Posted by : Paynera четвъртък, 3 октомври 2019 г.Меркурий в Скорпион


от 3 октомври до 1 ноември


 


На 3 октомври 2019 г., около 11:20 ч. планетата на мисълта и общуването Меркурий премина от балансираните и грациозни Везни в дълбокия, тайнствен Скорпион, където ще остане до 1 ноември. Какво означава транзита на Меркурий в Скорпион? На какво да обърнем внимание през следващите седмици? За какво да внимаваме? Предстои да разберете.


 


Меркурий според Астрологията


 


Астрологията разглежда Меркурий като планетата на комуникациите, мисълта, интелектуалната енергия. Причина за това е сравнително бързата скорост, с която Меркурий се движи из небесното пространство. Освен това често сме свидетели на сменяне на посоката й на движение. По няколко пъти в година прекъсва директното си движение и започва да се връща назад в предходния астрологичен знак. Вероятно поради тази подвижност, има слава като планета на комуникациите и мисълта. Меркурий се асоциира със знаците Близнаци и Дева и е тяхната планета-управител. Тези два знака са подвижни, променящи се, прогресивни, аналитични. Ретроградното движение влияе най-силно на тях. Девата е по-сериозният от двата знака като начин на мислене. Близнаците понякога са разсеяни и разпиляват мисълта си в различни посоки. Меркурий сменя знака, който обитава (в случай, че не се движи ретроградно) средно за 17 дни. При всяка смяна се променя и начина на мислене и общуване между хората.


  


Общо влияние на транзита на Меркурий в Скорпион


 


Тази година Меркурий обитава мистични Скорпион от 3 октомври до 1 ноември. През този период нашите мисли и разговорите, които водим ще бъдат по-напрегнати. Меркурий във Везни ни подстрекаваше по един елегантен начин да търсим баланса и да достигаме до справедливи решения. А Меркурий в Скорпион инстинктивно знае, че животът просто не е честен. Тази позиция на небесното тяло ни кара да търсим истината във всичко тайно и прикрито. Склонни сме към наблюдение и фокусираме мислите си върху целта, която сме набелязали. Търсим мотивация, колкото се може по-дълбоко заровена в съзнанието ни, за да задоволим интелектуалните си нужди. Мислим за стойностни неща. Избягваме повърхностните разговори. Втурваме се да обсъждаме сериозни теми, свързани с най-съкровените човешки чувства, болки, скрити мотиви и желания. Мисленето е еднозначно, фокусирано, и на моменти обсесивно, вманиачаващо.


Когато Меркурий е в Скорпион, мислим за по-дълбоки и сложни проблеми, правим проучвания, подхождаме скептично и с подозрение. Възможно е да преразгледаме своите финанси, отношения, страсти и това, което ни мотивира. Времето е отлично да установим връзка с инстинктите си и „тъмната страна“ от характера ни. Подходящо е да изследваме интимната и емоционалната си природа и по какъв начин влияе тя върху взимането на решения. Нашата чувствителност и емоционален радар работят на високи обороти. Има обаче опасност да развием параноично мислене или да търсим негативен подтекст в думите на другите. Когато Меркурий се движи ретроградно, обикновено се завръщаме към миналото и търсим допълнителна информация за ситуациите, в които сме изпадали. А след като Меркурий е в Скорпион, тази тенденция се задълбочава.


Други транзити на Меркурий


 


Влияние на Меркурий в Скорпион по знаци


 


Разбрахме какво е основното влияние, което престоя на Меркурий в Скорпион, оказва върху нас. Но този транзит намира различно проявление при всеки един знак, защото планетата попада в различен астрологичен дом. За да придобием още по-ясна представа какво да очакваме през съответния период (3 октомври - 1 ноември), е нужно да проследим това влияние по знаци.


Ако знаете своя Асцендент, може да погледнете и за него.


Астрологични домове


Същност на Асцендента


 


Зодия Овен/Асцендент Овен


 


Меркурий в Скорпион


Когато Меркурий преминава през Скорпион, той попада във вашия осми дом. През следващите две седмици вие се справяте отлично с проучванията. Каквото и да представят пред вас, вие се съмнявате в неговата истинска стойност. Готови сте да изследвате какво има под повърхността, докато не разберете всичко в детайли. Добре изследвате същността на ситуациите и мотивите на хората. Не понасяте празни и повърхностни приказки. Държите разговорите да се отнасят за нещо важно и преживяванията ви да са изпълнени със смисъл. В този период не обичате много да говорите, но когато казвате нещо, то е изключително точно и на място. По-сериозни сте от обикновено и се фокусирате само върху важното. Периодът е подходящ за умствена трансформация.


 


Зодия Телец/Асцендент Телец


 Когато Меркурий преминава през Скорпион, той попада във вашият седми дом. През следващите две седмици най-добре общувате с с хората, които са най-близко до вас, и предпочитате комуникацията на четири очи. Не се чувствате комфортно в група. Трудно измисляте сами нови идеи. Трябва ви партньор, който да раздвижи нещата. Времето е подходящо за стартирате на нови партньорски отношения в работата или за обсъждане на отношенията. Вашият партньор и събеседник може да измисли сполучлив план за разрешаване на някои проблеми. Добре се справяте с преговорите и сте склонни на компромиси. Отдава ви се добре ролята на медиатор при възникване на конфликт между други хора. Времето е подходящо за сключване на договори и споразумения. Пленявате останалите с вашия чар и привлекателност.


 


Зодия Близнаци/Асцендент Близнаци


 


Меркурий в Скорпион


Когато Меркурий преминава през Скорпион, той попада във вашия шести дом. През следващите две седмици умът ви е фокусиран в работата. Мисълта ви е по-логична и аналитична от обикновено. Справяте се значително по-добре и по-бързо със задачите. Изключително продуктивни сте. Ако сте писател или работите в областта на комуникациите и използвате технологии, периодът е добър за вас. Вероятно ще общувате по-често с колегите си и ще боравите с техника. Ангажирани сте доста на работното място. Възможно е също да правите планове за подобряване на здравето ви. Може да потърсите съветите на здравен специалист. Най-добре промените, свързани с здравните ви навици, да са малки и да ги въвеждате бавно и методично.


 


Зодия Рак/Асцендент Рак


 


Меркурий в Скорпион


Когато Меркурий преминава през Скорпион, той попада във вашия пети дом. През следващите две седмици вие сте много по-творчески настроени от обикновено. Чудесно се справяте с креативни проекти, но трудно се фокусирате върху истински важната работа. По-общителни и приятелски настроени сте. Чувството ви за хумор е отлично и определено знаете как да се забавлявате. Ако сте необвързани може да се запознаете с някой чрез интернет, с помощта на съседи или някой от вашето обкръжение. Новите хора в живота ви вероятно ще бъдат млади на възраст или по дух. Ако имате деца, сега е подходящото време да седнете и да поговорите с тях за техните мисли и чувства. Възможно е да се захванете с ново хоби или да си спомните за някое занимание, за което не сте се сещали напоследък.


 


Зодия Лъв/Асцендент Лъв


 


Меркурий в Скорпион


Когато Меркурий преминава през Скорпион, той попада във вашия четвърти дом. През следващите две седмици умът ви ще бъде замъглен от емоциите. Решенията, които взимате се основават предимно на чувствата и емоциите ви. Мисълта ви не е толкова бърза, както обикновено. По-лесно общувате със семейството, или хората, които считате за близки. Най-добрите идеи ви хрумват, когато сте у дома в удобна и позната обстановка. Възможно е в мисълта си често да се връщате към спомени от миналото – както негативни, така и позитивни. Трудно се отпускате на непознато място сред слабо познати хора. Затова е по-добре да провеждате срещите си в комфортна среда.


 


Зодия Дева/Асцендент Дева


 


Меркурий в Скорпион


При Меркурий в Скорпион, той попада във вашия трети дом. През следващите две седмици трудно може да укротите мисълта си. Постоянно мислите за различни неща. Прескачате от една мисъл на друго, без да се фокусирате прекалено на една определена. Времето не е особено подходящо за дългосрочни проекти. Възможни са кратки пътувания с различни превозни средства. Вероятно ще боравите по-често с техника. Общувате с много хора и вашата компания е търсена от другите. Ще се захванете с много нови задачи. Подходящо е да се захванете с учене, да се явите на проверка на знанията, да пишете и изразявате мнението си. На дневен ред са важни разговори с роднини или съседи.


 


Зодия Везни/Асцендент Везни


 


Меркурий в Скорпион


Когато Меркурий преминава през Скорпион, той попада във вашия втори дом. През следващите две седмици на вас ще ви е нужно повече време, за да взимате решения. Не искате да бързате, независимо от сроковете. Ако работите с други хора, те може би ще изгубят търпение с вас, тъй като сте склонни да действате малко по-бавно. Възприемате лесно получената информация от опита или сетивата ви. Помните всяка гледка, миризма, допир, вкус, звук. Склонни сте да купувате скъпи и стойностни вещи, особено електроника. Времето е подходящо да изготвите подробен бюджетен план и да вкарат финансите си в ред.


 


Зодия Скорпион/Асцендент Скорпион


 


Меркурий в Скорпион


Преминавайки през вашия собствен знак, Меркурий попада във вашия първи дом. През следващите две седмици умът ви става по-бърз и подхождате интелектуално към ситуациите. Обмисляте нещата внимателно, дори прекалено понякога. Общувате повече и раздавате съвети на хората без проблем. Захващате се с по-малко задачки. Обръщате повече внимание на детайлите. Прескачате от едно занимание на друго, но рядко довеждате започнатото до край. Умът ви е разпокъсан на хиляди места. Лесно ви хрумват нови идеи, но нямате нужното търпения, за да ги доразвиете. Сякаш се страхувате от скуката и затова се стремите да сте ангажирани постоянно.


 


Зодия Стрелец/Асцендент Стрелец


 


Меркурий в Скорпион


При Меркурий в Скорпион, той попада във вашия дванадесети дом. През следващите две седмици ще предпочитате да запазите за себе си всяка идея, която ви хрумва. Не искате да споделяте мислите си с никой. Страхувате се, че ще бъдете неразбрани, осъждани и дори наказани от останалите. Най-добрите идеи се раждат в мисълта ви, когато сте сами, и правите самостоятелно проучване на въпросите, които ви вълнуват. Не сте готови да споделите дори с най-близките си. Вероятно предпочитате да изслушате тяхното мнение, вместо да говорите от свое име. Времето е подходящо да мислите за стари проблеми и за начини, по които да елиминирате умствения багаж, който се е трупал в ума ви известно време. Когато този транзит приключи, мисълта ви се прочиства и сте готови за ново начало.


 


Зодия Козирог/Асцендент Козирог


 


Меркурий в Скорпион


Когато Меркурий преминава през Скорпион, той попада във вашия единадесети дом. През следващите две седмици най-добрите идеи ще ви хрумнат, когато работите в екип. Изпитвате нужда да бъдете заобиколени от хора, за да разгърнете мисълта си в нейния пълен потенциал. Идеите ви са необикновени. Измисляте интересни и различни решения на проблемите. Привличат ви оригиналните и насочени към бъдещето концепции. През този период ще се занимавате по-често с технологиите, особено с интернет. Ще общувате с множество приятели или членове на социалните кръгове, към които принадлежите. Ще прекарате доста от времето си в мисли за бъдещето и ще планирате развитието си.


 


 Зодия Водолей/Асцендент Водолей


 


Меркурий в Скорпион


При Меркурий в Скорпион, той попада във вашия десети дом. През следващите две седмици вероятно ще водите повече разговори, свързани с кариерата и посоката, в която се движи животът ви. Мислите за своите цели и как да постигнете развитие. Поглеждате към цялостната картина и имате реалистичен подход към проектите си. Времето е отлично за формирането на дългосрочни планове. Знаете много точно какво може и трябва да направите. Гледате на ситуациите от практична гледна точка. Ако сте писател или работите в сферата на комуникациите, периодът е добър за вас. Възможно е да проведете важни разговори с шеф, родител, настойник и въобще човек с авторитет.


 


Зодия Риби/Асцендент Риби


 


Меркурий в Скорпион


При Меркурий в Скорпион, той попада във вашият девети дом. През следващите две седмици вие ще общувате изключително добре. Имате много истории за разказване и сте готови да ги споделите с всеки, който иска да ви слуша. Разказвате истории със замах и сега е подходящото време да се захванете с писмени проекти. Може да се запишете на курсове за подобряване на квалификацията, да започнете изучаване на нов език или да се поинтересувате от нови култури. Може да се отворят възможности за пътуване или общуване с интересни и непознати хора. Идеите, които ражда мисълта ви, са грандиозни. Вероятно правите планове за реализирането им. Вие сте по-отпуснати и авантюристично настроени.


 Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова