Posted by : Paynera вторник, 27 август 2019 г.Новолуние в Дева


30 август 2019 г.


 


Новолуние в ДеваАвгуст месец завършва с Новолуние в Дева. На 30 август, в 13:38 ч. Слънцето и Луната образуват съвпад в 6-ия градус на съзвездието Дева. Разберете какво представлява Новолунието и как точно влияе то, когато е в този знак.


От изображението в ляво може да придобиете ясна представа какво е разположението на планетите по време на това астрологично събитие.


 


Същност на Новолунието


 


Новолуние се получава, когато Слънцето и Луната застанат на една линия в небесното пространство и по този начин образуват аспект съвпад.


Всяко едно Новолунието е повратна точка за нас. Момент, в който трябва да загърбим миналите проекти, да се разделим с неща, които вече не ни носят полза, да освободим мислите си и да се измъкнем от вредни за нас ситуации и навици. Новолунието ни дава страхотна възможност да се захванем с нови проекти и да вложим усилията си в тяхното реализиране. Подобно на лунния диск, който расте с всеки следващ ден от лунния цикъл, така и нашата амбиция нараства. Стремим се към разумни промени, които да дадат тласък на нашето развитие. Позицията по дом, която заема Луната по време на Новолунието, показва в коя сфера може да предприемем нови начинания.


Още за Новолунието


Още за движението на Луната


Новолуние в Дева


 


Новолуние в Дева


 


Новолунието, което предстои този петък, поставя силен борбен акцент. Освен че формират съвпад помежду си (при Новолуние застават на една линия), Слънцето и Луната са разположени ужасно близко до планетата на силата и агресията Марс. Милата Венера, обаче, и тя се намира наблизо. Нейната нежност и доброта смекчава до известна степен нервната енергия на Дева. Периодът около това Новолуние е подходящо за нови начинания. То ще се отрази особено добре на любовния живот, тъй като създава предпоставки за откриване на сродната душа и задълбочаване на любовните връзки.


Енергията на Новолунието трябва да се използва разумо. Ако оставите цялото напрежение вътре във вас, може да го изпуснете спонтанно по неконтролируием и разрушителен начин. Така само ще нараните себе си или другите.


По време на Новолунието Слънцето и Уран сключват благоприятен аспект тригон, който може да ни донесе положителна промяна и вълнуващи възможности. Засиленото чувство за свобода и самоувереност ни стимулира да се изразяваме със замах, да показваме дори и странните черти от характера ни.


Освен Новолунието, което се пада в Дева, още четири планети се намират в този знак (Слънце, Меркурий, Венера и Марс). Всички знаем колко изискващ е знака Дева. Затова трябва да внимаваме да не бъдем прекалено критични и песимистично настроени. Венера в Дева може да омекоти ситуация, която иначе изглежда прекалено трудна, сурова или неудобна. Макар че при това положение Венера не е много силна. Не може да действа със силата и достойнството, с които действа, когато е в други знаци.


По време на това Новолуние в Дева трудно ще отговорим на нуждите на различните хора в живота ни. Следвайте инстинктите си и не се страхувайте от промените и стартиране на нови начинания. Любовният ви живот ще се характеризира със силно сексуално желание, физическа привлекателност и широкоскроено съзнание. Може да откриете любовта в онлайн общуването.


 


Новолуние в Дева


 


Влияние на Новолуние в Дева


върху астрологичните знаци


 


Разбрахме какво е всеобщото влияние, което оказва това Новолуние в Дева върху нас. Трябва също така да имаме в предвид, че новите проекти, с които ще се захванем, зависят не само от това в кой знак попада Новолунието, а и в кой дом. При всеки знак Луната се пада в различен дом по време на Новолунието. Ако знаете Асцендента си може да прочетете и за него.


Повече за астрологичните домове


Същност на Асцендента. Как се определя?


 


Зодия Овен/Асцендент Овен


Новолуние в Рак


Новолунието се пада във вашия 6 дом. Това е дома на работата, службата, здравето и дневния режим. Ще извършите промяна в тази сфера. Ще отправите правилното послание към другите и ще подобрите взаимоотношенията си с тях. Възможно да се появят нови предложения за работа през следващите седмици или да се разкрият нови перспективи пред вас. Промените във връзка с работното ви място ще повишат вашето увереност. Професионалният ви свят носи изненади и трябва време да привикнете към новата ситуация.


 


Зодия Телец/Асцендент Телец


Новолуние в Рак


Новолунието се пада във вашия 5 дом, дома на творчеството, сърдечните трепети и забавленията. Вашият творчески устрем достига важни върхове и имате възможност да изразите себе си по нов и вълнуващ начин. Новолунието ви носи свежа и мощна енергия, най-вече по отношение на романтичните връзки и социалните приятелства. Времето е изключително подходящо за творчество и любими занимания, тъй като нови идеи се зараждат спонтанно във вашия ум. Ако вече се занимавате с творчески проект, ще погледнете нещата под нов ъгъл.


 


Зодия Близнаци/Асцендент Близнаци


Новолуние в Рак


Това Новолуние в Дева попада във вашия 4 дом, дома на семейството, и ви помага да започнете нови проекти, свързани със семейния живот и средата, която обитавате, вашето жилище и дом. Ще постигнете много като бъдете честни и показвате уважение и загриженост към близките си. Тази позиция на Луната е изключително стимулираща, ако искате да подобрите връзката със семейството и със самите себе си. Склонни сте да прекарате повече време у дома си. Предпочитате да бъдете в позната обстановка.


 


Зодия Рак/Асцендент Рак


Новолуние в Рак


Това Новолуние в Дева се пада във вашия 3 дом, дома на комуникацията и мисълта. При вас новите проекти ще бъдат свързани с тази сфера на живота ви. Лесно ще печелите симпатиите дори на хора, които все още не познавате добре. Може да изпробвате нови подходи, свързани с даден проект, връзки с обществеността или ваш личен интерес. Времето е подходящо да се запишете на нов курс, да отделите време на кореспондецията си, лична и служебна, да се явявате на тестове и проверка на знанията, да ръководите търговия.


 


Зодия Лъв/Асцендент Лъв


Новолуние в Рак


Това Новолуние в Дева се пада във вашия 2 дом, който отговаря за финансите, притежанията и собствеността. Това дава тласък на нови проекти, свързани с финансовите средства и начините за придобиването им. Време е да се погрижите за вашите пари, да промените отношението си към тях, да намерите нови начини за извличане на дивиденти. Може да отделите време за чувствени усещания, да се потопите в света на сетивата.


 


Зодия Дева/Асцендент Дева


Новолуние в Рак


Новолунието този месец се пада във вашия знак и ви зарежда с мощна енергия, която ви помага да осъществите важни подобрения. Вие сте особено ентусиазирани и енергични. Искате да представите себе си във възможно най-добра светлина. Търсите начини да подобрите самочувствието си и да увеличите своята увереност. Определено оставяте отпечатък в съзнанието на хората, но въпреки това не разкривайте всяка част от себе си. Луната ви помага да бъдете смели и решителни.


 


Зодия Везни/Асцендент Везни


Новолуние в Рак


Новолуние в Дева попада в 12 дом, вашия духовен дом, и дава начало на нови проекти, свързани с изследването на душевността. Готови сте да се разделите със стари неща, да си починете от света и да презаредите своите батерии. Възможно е да търсите усамотение и да разсъждавате върху себе си. Предпочитате да потънете в емоционално уединение и да се потопите в спокойствие. Светът на сънищата и мечтите ви е оживен и интуицията ви е изключително силна. Слушайте вътрешния си глас.


 


Зодия Скорпион/Асцендент Скорпион


Новолуние в Дева


Това Новолуние в Дева попада във вашия 11 дом, дома на приятелствата, и ви помога да започнете нови проекти, свързани с приятелите и работа в екип за осъществяването на общи идеали и цели. Енергията е с вас, за да направите важни промени в тази сфера. Ще бъдете откровени и с въодушевление ще споделяте идеите си. Открито признавате, че другите също допринасят за вашия успех и удовлетворение. Подобрявате съществуващите връзки. Вярата в самите вас се засилва и вероятно привличате нови съмишленици.


 


Зодия Стрелец/Асцендент Стрелец


Новолуние в Рак


Новолунието се пада във вашия 10 дом, дома на репутацията. Това означа, че новите ви проекти и цели ще бъдат свързани с кариерата и репутацията. Прожекторите са насочени към вас и другите забелязват вашите постижения. Това може да бъде както комфортен, така и неприятен момент. Представата на другите за вас влияе на живота ви дори повече, отколкото осъзнавате. Енергията днес е вълнуваща, но също така и разрушителна. Възможна е промяна в гледната точка или навлизането в съвършено непозната територия. Може да поставите ново начало на работното място.


 


Зодия Козирог/Асцендент Козирог


Новолуние в Рак


Новолунието се пада във вашия 9 дом, дома на приключенията, образованието и вярванията. Време е да смените обстановката като пътувате, проучвате нови интереси или просто обогатите своите преживявания. Чувствате се обновени, мислите ви са с духовна или философска насоченост. Може да преживеете духовно пробуждане или да усетите как света ви зове. Желанието да поемете по нова посока и да пътувате ще се появи изненадващо. Очакват ви промени в ежедневието. Ще се промени и подхода ви към здравето. Вероятно ще ви бъде по-трудно от обикновено да работите под строг график и ограничения.


 


 Зодия Водолей/Асцендент Водолей


Новолуние в Рак


Новолунието се пада във вашия 8 дом, дома на интимния живот, секса, трансформацията, споделени чувства, притежания и финанси. Време е да разчистите всички дългове между вас и другите хора. Много по-наясно сте от преди със зависимостите, които ви пречат да се развивате. Събужда се желанието ви за емоционална и физическа близост с другите хора. Това, от една страна, ще ви насърчи да бъдете по-креативни. Но пък, от друга страна, събужда вътрешните ви страхове, ако връзката, в която се намирате в момента не е особено задоволителна.


 


Зодия Риби/Асцендент Риби


Новолуние в Дева


При вас Новолунието се пада в партньорския седми дом. Възможно е да сте изпитвали някакво ограничение или застой във вашите взаимоотношения напоследък. Новолунието ви помага да поставите ново начало в тази сфера. Възможно е да се появи сблъсък на ценности между вас и вашия партньор. Разговори във връзка с семейството ще бъдат напрегнати, но ще разкрият много истини. Вероятно ще настъпи някакъв вид промяна в отношението ви към нещата. Силните желания и нужди ще бъдат на фокус. Важно е да бъдете отворени към промените, но не бързайте с тях още.


 


 Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова