Posted by : Paynera неделя, 21 юли 2019 г.Влияние на ретроградния Меркурий по знаци


 

През 2019 година планетата на комуникацията Меркурий се движи ретроградно три пъти. През юли месец (от 8 до 31 юли) ставаме свидетели на нейното второ ретроградно движение. То попада в знаците Лъв и Рак. Нека разберем какво е общото влияние, което това събитие оказва и как влияе на всеки един от знаците поотделно.

 

Общо влияние


 

До 31 юли Меркурий е ретрограден. Планетата се свързва с общуването между хората, а възвратната й фаза внася известен хаос в живота ни. На едни тя ще се отрази по-добре, докато за други - периодът няма да е особено успешен. Най-засегнати по презумпция са Близнаци и Дева, тъй като тези знаци са управлявани именно от Меркурий. Ретроградната фаза съвпада и с Лунното затъмнение на 17 юли, което се пада в Козирог. Автоматично това засяга Рак и Козирог. Риби - също, но те по принцип са си засегнати от всяко едно астрологично събитие.

В началото на ретроградното движение Меркурий се намира в съзвездието Лъв, а на 19 юли се връща в знака Рак - това е другата критична дата през тази ретро фаза. Тя може да промени плановете на много от нас. Затова астролозите съветват до края на юли месец да не предприемаме съществени нови начинания (без Овен може би) и да не взимаме важни решения, защото ни очакват неуспехи.

Новолуние и Слънчево затъмнение на 2 юли

Пълнолуние и частично Лунно затъмнение на 17 юли

[caption id="" align="aligncenter" width="591"]влияние Меркурий, планетата на общуването, в космическото пространство[/caption]

 

Ретрограден Меркурий в Лъв


От 8 до 19 юли Меркурий се движи на заден ход в съзвездието Лъв. През този период ще погледнем на минали решения и идеи под нов ъгъл. Време е да се върнем към стари проекти и занимания. Ще мислим за стари постижения и любовни връзки. Меркурий в Лъв обича да владее положението, а през този период много, на пръв поглед незначителни, неща може да се объркат и да създадат напрежение. Тъй като мисълта ни ще се връща към минали разбирания и идеи, сега под влияние на ретроградния Меркурий може да ги рециклираме и използваме по друг начин. Когато планетата на мисълта преминава през Лъв, предпочитаме да се учим чрез опита, вместо да слушаме инструкции. А при ретроградно движение нежеланието да се вслушаме може да ни излезе доста солено. Затова бъдете внимателни.

Преминаване на Меркурий през съзвездието Лъв

 

Ретрограден Меркурий в Рак


От 19 до 31 юли в резултат от ретроградното движение Меркурий ще върне отново в Рак (където вече беше от 4 до 27 юни). Този период ще бележи криза, когато изведнъж се налага да направим избор "сега или никога". Да решим дали е време да бъдем смели, да имаме готовност за сериозни разговори, и да рискуваме. Щом Меркурий възстанови правилния си ход в края на юли и напусне знака Рак на 12 август, ще настъпи моментът, в който ще направим правилното нещо. Нужно е да бъдем честни със себе си и другите по отношение на романтичните и семейните връзки, да имаме ясна представа какъв трябва да е нашият дом. Време е да спрем да замитаме проблемите под килима, а да ги поставим на дневен ред и да ги разрешим.

Преминаване на Меркурий през създездието Рак

 

Влияние на ретро Меркурий върху знаците


 

Разбрахме какво е основното влияние, което това ретроградно движение на Меркурий оказва върху нас. Освен това този транзит намира различно проявление при всеки един знак. За да придобием още по-ясна представа какво да очакваме през съответния период (8 - 31 юли), е нужно да проследим това влияние по знаци. Ако знаете своя Асцендент, може да прочетете и за него.

Същност на Асцендента

 

Зодия и Асцендент Овен


влияние

Родените под знака на Овена ще се почувстват по-лениви през периода. Те ще се изкушат да пренесат отговорностите си на някой друг в офиса. Избягвайте да поемате задачи, които не може да изпълните.

Положението на Марс, вашата планета-управител, в петия ви дом ще ви накара да се отдадете на летни приключения и да загърбите плановете си. Въпреки че сезонът предразполага към забавления, внимавайте да не се разсеете прекалено.

 

Зодия и Асцендент Телец


влияние

По дефиниция представителите на зодия Телец са здраво стъпили на земята. Много фактори ще се опитат да ви изкарат от равновесие през ретроградната фаза на Меркурий, но вие ще съумеете да се справите и накрая на този период ще се похвалите с успехи. Не приемайте твърде лично промените. Въпреки всичко вие няма да усетите чак толкова негативния аспект на Меркурий.

 

Зодия и Асцендент Близнаци


влияние

Вашата планета-управител е именно Меркурий, затова ще усетите малко по-силно влиянието на нейното ретроградно движение. Спрете да бъдете потайни и разкрийте мислите и чувствата си през този период. Марс, както и Меркурий са в знака Лъв. Това означава, че ще имате възможност да кажете мнението си по въпроси, които до момента сте премълчавали. Дали за хубаво или лошо, след като изречете на глас онова, което сте таили в себе си, определено ще ви олекне.

 

Зодия и Асцендент Рак


Меркурий в Телец

Вашата планета - управител (астрологично) е Луната. През юли наблюдаваме две затъмнение, но Слънчевото в началото на месеца, не се отрази силно на Раците. Лунното затъмнение на 17 юли, обаче, засяга вашите лични отношения. Възможни са промени във връзката, които ще ви накарат да се замислите дали отделяте достатъчно време за половинката. Като се има в предвид, че Меркурий е планетата на комуникацията, не е изключено да имате затруднения в общуването. Но на вас ретроградната фаза на Меркурий влияе добре.

 

Зодия и Асцендент Лъв


Меркурий в Телец

Марс ще остане стабилен във вашия знак през целия месец юли. На 23 юли през нощта Слънцето ще навлезе във вашия знак, първия ви дом - дома на личността, и ще ви позволи да заблестите с целия си блясък. Благодарение на ретроградното движение, около 8 - 11 юли може да получите вест от някой, който отдавна е останал в миналото. Ще получите нужното внимание, но не си внушавайте, че може да има нещо повече. До края на юли може да промените няколко пъти плановете си, свързани с усъвършенстване, намиране на нова работа и кариерно развитие. И на вас ретроградният Меркурий влияе положително.

 

Зодия и Асцендент Дева


Меркурий в Телец

Тъй като вашата планета-управител е именно Меркурий, ретроградното движение ще ви се отрази в по-голяма степен, отколкото при другите знаци. Възможно е да ви се наложи да лъжете, за да се домогнете до онова, което сте запланували, и по този начин ще постигнете напредък в работата. Все още не сте готови да споделите със света плановете си за бъдещето. По време на този период намерете време, за да се отпуснете, и не мислете толкова много за проблемите. Ретроградната фаза на Меркурий ви влияе неособено благоприятно.

 

Зодия и Асцендент Везни


Меркурий в Телец

Въпреки ретроградното движение на планетата на общуването, вие ще имате успех в комуникацията. Ще привлечете лесно съмишленици и може да намерите нови приятели до края на юли. Ще бъдете доста ангажирани в социален план. От друга страна, в работата ще изпитате известни трудности. Често ще се появяват спънки, но това не бива да ви отказва. Нужно е да бъдете малко по-търпеливи през периода. Не сте засегнати толкова силно от ретроградната фаза.

 

Зодия и Асцендент Скорпион


Меркурий в Телец

През периода на ретроградното движение на Меркурий предпочитате да не афиширате широко онова, което правите. Но не си мислете, че ще останете незабелязани. Вие се справяте чудесно и през този месец ще получите чаканото признание. Лунното затъмнение на 17 юли ще ви припомни от какво сте се отказали в миналото и ще ви настрои носталгично.

 

Зодия и Асцендент Стрелец


Меркурий в Телец

Когато става въпрос за пътувания, юли е идеалният месец за това. Излезте извън зоната си на комфорт и разширете кръгозора си. До 16 юли може да имате финансови затруднения. Ако искате да ги предотвратите, седнете и прегледайте сметките си, за да вкарате документите в ред. При вас е лек хаос в момента.

 

Зодия и Асцендент Козирог


Меркурий в Телец

Чувствата на емоционалните Козирози този месец ще бъдат подложени на изпитание, което означава, че ви очакват драми в комуникацията с хората. Лунното затъмнение, което попада във вашия знак, на 17 юли ще ви накара да вземете важно решение за бъдеща или настояща връзка. Въпреки страшните съвети на астролозите да не взимаме важни решения по време на ретроградно движение, не отлагайте решението, ако от него зависи вашето бъдеще.

 

 Зодия и Асцендент Водолей


Меркурий в Телец

Нужно е да бъдете търпеливи до края на ретроградния Меркурий. Марс попада в Лъв и във вашия дом на отношенията. Затова помислете дали отделяте достатъчно време за любимите си хора. Може би има някой от тях, който се нуждае от подкрепа до края на месеца, а вие не сте му обръщали внимание отдавна. Оставете собствените си потребности на заден план и помислете с какво може да помогнете на другите. Добрината със сигурност ще ви се върне.

 

Зодия и Асцендент Риби


Меркурий в Телец

Слънчевото затъмнение на 2 юли вече веднъж разтърси вашия свят, а лунното затъмнение на 17 юли е още по-осезаемо за вас. Ако имате неангажираща връзка, то до началото на август трябва да се оставите на течението, след което да вземете решение как да продължите по-нататък. На работното място ще имат високи очаквания от вас. Постарайте се да ги оправдаете. Преоценете взаимоотношенията не само с партньора, но и с хора, които отдавна искате да разкарате.

 

 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова