Posted by : Paynera петък, 28 юни 2019 г.Новолуние и Слънчево затъмнение


в Рак на 2 юли 2019 г.


 


На 2 юли, вторник, в 22:16 ч. ще станем свидетели на Новолуние в Рак. То попада в 10 градус на знака. Влиянието на това Новолуние е по-силно от обикновено, защото се случва в знака, който Луната управлява - Рак. Освен това ще наблюдаваме второто Слънчево затъмнение за тази година.


 


Същност на Новолунието


 


Винаги след настъпването на Пълнолунието, Луната започва да намалява. Става все по-слабо видима с човешко око. Подобно на нея, и хората чувстват, че силите ги напускат. Нямат желание и амбиция да се захващат с нови проекти и занимания. Предпочитат да си извлекат поука от случилите се събития до този момент и да събират нови сили за по-енергични и смели времена. Лунният диск намалява все повече и повече, докато не стигне до фаза Новолуние. След това Луната сякаш се ражда отново, започва да нараства и да става все по-силна.


Всяко едно Новолунието е повратна точка за нас. Момент, в който трябва да загърбим миналите проекти, да се разделим с неща, които вече не ни носят полза, да освободим мислите си и да се измъкнем от вредни за нас ситуации и навици. Новолунието ни дава страхотна възможност да се захванем с нови проекти и да вложим усилията си в тяхното реализиране. Подобно на лунния диск, който расте с всеки следващ ден от лунния цикъл, така и нашата амбиция нараства. Стремим се към разумни промени, които да дадат тласък на нашето развитие.


Повече за Луната и нейното движение


 


Новолуние в Рак


 


Значение на Новолуние в Рак


Новолуние в Рак


Луната е управителя на знака Рак. Тя е свързана с майката, с корените, с грижата за семейството, за децата. Луната отговаря за емоциите, съчувствието, разбирането. Затова и представителите на знака Рак, или тези, които имат натални планети в този знак, са особено чувствителни. Те усещат подсъзнателно чуждите емоции и ги попиват като "гъба". Следователно Новолунието в знака Рак влияе силно върху чувствата и емоциите ни.


При Новолуние в Рак, нашето чувство за сигурност е свързано с дома, семейството и свързани с това дейности, като готвене, градинарство, почистване, създаване на уют. Под това влияние сме склонни да сменяме често настроенията си. Нужно е да се научим да прощаваме и забравяме, за да избегнем депресията и напрежението от прекаленото обмисляне на нещата. Възприятието ни за света става субективно. Добре е да създадем лека дистанция между нас и останалите, вместо да ги отблъскваме с негативното си настроение. Поради силните емоции, които това Новолуние поражда в нас, придобиваме истинско усещане, че принадлежим към този свят.


 


Слънчево затъмнение в Рак


 


Новолунието този месец е съпроводено и с друго събитие, което ни дава мощна енергия - Слънчево затъмнение. То е като глътка свеж въздух. Ако имате чувството, че тъпчете на едно място напоследък, сега може да промените нещата и да предприемете стъпка към развитие. Времето е подходящо за промени, затова помислете коя област от живота ви има нужда да поеме по нов курс. Възможности изникват отвсякъде. Бъдете нащрек!


Тъй като затъмнението е в Рак, домът и семейният живот се превръщат в приоритет. Разкъсваме се между желанието да се погрижим за себе си и нуждата да помогнем на близките си. Рак е свързан с майката-природа, която се грижи за нас – своите чеда. Затова сякаш имаме вътрешно усещане как да обгрижваме нас самите и другите. Имаме властта да отстояваме своите нужди и чест и да се радваме на чувствителната страна във всеки един от нас.


Новолуние в Рак


Има моменти от годината, в които вселената се намесва, за да възстанови хармонията в животите ни и да ни насочи в правилната посока. Събитията около затъмненията са от съдбовно значение и подобряват живота ни. Понякога е нужно сами да разчистим пътя пред нас, за да може новите възможности на стигнат до нас.


Не се страхувайте да промените живота си. Раздвижете своето ежедневие, поставете граници между вас и другите и отстоявайте себе си. Може да изпитвате страх в началото, но понякога е нужно просто да предприемете първата крачка, за да постигнете нови висоти в живота си. Добра идея е да запитате себе си: „Кой искам да бъда в тази ситуация?“ Често когато си зададете този въпрос, той ви провокира да бъдете искрени със себе си и да помислите дали вашите мисли, думи и действия отговарят на типа личност, която искате да бъдете.


Възможно е да започнете да усещате енергията на затъмнението с неговото приближаване. Но ще трябва да почакате още малко, докато разгадаете какво ви е подготвила вселената. Това ще стане по време на Лунното затъмнение в Козирог на 16 юли.


Ако търсите ново начало, ако чакате с нетърпение да раздвижите скучния си живот или да отделите повече време за себе си в ежедневието, Новолунието и Слънчевото затъмнение в знака Рак на 2 юли 2019 г. ще ви дадат много възможности за това.


 


Влияние на Новолуние в Рак


върху астрологичните знаци


 


Разбрахме какво е всеобщото влияние, което оказва това Новолуние в Рак върху нас. Трябва също така да имаме в предвид, че новите проекти, с които ще се захванем, зависят не само от това в кой знак попада Новолунието, а и в кой дом. При всеки знак Луната се пада в различен дом по време на Новолунието. Ако знаете Асцендента си може да прочетете и за него.


Повече за астрологичните домове


Същност на Асцендента. Как се определя?


 


Зодия Овен/Асцендент Овен


Новолуние в Рак


Това Новолуние в Рак попада във вашия 4 дом, дома на семейството, и ви помага да започнете нови проекти, свързани със семейния живот и средата, която обитавате, вашето жилище и дом. Ще постигнете много като бъдете честни и показвате уважение и загриженост към близките си. Тази позиция на Луната е изключително стимулираща, ако искате да подобрите връзката със семейството и със самите себе си. Склонни сте да прекарате повече време у дома си. Предпочитате да бъдете в позната обстановка.


 


Зодия Телец/Асцендент Телец


Новолуние в Рак


Това Новолуние в Рак се пада във вашия 3 дом, дома на комуникацията и мисълта. При вас новите проекти ще бъдат свързани с тази сфера на живота ви. Лесно ще печелите симпатиите дори на хора, които все още не познавате добре. Може да изпробвате нови подходи, свързани с даден проект, връзки с обществеността или ваш личен интерес. Времето е подходящо да се запишете на нов курс, да отделите време на кореспондецията си, лична и служебна, да се явявате на тестове и проверка на знанията, да ръководите търговия.


 


Зодия Близнаци/Асцендент Близнаци


Новолуние в Рак


Това Новолуние в Рак се пада във вашия 2 дом, който, подобно на знака Телец, отговаря за финансите. Това дава тласък на нови проекти, свързани с финансовите средства и начините за придобиването им. Време е да се погрижите за вашите средства, да промените своето отношение към тях, да намерите нови начини за извличане на дивиденти. Може да отделите време за чувствени усещания, да усетите радостта, която носят сетивата ви.


 


Зодия Рак/Асцендент Рак


Новолуние в Рак


Новолунието този месец се пада във вашия знак и ви зарежда с мощна енергия, която ви помага да осъществите важни подобрения. Вие сте особено ентусиазирани и енергични. Искате да представите себе си във възможно най-добра светлина. Търсите начини да подобрите самочувствието си и да увеличите своята увереност. Определено оставяте отпечатък в съзнанието на хората, но въпреки това не разкривайте всяка част от себе си. Луната ви помага да бъдете смели и решителни.


 


Зодия Лъв/Асцендент Лъв


Новолуние в Рак


Новолуние в Близнаци попада в 12 дом, вашия духовен дом, и дава начало на нови проекти, свързани с изследването на душевността. Готови сте да се разделите със стари неща и да презаредите своите батерии. Възможно е да търсите усамотение и да разсъждавате върху себе си. Предпочитате да потънете в емоционално уединение и да се потопите в спокойствие. Светът на сънищата и мечтите ви е оживен и интуицията ви е изключително силна. Слушайте вътрешния си глас.


 


Зодия Дева/Асцендент Дева


Новолуние в Рак


Това Новолуние в Рак попада във вашия 11 дом, дома на приятелствата, и ви помога да започнете нови проекти, свързани с приятелите и работа в екип за осъществяването на общи идеали и цели. Енергията е с вас, за да направите важни промени в тази сфера. Ще бъдете откровени и със въодушевление ще споделяте идеите си. Открито признавате, че другите също допринасят за вашия успех и удовлетворение. Подобрявате съществуващите връзки. Вярата в самите вас се засилва и вероятно привличате нови съмишленици.


 


Зодия Везни/Асцендент Везни


Новолуние в Рак


Новолунието се пада във вашия 10 дом, дома на репутацията. Това означа, че новите ви проекти и цели ще бъдат свързани с кариерата и репутацията. Прожекторите са насочени към вас и другите забелязват вашите постижения. Това може да бъде както комфортен, така и неприятен момент за вас. Представата на другите за вас влияе на живота ви дори повече, отколкото осъзнавате. Енергията днес е вълнуваща, но също така и разрушителна. Възможна е промяна в гледната точка или навлизането в съвършено непозната територия. Може да поставите ново начало на работното място.


 


Зодия Скорпион/Асцендент Скорпион


Новолуние в Рак


Новолунието се пада във вашия 9 дом, дома на приключенията, образованието и вярванията. Време е да смените обстановката като пътувате, проучвате нови интереси или просто обогатите своите преживявания. Чувствате се обновени, мислите ви са с духовна или философска насоченост. Може да преживеете духовно пробуждане или да усетите как света ви зове. Желанието да поемете по нова посока и да пътувате ще се появи изненадващо. Очакват ви промени в ежедневието. Ще се промени и подхода ви към здравето. Вероятно ще ви бъде по-трудно от обикновено да работите под строг график и ограничения.


 


Зодия Стрелец/Асцендент Стрелец


Новолуние в Рак


Новолунието се пада във вашия 8 дом, дома на интимния живот, секса, трансформацията, споделени чувства, притежания и финанси. Време е да разчистите всички дългове между вас и другите хора. Много по-наясно сте от преди със зависимостите, които ви пречат да се развивате. Събужда се желанието ви за емоционална и физическа близост с другите хора. Това, от една страна, ще ви насърчи да бъдете по-креативни. Но пък, от друга страна, събужда вътрешните ви страхове, ако връзката, в която се намирате в момента не е особено задоволителна.


 


Зодия Козирог/Асцендент Козирог


Новолуние в Рак


При вас Новолунието се пада в партньорския седми дом. Възможно е да сте изпитвали някакво ограничение или застой във вашите взаимоотношения напоследък. Новолунието ви помага да поставите ново начало в тази сфера. Възможно е да се появи сблъсък на ценности между вас и вашия партньор. Разговори във връзка с семейството ще бъдат напрегнати, но ще разкрият много истини. Вероятно ще настъпи някакъв вид промяна в отношението ви към нещата. Силните желания и нужди ще бъдат на фокус. Важно е да бъдете отворени към промените, но не бързайте с тях още.


 


 Зодия Водолей/Асцендент Водолей


Новолуние в Рак


Новолунието се пада във вашия 6 дом. Това е дома на работата, службата, здравето и дневния режим. Ще извършите промяна в тази сфера. Така ще отправите правилното послание към другите и ще подобрите взаимоотношенията си с тях. Възможно да се появят нови предложения за работа през следващите седмици или да се разкрият нови перспективи пред вас. Промените във връзка с работното ви място ще повишат вашето увереност. Професионалният ви свят носи изненади и трябва време да привикнете към новата ситуация.


 


Зодия Риби/Асцендент Риби


Новолуние в Рак


Новолунието се пада във вашия 5 дом, дома на творчеството, сърдечните трепети и забавленията. Вашият творчески устрем достига важни върхове и имате възможност да изразите себе си по нов и вълнуващ начин. Новолунието ви носи свежа и мощна енергия, най-вече по отношение на романтичните връзки и социалните приятелства. Времето е изключително подходящо за творчество и любими занимания, тъй като нови идеи се зараждат спонтанно във вашия ум. Ако вече се занимавате с творчески проект, ще погледнете нещата под нов ъгъл.


 


 { 2 коментара... read them below or Comment }

 1. Транспортная компания MSC в Тольятти

  Контейнерные перевозки - Транспортная группа MSC предлагает сервис по организации перевозки грузов в контейнерах по России и странах Азии. Транспортировка грузов осуществляется морским, железнодорожным и автомобильным транспортом.

  - Морские перевозки грузов
  - Контейнерные перевозки
  - Железнодорожные перевозки
  - Перевозка сборных грузов
  - Таможенное оформление
  - Рефрижераторные перевозки
  - Комплексные логистические решения
  - Проектная логистика

  ОтговорИзтриване

Автор на статиите: Мария Николова