Posted by : Paynera сряда, 10 юли 2019 г.Нептун е една от бавно движещите се планети, разглеждана от астрологията. Тя престоява години наред в един и същи астрологичен знак, като променя представата за света на цяло поколение от хора. Към настоящия момент Нептун преминава през знака Риби. Нека разберем малко повече за това.

Нептун в астрологията


Нептун в Риби
Нептун е осмата планета от Слънчевата система. Тя е четвъртата по размери и третата по маса. Нептун е най-отдалечената от Слънцето планета. Носи името на римския бог на морето Нептун. Символът на планетата е изображение на тризъбеца на Нептун (♆).


Повече за астрономичните характеристики на планетата Нептун може да намерите в Уикипедия.

В астрологията Нептун е управител на знака Риби и дванадесети дом. Свързан е с елемента вода и дълбоките човешки чувствата. Не случайно именно богът на морето е избран за покровител на емоциите. Когато величественият Нептун (или Посейдон - неговия аналог в гръцката митология) излиза на повърхността, водите или се разтварят величествено, или предизвикват мощни бури. Когато всеки от нас изрази чувствата си, това или ни помага да преодолеем болката, или ни създава още повече проблеми. Нептун символизира желание да преодолеем границите на личността и да се слеем с живота. Нептун носи известна неяснота и прикритост в дома, в който е разположен в рождената карта при всеки от нас. Показва сферата, в която изпитваме едно непрекъснато объркване, през целия си живот.


Нептун в Риби


Нептун е управител на Риби и се намира като у дома си в този знак. Тази планета преминава през Риби в продължение на 14 години, от 2012 до 2026 г.

Нептун в Риби
По време на този транзит хората като цяло се занимават с религия и служба в името на доброто на човечеството. Искаме да сме в помощ на другите не само физически, но и духовно. Нашите другари човеци рушат всички бариери и се превръщат в едно цяло. Готови сме да пожертваме себе си, за да бъдат добре останалите. Има тенденция да потънем в света на зависимостите (от алкохол, наркотици, опиати, дори от секс) и заблудите. За да се спасим от това трябва да се посветим на благородна кауза. Ставаме по-състрадателни. Подкрепяме хора, които се борят за онеправданите. Загърбваме суетата, отърваваме се от материалните окови.


Ретроградно движение на Нептун


Нептун в РибиПрез 2020 година Нептун се движи ретроградно от 23 юни до 29 ноември.

Ретроградният Нептун засилва вашите страхове и притеснения, като премахва илюзиите и фалшивата реалност, която е замъглявала представата ви до този момент. Рухването на фантазиите ще ви покаже суровата действителност. Вероятно сте се залъгвали относно връзката ви, финансовата ви ситуация и перспективите за кариерно развитие.

Колкото повече сте се отдалечили от истината, толкова по-екстремни методи ще използвате, за да се измъкнете от фалшивата реалност. А тя често е болезнена, особено ако сте намирали отдушник в пристрастяването към алкохола, наркотиците или секса. Ще осъзнаете рязко своите заблуди в резултат от ретроградното движение на Нептун.

Нова връзка или важно събитие може да отключат спомени за изпитана болка в миналото. Нептун отговаря за саможертвата, фалшивите обвинения и скандалите. Ретроградният Нептун ви показва болката, от която трябва да се освободите. След което може да се чувствате обидени, предадени, уплашени, нервни или виновни. Но със сигурност в крайна сметка ще бъдете свободни и със смело сърце ще продължите напред.

През следващите пет месеца ще прекараме повече време в самосъжаление и тревоги за личните ни проблеми. Ще се отделим от света. Депресирани и самотни, ще изживяваме всичко вътре в себе си. В крайна сметка ще осъзнаем проблемите, ще се преборим с тях и ще се усъвършенстваме духовно.

Когато Нептун се движи ретроградно, ние разпознаваме по-лесно фобиите и параноите. Говорим открито за тях. Светът може да ни се стори скучен, след като разгадаваме безпроблемно теориите на конспирации и ни обграждат все по-малко мистерии. По отношение на здравето, засилва се страха ни от поставянето на грешна диагноза. Може да потърсим второ мнение за болежките, които изпитваме.


Транзит на Нептун в Риби и знаците


Нептун в РибиВече знаем какво е всеобщото влияние, което оказва 14-годишният транзит на Нептун в Риби. Планетата, обаче, влияе по различен начин на всеки знак в зависимост от дома, в който попада. Затова следва да разберем как се отразява престоя на Нептун в Риби на астрологичните знаци. Освен това, ако знаете своя Асцендент, може да прочетете за него.Зодия Овен/Асцендент Овен


При транзита на Нептун в Риби, планетата се пада в дома, който управлява – 12 дом. Затова този транзит ще бъде по-лек за вас. От 2012 до 2026 г. нямате нищо против да сте сами. Дори се наслаждавате на своята собствена компания. Сънищата ви са доста активни и се свързвате с интуитивната си страна. Мислите ви придобиват духовна насоченост. Лесно разгадавате скритите съобщения, които ви изпраща вселената. Осъзнавате, че всичко в този свят е някак свързано. Започвате да вярвате повече в себе си.. Знаете, че някои неща са там и съществуват, без дори да осъзнаваме.


Зодия Телец/Асцендент Телец


При транзита на Нептун в Риби, планетата се пада във вашия единадесети дом. През тези 14 години, от 2012 до 2026 г., искате да имате много приятели, но трудно попадате на такива, които се отнасят добре с вас. Поддавате се на техните искания и жертвате твърде много от себе си. Привлечени сте от хора, които са духовно настроени, но пък са твърде прилепчиви. По време на този транзит някои приятели ще напуснат живота ви завинаги. Нужно е да разберете къде принадлежите. Позволете на мечтите да ви отведат към нови висини.


Зодия Близнаци/Асцендент Близнаци


При транзита на Нептун в Риби, планетата се пада във вашия десети дом. През тези 14 години, от 2012 до 2026 г., трудно може да определите посоката, в която върви живота ви. Не сте сигурни какви точно са вашите цели. Сякаш не виждате нещата ясно и се колебаете постоянно. Може да започнете кариера, свързана с изкуствата, с досега до вода, с метафизичното или оказване на помощ на другите. В публичната сфера, хората не виждат истинската ви същност. Имат си своя собствена представа за вас и вашия характер, която не винаги отговаря на истината. През този период трудно може да разчитате на по-възрастните хора в живота ви. Не сте особено практични и като че ли работите повече с въображението си.


Зодия Рак/Асцендент Рак
При транзита на Нептун в Риби, планетата се пада във вашия девети дом. През тези 14 години, от 2012 до 2026 г., искате да подобрите живота си на духовно ниво. Само внимавайте да не се окажете жертва на хора, които искат да се възползват от това. Интересувате се от метафизичното и искате да разширите границите на вярванията си. Настроени сте творчески и може да се захванете с писане. Ако сте още в сферата на образованието, трудно задържате вниманието си твърде дълго време. Впечатлявате се от по-различни и необичайни учебни предмети. Ако пътувате, може да преживеете някои проблеми. Най-много ви привличат места, разположени близо до вода.


Зодия Лъв/Асцендент Лъв


При транзита на Нептун в Риби, планетата се пада във вашия осми дом. През тези 14 години, от 2012 до 2026 г., вие сте склонни да се отказвате от себе си, от своите притежания и финанси, твърде лесно. Не виждате нищо лошо в това да споделяте всичко ваше с останалите. Но има вероятност да споделяте с грешните хора, които от своя страна не ви дават нищо свое. Копнеете да усетите дълбока духовна връзка с някого, но не се задоволявайте с всеки човек, който се изпречи на пътя ви. Може да изпитате финансови проблеми заради други хора, ако не внимавате с кого споделяте средствата си.


Зодия Дева/Асцендент Дева


При транзита на Нептун в Риби, планетата се пада във вашия седми дом. През тези 14 години, от 2012 до 2026 г., може да имате проблеми със сериозната ви връзка и партньорите. Вероятно те се държат на дистанция или вие самите искате повече внимание от тях, отколкото получавате в действителност. Привлечени сте от хора, които намирате за страхотни, но които ви нараняват в крайна сметка. Намерете начин да се свържете с хората на по-висше ниво. Позволете им да бъдат себе си и се опитайте да ги опознаете такива, каквито са. Стойте далеч от тези, които биха се възползвали от вас.


Зодия Везни/Асцендент Везни


При транзита на Нептун в Риби, планетата се пада във вашия шести дом. През тези 14 години, от 2012 до 2026 г., трудно се придържате към обичайния си график. Не може да се разчита на вас във всекидневните задължения. Възможно е да започнете работа, която е свързана с изкуството, с водни занимания или с оказване на помощ. Чувствителни сте към лекарства и опиати. Затова не прекалявайте с подобни субстанции. Когато сте под стрес, се чувствате много по-зле от обикновено и това се отразява съществено върху здравето ви. Ограничете стресиращите ситуации до минимум.


Зодия Скорпион/Асцендент Скорпион


При транзита на Нептун в Риби, планетата се пада във вашия пети дом. През тези 14 години, от 2012 до 2026 г., обичате романтиката и излизането на срещи. Има опасност, обаче, да гледате на любимия си човек през розови очила, без да осъзнавате какъв е той всъщност. Като че ли не се влюбвате в правилните хора, които ви заслужават и няма да се възползват от вас. Искате да запазите до себе си тези, които обичате, и дори бихте жертвали себе си за тях. През този период сте доста творчески настроени. Може да се захванете с ново хоби, свързано с изкуството.

Зодия Стрелец/Асцендент Стрелец


При транзита на Нептун в Риби, планетата се пада във вашия четвърти дом. През тези 14 години, от 2012 до 2026 г., чувствате, че границите между вас и семейството ви се стопяват все повече. Особено ако изпитвате желание да изследвате повече своите желания и да разберете кои сте точно. Може да изоставите личните си нужди, за да се грижите за близък човек, но все пак не се отказвайте от себе си. Вероятно не гледате реално на семейството си. Не забелязвате техните недостатъци и проблеми в поведението. По време на този транзит може да живеете в близост до вода или да имате проблеми с водоснабдителната система в дома ви.


Зодия Козирог/Асцендент Козирог


При транзита на Нептун в Риби, планетата се пада във вашия трети дом. За вас става по-трудно да се справяте със скучното ежедневие. Искате животът ви да се промени. Започвате да закъснявате по-често и трудно се придържате към строг график. Отбягват ви фактите и приемате информацията чрез емоциите и интуицията. Когато се изразявате с думи, се чувствате неразбрани. Но може да използвате заниманията с изкуство като начин да демонстрирате своето мислене и представи. Въображението ви се засилва и създавате уникални творби.


Зодия Водолей/Асцендент Водолей


При транзита на Нептун в Риби, планетата се пада във вашия втори дом. Това означава, че през тези 14 години, от 2012 до 2026 г., вие изпитвате трудности при боравенето с финанси. Трудно проследявате къде отиват всичките ви средства. Внезапно може да се окажете без пукната пара. Почесвате се по главата и се чудите как точно се случи това. Недобронамерени хора може да се възползват от вас и да си присвоят незаслужено част от вашите доходи или да си препишат вашите заслуги. Бъдете изключително внимателно. Времето е подходящо да припечелвате от занимания, свързани с изкуство, вода или метафизичното.


Зодия Риби/Асцендент Риби


Когато Нептун преминава през вашия знак т.е. първия ви дом, вие ставате много по-чувствителни към средата, която ви заобикаля. Обвързани сте с нея емоционално, духовно, интуитивно и физически. Имате богато въображение, мислите ви са идеалистични. Изключително чаровни сте. Искате да промените живота си. Ако знаете какво точно искате, ще обвържете тези промени с най-голямата цел в живота ви. Ако не знаете какво искате, започвате да се колебаете и да изпитвате несигурност. За вас времето от 2012 до 2026 година е подходящо за творчески начинания. Освен това вашето състрадание се събужда и с удоволствие помагате на хора, изпаднали в неравностойно положение. Поставяте чуждите нужди пред вашите.


Ако искате да научите повече за транзитния Нептун или да получите астрологична консултация, може да попълните формуляра за контакт или да пишете на mary_nik@abv.bg.
Ако ви допадат нашите астрологични статии, може да ни последвате и в социалните мрежи:  https://www.facebook.com/maria.astro3.net/

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова