Posted by : Paynera понеделник, 29 юли 2019 г.Новолуние в Лъв на 1 август 2019 г.


 

Август месец стартира удърно с Новолуние в 06:10 ч. Слънцето и Луната образуват съвпад в 8-ия градус на съзвездието Лъв. Разберете какво представлява Новолунието и как точно влияе то, когато е в този знак.


 

Същност на Новолунието


 

Новолуние се получава, когато Слънцето и Луната застанат на една линия и по този начин образуват аспект съвпад.


Всяко едно Новолунието е повратна точка за нас. Момент, в който трябва да загърбим миналите проекти, да се разделим с неща, които вече не ни носят полза, да освободим мислите си и да се измъкнем от вредни за нас ситуации и навици. Новолунието ни дава страхотна възможност да се захванем с нови проекти и да вложим усилията си в тяхното реализиране. Подобно на лунния диск, който расте с всеки следващ ден от лунния цикъл, така и нашата амбиция нараства. Стремим се към разумни промени, които да дадат тласък на нашето развитие.


Още за Новолунието


Още за движението на Луната


Новолуние в ЛъвНоволуние в Лъв


 

Дните около Новолунието в царствения знак Лъв е подходящо време да определим своите цели в нещата, за които отговаря този знак. Може да помислим как да вдъхнем нов живот на любовните отношения, творческите проекти и хобита, как да подсилим връзката с децата и младите хора, как да станем по-уверени и да се научим да се гордеем със себе си, но в умерени граници.


Това, на което ни учи знакът Лъв, е да приемем, че всеки от нас е уникална личност, която поема отговорност за своя живот и отдава себе си топло и щедро на другите хора. Лъвът е огнен знак и по характер е горд, великодушен, щедър, гостоприемен, грижлив, топъл, активен, открит и излъчващ авторитет. По време на Новолунието тези черти се вмъкват и проявяват в нашия характер.


Всички имаме знака Лъв в наталната ни карта. Дори и да нямате планети в този знак, някой от вашите домове попада в него. Това означава, че в определена сфера от живота, вие проявявате "лъвски" качества. Добре е да знаете повече за позицията на Лъв във вашата натална карта, за да подобрите именно тези сфери от живота си. Време е да събудите детето в себе си и да се изразявате по творчески начин. Силната лъвска енергия ни дава шанс да направим важин промени в живота си. Поставете си цели, правете планове и се пригответе да пожънете резултати от своите усилия след две седмици, когато се появи Пълнолунието.


По време на това Новолуние в Лъв Слънцето и Луната сключват квадрати с Уран. Това дава предпоставки за прибързани действия, внезапни промени и отказ да спазваме правилата. От друга страна тези аспекти ще ни направят по-смели и активни. Ще изпитаме силно желание за промяна и подобряване на любовните отношения и творческите занимания.


Новолуние в Лъв


 

Влияние на Новолуние в Лъв


върху астрологичните знаци


 

Разбрахме какво е всеобщото влияние, което оказва това Новолуние в Лъв върху нас. Трябва също така да имаме в предвид, че новите проекти, с които ще се захванем, зависят не само от това в кой знак попада Новолунието, а и в кой дом. При всеки знак Луната се пада в различен дом по време на Новолунието. Ако знаете Асцендента си може да прочетете и за него.

Повече за астрологичните домове

Същност на Асцендента. Как се определя?

 

Зодия Овен/Асцендент Овен


Новолуние в Рак

Новолунието се пада във вашия 5 дом, дома на творчеството, сърдечните трепети и забавленията. Вашият творчески устрем достига важни върхове и имате възможност да изразите себе си по нов и вълнуващ начин. Новолунието ви носи свежа и мощна енергия, най-вече по отношение на романтичните връзки и социалните приятелства. Времето е изключително подходящо за творчество и любими занимания, тъй като нови идеи се зараждат спонтанно във вашия ум. Ако вече се занимавате с творчески проект, ще погледнете нещата под нов ъгъл.

 

Зодия Телец/Асцендент Телец


Новолуние в Рак

Това Новолуние в Лъв попада във вашия 4 дом, дома на семейството, и ви помага да започнете нови проекти, свързани със семейния живот и средата, която обитавате, вашето жилище и дом. Ще постигнете много като бъдете честни и показвате уважение и загриженост към близките си. Тази позиция на Луната е изключително стимулираща, ако искате да подобрите връзката със семейството и със самите себе си. Склонни сте да прекарате повече време у дома си. Предпочитате да бъдете в позната обстановка.

 

Зодия Близнаци/Асцендент Близнаци


Новолуние в Рак

Това Новолуние в Лъв се пада във вашия 3 дом, дома на комуникацията и мисълта. При вас новите проекти ще бъдат свързани с тази сфера на живота ви. Лесно ще печелите симпатиите дори на хора, които все още не познавате добре. Може да изпробвате нови подходи, свързани с даден проект, връзки с обществеността или ваш личен интерес. Времето е подходящо да се запишете на нов курс, да отделите време на кореспондецията си, лична и служебна, да се явявате на тестове и проверка на знанията, да ръководите търговия.

 

Зодия Рак/Асцендент Рак


Новолуние в Рак

Това Новолуние в Лъв се пада във вашия 2 дом, който, подобно на знака Телец, отговаря за финансите. Това дава тласък на нови проекти, свързани с финансовите средства и начините за придобиването им. Време е да се погрижите за вашите средства, да промените своето отношение към тях, да намерите нови начини за извличане на дивиденти. Може да отделите време за чувствени усещания, да усетите радостта, която носят сетивата ви.

 

Зодия Лъв/Асцендент Лъв


Новолуние в Рак

Новолунието този месец се пада във вашия знак и ви зарежда с мощна енергия, която ви помага да осъществите важни подобрения. Вие сте особено ентусиазирани и енергични. Искате да представите себе си във възможно най-добра светлина. Търсите начини да подобрите самочувствието си и да увеличите своята увереност. Определено оставяте отпечатък в съзнанието на хората, но въпреки това не разкривайте всяка част от себе си. Луната ви помага да бъдете смели и решителни.

 

Зодия Дева/Асцендент Дева


Новолуние в Рак

Новолуние в Лъв попада в 12 дом, вашия духовен дом, и дава начало на нови проекти, свързани с изследването на душевността. Готови сте да се разделите със стари неща и да презаредите своите батерии. Възможно е да търсите усамотение и да разсъждавате върху себе си. Предпочитате да потънете в емоционално уединение и да се потопите в спокойствие. Светът на сънищата и мечтите ви е оживен и интуицията ви е изключително силна. Слушайте вътрешния си глас.

 

Зодия Везни/Асцендент Везни


Новолуние в Рак

Това Новолуние в Лъв попада във вашия 11 дом, дома на приятелствата, и ви помога да започнете нови проекти, свързани с приятелите и работа в екип за осъществяването на общи идеали и цели. Енергията е с вас, за да направите важни промени в тази сфера. Ще бъдете откровени и със въодушевление ще споделяте идеите си. Открито признавате, че другите също допринасят за вашия успех и удовлетворение. Подобрявате съществуващите връзки. Вярата в самите вас се засилва и вероятно привличате нови съмишленици.

 

Зодия Скорпион/Асцендент Скорпион


Новолуние в Рак

Новолунието се пада във вашия 10 дом, дома на репутацията. Това означа, че новите ви проекти и цели ще бъдат свързани с кариерата и репутацията. Прожекторите са насочени към вас и другите забелязват вашите постижения. Това може да бъде както комфортен, така и неприятен момент за вас. Представата на другите за вас влияе на живота ви дори повече, отколкото осъзнавате. Енергията днес е вълнуваща, но също така и разрушителна. Възможна е промяна в гледната точка или навлизането в съвършено непозната територия. Може да поставите ново начало на работното място.

 

Зодия Стрелец/Асцендент Стрелец


Новолуние в Рак

Новолунието се пада във вашия 9 дом, дома на приключенията, образованието и вярванията. Време е да смените обстановката като пътувате, проучвате нови интереси или просто обогатите своите преживявания. Чувствате се обновени, мислите ви са с духовна или философска насоченост. Може да преживеете духовно пробуждане или да усетите как света ви зове. Желанието да поемете по нова посока и да пътувате ще се появи изненадващо. Очакват ви промени в ежедневието. Ще се промени и подхода ви към здравето. Вероятно ще ви бъде по-трудно от обикновено да работите под строг график и ограничения.

 

Зодия Козирог/Асцендент Козирог


Новолуние в Рак

Новолунието се пада във вашия 8 дом, дома на интимния живот, секса, трансформацията, споделени чувства, притежания и финанси. Време е да разчистите всички дългове между вас и другите хора. Много по-наясно сте от преди със зависимостите, които ви пречат да се развивате. Събужда се желанието ви за емоционална и физическа близост с другите хора. Това, от една страна, ще ви насърчи да бъдете по-креативни. Но пък, от друга страна, събужда вътрешните ви страхове, ако връзката, в която се намирате в момента не е особено задоволителна.

 

 Зодия Водолей/Асцендент Водолей


Новолуние в Рак

При вас Новолунието се пада в партньорския седми дом. Възможно е да сте изпитвали някакво ограничение или застой във вашите взаимоотношения напоследък. Новолунието ви помага да поставите ново начало в тази сфера. Възможно е да се появи сблъсък на ценности между вас и вашия партньор. Разговори във връзка с семейството ще бъдат напрегнати, но ще разкрият много истини. Вероятно ще настъпи някакъв вид промяна в отношението ви към нещата. Силните желания и нужди ще бъдат на фокус. Важно е да бъдете отворени към промените, но не бързайте с тях още.

 

Зодия Риби/Асцендент Риби


Новолуние в Рак

Новолунието се пада във вашия 6 дом. Това е дома на работата, службата, здравето и дневния режим. Ще извършите промяна в тази сфера. Така ще отправите правилното послание към другите и ще подобрите взаимоотношенията си с тях. Възможно да се появят нови предложения за работа през следващите седмици или да се разкрият нови перспективи пред вас. Промените във връзка с работното ви място ще повишат вашето увереност. Професионалният ви свят носи изненади и трябва време да привикнете към новата ситуация.

 

 

 

{ 1 коментара... read them below or add one }

Автор на статиите: Мария Николова