Posted by : Paynera вторник, 16 юли 2019 г.Пълнолуние в Козирог


17 юли 2019 г


 


На 17 юли, сряда, в 00:37 ч. ще станем свидетели на Пълнолуние в Козирог в 24 градус на знака, съпроводено с частично Лунно затъмнение.


Нека разберем какво е характерно за това астрологично събитие.


 


Същност на Пълнолунието


 


Всеки месец наблюдаваме най-малко едно Пълнолуние. То се случва, когато Луната и Слънцето застанат в опозиция, в два противоположни знака.


Новолунието ни дава възможност да вникнем в себе си, да приключим стари процеси и да започнем нови начинания. А пък Пълнолунието изкарва всички наши страсти, емоции и чувства на преден план. Трудно може да запазим само за себе си това, което се случва вътре в нас, в душата ни. Пълната Луна ни дава енергия, която е сурова и необуздана. Трудно се справяме с тази мощна енергия. Тя ни кара да действаме, да демонстрираме всичко, което изпитваме.


По време на Новолунието вероятно сме започнали ново начинание. Всичко, което сме направили по неговото реализиране, сега достига своя връх, своята кулуминация. Готови сме да покажем докъде сме стигнали. Нужно е да се освободим от това бреме.


По време на Пълнолунието изпитваме нужда от промяна. Това чувство винаги го е имало в нас, но сега то се засилва. Най-после получаваме нужната енергия и стимул да действаме. В това се крие тайнството на пълната Луна.


Трябва да имаме в предвид, че при Пълнолуние сме особено емоционални и има опасност да прехвърлим нашето безспокойство и на другите хора. Склонни сме да обвиняваме външните обстоятелства или хората от обкръжението ни за нашите собствени страхове и тревоги. По възможност трябва да избягваме тази тенденция, защото може да ни вкара в излишни спорове и недоразумения. Имайте си едно наум, че енергията на Пълнолунието е доста силна.


Още за движението на Луната


Пълнолуние в Козирог


 


Значение на Пълнолуние в Козирог


 


Този месец Луната достига Пълнолуние на 17 юли. В този случай Слънцето е в Рак, а Луната - в противоположния знак Козирог. Двете небесни тела са в опозиция едно спрямо друго. Възможно е да се колебаем как да постъпим в дадена ситуация - дали да послушаме това, което ни казва Слънцето (сърцето), или да се обърнем към Луната (душата) за съвет. Слънцето е външния израз на емоциите ни, а Луната говори за нашата душевност, как преработваме чувствата вътре в себе си.  Щом това събитие е по оста Рак - Козирог, значи са засегнати темите, свързани с тези два знака.


Знакът Рак е свързан с личния живот, дома и семейството, с изграждането ни като личност. Раците изпитват силни емоции и имат нежна душа. На тях обаче им е трудно да се налагат и адаптират в работната среда. Изключение правят само случаите, в които се занимават със социална дейност. Те спазват правилата, защото се страхуват от непознатото. Техният знак е свързан с идеята за безприкословната грижа и за майката.


От другата страна стои знака Козирог. Той се свързва с фигурата на бащата, с реда и дисциплината. Този знак отговаря за публичния живот, социалните успехи и изграждането на репутация. Емоционалността на Козирозите е подтисната. Те трудно изразяват чувствата си. Тяхна сила е упражняването на авторитет. Те създават правила, които обществото да спазва.


Това са основите черти на противоположните знаци Рак и Козирог. Това Пълнолуние в Козирог очаква от нас да смесим енергията на тези два знака, да намерим баланса между различните посоки, в които ни дърпат. Нужно е едновременно да бъдем отговорни към кариерата и да се представяме добре в обществото (Луна в Козирог) и да поддържаме топли и мили семейни отношения (Слънце в Рак).


Прочетете за други Пълнолуния


 


Особености на Пълнолунието през юли


 


Юлското Пълнолуние се нарича "Гръмотевично" Пълнолуние, поради честите гръмотевични бури, които се случват през летния сезон. Следователно това лунно събитие е предупреждение за настъпването на опасно време.


Забележителното в Лунния календар за юли, е това, че Пълнолунието се случва между две Новолуния. Първото Новолуние беше на 2 юли, а второто предстои на 31 юли. Някои специалисти наричат второто Новолуние в рамките на един месец "Черна Луна".


Освен Пълнолуние през юли ще се случи и Частичното Лунно затъмнение. То се получава, когато видимият образ на Луната бива закрит частично от сянката на Земята. Това астрономическо събитие ще се вижда от по-голяма част от света на 16-17 юли. Ще бъде видимо в Южна Америка привечер, а след това и Европа и Африка през нощта на 16 юли. В Азия и Австралия ще се появи в ранните часове на 17 юли.


 


Влияние на Пълнолуние в Козирог


върху астрологичните знаци


 


Разбрахме какво е всеобщото влияние, което оказва въпросното Пълнолуние в Козирог върху нас. Трябва също така да имаме в предвид, че новите проекти, с които ще се захванем, зависят не само от това в кой знак попада Пълнолунието, а и в кой дом. При всеки знак Луната се пада в различен дом. Ако знаете своя Асцендент, може да прочетете и за него.


Същност на Асцендента


 


Зодия Овен/Асцендент Овен


Пълнолуние в Козирог


Това Пълнолуние в Козирог попада във вашия десети дом. Налага се да приключите някои процеси, свързани с кариерата и репутацията. Искате да привлечете вниманието към себе си и да покажете, че сте най-добрите специалисти в работата си. Трудно е да се скриете от светлината на прожекторите, но и вие не искате това. Покажете какво можете. Възможно е внезапно да поемете по нова посока на развитие. Или пък да получите предложение, което ви кара да преосмислите професионалния си път. Помислете доколко сте отдадени на дългосрочните си цели и дали въобще ще успеете да ги постигнете. Авторитетните фигури в живота ви може да породят известно безспокойство у вас. Ако не сте се справяли особено добре, вероятно ще получите критика. Мислете внимателно какво впечатление оставяте в останалите. Последното нещо, което искате, е да изглеждате глупаво в техните очи. Може да прекратите отношения от социалния живот, които сте търпяли прекалено дълго и вече не ви носят полза.


 


Зодия Телец/Асцендент Телец


Този Пълнолуние в Козирог е във вашия девети дом. Чувствате силна връзка с душевността си. Осъзнавате как вашата ценностна система влияе на личността ви. Ако вашата вяра ви помага, може да решите да я доразвиете още повече. Но ако смятате, че тя ви вреди, може изцяло да промените своето разбиране. Моментът е подходящ да завършите проект, свързан с образованието или с писменото творчество. Израствате умствено. Развивате се като човек и усещате силна връзка между мисълта и духа ви. Ако се занимавате с правни дела, сега може да ги приключите. Искате да разучавате света, отворени сте към нови идеи, разгръщате въображението си. Забелязвате удивителния прогрес, който сте постигнали в някои сфери. Посвещавате се на авантюри, които ви помагат да научите редица нови неща. Това Пълнолуние в Козирог ви прави общителни. Разговорите, които водите не са обвързани с определена цел. Искате просто да споделяте своите идеи и виждания, да проповядвате своите вярвания.


 


Зодия Близнаци/Асцендент Близнаци


Пълнолуние в Козирог


Този месец Пълнолунието е във вашия осми дом. Затова имате добра възможност да трансформирате нещо, което е свързано с душевността ви. Повечето от нас са склонни да се придържат към определени навици, хора или вещи прекалено дълго, докато това не започне да им вреди. Освобождавайки се от всичко това, вие ще се почувствате като преродени. Също така може да промените част от жилището си или да възстановите предишния блясък на някакъв предмет. Занимавате се с лични и тайни въпроси. Може да ви се наложи да управлявате чужди парични средства – да дадете пари на заем или да изплатите дълг. Ако се нуждаете от кредит, сега е моментът да обмислите тегленето на такъв, стига да сте абсолютно сигурни във възможността да го изплатите сред време. Помислете внимателно кои от вашите вещи всъщност принадлежат на някой друг. Определено сте настроени на по-сериозна вълна в дните около това Пълнолуние в Козирог.


 


Зодия Рак/Асцендент Рак


Пълнолуние в Козирог


Този месец Пълнолунието е във вашия противоположен знак, т.е. пада се в седмия дом, дома на партньорствата. Вероятно ще се наложи да помислите върху отношенията с любимия си човек или близки партньори в живота ви, да прецените дали се развиват по правилния начин. Може да си тръгнете от връзка, която не ви удовлетворява, или пък да задълбочите отношенията. Занимавате се с хора, които смятате за равни. Може би ще им отстъпите светлината на прожекторите, поне за малко. Що се отнася до бизнеса, ако работите с партньор, отношенията ви може да дадат положителни резултати. Ако сте необвързани и сте си харесали някого, сега е времето да завържете контакт. Откривате лесен начин да изразите своите емоции, когато сте насаме с човека, по когото си падате. Когато Пълнолунието е в този знак, сте способни да поставите нуждите на партньора в живота ви над вашите. Времето е подходящо за водене на преговори, тъй като сте склонни да търсите компромисни решения. Седми дом отговаря и за „откритите“ врагове. Така че може да се получи развитие в отношенията с такъв човек.


 


Зодия Лъв/Асцендент Лъв


Пълнолуние в Козирог


Този месец Пълнолунието попада във вашия шести дом. Затова може да разрешите здравословен проблем или да се отървете от лош навик. Ако сте обмисляли да промените режима си, сега е време да го направите. Възможно е да промените и условията си на работа. Ако не изпитвате удовлетворение от работното ви място, вероятно имате силно желание да напуснете. Ако решите да го направите, добре е да имате вариант за нова работа. Ако пък сте доволни от работата си, сега може да приключите проект, върху който сте работили известно време. Горите от нетърпение да подобрите ежедневието си. Направете така, че резултатите от подобрението да са дългосрочни. Не се изнервяйте, ако не може да направите промените веднага. Радвайте се на малките крачки, които правите. Подредете живота си или си позволете малко безпорядък, ако сте прекалено прилежни. Шести дом отговаря за домашните любимци, така че сега може да се погрижите за тях.


 


Зодия Дева/Асцендент Дева


Пълнолуние в Козирог


Този месец Пълнолунието е във вашия пети дом, дома на любовта, романтиката, забавлението и творчеството. Може би ще приключите даден творчески проект, да сложите край на любовна авантюра или пък да започнете нова. Ако се разделите с любимия човек, то вероятно тази идея отдавна е назрявала в ума ви и само сте чакали подходящия момент. В този период не искате да бъдете сами и може да се появи нова забежка на хоризонта. Но ако връзката ви е щастлива, то вероятно сте готови да раздвижите нещата и да направите отношенията ви още по-интересни. Искате да излизате и да се забавлявате. Не ви се занимава с нищо скучно и тривиално. Ентусиазирани, страстни и спонтанни – това сте вие, когато Пълнолунието попада в пети дом. Обаче има опасност да стигнете до крайности. Ако не използвате тази енергия правилно. Може например да се събудите до изключително неприятен за вас човек. Трудно се съсредоточавате върху работата, затова не се ангажирайте с големи проекти. По-добре пуснете детето в себе си на свобода и му позволете да прави каквото си поиска.


 


Зодия Везни/Асцендент Везни


Пълнолуние в Козирог


Този месец Пълнолунието е във вашия четвърти дом. Това е индикация, че трябва да сложите край на някои процеси, свързани с вашето семейство. Може да разрешите семеен проблем или да приключите проект, свързан с домакинството. Ако сте прекарвали прекалено много време в работа, сега е време да обърнете внимание и на близките си. И обратното. Това Пълнолуние е свързано с намирането на баланс между тези две сфери. Трябва да осъзнаете, че професионалния и личния живот са свързани. Вероятно изпитвате нужда да прекарате известно време насаме, но много по-добре ще използвате енергията на Пълнолунието, ако сте отворени към останалите. Четвърти дом е свързан с усещането за предначертана съдба или карма. Може да попаднете в ситуации, които да определите като кармични. Мислите в каква посока е поел живота ви и дали сте на прав път. Може изведнъж да се появи примамлива възможност, но се налага да помислите малко повече, преди да се възползвате от нея.


 


Зодия Скорпион/Асцендент Скорпион


Пълнолуние в Козирог


Този месец Пълнолунието е във вашия трети дом. Затова може да ви се наложи  да общувате с роднини повече от обикновено. Може да се свържете с тях, да прекратите стари вражди и да прецените доколко са важни отношенията ви. Възможно е да приключите проект, свързан с обществото, в което живеете, или да промените обкръжаващата ви среда. Около Пълнолунието ще ви се наложи да общувате повече и понякога трудно ще представяте своята гледна точка на достъпен език или трудно ще разбирате другите. Може да изникнат неочаквани срещи и ангажименти. Нужно е да бъдете гъвкави. В противен случай ще се почувствате изтощени. Животът ви тегли в хиляди различни посоки. Фокусирайте се само върху наложителните неща и оставете всичко останало за по-късно. Описвате изключително добре чувствата си с думи. По този начин ще позволете на хората да разберат какво всъщност изпитвате.


Зодия Стрелец/Асцендент Стрелец


Пълнолуние в Козирог


Този месец Пълнолунието се пада във вашия втори дом. То влияе на финансите и притежанията ви. Възможно е да приключите финансов проект или да настъпи промяна в приходите ви. Следете внимателно своите харчове, защото сте склонни да прекалявате. Може да си закупите неща, от които реално нямате нужда, но ви карат да се чувствате по-добре. Този дом отговоря за самочувствието и моралните ценности. Налага се да помислите за своята собствена ценност. Чувствате ли се уверени в себе си, материално и духовно? Смятате ли, че трябва да притежавате повече вещи и средства? Покажете на останалите какво имате и какво сте постигнали в кариерата, семейството и живота като цяло. Но не бъдете прекалено показни и не се хвалете прекалено. По-скоро дайте пример със себе си - какво трябва да прави човек, за да постигне вашите успехи. Искате ясно да определите какво притежавате и върху какво (или кого) имате власт. Помислете от какво реално се нуждаете, за да се чувствате сигурни и стабилни.


 


Зодия Козирог/Асцендент Козирог


Пълнолуние в Козирог


Този месец Пълнолунието е именно във вашия знак, т.е. попада във вашия първи дом. Когато Пълнолунието е в дома на егото, силната енергия на Луната ви принуждава да оцените себе си, живота и приоритетите ви, и да разберете от какво трябва да се отървете. Може да откриете как по хармоничен начин да слеете своите нужди с тези на другите хора. Вероятно изисквате повече внимание от останалите и ще получите положителни отзиви за личността си. Но все пак вие също трябва да показвате уважение. Усещате своите емоции по-силно. Показвате всяка част от себе си и разкривате истинското си лице. Това може да бъде както хубаво, така и лошо. Помислете внимателно върху причините за чувствата ви, преди да загубите самообладание. Пълнолунието е свързано с прекратяване на процесите. Времето е подходящо да нанесете последни довършителни щрихи на проектите си. Сега може да вземете дълго отлагани решения.


 


 Зодия Водолей/Асцендент Водолей


Пълнолуние в Козирог


Този месец Пълнолунието е в дванадесети дом. Затова се налага да се борите с проблеми на подсъзнанието ви. Времето е подходящо за душевна терапия. Изкушени сте да подтиснете чувствата си, но това само ще доведе до още проблеми и емоционални изблици. Нещата, които сте крили в себе си, сега може да се покажат. Позволете на себе си да се свържете с вътрешните нужди и ще се справите по-добре с емоциите. Най-доброто, което може да направите, е да останете насаме и да ровите в най-съкровените кътчета на душата ви. Не искате да сте под светлината на прожекторите. Наспете се добре и обърнете внимание на сънищата си. При Пълнолуние в този дом те са особено живи и може да се окажат пророчески. Но не бъркайте сънищата с реалността, защото картините, които виждаме насън представляват емоциите ни само фигуративно. Ще се почувствате по-добре, ако помагате на другите чрез директен контакт с тях.


 


Зодия Риби/Асцендент Риби


Пълнолуние в Козирог


Този месец Пълнолунието е във вашия единадесети дом. Вероятно е време да сложите край на проект, върху който работите с приятел, да сключите споразумение, да прекратите окончателно отношенията си с някого. Преосмисляте връзките с добрите си приятели. Спомняте си моментите, прекарани с тях. А дали наистина се наслаждавате на компанията им? Излезте навън и се забавлявайте. Материалните въпроси ви се струват толкова безсмислени сега. Хубавите неща се случват с минимални усилия от ваша страна. При Пълнолуние в този дом може да се разделите с компанията, към която принадлежите, или да се присъедините към нова. Търсите съмишленици, хора, които също като вас искат да променят човечеството към по-добро. Вероятно сте обградени от много хора и някой може да се нуждае от помощта ви. Единадесети дом отговаря за мечтите, свързани с бъдещето. Когато Пълнолунието е тук вие си представяте как трябва да се развие живота ви в дългосрочен план и споделяте своите идеи с останалите.


 Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова