Posted by : Paynera неделя, 16 юни 2019 г.Пълнолуние в Стрелец на 17 юни 2019 г


 

На 17 юни, понеделник, около 11:30 ч. ще станем свидетели на т.нар. "Ягодово Пълнолуние". Така се нарича последното Пълнолуние за пролетта. Дивите ягоди, които узряват през първите дни на лятото, дават това име. Други имена, подходящи за това Пълнолуние са Розова Луна, Гореща Луна, Ливадна Луна. Тази година Ягодовото Пълнолуние попада в знака Стрелец.


Нека разберем какво е характерно за това астрологично събитие.


 

Същност на Пълнолунието


 

Всеки месец наблюдаваме най-малко едно Пълнолуние. То се случва, когато Луната и Слънцето застанат в опозиция, в два противоположни знака.

Новолунието ни дава възможност да вникнем в себе си, да приключим стари процеси и да започнем нови начинания. А пък Пълнолунието изкарва всички наши страсти, емоции и чувства на преден план. Трудно може да запазим само за себе си това, което се случва вътре в нас, в душата ни. Пълната Луна ни дава енергия, която е сурова и необуздана. Трудно се справяме с тази могъща енергия. Тя ни кара да действаме, да демонстрираме всичко, което изпитваме.

По време на Новолунието вероятно сме започнали ново начинание. Всичко, което сме направили по неговото реализиране, сега достига своя връх, своята кулуминация. Готови сме да покажем докъде сме стигнали. Нужно е да се освободим от това бреме.

По време на Пълнолунието изпитваме нужда от промяна. Това чувство винаги го е имало в нас, но сега то се засилва. Най-после получаваме нужната енергия и стимул да действаме. В това се крие тайнството на пълната Луна.

Трябва да имаме в предвид, че при Пълнолуние сме особено емоционални и има опасност да прехвърлим нашето безспокойство и на другите хора. Склонни сме да обвиняваме външните обстоятелства или хората от обкръжението ни за нашите собствени страхове и тревоги. По възможност трябва да избягваме тази тенденция, защото може да ни вкара в излишни спорове и недоразумения. Имайте си едно наум, че енергията на Пълнолунието е доста силна.

Същност на Пълнолунието. Статии за предишни Пълнолуния

 

Пълнолуние в Стрелец

 

Значение на Пълнолунието в Стрелец


 

Този месец Луната достига Пълнолуние на 17 юни. В този случай Слънцето е в Близнаци, а Луната - в противоположния знак Стрелец. Двете небесни тела са в опозиция едно спрямо друго. Възможно е да се колебаем как да постъпим в дадена ситуация - дали да послушаме това, което ни казва Слънцето (сърцето), или да се обърнем към Луната (душата) за съвет. Слънцето е външният израз на емоциите ни, а Луната говори за нашата душевност, как преработваме чувствата вътре в себе си.  Щом това събитие е по оста Близнаци - Стрелец, значи са засегнати темите, свързани с тези два знака.

Мисълта на Близнаците е насочена към конкретното място и ситуацията, в която се намират в момента, а Стрелец мисли за далечни земи и времена.

Близнакът иска да общува с хората в непосредственото му обкръжение - роднини, съседи, съученици, колеги. Стрелецът се вълнува от чужди култури, от нови непознати хора, с които ще се срещне в бъдеще, които ще му помогнат да разшири съзнанието си и да обогати познанията си.

Близнаците общуват, за да се спасят от скуката, за да постигнат така желаното разнообразие, да привлекат интелигентни хора в живота си. А Стрелците искат да споделят своя мироглед с останалите, да бъдат техни учители, да им помогнат да се обогатят духовно.

Но и двата знака са с променлив характер и са в едно непрекъснато търсене на истината. Общителни са, заразяват със своето добро настроение. Искат да учат и да се образоват. Любопитни са към живота и винаги имат едно младежко излъчване.

Това са основите черти на противоположните знаци Близнаци и Стрелец. Пълнолунието в Стрелец очаква от нас да смесим енергията на тези два знака, да намерим баланса между различните посоки, в които ни дърпат.

 

Новолуние в Близнаци на 3 юни 

Луна в Стрелец 

Още за зодия Стрелец

Статии за Слънце в Близнаци

 

Влияние на Пълнолунието в Стрелец


върху астрологичните знаци


 

Разбрахме какво е всеобщото влияние, което оказва това Пълнолуние във Везни върху нас. Трябва също така да имаме в предвид, че новите проекти, с които ще се захванем, зависят не само от това в кой знак попада Пълнолунието, а и в кой дом. При всеки знак Луната се пада в различен дом.

Ако знаете своя Асцендент, може да прочетете и за него.                              Същност на Асцендента

 

Зодия Овен/Асцендент Овен


Пълнолуние в Стрелец

Това Пълнолуние в Стрелец попада във вашия девети дом. Затова се чувствате особено свързани с вашата душевност. Осъзнавате как системата от вярвания влияе на личността ви. Ако вашата вяра ви помага, може да решите да я доразвиете още повече. Но ако смятате, че тя ви вреди, може изцяло да промените своето разбиране. Това Пълнолуние е подходящ момент да завършите проект свързан с образованието или с писменото творчество. Израствате умствено и това ви помага да се развиете като човек, да усетите силна връзка между мисълта и духа ви. Ако се занимавате с правни дела, сега може да ги приключите. Искате да разучавате света, отворени сте към нови идеи, разгръщате въображението си. Забелязвате вашия удивителен прогрес в сфери, в които търпите развитие напоследк. Посвещавате се на авантюри, които ви помагат да научите редица нови неща. Особено общителни сте покрай това Пълнолуние. Разговорите ви с останалите не са обвързани с определена цел. Искате просто да споделяте своите идеи и виждания, да проповядвате своите вярвания.

 

Зодия Телец/Асцендент Телец


Това Пълнолуние в Стрелец попада във вашия осми дом. Затова имате добра възможност да трансформирате нещо в живота си, обикновено нещо свързано с вашата душевност. Повечето от нас са склонни да се придържат към определени навици, хора или вещи прекалено дълго, докато това не започне да им вреди. Освобождавайки се от всичко това, вие ще се почувствате като преродени. Също така може да промените част от жилището си или да възстановите предишния блясък на някакъв предмет. Занимавате се с лични и тайни въпроси. Може да ви се наложи да управлявате чужди парични средства – да дадете пари на заем или да изплатите дълг. Ако се нуждаете от кредит, сега е моментът да обмислите тегленето на такъв, стига да сте абсолютно сигурни във възможността да го изплатите сред време. Помислете внимателно кои от вашите вещи всъщност принадлежат на някой друг. Определено сте настроени на по-сериозна вълна в дните около това Пълнолуние.

 

Зодия Близнаци/Асцендент Близнаци


Хороскоп 22 март четвъртък

Това Пълнолуние в Стрелец попада във вашия противоположен знак, т.е. пада се в седмия дом, дома на партньорствата. Вероятно ще се наложи да помислите върху отношенията с любимия си човек или близки партньори в живота ви, да прецените дали се развиват по правилния начин. Може да си тръгнете от връзка, която не ви удовлетворява, или пък да задълбочите отношенията. Занимавате се с хора, които смятате за равни. Може би ще им отстъпите светлината на прожекторите, поне за малко. Що се отнася до бизнеса, ако работите с партньор, отношенията ви може да дадат положителни резултати. Ако сте необвързани и сте си харесали някого, сега е времето да завържате контакт. Откривате лесен начин да изразите своите емоции, когато сте насаме с човека, по когото си падате. Когато Пълнолунието е в този знак, сте способни да поставите нуждите на партньора в живота ви над вашите. Времето е подходящо за водене на преговори, тъй като сте склонни да търсите компромисни решения. Седми дом отговаря и за „откритите“ врагове. Така че може да се получи развитие в отношенията с такъв човек.

 

Зодия Рак/Асцендент Рак


Хороскоп 22 март четвъртък

Този месец Пълнолунието попада във вашия шести дом. Затова може да разрешите здравословен проблем или да се отървете от лош навик. Ако сте обмисляли да промените режима си, сега е време да го направите. Възможно е да промените и условията си на работа. Ако не изпитвате удовлетворение от работното ви място, вероятно имате силно желание да напуснете. Ако решите да го направите, добре е да имате вариант за нова работа. Ако пък сте доволни от работата си, сега може да приключите проект, върху който сте работили извество време. Горите от нетърпение да подобрите ежедневието си. Направете така, че резултите от подобрението да са дългосрочни. Не се изнервяйте, ако не може да направите промените веднага. Радвайте се на малките крачки, които правите. Подредете живота си или си позволете малко безпорядък, ако сте прекалено прилежни. Шести дом отговаря за домашните любимци, така че сега може да се погрижите за тях.

 

Зодия Лъв/Асцендент Лъв


Хороскоп 22 март четвъртък

Това Пълнолуние в Стрелец попада във вашия пети дом, дома на любовта, романтиката, забавлението и творчеството. Може би ще приключите даден творчески проект, да сложите край на любовна авантюра или пък да започнете нова. Ако се разделите с любимия човек, то вероятно отдавна е назрявала в ума ви тази идея и само сте чакали подходящия момент. В този период не искате да бъдете сами и може да се появи нова забежка на хоризонта. Но ако връзката ви е щастлива, то вероятно сте готови да раздвижите нещата и да направите отношенията ви още по-интересни. Искате да излизате и да се забавлявате. Не ви се занимава с нищо скучно и тривиално. Интусиазирани, страстни и спонтанни – това сте вие, когато Пълнолунието попада в пети дом. Обаче има опасност да стигнете до крайности. Ако не използвате тази енергия правилно, може например да се събудите до изключително неприятен за вас човек. Трудно се съсредоточавате върху работата, затова не се ангажирайте с големи проекти. По-добре пуснете детето в себе си на свобода и му позволете да прави каквото си поиска.

 

Зодия Дева/Асцендент Дева


Хороскоп 22 март четвъртък

Това Пълнолуние в Стрелец попада във вашия четвърти дом. Това е индикация, че трябва да сложите край на някои процеси, свързани с вашето семейство. Може да разрешите семеен проблем или да приключите проект, свързан с домакинството. Ако сте прекарвали прекалено много време в работа, сега е време да обърнете внимание и на близките си. И обратното. Това Пълнолуние е свързано с намирането на баланс между тези две сфери. Трябва да осъзнаете, че професионалния и личния живот са свързани. Вероятно изпитвате нужда да прекарате известно време насаме, но много по-добре ще използвате енергията на Пълнолунието, ако сте отворени към останалите. Четвърти дом е свързан с усещането за предначертана съдба или карма. Може да попаднете в ситуации, които да определите като кармични. Мислите в каква посока е поел живота ви и дали сте на прав път. Може изведнъж да се появи примамлива възможност, но се налага да помислите малко повече, преди да се възползвате от нея.

 

Зодия Везни/Асцендент Везни


Хороскоп 22 март четвъртък

Този месец Пълнолунието е във вашия трети дом. Затова може да ви се наложи  да общувате с родинини повече от обикновено. Може да се свържете с тях, да прекратите стари вражди и да прецените доколко са важни отношенията ви. Възможно е да приключите проект, свързан с обществото, в което живеете, или да промените обкръжаващата ви среда. Около Пълнолунието ще ви се наложи да общувате повече и понякога трудно ще представяте своята гледна точка на достъпен език или трудно ще разбирате другите. Може да изникнат неочаквани срещи и ангажименти. Нужно е да бъдете гъвкави или ще се почувствате изтощени. Животът ви тегли в хиляди различни посоки. Фокусирайте се само върху наложителните неща и оставете всичко останало за по-късно. Описвате изключително добре чувствата си с думи, така че позволете на хората да разберат какво всъщност изпитвате.

 

Зодия Скорпион/Асцендент Скорпион


Хороскоп 22 март четвъртък

Това Пълнолуние в Стрелец попада във вашия втори дом. Затова то влияе на финансите и притежанията ви. Възможно е да приключите финансов проект или да настъпи промяна в приходите ви. Следете внимателно своите харчове, защото сте склонни да прекалявате. Може да си закупите неща, от които реално нямате нужда, но ви карат да се чувствате по-добре. Този дом отговоря за самочувствието и моралните ценности. Налага се да помислите за своята собствена ценност. Чувствате ли се уверени в себе си, материално и духовно? Смятате ли, че трябва да притежавате повече вещи и средства? Покажете на останалите какво имате и какво сте постигнали в кариерата, семейството и живота като цяло. Но не бъдете прекалено показни и не се хвалете прекалено. По-скоро дайте пример със себе си, какво трябва да прави човек, за да постигне вашите успехи. Искате ясно да определите какво притежавате и върху какво (или кого) имате власт. Помислете от какво реално се нуждаете, за да се чувствате сигурни и стабилни.

 

Зодия Стрелец/Асцендент Стрелец


Хороскоп 22 март четвъртък

Този месец Пълнолунието е именно във вашия знак, т.е. попада във вашия първи дом. Когато Пълнолунието е в дома на егото, силната енергия на Луната ви принуждава да оцените себе си, живота и приоритетите ви, и да разберете от какво трябва да се отървете. Може да откриете как по хармоничен начин да слеете своите нужди с тези на другите хора. Вероятно изисквате повече внимание от останалите и ще го получите по позитивен начин. Но все пак вие също трябва да показвате уважение. Усещате своите емоции по-силно. Показвате всяка част от себе си и разкривате истинското си лице. Това може да бъде нещо както положително, така и негативно. Помислете внимателно върху причините за чувствата ви, преди да загубите самообладание. Пълнолунието е свързано с прекратяване на процесите, времето е подходящо да нанесете последни довършителни щрихи на проектите си. Сега може да вземете дългоотлагани решения.

 

Зодия Козирог/Асцендент Козирог


Хороскоп 22 март четвъртък

Това Пълнолуние в Стрелец попада в дванадесети дом. Затова се налага да се борите с проблеми на подсъзнанието ви. Времето е подходящо за душевна терапия. Изкушени сте да подтиснете чувствата си, но това само ще доведе до още проблеми и емоционални изблици. Нещата, които сте крили в себе си, сега може да се покажат. Позволете на себе си да се свържете с вътрешните нужди и ще се справите по-добре с емоциите. Най-доброто, което може да направите, е да останете насаме и да ровите в най-съкровените кътчета на душата ви. Не искате да сте под светлината на прожекторите. Наспете се добре и обърнете внимание на сънищата ви. При Пълнолуние в този дом те са особено живи и може да се окажат пророчески. Но не бъркайте сънищата с реалността, защото картините, които виждаме насън представляват емоциите ни само фигуративно. Ще се почувствате по-добре, ако помагате на другите като директно общувате с тях.

 

 Зодия Водолей/Асцендент Водолей


Хороскоп 22 март четвъртък

Това Пълнолуние в Стрелец попада във вашия единадесети дом. Вероятно е време да сложите край на проект, върху който работите с приятел, да сключите споразумение, или да прекратите окончателно отношенията си с някого. Преосмисляте връзките с добрите си приятели. Спомняте си моментите, прекарани с тях. А дали наистана се наслаждавате на компанията им? Времето е подходящо да излезете навън и да се забавлявате с приятели. Материалните въпроси ви се струват толкова безсмислени сега. Хубавите неща се случват с минимални усилия от ваша страна. При Пълнолуние в този дом може да се разделите с компанията, към която принадлежите, или да се присъедините към нова. Търсите съмишленици, хора, които също като вас искат да променят човечеството към по-добро. Вероятно сте обградени от много хора и някой може да се нуждае от помощта ви. Единадесети дом отговаря за мечтите, свързани с бъдещето. Когато Пълнолунието е тук вие си представяте как трябва да се развие живота ви в дългосрочен план и споделяте своите идеи с останалите.

 

Зодия Риби/Асцендент Риби


Хороскоп 22 март четвъртък

Това Пълнолуние в Стрелец попада във вашия десети дом. Затова ви се налага да приключите някои процеси, свързани с кариерата и репутацията ви. Искате да привлечете вниманието към себе си и да покажете, че сте най-добрите специалисти в работата си. Трудно е да се скриете от светлината на прожекторите, но и вие не искате това. Покажете какво можете. Възможно е внезапно да поемете по нова посока на развитие. Или пък да получите предложение, коетови кара да преосмислите професионалния си път. Помислете доколко сте отдадени на дългосрочните си цели и дали въобще ще успеете да ги постигнете. Авторитетните фигури в живота ви може да породят известно безспокойство у вас. Ако не сте се справяли особено добре, вероятно ще получите критика. Мислете внимателно какво впечатление оставяте в останалите. Последното нещо, което искате, е да изглеждате глупаво в техните очи. Може да прекратите неща в социалния ви живот, които сте търпяли прекалено дълго.

 

 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова