Posted by : Paynera понеделник, 15 юли 2019 г.Зодия Рак


според датата на раждане


 


Всяка година приблизително от 21 юни до 22 юли Слънцето преминава през знака Рак. Хората родени в този период празнуват своя рожден ден. Не може да се каже, че всички представители на този знак са еднакви. Не може да ги сложим под един знаменател. Всеки от тях има уникална същност и различни характеристики, които го изграждат като достоен и смислен човек.


Предстои да разберем какъв е характера на родените под знака на Рак според датата, на която са се явили на този свят.


 


Още за зодия Рак: 


Обща характеристика


Зодия Рак в любовта


 Ако сте родени на 21 юни:


Тази дата е гранична между зодиите Близнаци и Рак. За да разберете по какъв начин точно се определя зодията, прочетете пояснението в края на статията.


Ако сте родени на тази гранична дата, то вие понякога изглеждате леко дистанцирани в личните контакти, защото сте прекалено общителни и изискани. Но вие всъщност сте една чувствителна, топла и обичаща личност. Притеснявате се прекалено много. Обикновено с течение на годините се справяте с тази ваша черта и се успокоявате. В любовните отношения давате повече, отколкото получавате. Вие сте с огромно въображение и имате творчески заложби. Широкоскроени сте. Доста сте любопитни за живота на хората, но рядко сте придирчиви към тях.


 Ако сте родени на 22 юни:


Вие сте интересни, чаровни и решителни. Във вас живее един перфекционист. Въпреки че сте прекалено чувствителни, вие умеете да се фокусирате и рядко изоставяте дадено занимание (или човек, в някои случаи). Отдадени и нежни сте с любимите хора. Но също така притежавате сила на характера и необичайна интелигентност, която може да бъде определена като емоционална. Вие сте много упорити в преследване на целите си и сте ориентирани към сигурност.


 


Ако сте родени на 23 юни:


Вие сте интересна комбинация между скептик и вярващ в доброто. Като млади мислите прекалено много и се тревожите, но с годините се успокоявате. Възприемате света по уникален начин. Вероятно обичате да разкривате мистерии и дълбоко пазени тайни. Понякога изпадате в променливи настроения. Веднъж имате желание да се усамотите, а друг път - да излизате и да общувате с различни хора. Всъщност вие обичате хората, но често имате нужда да останете сами със себе си и да презаредите своите сили.


 


Ако сте родени на 24 юни:


Вие излъчвате нежност и доброта, които се забелязват отдалеч, но също така във вашия характер прозира вътрешна сила. Харесва ви да си стоите вкъщи, в позната и уютна среда. Работата и семейният живот са изключително важни за вас. Сигурността и спокойствието са от огромно значение. Не пристъпвате към големи промени без да сте помислили сериозно върху тях. Любовният ви живот обикновено е доста драматичен.


 


Ако сте родени на 25 юни:


Вие имате необикновено силно усещане за нуждите и проблемите на другите. Наблюдател сте на човешката душевност и поведение. Въпреки че обичате хората, често се нуждаете от пространство и време насаме. Обикновено не говорите за нещата, преди да сте сигурни какво точно искате да кажете. Интуицията ви е непоколебима. Само трябва да се научите да й се доверявате.


 


Ако сте родени на 26 юни:


Справяте се отлично с организацията и разпределението на работата. Самите вие не се страхувате от усиления труд. Успехът ви обикновено се дължи на вашите собствени усилия. Опитайте се да не живеете в миналото, тъй като това ви пречи да се развивате и да вървите напред. Вие сте идеалистични личности и това качество бележи личния ви живот. Но също така сте и доста емоционални.


 Ако сте родени на 27 юни:


Вие боравите добре с думите и ви хрумват интересни идеи. Имате превъзходно чувство за хумор, което допада на хората. Способни сте да правите жертви в името на близките ви, което понякога пречи на собственото ви развитие. Това се отнася особено за любовния живот. Имате творчески талант. Най-впечатляваща е способността ви да проявявате съчувствие към другите. Способни сте да се поставите на тяхното място и да разберете грижите и тревогите им.


 Ако сте родени на 28 юни:Харесва ви да обменяте идеи с другите. Дори да се вслушвате в техните съвети, в крайна сметка сами правите своите избори в живота и вършите това, което смятате за добре. Чувствате се отлично, когато сте във връзка. Намирате себе си и осъзнавате своите собствени нужди, именно когато сте открили своя партньор. Въпреки това понякога се нуждаете от лично пространство. Вие подхождате с разбиране към другите и притежавате лидерски качества. Може да бъдете доминиращи и решителни. Но също така имате уникалната способност да преценявате всяка ситуация от няколко страни.Ако сте родени на 29 юни:


Притежавате тих чар и излъчване на интругуваща личност, което привлича останалите. Вие сте много емоционални и това може да бъде ваша сила. Но понякога ви пречи да се развивате. Хората в живота ви обикновено са услужливи към вас, но в крайна сметка предпочитате да вършите нещата по свой начин. Вие сте изключително обичливи и състрадателни. Също така имате стремеж към независимост, който ви подтиква да поемете юздите в свои ръце.


 Ако сте родени на 30 юни:


Във вас бушуват силни желания и страсти. Животът ви е доста драматичен. През повечето време сте топли и загрижени. В други моменти сте прекалено контролиращи и обичате да раздавате команди. Любовта и партньорството ви допълват. Копнеете за стабилност преди всичко. Но имате нужда и от забавление, което води до необиковени и интересни случки. Вие сте интересен събеседник с наистина уникални идеи. Правите и невъзможното, за да направите другите щастливи.


 Ако сте родени на 1 юли:


Вие сте интригуваща личност и привличате вниманието независимо дали искате или не. Решителни сте, понякога доста инатливи, но и работливи. В същото време сте добри, щедри и състрадателни. В любовния ви живот вероятно се редуват възходи и падения, тъй като в един момент сте прекалено меки и добри, а  в друг - сурови и твърди.


 Ако сте родени на 2 юли:


Притежавате сила на характера и имате усет за ценните неща. Въпреки че сте широкоскроени по повечето въпроси, понякога може да се инатите и да смятате само своята гледна точка за правилна. Вие сте лидер по природа и искате нещата да се случват по вашия начин. Отличавате се с аристократичен маниер. Важно е да се научите да правите компромиси, за да бъде успешен личният ви живот. В любовта сте изключително страстни.


 


Ако сте родени на 3 юли:


Имате силна харизма и хората ви възприемат като лидер. Вие сте обичливи, семейно-ориентирани, интелигентни и с разнообразни таланти. Не винаги, обаче, сте доволни от това, което имате. Тази черта може да доведе до интерсни и неочаквани обрати в живота ви. Любовните връзки са важни за вас. Има опасност, обаче, да бъдете твърде критични към партньора си. Способността ви да работите упорито и да изпълнявате поставените задачи е достойна за възхищение.


 


Ако сте родени на 4 юли:


Имате силен бизнес нюх. Но сте прекалено предпазливи към хората, които допускате до себе си. Вие сте независими. Въпреки че сте привързани към семейството и любимите хора, като че ли функционирате най-добре, когато се чувствате свободни. Творчески настроени и много умни, вие запазвате младежкия си дух през целия живот. Научете се да не очаквайте невъзможни неща от другите хора. Голяма част от родените на тази дата обичат да се занимават с история и проучване на миналото.


 


Ако сте родени на 5 юли:


Справяте се добре с работата и бизнеса. Имате "добър късмет", защото обикновено постигате успех във всяко начинание. Но това става благодарение на упорита работа от ваша страна. Търсите стабилна връзка и се чувствате непълноценни, ако нямате любим човек до себе си. Имате силна, но не много натрапчива, аура, която ви помага да привлечете чуждите симпатии и успеха към себе си. Това, което ви стимулира да продължавате напред, е вашето недоволство към това, което притежавате. Добре е, обаче, да развиете и малко търпение.


 


Ако сте родени на 6 юли:


Вие сте страстни, горди и свръхчувствителни, макар че това не винаги си личи. Добре е да се научите да балансирате своите емоции, ако искате да постигнете успех в живота. Също така трябва да прощавате обидата по-лесно и да вървите смело напред, вместо да се ровите в миналото. Умеете да общувате с хората, въпреки че понякога рязко сменяте настроението си. Един ден сте общителни и отворени, а на другия - се затваряте в себе си. Държите на силните семейни връзки и подкрепа. Обичате да колекционирате неща, тъй като сте сантиментални и проявявате интерес към историята. Умеете да разглеждате нещата както в детайли, така и в общ план.


 


Ако сте родени на 7 юли:


Отдава ви се да реализирате своите идеи и да работите упорито, за нещата, които искате да постигнете. Признанието може да ви накара да се чувствате неудобно. Тихото признание е това, което наистина ви мотивира. Хората ви уважават като авторитетна фигура. Понякога се тревожите доста. Но тревогата в здравословни дози ви помага да планирате ефективно. На моменти сте инатливи и контролиращи. Смятате, че един човек може да свърши много по-добре определена работа, отколкото цяла група от хора. Обичате да строите своето бъдеще и да поемате лидерска позиция без много шум.


 Ако сте родени на 8 юли:


Вие имате творчески талант, който впечатлява по един необикновен и вдъхновяващ начин. Като цяло хората ви смятат за интересни и необичайни. Интересите ви са доста различни от тези на другите. Вие сте щедри, отделяте от времето си и често правите жертви в името на обичаните от вас. Грижливи и внимателни през повечето време, но също така може да бъдете инатливи и своенравни - уникални по своему. Усещате силна връзка с природата. Има тенденция да работите прекалено много и да се превръщате в работохолик.


 


Ако сте родени на 9 юли:


Имате силно желание да постигнете успех. Но също така се стремите към създаването на семейство и постигането на сигурност. Добре работите под напрежение и като че ли случващото се покрай вас не може да ви засегне по никакъв начин. Малко хора познават вашата силно емоционална природа и чувствителност. Това е така, защото се стремите да изглеждате спокойни и хладнокръвни. Вдъхновяват ви новите разбирания и идеи. Но трудно се разделяте с традиционните ценности, които сте приели.


 


Ако сте роден на 10 юли:


Мисълта ви е бърза. Вие сте ентусиасти, които умеят да изследват чуждите души. Често преценявате кои неща си заслужават и обикновено сте доста добри в преценката си. Имате отличен вкус и умение да намирате ценни неща. Харесва ви да пътувате и да се учите. Постоянно търсите смисъл и истините на живота. Не обичате много да спазвате един и същ режим, но въпреки това търсите сигурност и имате нужда от стабилни корени.


 


Ако сте родени на 11 юли:


Вие сте едновременно големи мечтатели и много амбициозни личности. Имате нужда от сигурност и удобства, но желанията ви се простират отвъд монотонното и еднообразно ежедневие. Имате силни морални устои и поставяте високи изисквания пред себе си. Работите упорито, за да запазите нещата, които притежавате. Нищо не ви е дадено даром и знаете, че трябва и вие да се потрудите. Вие сте интелигентни и креативни. Определено се откроявате от тълпата.


 


Ако сте родени на 12 юли:


Вие сте цветни, приятни и интелигентни личности. Другите, обаче, не винаги ви разбират. Това се дължи на противоречивата ви природа. Добре боравите с думите, остроумни сте и имате силна интуиция. Когато ви липсва увереност, вие се зарявате в скучното ежедневие. Когато се чувствате добре, се отдавате на спонтанни занимания. Животът ви не протича много гладко, но с възрастта и натрупването на опит, вие се научавате да не се тревожите чак толкова за бъдещето.


 


Ако сте родени на 13 юли:


Вие сте привликателни и сериозни. Вдъхвате респект у останалите. Повечето от вас изглеждат много приятни, но трудни за опознаване. Веднъж след като ви опознаят, обаче, хората откриват, че сте доста приятелски настроени. Чувството ви са хумор е особено - имате усет за абсурдото и комичното. Винаги разполагате с добри аргументи, когато трябва да убедите някого в правотата си. Вие сте амбициозни и мотивирани. Усещате кой е правилния път към успеха. В любовен план често сте привлечени от хора, които не може да имате. Но определено търсите дългосрочни и сериозни отношения.


 


Ако сте родени на 14 юли:


Вие сте фокусирана личност, която е склонна да се вглъбява и вманиачава в определени неща. С напредването на живота се научавате да не се напрягате чак толкова и да се радвате на света около вас. Обикновено следвате страстно дадена кауза. Обичате да помагате на хората като ги учите да гледат на света по друг начин. Вие сте общителни, вечно ангажирани и в движение. Харесва ви да пътувате, но дома и семейството са изключително важни за вас.


 


Ако сте родени на 15 юли:


Вие сте способна и магнетична личност, която обича дома и семейството си. Имате изострена чувствителност към детайлите и ви е трудно да се откажете от нещо, преди да сте напълно доволни от постигнатите резултати. Вие сте много чувствителни и често се връщате към детството си, а това се отразява върху настоящето. Нужно е да се отървете от старите спомени и да се научите да прощавате. По този начин ще бъдете по-щастливи и успешни.


 


априлАко сте родени на 16 юли:


Вие сте от онези личности, които будят възхищение. Имате аристократично излъчване и подхождате с доброта към хората. Въпреки това спазвате определена дистанция. Има нещо мистериозно около вас. Вие сте ентусиазирани и силно интуитивни. Съветите ви са винаги откровени и ценни. Другите се вслушват в тях. Впускате се в любовни връзки, които ви поддържат в непрестанно движение и ви обогатяват по някакъв начин. Бързо преценявате хората и ситуациите и сте много точни в оценката си.


 


априлАко сте родени на 17 юли:


Вие сте достатъчно умни и приспособими, за да разберете всичко по въпросите, които ви интересуват. Успешно съчетавате в себе си модерното и традиционното мислене. Опитвате се да разберете несправедливостите в живота и защо даден човек е попаднал в определена ситуация. Но от друга страна, трудно приемате мнение, различно от вашето. Отказвате да промените разбиранията си и се противопоставяте на промяната. Вие сте изключително интелигентни и интересни събеседници. Вниквате във вътрешността на нещата и разбирате всичко много бързо.


 


априлАко сте родени на 18 юли:


Вие сте от онези личности, които обичат да са във връзка и разцъфтяват, когато са влюбени. Въпреки това имате и независима природа, която обожава свободата си и се стреми към успех. Вие сте сантиментални и уважавате традициите. И все пак мисленето ви е прогресивно и модерно. Всички познават мощния ви ум, както и вашите странности. Лоялни сте по природа, особено към своята половинка. Но имате нужда от връзка, която ви тласка към развитие.


 


април


 Ако сте родени на 19 юли:


Интуицията ви е много силна и за вас другите са като отворена книга. Давате умни съвети и сте уважавани заради това. Чувството ви за хумор е уникално, както и вашето разбиране за света. Поради тези причини сте предпочитана компания. Въпреки това емоциите ви са силни, понякога изпадате в тъжно настроение и имате нужда да останете насаме със себе си. Притежавате мистериозно, тайнствено излъчване.


 Ако сте родени на 20 юли:


Притежавате личен магнетизъм и сила на ума. Може да бъдете здраво стъпили на земята и инатливи. Не се отказвате лесно от нещо, което сте започнали. Това от една страна е добре. Но от друга, понякога се придържате към ситуации, които са изживяли своето време и вече не ви носят никаква полза. Ориентирани сте към постигане на успех, но не бихте загърбили своите ценности и традициите, за да постигнете поставените цели. Като че ли имате най-много успех в партньорствата, независимо дали вашият най-близък човек е ангажиран във вашата сфера на развитие или не.


 Ако сте родени на 21 юли:


Вие сте общителни, чаровни и умни личности. Обичате да споделяте своите идеи, мисли и време с другите хора. Хората ви приемат добре и ви намират за забавни и интересни. Вашата интелигентности и уникален поглед върху живота може да доведе до негативни мисли, безспокойство или манипулативно поведение. Емоциите са ту положителни, ту негативни. Нужно е да насочите своите умствени способности към конструктивна дейност. Вие сте уникални личности и трябва да бъдете разпознати като такива.


 Ако сте родени на 22 юли:


Вие сте интелигентни без да се набивате на очи. Търсите сигурност и спокойствие и затова избягвате големите промени. Вашите най-силни врагове са съмнението в себе си и протакането (отлагането). Може би сами привличате драмата в любовния си живот. Работите най-добре, когато влагате страст в дейността си. Семейството и работата са двете велики любовни истории за вас. Опитайте се да балансирате тези две неща.


 


Ако сте родени на 23 юли:


Спорно е дали родените на тази дата спадат към зодия Рак. Това е гранична дата между Рак и Лъв. Прочетете пояснението отдолу за по-голяма яснота.


Независимо дали спадате към Рак или Лъв, вие сте любопитна личност. Умственото безспокойство, което изпитвате, привлича в живота ви интересни хора и случки. Дори и да не пътувате във физически план, умът ви непрекъснато търси нови приключения. Вие сте приятелски настроени и харесвани от другите. Нуждаете се от нещо, което да стимулира вашата интелигентност. Вашата компания е приятна. Привличат ви необичайни хора, такива, които създават усещане за драма и наситеност на емоциите.


 


Малко пояснение


 


В моята практика често получавам въпроси свързани с точния период, който обхваща всяка зодия. Когато говорим за гранична дата между две зодии обикновено възникват спорове за точната зодия на дадения човек. Става така, че някой цял живот е смятал, че е определена зодия, а в един момент се оказва, че е представител на съседната.


Истината е, че всяка година има съвсем малки разлики в датите. Когато говорим за зодии, позицията на Слънцето в небесното пространство определя т.нар. зодия. Важно е в колко часа и на коя дата Слънцето преминава от едно съзвездие (зодия) в друго.


Тази година (2019-та) например Слънцето навлиза в зодия Рак на 21 юни в 18:42 ч. Това означава, че ако едно дете се роди на 21 юни 2019 г. преди 18:42 ч, то ще спада към зодия Близнаци. А бебетата родени след това са Раци.


Слънцето излиза от Рак и навлиза в Лъв на 23 юни в 05:58 ч. Следователно бебетата родени преди този час са Раци, а след него - Близнаци.


Ако вие или ваш близък е роден на такава гранична дата, за да разберете точната зодия, трябва с помощта на астролог (или сами, ако имате това познание) да проверите през съответната година на раждане на коя дата точно и в колко часа Слънцето е сменило знака си.


За целта може да се обърнете и към нас. Може да попълнете нашия формуляр за контакт като посочете съответната дата, за която се интересувате. Също така може да оставите съобщение на mary_nik@abv.bg или да позвъните на тел. 0877390200.


 Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова