Posted by : Paynera понеделник, 29 юли 2019 г.Преминаване на Венера в Лъв


 

Венера посрещна 2019 година в знака Скорпион. След това постепенно премина през Стрелец, Козирог, Водолей, Риби, Овен, Телец, Близнаци и Рак. Сега идва ред на нейния транзит в Лъв. На 28 юли в 04:44 ч. Венера се сбогува с Рак и приветства следващия знак - Лъв. Започна годишният транзит на Венера в Лъв. Планетата на любовта ще остане в този знак до 21 август, когато ще се отправи към Дева.

 

Омайницата Венера в астрологията


 

Венера в Лъв

Венера символизира красотата, любовта, изкуството, лукса и парите. Тя е втората най-близка планета до Слънцето и осветява живота на любимите й човешки същества. Тя управлява знаците Телец и Везни и дарява тяхните представители с жизненост, интелект, пари и целия материален комфорт на света. Астролозите гледат позицията на Венера в рождената карта, за да определят нейното влияние върху живота на личността, дали влияе позитивно или негативно. Вярва се, че негативните проявления носят нещастие, позор, неразбирателство в семейството и тъга.

Венера отговаря за луксозния и проспериращ живот. Ако позицията на Венера в рождения хороскоп не е силна, личността може да изглежда скучна и безинтересна. Венера символизира изкуството да живеем. Човек със силна позиция на Венера знае много добре как да живее истински. Той ще посреща дори и най-трудните ситуации със смелост и кураж. Венера оказва влияние на сфери като красота, любов, емоции, мъдрост, лекарства, радост и щастие, кураж, изкуство, танци, литература, бижута, пеене и музика, сензитивни удоволствия, мода, фотография, градинарство и пр. В астромедицината Венера отговаря за женската утроба, стомаха, пъпа и бъбреците.

 

Венера в Лъв


 

Транзит на Венера в ЛъвВенера в Лъв застъпва темите за отношенията, парите и самооценката. Склонни сме да драматизираме – или демонстрираме прекалена гордост или чрез нашите усилия се опитваме да привлечем внимание. Венера в този знак ни кара да поставим собствените си нужди на първо място. Дали се чувстваме привлекателни? Дали любимият ни човек ни кара да се чувстваме специални? Захващаме се със занимания, които ни правят щастливи и повишават нашето самочувствие. Време е да бъдем оценени и възнаградени за всичко, което сме постигнали.

Този транзит е свързан със създаването на нещо красиво, което ни носи радост. Искаме да бъдем забелязани и да се чувстваме като най-добрите и най-красивите. Не е време да бъдем скромни и скучни. Венера в Лъв е смела, шумна, цветна и привлекателна.

Ако не се чувствате достатъчно радостни или горди от себе си, Венера в Лъв ще ви посочи какво ви липсва. Вместо да търсите причина в отношението на другите към вас, помислете какво от вътрешния, духовен, свят ви кара да се чувствате недооценени и необичани. Няма как другите да оценят качествата ви, ако не цените сами себе си. По време на този транзит привличате останалите като поставяте себе си на първо място. Така няма да разочаровате никой. Става на въпрос за вашата увереност и достойнство. Знаете, че заслужавате най-доброто. Започвате да вярвате в себе си и това се забелязва от всички.

Добрата Венера в Лъв е щедра и обичаща. Тя съвсем естествено получава похвали. Но в своето лошо проявление Венера в Лъв може да стане прекалено обсебваща и търсеща внимание, защото не е доволна от себе си и има нужда от постоянно уверение, че е страхотна.

Други транзити на Венера 

 

Влияние на Венера в Лъв върху знаците


Транзит на Венера в Лъв

 

Разбрахме какво е всеобщото влияние, което оказва преминаването на Венера в Лъв. Трябва също така да имаме в предвид, че сменяйки знака си, Венера попада в различни домове при всеки знак. Ето какво влияние има смяната на знака на Венера върху всяка една зодия. Ако знаете своя Асцендент, може да погледнете и за него.

Астрологични домове

 

Зодия Овен/Асцендент Овен


Когато Венера е в Лъв, тя попада в 5 дом на Овен, дома на себе изразяването, творчеството, романтиката, децата, забавлението. През този период Овните изглеждат по-достъпни от обикновено и се изразяват по-свободно. Изпитват желание да се срещат с различни хора, да се наслаждават на себе си и да споделят своята топлина и увереност. Така техните природни таланти, способности и качества се показват в цялата си светлина. Хората започват да ги ценят повече. Времето е идеално за срещи с нов обект на чувствата. Овните са настроени на романтична вълна и искат да внесат елемент на драма в отношенията. Определено ще бъдат преследвани от обожатели.

 

Зодия Телец/Асцендент Телец 


Когато Венера е в този знак, тя попада в 4 дом на Телците. Това е дома на семейството, дома, семейното огнище. През този период вниманието на представителите на този знак е насочено към техните близки и жилището им. Възможно е да използват силното си въображение, за да направят подобрение в интериора на дома си. Или пък да открият ново приложение на някои предмети, които да улеснят домакинската работа. Телците изпитват желание да подобрят средата си на живот по време на този транзит.

 

Зодия Близнаци/Асцендент Близнаци


При Венера в Лъв, планетата на любовта попада в третия дом на Близнаците. Това е дома на комуникацията. Присъствието на Венера тук показва, че през този период представителите на този знак са по-общителни. С удоволствие разговарят и осъществяват връзка с различни видове хора, споделят своите планове. Не потъват толкова често в емоциите, гледат по-повърхностно и позитивно на случващото се около тях. Търсят компанията на съратници, готови са да учат нови неща. През този период може да подобрят отношенията с братята и сестрите, съседите, съучениците и колегите, въобще с всички хора, с които Близнаците общуват ежедневно. А освен това третият дом се асоциира точно с този знак и с неговия управител Меркурий.

 

Зодия Рак/Асцендент Рак
При транзит на Венера в Лъв, планетата на любовта попада във втория дом на Раците. Това е дома на финансите, материалните придобивки, недвижимото имущество, паричните средства, придобити със собствения ни труд. Освен това този дом управлява изкуството и занаятите, градинарство – всички неща, които правим с ръцете си. Тъй като Венера е добра, любяща, щедра и благосклонна към всички, то представителите на зодия Рак би трябвало да имат успех във финансовата сфера.

 

Зодия Лъв/Асцендент Лъв


Венера преминава през вашия знак, т.е. попада във вашия първи дом, скъпи Лъвове. Това означава, че през този период, вие ще бъдете доста общителни. Времето е подходящо да откриете нова любов или да заздравите вече съществуващи отношения. Наслаждавате се на живота и на усещанията, които ви носят сетивата. Ако искате да промените външния си вид сега е момента. Дори и да запазите вида си такъв, какъвто е, пак привличате хората, повече от обикновено. Изглеждате чаровни и приятелски настроени в техните очи. Склонни сте към повече компромиси. Маниерите ви са изключително добри.

 

Зодия Дева/Асцендент Дева


При транзит на Венера в Лъв, планетата на любовта попада в 12 дом на Девите, дома на усамотението и саможертвата. За този знак периодът е подходящ да останат малко насаме и да помислят върху духовната страна на любовта, да правят жертви в името на любимия човек. Когато Венера е в 12 дом, Девите често се отделят в интимния си свят и са по-прикрити от обикновено. Способни са да се вглъбят в себе си и да разсъждават върху миналото. Това си има своите хубави страни, защото така се свързват със своите вътрешни нужди. Възможно е през този период Девите да са по-срамежливи, когато се запознават с нови хора. Ако усетят искрата на любовта, са склонни да пазят чувствата си в тайна.

 

Зодия Везни/Асцендент Везни


При транзит на Венера в Лъв, планетата на любовта попада в 11 дом на знака Везни, дома на приятелствата, социалните групи, мечти и надежди за бъдещето. През този период Везните имат добра възможност да срещнат своята половинка чрез общ приятел. Искате да прекарвате времето с хора с подобни на вашите интереси и да се борите за обща кауза. Вероятно няма да сте кой знае колко страстни, но ако сте се запознали с нов човек, първо искате да изградите стабилна приятелска връзка. Може да започнете да се срещате с някого, с когото сте приятели отдавна. Възможно е да погледнете на познатите си от друга светлина. Като цяло Везните гледат с надежда към бъдещето и намират удовлетворение в необичайни занимания по време на този транзит.

 

Зодия Скорпион/Асцендент Скорпион


При транзит на Венера в Лъв, планетата на любовта попада в 10 дом на Скорпион, дома на кариерата и репутацията. През този период Скорпионите разполагат с огромен запас от чар, привлекателност, увереност в професионалните качества, дипломация и бизнес нюх. Хората ги възприемат като отлични професионалисти, които знаят какво правят, за да постигнат най-добри резултати. Когато Венера е в Рак, репутацията на Скорпионите значително се подобрява и могат спокойно да покоряват нови върхове на работното поприще и да извличат огромни дивиденти от дейността си.

 

Зодия Стрелец/Асцендент Стрелец


При транзит на Венера в Лъв, планетата на любовта попада в 9 дом на Стрелец, дома на приключенията, висшето образование, пътуванията. Това означава, че този период е изключително благоприятен за дейности в тази посока. Стрелците изпитват желание да учат и да изживяват интересни неща. Привлечени са от хора, които имат сходни вярвания и преследват същите идеали. Другите хора също търсят тяхната компания и се възхищават на авантюризма им в този период. Стрелците стават по-отпуснати и привлекателни за хората. Освен това 9 дом е управляван точно от този знак и неговата планета управител - Юпитер.

 

Зодия Козирог/Асцендент Козирог


При транзит на Венера в Лъв, планетата на любовта попада в 8 дом на Козирог, дома на трансформациите, страстта, емоциите, секса, разделянето с всичко старо и непотребно. През този период Козирозите се посвещават в търсене на по-дълбока връзка с хората и предпочитат духовни занимания. Всичко, до което се допират, става хубаво и привлекателно. Те изпитват странно за тях желание да се усамотят. Не се интересуват особено от социалните събития и срещите с хора. Тъй като осмия дом отговаря за управлението на чуждите финанси и имущества, то когато Венера е в този дом, периодът е подходящ да се използват талантите и ресурсите на другите хора.

 

Зодия Водолей/Асцендент Водолей


При транзит на Венера в Лъв, планетата на любовта попада в 7 дом на Водолеите, дома на партньорите и сътрудниците. През този период Водолеите привличат приятни хора в живота си, хора, които може да им бъдат полезни за реализиране на бъдещите им планове. Представителите на този знак са склонни да търсят баланс и хармония в отношенията при този транзит. Времето е подходящо да разрешат съществуващи проблеми в партньорствата. Изключително добре им се отдава чрез дипломация да изглаждат конфликтите. В любовта търсят някой, който не се страхува да се обвърже, затова бягат от заклетите ергени и моми или т.нар. лошите момчета. Възможно е да се срещат с хора на изкуството.

 

Зодия Риби/Асцендент Риби


При транзит на Венера в Лъв, планетата на любовта се намира в 6 дом на Риби, дома на работата, службата в полза на другите, здравето и дневния режим. В този период Рибите трудно ще си паднат безнадеждно по някого, защото приемат отношенията по логичен начин. Ако срещнат някого и искат да преценят дали той е подходящ партньор, са склонни да го подложат на разпит. Малко хора може да оцелеят след тази щателна проверка. Шести дом е свързан предимно с работата, така че Рибите може да срещнат някой на работното място. Като цяло намират удоволствие в структурирането на живота и искат всичко да бъде перфектно. Възможно е да приложат творчески подход в работата.

 


{ 2 коментара... read them below or Comment }

Автор на статиите: Мария Николова