Posted by : Paynera понеделник, 6 май 2019 г.Транзит на Меркурий в Телец


от 6 до 21 май


 


На 6 май в 21:19 ч Меркурий, планетата на общуването и мисълта, преминава от знака Овен в Телец. Ще остане там до 21 май, когато ще премине в следващия знак - Близнаци. Какво означава преминаването на Меркурий в Телец за всички нас? Предстои да разберете.


 


Меркурий според Астрологията


 


Астрологията разглежда Меркурий като планетата на комуникациите, мисълта, интелектуалната енергия. Причина за това е сравнително бързата скорост, с която Меркурий се движи из небесното пространство. Освен това често сме свидетели на сменяне на посоката й на движение. По няколко пъти в година прекъсва директното си движение и започва да се връща назад в предходния астрологичен знак. Вероятно поради тази подвижност, има слава като планета на комуникациите и мисълта. Меркурий е планета-управител на знаците Близнаци и Дева. Тези два знака са подвижни, променящи се, прогресивни, аналитични. Ретроградното движение влияе най-силно на тях. Девата е по-сериозният от двата знака като начин на мислене. Близнаците понякога са разсеяни и разпиляват мисълта си в различни посоки. Меркурий сменя знака, който обитава (в случай, че не се движи ретроградно) средно за 17 дни. При всяка смяна се променя и начина на мислене и общуване между хората.


Още статии за Меркурий 


Общо влияние на транзита на Меркурий в Телец


 


Преминаването на Меркурий през практичния Телец е време, управлявано от трезвия разум. Телецът е свързан с материалния свят, затова се поставя допълнителен акцент върху това, което е "реално". Фокусираме се върху нещата, които ще ни донесат осезаеми резултати. Вместо да мислим по нов, креативен начин, предпочитаме да се придържаме към старите, изпробвани методи.


Меркурий се асоциира с подвижност и променливост. А Телец е най-слабо подвижният знак, който приема промените със съпротива. Докато планетата преминава през този знак може да се инатим и да отказваме да приемем нови идеи, концепции, разбирания и факти. Този начин на мислене може да ни дърпа назад и да възпрепятства нашето развитие, затова е добре да останем с отворено съзнание към нещата.


Телецът е много фокусиран и съсредоточен знак, който не се отклонява лесно от набелязаната посока. Може да използваме влиянието на този транзит на Меркурий, за да затвърдим своите планове, да съберем подкрепа и да предприемем сериозни и важни стъпки в полза на прогреса. В общуването, което е направлявано именно от тази планета, ние сме целенасочени, говорим със спокоен тон и не проявяваме излишни емоции. Погледът ни е насочен към най-важните цели.


Статии за зодия Телец


 


Влияние на Меркурий в Телец по знаци


 


Разбрахме какво е основното влияние, което престоя на Меркурий в Телец, оказва върху нас. Но освен това този транзит намира различно проявление при всеки един знак. За да придобием още по-ясна представа какво да очакваме през съответния период (5 - 21 май), е нужно да проследим това влияние по знаци. Ако знаете своя Асцендент, може да прочетете и за него.


Същност на Асцендента


 


Зодия Овен/Асцендент Овен


 


Меркурий в ТелецСкъпи Овни, при транзита на Меркурий в Телец, ще усетите подобрение в начина, по който общувате. Това ще ви помогне на работното място, ако давате интервюта или участвате в ситуация, която изисква да разговаряте. Все пак трябва да внимавате какво казвата, защото може да кажете нещо, което да засегне останалите. Финансовото ви положение ще е стабилно. Възможно е да получите доходи от наследство или инвестиция, която сте направили в миналото. Добре е да отделите допълнително време за връзките си с хората. В здравословен план ще се чувствате енергични и силни. Може да се захванете с фитнес или практикуване на различни спортове.


 


Зодия Телец/Асцендент ТелецСкъпи Телци, когато Меркурий преминава през вашия знак, това ви влияе по много начини. Ще откриете, че притежвате отлични умения за общуване и привлекателна същност. Ще бъдете мили, по-учтиви от обикновено и ще приемате нещата по-либерално. Отношенията и връзките ви с хората ще бъдат изпълнени с щастие и любов. На работното място е добре да стоите настрани от обсъждането на глупави теми и клюки. А що се отнася до здравето ви, чувствате се страхотно, изпълнени със сила и енергия.


 


Зодия Близнаци/Асцендент Близнаци


Меркурий в Телец


Скъпи Близнаци, при транзита на Меркурий в Телец, може да преживеете стрес. Съветваме ви да не се затрупвате с работа, защото това ще причини излишно напрежение. Финансовата ви ситуация ще бъде стабилна, но може да изникнат непланирани разходи. Съвсем скоро ви предстои пътуване с цел почивка с любимия човек. На работното място няма да има много трудности, освен ако няма работа останала от преди. Имате повече нужда от почивка през този период. Презаредете силите си, защото когато Меркурий премине във вашия знак на 21 май, ви предстоят по-активни мигове. Тогава ще бъдете изпълнени с енергия и желание да общувате и да се развивате.


 


Зодия Рак/Асцендент Рак


Меркурий в Телец


Скъпи Раци, при транзита на Меркурий в Телец, може да придобиете финансови средства чрез чужденци или връзки с други страни. Отношенията ви ще бъдат хармонични и ще получавате подкрепа във всяко едно начинание от близки, приятели и съмъшленици. Ако има някакви пропоски в общуването с любимите хора, сега е моментът да ги запълните. На работното място комуникирате успешно с началниците. Ако имате интересни идеи, свързани с работата си, сега е моментът да ги представите. Това ще ви помогне да се изкачите по професионалната стълбица.


 


Зодия Лъв/Асцендент Лъв


Меркурий в Телец


Скъпи Лъвове, транзитът на Меркурий в Телец ще има значително въздействие върху живота ви. Нивото на комуникация ще се повиши и ще ви помогне да се представяте още по-добре на работното място. Разбирате се добре с висшестоящите. Мир и хармония ще управляват любовния ви живот и семейството ви. Добре е да прекарвате повече време навън спортувайки и така ще се подобри здравето ви. По отношение на финансите нещата са стабилни. Периодът е подходящ за инвестиции в недвижими имоти или активи.


 


Зодия Дева/Асцендент Дева


Меркурий в Телец


Скъпи Деви, при транзита на Меркурий в Телец може да предприемете дълго пътуване. Добре е да помислите за смяна на работното място. Ще се повиши вашия социален статус и престиж. Ще получите признание за работата си и ще си спечелите име като усърден служител. Може да участвате в реализирането на благородни каузи. Отношенията с хората протичат гладко. В здравословен план може да възникнат дребни неразположения, за които е добре да се консултирате с лекар.


 


Зодия Везни/Асцендент Везни


Меркурий в Телец


Скъпи Везни, при транзита на Меркурий в Телец може да преживеете неочаквани загуби. Възможно е да се събуди желанието ви да учите нови неща и да се захванете с духовни практики или окултизъм. Може да получите наследство и това да се окаже благоприятно за финансите ви. Ще се наложи да уточнявате отношенията си и да проявявате внимание към малките детайли. Ще се чувствате силни и във форма в здравословен план. Но все пак е добре редовно да се грижите за здравето си и да спортувате.


 


Зодия Скорпион/Асцендент Скорпион


Меркурий в Телец


Скъпи Скорпиони, при транзита на Меркурий в Телец може да попаднете в конфузна ситуация, заради думите, които изричате. Трябва да подходите с внимание към общуването, за да се предотвратят недоразумения. Ако може не правете излишни разходи. Бъдете учтиви и дипломатични, ако искате да създадете нови приятелства и партньорства. Възможно е да се сблъскате със здравословни проблеми, за които трябва да посетите специалист. Нужно е да вземете предпазни мерки. Очаква ви стабилен финансов период, в който може да получите доходи от стари или текущи инвестиции.


 


Зодия Стрелец/Асцендент Стрелец


Меркурий в Телец


Скъпи Стрелци, при транзита на Меркурий в Телец е възможно да бъдете въвлечени в спорове и дебати. Ще правите малко повече разходи и това ще доведе до затягане на финансовата ситуация. Добре ще се справяте на работното място и ще получите подкрепа от шефовете. Наближава моментът за пътуване с цел удоволствие и забавление, вероятно с любимия човек. В отношенията с хората нещата ще вървят гладко. В здравословен план този период от май месец е подходящ за профилактични прегледи.


 


Зодия Козирог/Асцендент Козирог


Меркурий в Телец


Скъпи Козирози, при транзита на Меркурий в Телец умът ви ще работи на по-високи обороти. Очаквайте напредък в интелектуален план. Ако използвате това по правилния начин, може да доведе до повишение в доходите. Сега е моментът да помислете за повишаване на квалификацията ви и придобиване на нови знания. Необвързаните може да открият нова любов, която изглежда обещаваща и практична. Обвързаните ще освежат връзката си, пътувайки за удоволствие с половинката си. Ще получите удовлетворение от общуването и обменянето на идеи.


 


 Зодия Водолей/Асцендент Водолей


Меркурий в Телец


Скъпи Водолеи, при транзита на Меркурий в Телец може да получите неочаквани ползи. Внимавайте, обаче, със здравето тъй като сте предразположени към проблеми. Добре е да отидете на профилактичен преглед и да вземете нужните мерки. На работното място може да възникне конкуренция. Ще преодолеете трудностите, предизвикани от конкурентите, с решителност. Любовните връзки ще бъдат изпълнени с щастие и лекота. По отношение на финансите - не се включвайте в съмнителни инициативи и не правете инвестиции.


 


Зодия Риби/Асцендент Риби


Меркурий в Телец


Скъпи Риби, при транзита на Меркурий в Телец ще усетите засилване на вашата решителност и воля. Комуникативните ви способности ще се подобрят и ще ви донесат полза. По отношение на финансите може да постигнете доста, стига да си го поставите за цел. Възможно е да имате кратки пътувания. Ще бъдете шедри и ще се притичате на помощ. Нужно е да посветите малко повече време на близките си. На работното място се постарайте да приключите задачите преди крайния срок, за да направите добро впечатление. Добре е да отидете на профилактични прегледи, ей така за всеки случай.


 


 { 3 коментара... read them below or Comment }

Автор на статиите: Мария Николова