Posted by : Paynera сряда, 18 септември 2019 г.Преминаване на Венера във Везни


 


Венера посрещна 2019 година в знака Скорпион. След това постепенно премина през Стрелец, Козирог, Водолей, Риби, Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв и Дева. Сега идва ред на нейния транзит във Везни. На 14 септември около 16:30 ч. Венера се сбогува със сериозната и практична Дева и приветства следващия знак - чаровните, балансирани и грациозни Везни. Започна годишният транзит на Венера във Везни. Планетата на любовта е управител именно на знака Везни и ще остане в този знак до 8 октомври, когато ще се отправи към Скорпион.


 


Омайницата Венера в астрологията


 


Венера във Везни


Венера символизира красотата, любовта, изкуството, лукса и парите. Тя е втората най-близка планета до Слънцето и осветява живота на любимите й човешки същества. Тя управлява знаците Телец и Везни и дарява тяхните представители с жизненост, интелект, пари и целия материален комфорт на света. Астролозите гледат позицията на Венера в рождената карта, за да определят нейното влияние върху живота на личността, дали влияе позитивно или негативно. Вярва се, че негативните проявления носят нещастие, позор, неразбирателство в семейството и тъга.


Венера отговаря за луксозния и проспериращ живот. Ако позицията на Венера в рождения хороскоп не е силна, личността може да изглежда скучна и безинтересна. Венера символизира изкуството да живеем. Човек със силна позиция на Венера знае много добре как да живее истински. Той ще посреща дори и най-трудните ситуации със смелост и кураж. Венера оказва влияние на сфери като красота, любов, емоции, мъдрост, лекарства, радост и щастие, кураж, изкуство, танци, литература, бижута, пеене и музика, сензитивни удоволствия, мода, фотография, градинарство и пр. В астромедицината Венера отговаря за женската утроба, стомаха, пъпа и бъбреците.


 


Венера във Везни


 


Венера във Везни


Когато Венера е във Везни естественият ни чар и социална грация се провяват с пълна сила. Нашата нежна и романтична страна се събужда и създава многожество възможности за любов и личностни контакти. Нашето благоразположение и добро емоционално здраве зависят от връзките, които създаваме. Търсим стабилни и значими партньорства. Вълнуват ни интелектуалните разговори.Стремежът към създаване на хармония и баланс ни ръководи. Имаме желание да угаждаме на себе си и на близките си. Като цяло през следващите 5 седмици (по време на транзита на Венера в съзвездието Везни) ще бъдем по-спокойни и отпуснати. Ще избягваме конфликтите и неудобните ситуации в социален и личен план на всяка цена.


Венера във Везни обича красотата и хармонията. Търси тяхното проявление във всяко едно дребно нещо. Тя цени всички изяви и приложения на изкуство.Други транзити на Венера 


 


Влияние на Венера във Везни върху знаците


Венера във Везни


Разбрахме какво е всеобщото влияние, което оказва преминаването на Венера във Везни. Трябва също така да имаме в предвид, че сменяйки знака си, Венера попада в различни домове при всеки знак. Ето какво влияние има смяната на знака на Венера върху всяка една зодия. Ако знаете своя Асцендент, може да погледнете и за него.


Астрологични домове 


Зодия Овен/Асцендент Овен


При транзит на Венера във Везни, планетата на любовта попада в 7 дом на Овните, дома на партньорите и сътрудниците. През този период Овните привличат приятни хора в живота си, хора, които може да им бъдат полезни за реализиране на бъдещите им планове. Представителите на този знак са склонни да търсят баланс и хармония в отношенията при този транзит. Времето е подходящо да разрешат съществуващи проблеми в партньорствата. Изключително добре им се отдава чрез дипломация да изглаждат конфликтите. В любовта търсят някой, който не се страхува да се обвърже, затова бягат от заклетите ергени и моми или т.нар. лошите момчета. Възможно е да се срещат с хора на изкуството.


 


Зодия Телец/Асцендент Телец 


При транзит на Венера във Везни, планетата на любовта се намира в 6 дом на Телците, дома на работата, службата в полза на другите, здравето и дневния режим. В този период Телците трудно ще си паднат безнадеждно по някого, защото приемат отношенията по логичен начин. Ако срещнат някого и искат да преценят дали той е подходящ партньор, са склонни да го подложат на разпит. Малко хора може да оцелеят след тази щателна проверка. Шести дом е свързан предимно с работата, така че Телците може да срещнат някой на работното място. Като цяло намират удоволствие в структурирането на живота и искат всичко да бъде перфектно. Възможно е да приложат творчески подход в работата.


 


Зодия Близнаци/Асцендент Близнаци


Когато Венера е във Везни, тя попада в 5 дом на Близнаци, дома на себе изразяването, творчеството, романтиката, децата, забавлението. През този период Близнаците изглеждат по-достъпни от обикновено и се изразяват по-свободно. Изпитват желание да се срещат с различни хора, да се наслаждават на себе си и да споделят своята топлина и увереност. Така техните природни таланти, способности и качества се показват в цялата си светлина. Хората започват да ги ценят повече. Времето е идеално за срещи с нов обект на чувствата. Близнаците са настроени на романтична вълна и искат да внесат елемент на драма в отношенията. Определено ще бъдат преследвани от обожатели.


 


Зодия Рак/Асцендент РакКогато Венера е в този знак, тя попада в 4 дом на Раците. Това е дома на семейството, дома, семейното огнище. През този период вниманието на представителите на този знак е насочено към техните близки и жилището им. Възможно е да използват силното си въображение, за да направят подобрение в интериора на дома си. Или пък да открият ново приложение на някои предмети, които да улеснят домакинската работа. Раците изпитват желание да подобрят средата си на живот по време на този транзит.


 


Зодия Лъв/Асцендент Лъв


При Венера във Везни, планетата на любовта попада в третия дом на Лъвовете. Това е дома на комуникацията. Присъствието на Венера тук показва, че през този период представителите на този знак са по-общителни. С удоволствие разговарят и осъществяват връзка с различни видове хора, споделят своите планове. Не потъват толкова често в емоциите, гледат по-повърхностно и позитивно на случващото се около тях. Търсят компанията на съратници, готови са да учат нови неща. През този период може да подобрят отношенията с братята и сестрите, съседите, съучениците и колегите, въобще с всички хора, с които Лъвовете общуват ежедневно.


 


Зодия Дева/Асцендент Дева


При транзит на Венера във Везни, планетата на любовта попада във втория дом на Девите. Това е дома на финансите, материалните придобивки, недвижимото имущество, паричните средства, придобити със собствения ни труд. Освен това този дом управлява изкуството и занаятите, градинарство – всички неща, които правим с ръцете си. Тъй като Венера е добра, любяща, щедра и благосклонна към всички, то представителите на зодия Дева би трябвало да имат успех във финансовата сфера.


 


Зодия Везни/Асцендент Везни


Венера преминава през вашия знак, т.е. попада във вашия първи дом, скъпи Везни. Това означава, че през този период, вие ще бъдете доста общителни. Времето е подходящо да откриете нова любов или да заздравите вече съществуващи отношения. Наслаждавате се на живота и на усещанията, които ви носят сетивата. Ако искате да промените външния си вид сега е момента. Дори и да запазите вида си такъв, какъвто е, пак привличате хората, повече от обикновено. Изглеждате чаровни и приятелски настроени в техните очи. Склонни сте към повече компромиси. Маниерите ви са изключително добри.


 


Зодия Скорпион/Асцендент Скорпион


При транзит на Венера във Везни, планетата на любовта попада в 12 дом на Скорпионите, дома на усамотението и саможертвата. За този знак периодът е подходящ да останат малко насаме и да помислят върху духовната страна на любовта, да правят жертви в името на любимия човек. Когато Венера е в 12 дом, Скорпионите често се отделят в интимния си свят и са по-прикрити от обикновено. Способни са да се вглъбят в себе си и да разсъждават върху миналото. Това си има своите хубави страни, защото така се свързват със своите вътрешни нужди. Възможно е през този период Скорпионите да са по-срамежливи, когато се запознават с нови хора. Ако усетят искрата на любовта, са склонни да пазят чувствата си в тайна. Нещата малко ще се раздвижат, когато Венера премине в знака на Скорпиона на 8 октомври.


 


Зодия Стрелец/Асцендент Стрелец


При транзит на Венера във Везни, планетата на любовта попада в 11 дом на знака Стрелец, дома на приятелствата, социалните групи, мечти и надежди за бъдещето. През този период Стрелците имат добра възможност да срещнат своята половинка чрез общ приятел. Искате да прекарвате времето с хора с подобни на вашите интереси и да се борите за обща кауза. Вероятно няма да сте кой знае колко страстни, но ако сте се запознали с нов човек, първо искате да изградите стабилна приятелска връзка. Може да започнете да се срещате с някого, с когото сте приятели отдавна. Възможно е да погледнете на познатите си от друга светлина. Като цяло през следващите седмици Стрелците ще гледат с надежда към бъдещето и ще намират удовлетворение в необичайни занимания.


 


Зодия Козирог/Асцендент Козирог


При транзит на Венера във Везни, планетата на любовта попада в 10 дом на Козирозите, дома на кариерата и репутацията. През този период Козирозите разполагат с огромен запас от чар, привлекателност, увереност в професионалните качества, дипломация и бизнес нюх. Хората ги възприемат като отлични професионалисти, които знаят какво правят, за да постигнат най-добри резултати. Когато Венера е във Везни, репутацията на Козирозите значително се подобрява и могат спокойно да покоряват нови върхове на работното поприще и да извличат огромни дивиденти от дейността си.


 


Зодия Водолей/Асцендент Водолей


При транзит на Венера във Везни, планетата на любовта попада в 9 дом на Водолей, дома на приключенията, висшето образование, пътуванията. Това означава, че този период е изключително благоприятен за дейности в тази посока. Водолеите изпитват желание да учат и да изживяват интересни неща. Привлечени са от хора, които имат сходни вярвания и преследват същите идеали. Другите хора също търсят тяхната компания и се възхищават на авантюризма им в този период. Водолеите стават по-отпуснати в общуването и по-привлекателни за хората.


 


Зодия Риби/Асцендент Риби


При транзит на Венера във Везни, планетата на любовта попада в 8 дом на знака Риби, дома на трансформациите, страстта, емоциите, секса, разделянето с всичко старо и непотребно. През този период Рибите се посвещават в търсене на по-дълбока връзка с хората и предпочитат духовни занимания. Всичко, до което се допират, става хубаво и привлекателно. Те изпитват странно за тях желание да се усамотят. Не се интересуват особено от социалните събития и срещите с хора. Тъй като осмия дом отговаря за управлението на чуждите финанси и имущества, то когато Венера е в този дом, периодът е подходящ да се използват талантите и ресурсите на другите хора.


 
Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова