Posted by : Paynera вторник, 4 юни 2019 г.Транзит на Меркурий в Рак


от 4 до 27 юни и от 19 юли до 11 август


 


Меркурийпланетата на общуването и мисълта, след като прекара 15 дни в знака Близнаци, на 4 юни около 23 ч. преминава в четвъртия знак от зодиака - Рак. Ще остане там до 27 юни, след което ще навлезе в Лъв. На 7 юли планетата започва да се движи ретроградно. В резултат на това движение на 19 юли отново се завръща в Рак, където ще остане до 11 август. Какво означава това за всички нас? Предстои да разберете.


 


Меркурий според Астрологията


 


Астрологията разглежда Меркурий като планетата на комуникациите, мисълта, интелектуалната енергия. Причина за това е сравнително бързата скорост, с която Меркурий се движи из небесното пространство. Освен това често сме свидетели на сменяне на посоката й на движение. По няколко пъти в година прекъсва директното си движение и започва да се връща назад в предходния астрологичен знак. Планетата не се движи буквално назад, а забавя скоростта си. От позицията на Земята изглежда сякаш се движи в обратна посока. Вероятно поради тази подвижност, има слава като планета на комуникациите и мисълта. Меркурий се асоциира със знаците Близнаци и Дева и е тяхната планета-управител. Тези два знака са подвижни, променящи се, прогресивни, аналитични. Ретроградното движение влияе най-силно на тях. Девата е по-сериозният от двата знака като начин на мислене. Близнаците понякога са разсеяни и разпиляват мисълта си в различни посоки. Меркурий сменя знака, който обитава (в случай, че не се движи ретроградно) средно за 17 дни. При всяка смяна се променя и начина на мислене и общуване между хората.


Още за Меркурий


Меркурий в Рак


 


Общо влияние на транзита на Меркурий в Рак


 


Докато Меркурий беше в Близнаци, ние общувахме с най-различни хора. Бяхме особено любопитни и искахме да научим колкото се може повече нова информация. Но когато Меркурий навлезе в Рак, за нас става по-важна същността на информацията, която достига до ума ни, а не нейното количество. Ние мислим, говорим и възприемаме чуждите думи на едно по-дълбоко и инстинктивно ниво. Винаги взимаме в предвид нашите лични чувства и емоции. Информацията, която получаваме, въздейства върху психиката ни повече от обичайното. Интересуваме се как случващото ще се отрази на нас лично. Мислите ни са оцветени от нашите емоции. Приемаме нещата твърде субективно, пречупени през призмата на чувствата. Понякога може да сме прекалено концентрирани в нашата болка и трудно да виждаме нещата извън нашата представа.


 


Влияние на Меркурий в Рак по знаци


 


Разбрахме какво е основното влияние, което престоя на Меркурий в Рак оказва върху нас. Освен това този транзит намира различно проявление при всеки един знак. За да придобием още по-ясна представа какво да очакваме през съответния период (4 - 27 юни и 19 юли - 11 август), е нужно да проследим това влияние по знаци. Ако знаете своя Асцендент, може да прочетете и за него.


Същност на Асцендента


 


Зодия и Асцендент Овен


Меркурий в Телец


Когато Меркурий преминава през Рак, той се намира във вашия четвърти дом. През следващите три седмици, умът ви ще бъде замъглен от емоциите. Взимате решения въз основа на чувствата. Мисълта ви не е толкова бърза, както обикновено. По-лесно общувате със семейството, или хората, които считате за близки. Най-добрите идеи ви хрумват именно, когато сте у дома в удобна и позната обстановка. Трудно се отпускате на непознато място сред чужди хора. Затова през този период провеждайте срещите си в комфортна среда.


 


Зодия и Асцендент ТелецКогато Меркурий преминава през Рак, той се намира във вашия трети дом. През следващите три седмици трудно ще укротите мисълта си. Постоянно мислите за различни неща. Прескачате от една мисъл на друга, без да се фокусирате прекалено върху нещо определено. Времето не е особено подходящо за започване на дългосрочни проекти. Възможни са пътувания на кратки разстояния. Вероятно ще боравите по-често с техника. Общувате с много хора и всеки човек иска да ви каже нещо. Може да започнете много нови задачи, но тяхното завършване ще е трудно. Подходящо е да се захванете с учене, да се явите на проверка на знанията, да пишете и изразявате мнението си. На дневен ред са важни разговори с роднини или съседи.


 


Зодия и Асцендент Близнаци


Меркурий в Телец


Когато вашият управител преминава през Рак, той се намира вашия втори дом. През следващите три седмици ще вас ви е нужно повече време, за да взимате решения. Не искате да бързате, независимо от сроковете. Ако работите с други хора, те може би ще проявят нетърпение към вас, тъй като сте склонни да действате малко по-бавно. Възприемате лесно получената информация от опита или сетивата ви. Помните всяка гледка, миризма, допир, вкус, звук. Склонни сте да купувате скъпи и стойностни вещи, особено електроника. Времето е подходящо да изготвите подробен бюджетен план и да вкарате финансите си в ред.


 


Зодия и Асцендент Рак


Меркурий в Телец


Когато Меркурий е във вашия знак, умът ви става по-бърз и подхождате интелектуално към ситуациите. Обмисляте нещата внимателно, дори прекалено понякога. Общувате повече и раздавате съвети на хората без проблем. Захващате се с много на брой, бързоизпълними задачки. Обръщате повече внимание на детайлите. Прескачате от едно занимание на друго и не довеждате започнатото до край. Умът ви е разпокъсан на хиляди места. Лесно ви хрумват нови идеи, но нямате нужното търпение, за да ги доразвиете. Сякаш се страхувате от скуката и затова се стремите да сте ангажирани постоянно.


 


Зодия и Асцендент Лъв


Меркурий в Телец


По време на престоя на Меркурий в Рак, планетата се намира във вашия дванадесети дом. През следващите три седмици предпочитате да запазите за себе си всяка идея, която ви хрумва. Не искате да споделяте мислите си с никой. Страхувате се, че ще бъдете неразбрани, осъждани и дори наказани за дръзките си идеи. Най-добрите планове се раждат, когато сте сами и проучавате самостоятелно въпросите, които ви вълнуват. Не сте готови да споделите дори с най-близките си. Вероятно предпочитате да изслушате тяхното мнение, вместо да говорите от свое име. Времето е подходящо да мислите за стари проблеми и как да елиминирате умствения багаж, натрупал се в ума ви от известно време насам. Когато този транзит приключи, мисълта ви се прочиства и сте готови за ново начало.


 


Зодия и Асцендент Дева


Меркурий в Телец


По време на престоя на Меркурий в Рак, планетата се намира във вашия единадесети дом. Започват да ви хрумват гениални идеи, докато работите в екип по реализирането на кауза с обществено значение. Изпитвате нужда да бъдете заобиколени от хора, за да разгърнете мисълта си в нейния пълен потенциал. Измисляте интересни и различни решения на проблемите. Привличат ви оригиналните и насочени към бъдещето концепции. През този период се занимавате по-често с технологиите, особено с интернет. Общувате с множество приятели или членове на социалните кръгове, към които принадлежите. Прекарвате доста от времето си в мисли за бъдещето и планирате развитието си.


 


Зодия и Асцендент Везни


Меркурий в Телец


Когато Меркурий преминава през Рак, той се намира във вашия десети дом. През следващите три седмици вероятно ще ви се налага да провеждате по-често разговори, свързани с кариерата и посоката, в която се движи животът ви. Мислите за своите цели и как да постигнете развитие. Поглеждате към цялостната картина и имате реалистичен подход към проектите. Времето е отлично за формирането на дългосрочни планове. Знаете много точно какво може и трябва да направите. Гледате на ситуациите от практична гледна точка. Ако сте писател или работите в сферата на комуникациите, периодът е добър за вас. Възможно е да проведете важни разговори с шеф, родител, настойник и въобще човек с авторитет.


 


Зодия и Асцендент Скорпион


Меркурий в Телец


Когато Меркурий преминава през Рак, той се намира във вашият девети дом. През следващите три седмици ще общувате изключително добре. Имате много истории за разказване и сте готови да ги споделите с всеки, който иска да ви слуша. Разказвате истории със замах и сега е подходящото време да се захванете с писмени проекти. Може да се запишете на курсове за подобряване на квалификацията, да започнете изучаване на нов език или да се поинтересувате от нови култури. Може да се отворят възможности за пътуване или общуване с интересни и непознати хора. Идеите, които ражда мисълта ви, са грандиозни. Вероятно правите планове за реализирането им. Вие сте по-отпуснати и авантюристично настроени.


 


Зодия и Асцендент Стрелец


Меркурий в Телец


По време на престоя на Меркурий в Рак, планетата се намира във вашия осми дом. През следващите три седмици се справяте отлично с проучванията. Каквото и да представят пред вас, вие се съмнявате в неговата истинска стойност. Готови сте да изследвате какво има под повърхността, докато не разберете всичко в детайли. Добре изследвате същността на ситуациите и мотивите на хората. Не понасяте празни и повърхностни приказки. Държите разговорите да се отнасят за нещо важно и преживяванията ви да са изпълнени със смисъл. В този период не обичате много да говорите, но когато казвате нещо, то е изключително точно и на място. По-сериозни сте от обикновено и се фокусирате само върху важното. Периодът е подходящ за умствена трансформация.


 


Зодия и Асцендент Козирог


Меркурий в Телец


Когато Меркурий преминава през Рак, той се намира във вашият седми дом. През следващите три седмици най-добре общувате с хората, които са най-близко до вас.  Предпочитате комуникацията на четири очи. Не се чувствате комфортно в група. Трудно измисляте сами нови идеи. Трябва ви партньор, който да раздвижи нещата. Времето е подходящо да стартирате нови партньорски отношения в работата или да говорите с някого за отношенията помежду ви. Човекът, с когото общувате, може да измисли сполучлив план за разрешаване на някои проблеми. Добре се справяте с преговорите и сте склонни на компромиси. Отдава ви се добре ролята на медиатор при възникване на конфликт между други хора. Времето е подходящо за сключване на договори и споразумения. Пленявате останалите с вашия чар и привлекателност.


 


 Зодия и Асцендент Водолей


Меркурий в Телец


Когато Меркурий преминава през Рак, той се намира във вашия шести дом. През следващите три седмици умът ви е фокусиран в работата. Мисълта ви е по-логична и аналитична от обикновено. Справяте се значително по-добре и по-бързо със задачите. Изключително продуктивни сте. Ако сте писател или работите в областта на комуникациите и използвате технологии, периодът е добър за вас. Вероятно ще общувате по-често с колегите си и ще боравите с техника. Ангажирани сте доста на работното място. Може да правите планове за подобряване на здравето ви или да потърсите съветите на специалист в областта. Най-добре промените в здравните навици, да са малки и да ги въвеждате бавно и методично.


 


Зодия и Асцендент Риби


Меркурий в Телец


По време на престоя на Меркурий в Рак, планетата се намира във вашия пети дом. През следващите три седмици вие сте много по-творчески настроени от обикновено. Чудесно се справяте с креативни проекти, но трудно се фокусирате върху истински важната работа. По-общителни и приятелски настроени сте. Чувството ви за хумор е отлично и определено знаете как да се забавлявате. Ако сте необвързани, може да се запознаете с някой чрез интернет, с помощта на съседи или някой от вашето обкръжение. Новите хора в живота ви вероятно ще бъдат млади на възраст или по дух. Ако имате деца, сега е подходящото време да седнете и да поговорите с тях за техните мисли и чувства. Възможно е да се захванете с ново хоби или да си спомните за някое занимание, за което не сте се сещали напоследък.


 


 Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова