николова